Slovenci plačujemo davek neodgovornih petkovih protestnikov, politikov ter “vplivnikov”: V petek 184 pozitivnih testov na koronavirus, v bolnišnični oskrbi je 72 ljudi!

Foto: Polona Avanzo

Vlada Republike Slovenije je sporočila, da je bilo v petek opravljenih 2775 testiranj, med katerimi so potrdili 184 okužb. V bolnišnični oskrbi je trenutno 72 ljudi, med njimi se jih sedemnajst zdravi na intenzivni negi. Dva bolnika so iz bolnišnice odpustili v domačo oskrbo, umrla je ena oseba.

Kaj imajo skupnega Tanja Fajon, Tanja Ribič, Marjan Šarec, Jaša Jenull, Ivan Gale, Marko Potrč, Salome …? Nepriznavanje stroke ter njenih odločitev za preprečevanje širjenja smrtonosnega virusa covid-19, na katero se zanašajo tudi vladne odločitve. Zaradi mačehovskega odnosa do norm in priporočil v Sloveniji beležimo strm porast okužb, vse bolj so zasedene tudi kapacitete v bolnišnicah, kar bi moralo strezniti še tako dvomljive posameznike.

Podatki tako govorijo sami zase: v petek so naredili skoraj tisoč manj testov kot v četrtek, a so kljub temu odkrili visoko število okuženih z novim koronavirusom, in sicer 184. Najbolj skrb vzbujajoč pa je podatek o številu hospitaliziranih oseb, saj je bilo v  četrtek hospitaliziranih 15 oseb, že v petek pa je število naraslo na 72. Med hospitaliziranimi se 15 oseb zdravi na intenzivni negi, dve pa sta bili odpuščeni v domačo oskrbo, umrl je en bolnik.

Vir: Vlada RS

V zadnjih dneh je število okužb skokovito naraslo, kar je posledica neodgovornih dejanj in trenda nenošenja zaščitnih mask. Proti nošenju mask in omejevalnim ukrepov so predvsem protestniki, neodgovorni politiki in influencerji. Koronavirusa nikakor ne bi smeli jemati kot nekaj nenevarnega, kot to izpostavljajo večkrat omenjeni influencerji, saj smo do sedaj zabeležili že 146 smrtnih žrtev.

V Sloveniji je bilo do petka skupno okuženih 5191 ljudi, med njimi pa je še vedno 1588 aktivnih primerov, kar pomeni da je 30,59 odstotkov okuženih še vedno bolnih.

Skupno število testiranj (Vir: Vlada RS)

Sara Kovač