Izviselo raziskovalno novinarstvo Eugenije Carl: Slika diktatorja Tita je kljub zanikanju Carlove visela na volišču!

Volišče Boršt v 5. volilnem volilnem okraju 2. volilne enote.

Novica, da visi slika množičnega morilca in diktatorja Tita na enem izmed volišč v občini Koper, je dvignila veliko prahu. Tako veliko, da se je novinarka TV Slovenija Eugenija Carl odpravila na preiskovalno poslanstvo in ugotovila, da slike Tita ni bilo na volišču Pobegi – Čežarji, tam je bila samo partizansko-komunistična razstava. Bila pa je Titova slika na volišču v Borštu, prav tako v 5. okraju 2. volilne enote. Obe volišči sta bili opremljeni v nasprotju z načeli pravne in demokratične države.

No, po včerajšnjem prispevku na TV Slovenija se je oglasil bralec, ki nam je v nedeljo posredoval fotografije. Takole je zapisal: “Spoštovani, pošiljam popravek v Demokraciji. Med volitvami je v 2. volilni enoti v 5. okraju (Koper podeželje) prišlo do problema, kjer so na dveh voliščih viseli totalitarni simboli. Natančneje, na volišču v Borštu je visela slika Josipa Broza Tita. Medtem ko so na volišču v Pobegih visele slike s totalitarnimi simboli. Hvala za razumevanje in lep pozdrav.”

Torej, na volišču Pobegi – Čežarji je bila razstava NOB, ki je ideološka in kjer so bili totalitarni simboli. Slika množičnega morilca in diktatorja Tita pa je visela na volišču v Borštu. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da so oboji prizori naravnost nedopustni za normalno demokracijo. Volitve so praznik demokracije in priborjena svoboščina, ki je v Titovih časih ni bilo v obliki, kot jo določajo ustave demokratičnih držav.

Volišče Pobegi-Čežarji (levo) in volišče Boršt (desno).

Demokracija