Slovenija – dežela “kritičnih mislecev” in diplomiranih idiotov

Ugrabitelji države (Foto: Twitter)

Po svetu in tudi v Sloveniji se vedno bolj, sploh med mladimi, širijo ideje liberalne kritične misli. To so ljudje, predvsem mladi, ki hodijo po svetu in sprejemajo vse migrante, homoseksualce, manjšine, subkulture in vere. Brezkompromisno pa zavračajo evropsko vrednostno središče, kljub temu da se ponašajo z odprtostjo do vseh.

Seveda je tovrstno obnašanje najbolj razširjeno v Združenih državah Amerike, kjer se je tistih, ki za vsako ceno zagovarjajo “liberalno” agendo, že prijelo ime libtards (liberal retards – liberalni zaostaleži). To so ljudje, večinoma mladi, ki se domnevno borijo za odprt, topel in sprejemajoč svet, hkrati pa imajo nabor besed (rasist, fašist, homofob, islamofob etc.), s katerimi so pripravljeni ožigosati kogarkoli, ki se ne strinja z njimi.

Borba za enoumje pod zastavo sprejemanja drugačnih
Vedeti moramo, da se v ameriški različici “svobodno mislečih” združuje cel kup ideologij. Ideologija družbenega spola, feminizem, družbeni marksizem, supremacizem in druge sektaške ideologije. Te imajo sicer različne pristope in agende, a cilj ostaja isti. Popolno uničenje evropskega (tudi Amerika temelji na kulturi Evrope) vrednostnega središča. To je uničenje idealov grške filozofije, rimskega prava in judovsko-krščanske etike in morale.

Mit o kritičnem mišljenju in diplomi kot garantu znanja
Seveda se vse skupaj začne s šolskim sistemom. Morda ste tudi sami večkrat slišali, predvsem iz ust levičarskih trobil ali pa opranih mladih nadebudnežev, da potrebujemo več kritično mislečih ljudi. To je seveda res, a kaj ko so kritično misel že davno tega privatizirali in monopolizirali levičarji. V Ameriki so to zeleni liberalni multikulturalisti, v Sloveniji pa marksistično-feministični multikulturalisti. Kritično misleči so v Sloveniji le tisti, ki zagovarjajo socializem, ki se borijo za pravice raznoraznih spolnikov in ki sprejemajo migrante z odprtimi rokami. Vsi ostali pa so zaostali kmetavzarji, ki brez možganov sledijo kot ovce svojim duhovnim ali političnim pastirjem.

A kaj, ko je ravno obratno. “Kritično misleči” posamezniki so že na gimnazijah in fakultetah prepričani v absolutno veljavnost svojega mišljenja, ki je spretno manipulirano in usmerjano. Na koncu dobite cel kup diplomiranih idiotov, ki skandirajo parole, “furajo” alternativo, sprejemajo migrante in homoseksualce, nimajo pa posluha za drugačne (zanimivo, saj se ponašajo ravno s sprejemanjem drugačnih). Slovensko šolstvo ustvarja diktaturo “kritičnih mislecev”, diplomiranih idiotov, ki so popolnoma vodljivi in popolnoma odvisni od države.

Najprej ustvariš pošast, nato pa jo izpustiš iz kletke
Ti ljudje, ki jih omenjam v prejšnjem odstavku, zapustijo šolski sistem s tremi predpostavkami. Da so večvredni (zaradi izobrazbe), da drugače misleči ne razumejo prave stvarnosti (prepričani so v svoj absolutni prav) in z imperativom, ki so jim ga vcepili profesorji, to je, da morajo biti – kot kritični misleci – družbeno aktivni.

Seveda je to v popolnem nasprotju s človekom, ki doštudira, se zaposli, si ustvari družino, ljubi svojega partnerja in primarno, v miru svojega doma, vzgaja svoje otroke. Večina teh (ta večina tudi prispeva največ denarja v proračun) živi mirno družinsko življenje in se ne udejstvuje v družbi, saj med delom in družino za to niti nimajo časa.

“Kritični misleci” pa se, vsaj kolovodje, do svojih srednjih let prekladajo po raznih študentskih klubih, alternativnih družbenih “scenah” ali državno financiranih društvih. Na vsake toliko se, če se izrazim malo slikovito, napol nagi zavijejo v žico in protestirajo. Temu pravijo kultura in družbeno udejstvovanje, leve vlade pa, ki spodbujajo kulturo diplomiranih idiotov, to plačujejo. Samo da je proti kristjanom, konservativcem, članom SDS, drugim desnim strankam in gibanjem ali po domače – da je proti evropskim vrednotam.

Večina “kritičnih mislecev” se zaposli v javni upravi
Zanimiva je tudi statistika, da država, ki vzgoji takšne ljudi, le-te rada zaposluje. Pri 1200 evrih neto plače so celo življenje tiho in ubogljivi. Imajo vse socialne pravice, sem pa tja kaj postrani zaslužijo v kakšnem alternativnem državno sponzoriranem društvu, na vsake toliko gredo na bolniško in seveda imajo ob hudi “obilici” dela čas za svoje najljubše stvari. Za proteste, kavice in za “shopping”. Najbolj pomembno oblastnikom, ki to debilnost financirajo, pa je, da vedno volijo levo. Ne zaradi programa, ampak zato ker vedo, da bodo v primeru menjave politične klime najbrž odleteli z delovnih mest. Ne zanima jih blagostanje države, proračun pa še manj. Kajti na koncu dneva ni pomembno, če živiš pod smreko, ampak to, da imaš kritično mišljenje. Tudi tega so jih naučili v šoli.

76 let družbenega inženiringa se močno pozna
Ko se danes ozremo na slovensko družbo, nam je kdaj kar slabo od vse politične korektnosti. A glej ga zlomka, ko gre ta korektnost samo v eno (levo) smer. Ko novinarka levičarskega trobila Dnevnik napiše, da je treba vse člane SDS pobiti, je to mnenje. Ko se na podlagi podatkov nekoga označi za nekdanjega člana Udbe, pa je to sovražni govor. Zakaj?

Zato ker je levica privatizirala in monopolizirala vse vzvode za uničevanje nasprotnikov. Mediji so v tej skupini najbolj očitni. Manj očitna pa so združenja ljudi, o katerih govori moj članek. Združenja “kritičnih mislecev”, ki pod krinko demokratičnosti uničujejo nasprotnike svojih gospodarjev.

Monopol nad tem, kdo uporablja sovražni govor, ima pri nas Svet za sovražni govor (konstrukt levice za diskreditacijo političnih nasprotnikov), zadnjo besedo pri obravnavi migrantov in tujcev in multikulture ima Mirovni inštitut (ki bo mir dosegel, a prek “trupel” svojih nasprotnikov). Omeniti velja tudi nekaj tisoč proračunsko financiranih “kulturnih” društev, ki so v pripravljenosti, da skočijo, ko bo treba spet organizirati kakšno zadrogirano vseslovensko vstajo (seveda se ta ne bo zgodila v času levih vlad, ne glede na stanje v državi). Ob tem pa režimu pomagajo še varuhinja človekovih pravic, računsko sodišče, informacijski pooblaščenec in ne pozabimo na pravosodje.

Prihaja naš čas
Prav je, da po 25 letih samostojnosti tiha večina dobi svoj glas. Da se vsi tisti, ki so leta prenašali vsegliharstvo ljubljanske “kritično misleče” srenje, dvignejo in povejo, da imajo dovolj. Da tisti, ki delamo, ne bomo več plačevali 200.000 privilegirancev v javni upravi in raznih društvih, ki ohranjajo levico na oblasti. Da je dovolj politike “kritičnih mislecev” in diplomiranih idiotov, dovolj sistema, v katerem uspešni “umrejo” ali gredo na tuje, povprečni pa cvetijo v “zlati” sredini med uspehom in revščino. Dovolj je izkoriščanja delavcev za propagando levice (kdo od levih politikov je kdaj delal v tovarni in kdaj se je leva vlada že kaj poznala zaposlenim v privatnih podjetjih). Dovolj je diktature “intelektualnega” enoumja, ki našo državo potiska v stare svinčene čase, ko je bilo baje dobro, samo da je bilo.

Taka atmosfera ustvarja okolje, v katerem je dobra ideja poteptana, podjetniška žilica “prerezana”, dosežki ničvredni in trud brez smisla. Potrebujemo pa okolje, v katerem bo posameznik na prvem mestu. Kjer bo uspešnost ideal, trud poplačan in kjer bodo dosežki prepoznani. Čas je, da se Slovenci po 76 letih prebudimo iz zimskega spanca, nehamo razmišljati o socialnih piškotkih in podpori države, ampak s svojim uspehom iz te države naredimo, kar bi morala biti. Raj pod Triglavom, kjer živijo dobri ljudje.

A. R.

 • APMMB

  S Slovenijo je res nekaj hudo narobe.Če pustimo ob strani njen gospodarski in finančni zlom, je mnogo hujši moralni propad in intelektualno uničenje.
  Ozrimo se le po medijih in današnje dosežke primerjajmo z dosežki novinarske srenije izpred petdesetih let.
  Mirno lahko ugotovimo, koliko je novinarski ceh padel. Ne glede na to, da so pred petdesetimi leti bili novinarji družbenopolitični delavci in v glavnem propagandisti režima, mnogi tudi udbovci, so bili izvrstni novinarji s širokim znanjem in omiko. Bila je pač rdeča, propagandana, a vendar na nivoju. Zlasti odlična so bila področja, ki niso bila v fokusu komunistične partije. Kljub popolnemu nadzoru so pronicljivi novinarji našli niše skozi katere so med vsrsticami sporočali svobodna razmišljanja.
  Danes vsega tega ni več. Novinarjii in sveda novinarke, da ne bo pomote, so navadni pisuni in večina si zasluži naziv prostitutke in prostituti. Pišejo direktno po navodilih in še to tako neinventivno in površno,da ni vredno besede. Za primer naj omenim propadle Naše razglede in Sobotno prilogo dela. Slednjo bi mirne duše lahko tsikali na mehkejšem papirju, ker večina njenih besedil sodi v WC ne pa v kak salon, ali dnevno sobo.

  • von Rhein

   Nekateri pisuni (zame so pišuni) so tako pametni,da ne potrebujejo navodil. Sami ugotovijo kdaj, kako o,čem in o kom morajo pisati,da sebi zagotovijo vstop skozi določena vrata in posledično na politični oder.Poglejmo nazaj koliko nesposobnih diplomiranih idiotov se je prebilo v Državni zbor in najbolj agresivni še naprej.

  • MižekFiga

   Si mislu na PRESSTITUCIJO?

 • von Rhein

  A.R. Odlično!

 • AlojzZ

  Vedno znova in znova volimo ljudi, ki ima socialistično miselnost, da nas vodijo v prihodnost blagostanja. Seveda jim to nikakor ne uspeva … zadeva je natanko taka, kot jo vidi sloviti nobelovec Friedrich August von Hayek : “If socialists understood economics they wouldn’t be socialists.” V prevodu to pomeni: “Če bi socialisti razumeli ekonomijo, ne bi bili socialisti.”
  Čisto mimogrede naj zapišem, da sta tako Milan kot Janez obiskovala najboljše komunistično-socialistične šole. Toliko o prihodnosti Slovenije.

  • von Rhein

   Sta! In kdo danes predava na komunističnih šolah s spremenjenim imenom,programom pa ne,vzporedno pa oblikuje državno politiko?

  • MižekFiga

   Lojze, ddr Milan za svoje ideje in izpeljanke komunistične demokracije ni odsedel niti dneva v arestu. Tvoje nekritično vsegliharstvo smrdi.

   • AlojzZ

    Kaj se dogaja med komunisti, me pravzaprav bolj malo briga. Naj bo Janez srečen, ker je Milan dobrega srca. Običajno komunisti svoje konkurente ubijejo, pa čeprav so oboji rdeči. Kar se smradu tiče … poglejte v svoje hlače.

  • Anton

   po dejanjih se človeka sodi, ne po besedah.

   • AlojzZ

    Uf, gospod Anton! Sedaj ste pa zaklali Janeza in Milo! Moje spoštovanje!
    :-)

 • cploger

  Zelo mi je všeč, da se vedno več in vedno bolj izpostavlja molčečo večino.

 • Anton

  na to opozarjam jaz že vrsto let.

 • indijanka

  Ljudje si želijo življenja in ne životarjenja. Nekoč celo spregledajo, da “junake” te družbe ne ustvarjajo resničnostni šovi in blebetanje po televiziji ampak dosežki. Dosežki, ki prinašajo blagostanje tej družbi. V tem času družbe ustvarjalni, podjetniški. Pohvala avtorju članka.

 • Viktorh

  Od nastanka tega posnetka jaz ne plačujem več prispevka RTV.
  To sem jim sporočil v pisni obliki, jim poslal priporočeno, po 30 dneh pa sem ugotovil, da se s tem strinjajo, saj so na to “molče pristali”.

  • Duhec

   Človek božji, kokr da ne veš kaj vse si dovolijo in jim je dovoljeno. Dobil boš… v roku enega leta.

   • tarantela

    Z obrestmi!

    • Duhec

     Ja itak. Nikol ne bom pozabla. Ko sm v Lj mam dovolilnico, ker se mi ne lub avta dajat v garažo. In sm pač pozabla jo dat na vetrobransko steklo. V enem dnevu sm baje dobla dve kazni. Kar sploh ni možno, zakonito, ker avta nism prrmaknila. Šele, ko sm jim to dokazala, so priznali napako in, da je ena zakonita kazen plačana. Kolk sm jih večkrat, niti bog ne ve. Pr tej eni sm opazla… in pol dajo redarjem še večja pooblastila in pol mislijo, da neki ne bojo. Bojo, mogoče celo večkrat čeprav je to nateg birokratov.

 • totex39

  Pri nas imamo falango skrompiranih diplomirancev, ki vedno bolj uspešno spodbujajo ljudi k drugačnosti.
  V kolikor nastopiš proti njim te takoj označijo, da si desničar pa homofob in ksenofob hkrati. Zaradi drugačnosti ne boš uspel, ker nisi v njihovem klanu.Oni pa ti lahko počasi zlivajo “gnojnico” na glavo , pa se lahko buniš za dobrobit vseh.

  • Gašper

   Zanimivo, koliko ljudi na tem portalu uporablja podobno tatkiko. Čim napišeš nekaj, s čimer se ne strinjajo, te takoj označijo za titorusoputinuddbakomifila (ne da se mi vsake zmerljivke posebej pisat, zato sem kar vse združil). Mogoče pa izhahajo iz iste šole kot ti misleci?

   • totex39

    To niso nobene zmerljivke to je čista resnica, ukošeno na lastni koži, da bi človek take pras….ce kar uničil.

    • Gašper

     Aha. Torej, ker sem napisal, da sta levica in desnica isto gnili, sem titofil—>prasec, in bi me bilo potrebno uničiti?

     • totex39

      Spet preobračaš besede, desnica je za mene zakon in bo vedno ostala razumeš.

     • Gašper

      Napačno si me razumel/a. Nekje na tem portalu sem napisal komentar o levici in desnici in bil takoj označen za titofila (ni pa to edini primer).

     • FraterMagnus

      ojojoj! upam da nisi doživel čustvene reakcije. pojdi na rtvslo mmc in jim tam razlagaj kaj se ti je zgodilo ,tam boš takoj dobil štiri lajke, dve ženi, hišo ter psa.

     • Gašper

      Ne rabim, dobim iz murgelj preveč kompenzacije da bi se sekiral

     • Lokomotivführer

      Nisi neumen, pač pa nisi sposoben zaznavanja in anlitične presoje. Verjetno imaš dve mami ali dva očeta, taki so iz vrste “U”seglihar

   • PIA PlA

    Poglej, poglej, če to ni dobri stari Gustl? Ta se seveda na taktike izključevanja še kako spozna; iz njih je doktoriral. Si si prišel malo ogledati konkurenco?

 • Novakec1

  Drugič; Demokracija (drugačna oblika fašizma, nacizma, komunizma…..) in “človekove pravice” bosta uničila Svet.

  • Duhec

   Svet ne, Slovenijo pa.

 • črnaovca

  Ja te diplomirance z znanjem s katerim se ne morejo nikjer zaposliti proizvajajo tudi razne privatne univerze

 • Duhec

  Vse te analize so brez učinka… pa čeprav vse napisano drži.

  • komar marko

   res je. Rabimo še 24 let, potem bo bolje. takrat pa SLO ne bo več!

   • Duhec

    Ne verjamem več niti, da bo bolš čez 24 let… tud to kar prihaja je živa groza.

    • komar marko

     jaz pa. In bom tudi dočakal!

 • elh

  Zelo dobro opisana slovenska scena.
  Gosta, smrdljiva, strupena atmosfera, ki jo bo težko preluftati. V visokem procentu izbrani državljani popolnoma odvisni od milosti države, ki jim daje ne samo denar ampak tudi položaj in jih okiti z ustrezenim statusom, umetnika, misleca, znanstvenika, karkoli, da potem lahko samozavestno in z viška gledajo na – zanje “rajo”, ki zanje dela povsem nekaj konkretnega.
  Popolna simbioza med vladajočimi in piškotkarji. Temu se ne bodo odpovedali, ker je to zanje edini način preživetja.

 • tarantela

  Čudno je tole kritiziranje šolskega sistema, vendar so se tudi politiki šolali še v prejšnjem sistemu, večina, tudi desni.

  • komar marko

   samo ti imajo dokazano več pameti. Prdelagajo spremembe, ki jih rdečuhi nočejo sprejeti. ti pa imajo glede na zasluge VSTAJNIKOV večino v parlamentu!

  • Duhec

   Maja tamala se pr 14 letih pogovarja v šoli o homoseksualcih in posvojitvah….

   • komar marko

    Ha, ha, ha. Ni čudno, da imamo v SLO URAD ZA ENAKE ZMOŽNOSTi! Le zakaj?. Ni čudno da se napadajo KUŽITI in kobile v pgradah!

    • tarantela

     Tole v seksanju s kobilami ni pa nič novega. Vem za primer pred 60 leti, ko je hlapec postavil štokrle zadaj h kravi in odonegavil svoje.

     • komar marko

      ja 45 so gospodarje pospravili. Sem vedel kaj so PRINESLI HLAPCI! Slučaj?

     • tarantela

      Ta hlapec je bil pa še iz prejšnje ureditve, je to že prej počel, to, kar sem zapisala, je bilo zadnjikrat, je kmal pol umru.

     • komar marko

      Ja hlapci so HOTELI oblast in jo tudi dobili! Še kakšna neznanka ki te muči- Ni čudno, da so bili tudi KUŽITI na dnevnem redu!

     • tarantela

      Nima smisla!

     • komar marko

      resnica je boleča. Ni čudno, da so ponoći hodili pred cerkev. Noči brez spanca. Le zakaj?

     • tarantela

      Zato, če je kravo poseksal, pa res ni treba ponoči pred cerkev. Krava je ostala živa, še ritnila ni.

     • komar marko

      sem predvideval, da je sokomentator širokega znanja in načitan. Se opravičujem!

     • tarantela

      Hvala! Sicer pa se zaradi krave res ni treba sekirat, že glede na to, da se duhovniki niso sekiral in hodili ponoči pred cerkve, ko so onegavili majhne dečke.

     • Borut Stari

      Današnji “pastirji” svoje “ovce” onegavijo na robu prepada, da bolj vneto tiščijo nazaj. Tako dobijo tistih svojih 60 % na volitvah.

     • tohuvabohu

      A ti si mu pa kravo držala?

   • tarantela

    Svet gre naprej, mi ga ne dohajamo. Včasih so se naše ženske kopale v kopalkah zaprtih od vratu do kolen, danes so skoraj gole ali povsem gole. Se je pa v starih časih marsikaj dogajalo na skrivaj, kar je danes odkrito. Si morda gledala sinoči TV dnevnik, so okrcali gospe, ki so spremljale gospodarskega ministra na obisku v eni arabski državi, ker so imele prekratka krila in preveč odprte dekolteje?

    • komar marko

     se mi je zdelo, da si ti tudi dedec. Glede na zapise me ne bi čudilo, da si sedaj v modrcu in visokih štiklih!

     • tarantela

      Nak, sem v negližeju.

   • pokvarjeniSvet

    To je bolano kar ti zablojenci delajo in zelo nevarno za otroke ki so mlajši od 13 let. Tudi za starejše ko otrok oz najstnik še vedno išče samega sebe v puberteti…temu se reče iskanje svoje identitet….in to oni želijo LGBT agresorji, da otrokom ukradejo indentiteto in osebnost…da se usmerjajo po modi in modnih smernicah te seksualne deviantnosti in da ne poslušajo sami sebe.

  • Borut Stari

   Ja, vendar so bili kot drugače misleči prepovedani in v kali zatrti, Tudi danes ni drugače.

   • Aron

    kdo konkretno?

    • Borut Stari

     Zločinci, Tisti katerih žrtve so po jamah in breznih. Zmagovalci nad lastnim ljudstvom. Nikoli obsojeni.Konkretno? Še danes so povsod po državi njihovi spomeniki,imena trgov in ulic. Preberi imena in jih boš prepoznal. Ni težko.

 • Aron

  ojoj, potem se pa cudite, da desno-konzervativne agende noben intelektualec ne jemlje resno? s takim demagoskim bljuvanjem ste koncno pokazali svoj miselni domet. zelo slabo.

  • komar marko

   Res je . DESNA pamet v SLO ni cenjena, ker jo rdečuhi ne prepoznajo. V tujini in tehnične univerze smo SLO državljani še kako prepoznavni. Rdečuhi pa po FDV univerzah. ta kader pa v svetu ni zaposljiv razen v SLO. V tujini ga tudi za pometati ne marajo! Si del tega?

   • Aron

    ni vecina desnih politikov tudi solana na fdv?

    • komar marko

     Pišem o tehničnih univerzah in KONKRETNI STROKI

 • komar marko

  SLO producira 525 kadra družboslovne usmeritve. V tujini na Finskem je tega kadra 22%. Vprašanje. kaj bo ta kader delal in kje? Zakaj ta kader ne gre v tujino?

  • traktor

   Take z dvema levima noben ne rabi.

 • Duhec

  Rešitev za to greznico sploh več ne obstaja… mladi, sposobni, neokuženi bežijo v tujino.

  • komar marko

   iz NARAVOSLOVNIH znanosti. To je pomembno in to moramo dodati. Pa še to, da na teh šolah poučujejo v večini desni izobraženci!

   • Duhec

    Dej no, vsi, ki majo možnost bežijo.

    • tohuvabohu

     Kdor vpiše družbosloven študij, si že vnaprej izniči možnost pobega. Torej?

     • tanja

      Poznam slovenske dipl. pravnike, ki v avstriji kelnarijo in barvajo fasade. Zasluzijo vec. Slovenska druzboslovna diploma je v tujini seveda samo za rit obrisat.

     • pokvarjeniSvet

      Torej so zastojn hodili v šole/ fakultete, raje bi takoj v mladih letih spizdili v tujino delat fizična delat…ali pa si pridobili tehnični poklic- poklicna šola.

     • tanja

      Idealizem pri 18-tih… grem na pravo,da bom branil resnico, pravico…. zal potem vidis, da je vse prej kot to:(

     • pokvarjeniSvet

      To je isto ko sem jaz bil otrok, sem mislim da če bom policaj oz policijski inšpektor sem mislil da bom lahko delal red, pravico in ščitil nemočne nedolžne ljudi… Da bom kriminalce tepel ko majmune in da nobenemu ne uide kazen…in najmanj 40 let zapora za umor, posilstvo in podobne zločine. Za kradenje iz državne malhe pa tudi najmanj 30 let zapora in zaplenitev celotnega premoženja po celem Svetu kjerkoli ga že ima skritega…in zasledovanje svojcev in vseh ki so kdaj imeli kontakt z njim, mogoče ga je kje drugje skril.

      Seveda sem se motil kot vsak otrok in nisem imel pojma kako Svet v resnici deluje.

      Pri nekaterih je pa tudi mentalna/umska in fizična lenoba da bi kaj težkega delali in se mantrali ali pa pač niso sposobni za težka umska dela…ampak za fizična dela je pa ogromno služb v tujini…katera sedaj raje opravljajo tujci iz tretjega Sveta.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  se strinjam, ampak jih je na zalost premalo v sloveniji in jansa je tok z demoniziran, da bi rabil novo stranko. Jansa lahko obljub miljone vsakemu slovencu, pa ga ne bojo volil. RTV in 24ur so na zalost odlicno opravil svoje delo

 • Borut Stari

  To nam je naša borba dala so rekli tam neki tako imenovani “partizani”, pobili inteligenco, poteptali drugače misleče in prevzeli oblast, Tako ugrabljeno državo s partijsko selekcijo in diktaturo ter pomočjo usmerjenega šolstva držijo v kremplih še danes.

 • Poštenje velja

  MED TAKE BI SE MORAL POSTAVIT EN NJIHOV OPASAN BOGI MIGRANT IN AKTIVIRAT BOMBO

 • Duhec

  Sodstvo v riti, mediji v riti, šolstvo v riti, zdravstvo v riti… in bi naj blo bolš?! Samo od sebe…. z izbranimi bo sam še slabš.

 • Sredinec

  Katera novinarka Dnevnika pa je SDS-ovcem zaželela smrt? V katerem članku? V katerem delu levo liberalna misel odstopa od grške filozofije? V katerem delu od rimskega prava? Od kod misel, da je za legitimnost politika potrebno, da dela v tovarni? Kolikšen je delež volilcev levice v JS? Kdo se v resnici v sloveniji bori za socializem? Od kod za vraga enačaj med socialisti in liberalci??.. uff .. a je anonimni avtor/ica že sploh kdaj slišal/a za besedico argument??? .. ta izdelek je tipičen primer teksta, o katerem se sploh ne more debatirat (prav to kar avtor očita levim intelektualcem), saj ni sploh nobene izpeljave zelo grobo posplošenih trditev …P.O.D.N. …

  • soc

   Saj v opisu družbenega škodljivca nisi našel sebe, kajne? Kje pa.

 • althar

  Nova, prosim ne razširjat neumnega ameriškega poimenovanja.

  To, kar američani imenujejo “liberalno” je v resnici socialistično – nekritično zavzemanje za svobodo na družbenem področju (v resnici pa umetno ustvarjanje “zatiranih manjšin”), obenem pa čedalje večje omejevanje svobode na ekonomskem področju.

  Liberalno pa v resnici pomeni nekaj povsem drugega – zavzemanje za ohranjanje konzervativnega “spontanega” reda in branjenje osebne svobode na družbenem in ekonomskem področju.

  Prosim, upoštevajte to, da ne zapacate še vi pozitivnega pomena besede liberalno = svobodno.

  • janez.pokoncni

   Kritizirati ameriško ekonomsko svobofo, ne samo iz postsocislistične greznice, ampak celo iz kateregakoli dela Evrope, je povsem neprimerno. Amerika je za vse nas še vedno Amerika.Kar pa se tiče liberalnosti je ta izgubila pomen, ko so se z njo začeli kititi levaki. Od tu tudi skovanka neoliberalizem (novi liberalizem), saj pravi, “stari” liberalci, niso imeli kaj iskati pod skupno streho z moralnimi zblojenci in kaviar socialisti.

   • althar

    Ne kritiziram ameriške ekonomske svobode (čeprav je prav tako vredna kritike, pa magari iz postsocialistične greznice), pač pa ameriško terminologijo, ki se uporablja v (verjetno prevedenem) komentarju. Beseda socializem je bila v ZDA dolgo nekako na črni listi, pa so si za svoje socialiste pač izmislili besedo liberalci in s tem ta deskriptor žal odvzeli dejanskim liberalcem (predvsem predstavnikom avstrijske ekon. šole).

    Besedo neoliberalci so si za desničarje, kolikor vem, izmislili levičarji in je vsebinsko prav tako prazna kot pravzaprav vse, kar so si kdaj levičarji izmislili. Pri nas jo za zmerjanje desničarjev navadno uporabljajo tisti levičarji, ki se imajo za malo bolj inteligentne, oni bolj neumni pa še kar vztrajajo pri dobrih starih belogardistih.

 • janez.pokoncni

  Odlično !!!!!

 • dež

  Članek je dober, krasen oris največjega sistemskega problema, ki ga imamo. Bi se pa avtor lahko podpisal s polnim imenom in priimkom.

 • PIA PlA

  Tako kot vsaka medalja ima tudi vsaka zgodba dve plati (vsaj); zmagovalno plat in zakulisje. Večina ljudi vidi le tisti del, ki mu trenutno najbolj odgovarja. Vlado in različne zgodbe, kot nam jih vladajoča klika skuša vsiliti, vidim takole http://copist.ru/wp-content/uploads/2015/08/frontend-vs-backend.jpg

  • Krtača17

   Ali pa mogoče takole hehehe:https://m.youtube.com/watch?v=85ez9KTsRbs

   • PIA PlA

    Ni slabo. Le da je tu vlada spredaj in uradniki, ki ubogljivo zdolgočaseno sprejemajo vsako njeno sranje, zadaj. Folk, ki ga oboji nategujejo, je pa že itak mrtev in ga imajo na steni le še kot trofejo.

 • dr Janez Sveti

  Še dobro, da sem genij.
  Dr Janez Sveti vesoljc

  • indijanka

   :) še dobro ja.

  • traktor

   Eden je premalo.

   • dr Janez Sveti

    Sva že dva…
    Dr Janez Sveti svet trojica

 • pokvarjeniSvet

  Temu se reče kulturni marksizem…ste že zadnjič pisali o njem.

  Predvsem se je to razmišljanje oprijelo amerofile (V ZDA je že dolgo teh) in sedaj se je razpaslo po celi Evropi. Najmanj je tega v V4 in ostalih VzhodnoEvropskih državah. Seveda tam ni večina rusofobov kot prikazujejo sionistični/ globalistični mediji ki bi radi v Evropo prinesli sovraštvo, neenotnost med narodi in vojno.

  Saj tipični amerofil sovraži vse kar mu ameriški mediji (ali v lasti sionistov) servirajo za sovražnika čeprav sam pri sebi nima pojma zakaj…zato ker so mu tako rekli…s svojo glavo pa itak ne zna razmišljat.

  Pomembno za Evropo bi bila zveza to sem vedno trdil, da idaj o združeni Evropi o uniji je dobra….ampak NIKOLI v takšni obliki kot je sedaj, kjer se z davkovplačevalskim denarjem iz EU Bruslja še dodatno financira te kulturno marksistične zablojene skupine (LGBT, diversity for Europe, transgenderstvo, feminizem, tehnokracija, Anti fa…..itd)

  Tako za Evropo je rešitev da se reši celotne izdajalske politike(ameriško sionistične) in kulturni marksizem (produkt globalistov).

  Zdaj vidim dve rešitvi:

  Neposredna javna demokracija – katera še nikoli v Zgodovini ni bila preizkušena (razen pri referendumih – ampak glasovi niso bili javni)

  če bi se takšna vrsta prave demokracije izkazala za neučinkovito ker je preveč ljudi takšnih kot je xtc v Evropi je možnost tudi da dejansko se odpovemo demokraciji …če nismo zreli za njo, si jo ne zaslužimo….pol lahko samo upamo da dobimo patriota na oblast recimo kakega monarha ki jemlje to funkcijo častno in ponosno ter želi svoj narod razširiti in izbojšati, ker bi to vzel kot častno poslanstvo…ta oseba rabi močan karakter kar ga nobeden politik nima ne v Sloveniji in ne v Bruslju…Edine izjeme so Orban, Farage v Evropi in mogoče še kdo….bo pokazal čas.

  Na Monarha sem se spomnil zato ker je Sloveniji najboljše v zgodovini šlo v monarhiji z Avstrijci.

 • dob

  Za hrbtom mu piše na transparentu: Smrt Janšizmu!
  Novinarski ceh nam sporoča: proč z opozicijo! V demokraciji nima opozicija kaj delat!

  Popolnoma javno in brez sramu sporočajo svetu, kako funkcionira diktatura kučanizma in kako se bodo kot novinarji postavili proti vsem, ki se mu upirajo.
  Delujejo po fašističnih principih in zagovarjajo korporativno ekonomijo Mussolinijevega tipa – pri tem pa druge zmerjajo s fašisti!

  • Vera

   Žalostno, toda resnično . :(

   • avtohtoni neandartalec

    Katastrofa…

 • Okra tatoo

  A je tale naš JJ še vedno član glavne komisije za zgoraj opisane probleme? Če je dvignil svoj dosje, ker je komisija v stari sestavi prenehala delati, kaj pa delo v novi sestavi? No, če je tip še vedno neformalni član, potem pa problema ni. Kaj ga pa potem lomite tukaj? Obrnite se nanj. Bo zrihtal na štiri oči s tovarišem Kocjančičem. Se bo že našla kaka protiusluga. Mladinci stari in novi so pa še vedno na voljo.

 • soc

  Odlično napisano, brezhibna analiza stanja in implikacij.

  A večini med nami, ki smo ta odličen tekst prebrali, je to vse že dolgo jasno. Tisto, kar nam manjka, je konkreten akcijski plan, ki bo
  1. Poskrbel, da bo vsebina tega teksta znana in jasna dvema tretjinama Slovencev
  2. Zakoličil v volilnem programu jasno in preverljivo pot iz brezna
  3. Poskrbel za zunanje opazovalce na naslednjih državnozborskih volitvah.

  • if

   Bravo!

  • janez.pokoncni

   Točka 1. Nova24 tv je v tem trenutku glavni adut. Tu sta še Demokracija in Reporter, ki pa jima je mafija odlično uspela podtakniti “rumenost”, čeprav ima recimo Reporter trenutno zbrane verjetno najbolj kvalitetne slovenske novinarje in kolumniste.
   Kako “preglasiti” medijsko “mašinerijo” mafije? Vse imajo v svojih rokah, na 46 let totalitaristične podlage smo jim dovolili postaviti še 25 let “demokracije”. Tako danes njihove medije financiramo vsi. RTV SLO direktno, ostala trobila pa preko oglaševanj državnih firm.
   Ravno zato bi bila lustracija leta 1991 tako izjemno pomembna in samo tiste države, ki so jo uspele izvršiti se danes vzpenjajo proti normalnemu, razvitemu svetu.

   • avtohtoni neandartalec

    Poljska je recimo izvedla lustracijo, živijo in zgledajo pa kot cigani.
    Lustracija pomeni neposreden napad na temeljne vrednote družbe, ki je sicer nastala in obstala na totalitarnih temeljih, zato se nujno velja vprašati, če je bilo prej vse narobe, a potem je danes narobe prav? Ker samo zato gre, na ta načim zamenjajo en drek z drugim, že po logiki, kaj pa so drugo počeli niihovi nasprotniki, pred katerimi jih je varovala diktatura kot, da so trdili ravno obratno, ja lustracija ne bi imela smisla, če bi enostavno zamenjali samo ljudi, ideje bi ostale pa iste. Zato so ti fašizmi tako trdoživi, zavedajo se, da človeka lahko ubiješ, ideje pa ne, tudi če jih pol zmanjka, bo preostanek vedno dovolj močan, da bo restavriral staro stanje, veliko jih je, skratka, nobena lustracija jih ne more vseh zajeti, sploh pa ne po 26 letih, odkar ni več komunizma. Saj točno zato se je tudi fašizem obdržal vse do danes, tudi komunisti trdijo, da jim gre predvsem za državo.

    • macon

     Gledal sem kupa Poljakov na Jadranu, oni in njihovi avtomobili niso bili ravno ciganski. Mogoče pred 25 leti, ko so ravno splezali iz komunizma, vsi, ki imajo opravka z njimi in pri njih pravijo, da so ogromno napredovali in jim je standard zelo zrasel.

     Mi capljamo na mestu in nas vsi dohitevajo in prehitevajo. Ljubljana, ki se ji manjša (!) prebivalstvo, je pa itak šala urbanizma in razvoja mesta.

     • avtohtoni neandartalec

      Lahko si brez skrbi, da so velikonemški imperialisti zavarovali svoj kapital, tudi pri nas lahko vidiš zahodno urejene centre in sisteme, ki pa so popolnoma izolirani od splošnega okolja.
      Poglej si nove in prenovljene objekte, ki so nastali ob osamosvojitvi, v glavnem samevajo, v njih občine nažokajo neke redne dejavnosti, da jih vsaj malo amortizirajo, sicer niso odprti za širšo javnost, ker se bojijo, da bi reveži pod nove stole lepili žvečilne gumije.
      Fašisti tako ohranjajo kuliso sodobnosti in napredka, za ceno splošne retardiranosti in apatije, ker so ti družneni stebri ločeni iz kukturnega okolja in so torej izostali iz vsakdana povprečnega občana.
      Tujci varujejo svoje investicije, nekdanji komunisti pa svoje, kar ostane, je realnost transformacije oziroma tranzicije, z lustracijo ali brez, pokukaš malo po okolici in vidiš, da ni nobene razlike. Poglej Google Earth, če mi ne verjameš kako je na Poljskem, edino državljani prvega razreda zgledajo in se obnašajo zahodno.

    • soc

     Drugače kot ti vsevedi sem doslej skupno kar nekaj mesecev preživel na Poljskem. Od 1995 (ko je bila bolj ali manj splošna revščina še očitna in njihov standard res krepko pod hrvaškim) do danes.

     Poljaki so za razliko od nas dunajskih hlevarjev obdržali svoje meščanstvo, za še večjo razliko od nas imajo svojo aristokracijo. Za razliko od nas nimajo svojega priseljenskega Balkana. Za razliko od slovenskega nouveau riche tesla tam srečaš briljantno vzgojene poliglote – izjeme na obeh straneh zgolj potrjujejo pravilo. Imajo vrhunske znanstvenike, ki se ponosno vračajo v domovino, kjer jih takoj pričakajo lastne katedre in vodenja inštitutov. Imajo svoje izseljence, ki so prispevali velika sredstva k novemu rojstvu demokracije.

     Za razliko od nas so neizmerno ponosni, da so Poljaki. Z veličastno preteklostjo in svetlo prihodnostjo. Proti naši še vedno prikrivani sramotni “veličastni” preteklosti kakega NOB in naši vsak dan bolj klavrni proihodnosti.

     Poljska (pozna in delna) lustracija je opravila svojo nalogo. Nič čez Poljsko!

 • if

  Janšizem je psovka nastala v generatorju nedemokacije, katerega člani so tudi nosilci parol na sliki, ki zlorabljajo RTV sistem za napad na temeljni vrednoti demokracije svobodo govora in premišljeno določen del opozicije .
  Molčijo kolaboranti nedemokracije v izraznih tipih varuhi teh in onih pravic, urednikov, predsednikov države, vlade, državnega zbora, hkrati po Slovenijij iz zemlje vznikajo produkti rdečega nazora izraženi v kosteh, lobanjah, žicah nesvobode ..

  • sprehajalec

   RTV je leglo in magnet za zaposlovanje takšnih. Gliha vkup štriha. Tragedija pa je, ker mislijo, da so nekaj najboljšega, kar lahko doleti Slovenijo.

 • Artur

  Slovenija – dežela “kritičnih mislecev” in diplomiranih idiotov. Nekateri od teh diplomiranih idiotov prisega na kavbojsko zahono demokracijo, ki ustvarja takšne idiote :https://www.youtube.com/watch?v=vnwxy3o3Di8
  https://www.youtube.com/watch?v=425B-As0_f8

  • sprehajalec

   Sem bil kar nekaj na Vzhodu, pa verjemi, nihče ne ve za Slovenijo. Pojdi naredit anketo na naše ulice, sem prepričan, da boš dobil podobne odgovore. Vprašaj neko mladinko kdo je bil koalicija v prvi zalivski vojni? Pa katera vera je v Izraelu? Pri nas je le problem, ker nihče ne naredi takšne ankete, vedno so pa na voljo ameriške. Kar poskusi.

   • Artur

    Vedno so pa na voljo ameriške ? Seveda, ker pri njih te ankete najbolj pokažejo kako je lahko nekdo retardiran, Nasploh pa ti retardiranci bi kar vse povprek napadali njim neznane države za katere sploh ne vedo kje na tej naši zemeljski kugli se na hajajo in kaj so komu kaj storile in zakaj. Tele zapiči zastavico na Avstralijo kjer piše kao Francija ??!!Kateregakoli šolarčka pri nas in na vzhodu, če bi mu kaj takega pri anketi podtaknil bi te gledal kot da si z Marsa padel. Da o nekaterih njihovih idiotskih zakonih sploh ne govorim.

    • sprehajalec

     Na voljo so zato, ker jih delajo. Pri nas jih ne delamo, in zato izpademo pametni. Ostalo provociranje na račun amerike ne bom komentiral. Si pač v tisti starostni skupini, ko se ti še fino zdi, če kakšno bedarijo napišeš…

     • Artur

      To kar prikazujejo dokumentarni prispevki se mi ne zdi prav nič fino to je katastrofa, če je to za tebe nekaj samo po sebi umevnega potem pa res bog se nas usmili.
      Prezentacija Alexa Jonesa in govor tistega dekleta na koncu drugega prispevka so zate tudi bedarije ?
      https://www.youtube.com/watch?v=vFYbqY6mHc8
      https://www.youtube.com/watch?v=2RtnDsGjmdk

     • sprehajalec

      Lej res mi ni do tegale popanja linkov. Sem pa kazal kitajcem osebno, kje je Slovenija, za katero še niso slišali. Pa so se valjali od smeha, zaradi njene majhnosti. Še danes sem prepričan, da od 1,5 milijarde njih za Slovenijo ve maksimalno njih 100 milijonov.

     • Artur

      Lej res mi ni do tegale popanja linkov ?? Sometimes people don’t want to hear the truth because they don’t want their illusions destroyed – friedrich nietzsche
      Še danes sem prepričan, da od 1,5 milijarde njih za Slovenijo ve maksimalno njih 100 milijonov. So what(Borat) ? Vsaj 100 milijonov? Že to je nekaj pri zarukanih kravarjih ne ve nobeden oni bi samo terorizirali vse kar leze in gre okoli njihove “demokracije” in jo izvažali, vse kar je možno pokoriti in ustvariti kaos in bedo .
      Gotovo pa vedo tudi in to veliko več kot 100 milijonov kje je Avstralija kje je Švica in katera valuta velja v Združenem kraljestvu…..

     • sprehajalec

      Lej, kako si poln negativne energije. Daj, olajšaj se pod mizo, da bo šla ta napetost ven iz tebe. Potem globoko vdihni in začni pametno razmišljati, ne pa takole. Ko boš začel pametno razmišljati (če boš), boš tole pisarijo zgoraj zagotovo izbrisal.

     • Artur

      Če se ti tako olajšaš pod mizo , meni se ni treba .Tiste videoprispevke ne bom brisal bodo že naleteli na pravi naslov in odziv za tebe je to španska vas kakor kaže. Kar se pa drugega tiče stojim za tem kar napišem in mi niti na misel ne pride, da bi zbrisal sicer pa izvoli pametnjakovič, da slišimo tvoje pametno razmišljanje.

     • sprehajalec

      Vedno sem trdil, da so neki liberalci pa antiamerikajnarji samo Jehovci nove dobe. Stražni Stolp revijo so nadomestili youtube linki, ki jih amerikanci sami producirajo. Gre za nek vsiljiv način prosvetljenosti in spreobračanja, ogabno tumbanje nečesa izpetega pa popanje linkov na to temo. Nič se ni spremenilo.

      Če se ti tako olajšaš pod mizo , meni se ni treba – dvospolnik?

     • Artur

      Alex Jones in tisto dekle z nagovorom glede kravarskih “demokratičnih” posegov in praks mi prav nič ne delujeta kot jehovca nove dobe zato pa toliko bolj kot človeka, ki zaslužita moje spoštovanje pa ne samo moje .
      Kje si še slišal da žena lahko poteši dvospolnika hahahaha.

     • sprehajalec

      Niti Alex niti tisto dekle. Ti mi deluješ kot Jehovec.

     • Artur

      Hahahaha, če bo kaj to moje posredovanje takšnih informacij in moje “nepametovanje” v zvezi s tem kaj zaleglo pri tistih ki so dojemljivi do tega in, če bo to moje “jehovanje” naletelo na širšo pozornost pa aleluja če ne pa pač ne. Probat ni greh.

     • sprehajalec

      Ne bo. Spreobračaj kje drugje. na tem portalu imajo ljudje Američane radi, vsaj večina. Se še spomnijo lakote po vojni, ko so Američani pošiljali unro, pa maršalu so dali avione, tanke in orožje zastonj, ko so Sovjeti ogrožali. Same dobre stvari so v spominu.

     • Artur

      Ja avtohtoni getoizirani ameriški Indijanci,Vietnamci , Iračani,Libijci, Sirijci, Afganistanci itd. mater ti jih pa naravnost obožujejo od njihove izvožene “demokracije ” se jim cedijo med im mleko nam pa njihovi Nato “mirotvorci” zagotavljajo varnost pred migrantsko invazijo, ki so nam jo “blagohotno” servirali poleg pa še čačakajo “Ruskega medveda” in nam zagotavljajo “štalo”, če bo prišlo do nje. VEČINA oglasi se in izrazi svojo ljubezen do Amerikanarjev no !

     • sprehajalec

      Zakaj pa tja potem rinejo, v Ameriko. Vietnamski Ljudje s čolnov so tvegali življenja, da bi prišli v ameriko, Afganistanci sedaj tam pobijajo Američane, ker so jih bedaki vzeli tja in jim pomagali. Libijci, Iračani bi naredili vse, da pridejo v ameriko. Cel svet si želi živeti v ameriki. Slovenski profesorji rinejo tja na študije, doktorji na specializacije. Svet bi se že zdavnaj medsebojno iztrebil, brez Ameriškega svetovnega policaja. Hvala bogu, da imamo vsaj njega. in da je ameriški vojak 70 let umiral v boju proti komunizmu in podivjanim samodržcem.

      Prihodnost sveta je v novem kolonializmu. Kjer bo razviti svet z gajžlo naredil red po afriški greznici. Ko jih je namreč spustil iz rok, nekdanji kolonializem, so pa ustvarili vsak svojo greznico tam. Pa namnožili so se kot kobilice.

      Nihče se ne oglasi, ker te ne čitajo.

     • Artur

      Prihodnost sveta je v novem kolonializmu ??!! A ja ? Torej ti vidiš prihodnost tudi v novi od kravarjev kolonizirani korporacijski Sloveniji ko nam bi kravarji dirigirali kaj smemo in kaj ne smemo v lastni državi(sicer pa se to že zdaj dogaja zaradi naših hlapčevskih izdajalcev) ? 91 leta sem se boril za samostojno neodvisno slovenijo in kaj sem dočakal? To , da mi neki narodno izdajalski hlapček tumba o prihodnosti v neki ameriški provinci ki se ji reče Slovenija.
      Je.e se meni, če me čitajo ali ne, če tebe bolj čitajo je to verjetno že znak da se bo to kmalu zgodilo.

     • sprehajalec

      Tako je. Črnec v Bocwani si ne zna postaviti družbe, da bi živel življenje, kot ga želi, enako ne zna Slovenec. Zato pa bežita oba na zahod. Zahod mora torej priti k njim in jim pomagati narediti takšno življenje, da bosta oba zadovoljna. Pa črnec se mora še nehati prekomerno razmnoževati.

      leta 91 si bil ti ali v plenicah ali pa pred televizijo, ali pa da ne rečem kje. Takšnih, ki bi tole kvasili, kar kvasiš tukaj zgoraj in bi v to verjeli, v 80tih letih Slovenija ni poznala. Takšni so se pojavili šele v zadnjih letih.

     • Artur

      Tipične reakcije in razmišlajnje psihopata. “Što se babi htilo to se babi snilo”.
      Škoda besed . Na koncu le, kot je rekel pred kratkim mag. Roman Vodeb vse več jih je.

     • sprehajalec

      Ne poznam Vodeba, če bi kaj pametnega izrekel, bi si verjetno zapomnil.

      “Na koncu le, kot je rekel pred kratkim mag. Roman Vodeb vse več jih je.”

      Če je mislil na migrante, potem mu dam prav. Če pa je mislil na fašiste, psihopate, rasiste itd. potem so pa to zadnji kriki dr. Vodeba, za svetom, ki umira pred njegovimi očmi. In mu tule sporočiva; Pa še več jih bo.

 • sprehajalec

  Dober članek, jaz osebno stvari vidim takole. Beli mladinci, vsaj večina njih zraste (vsaj večina) v neki zaščiteni vati. Gredo skozi izobraževalni in vzgojni sistem, ki jih socializira. Stare matrone, feminizirane in jezne na desce jih vzgajajo v pridne in poslušne. Deklice se vzgaja v kaj morajo, dečke v kaj ne smejo. Skozi šolski sitem so bolj ali manj socializirani, prijateljski, prijazni. Družijo se, smejijo, ljubijo zabavajo. Skratka velika večina slabe iskušnje nima v življenju. Življenje je lahko. Odprti so prijateljski, zanimajo jih druge kulture in predvsem pričakujejo tudi, da bodo drugi takšni do njih kot so sami. Ker se večinoma gibljejo v razvitih belih kulturah podobne starosti, so tudi drugi do njih enaki.
  Tudi pes, ki je brez slabe izkušnje je prijateljski, razveseli se vsakega. Zato je liberalizem neko stanje duha mladega europejca in američana, avstralca, kanadčana itd. tam nekje od 18-25 leta starosti. Opisan kot zgoraj. Velika večina pa po tem letu mora poskrbeti za življenje naprej, pride vsakodnevna rutina, delo, začne ceniti dom, družino, tradicijo in na življenje začne gledati bolj zrelo in ne več v oblakih, saj pridejo s časom tudi slabe iskušnje.
  Seveda imaš pa nekatere, ki vedno ostanejo takšni, kot zgoraj, saj kakšnim to postane služba in način preživetja, kot tem na sliki v članku. Med njih se vsilijo tudi divjaki, agresivni, ki se pretvarjajo da so liberalne ovce, vendar jim ta krinka le pomaga izražati svojo agresivnost. Kot tisti rdeči džihadist na sliki s transparentom.

  Problem nastane, ker pa večina nerazvitega sveta nima takšnega otroštva kot beli mladinci, življenje je tam kruto, polni so slabih iskušenj. Beli mladinec s svojim pristopom v konfrontaciji z njimi nima šans. Ne zna in ne sme se braniti. Še več, zdi se jim popoln bedak, družba v katero padejo, pa kot nerealen svet. Hlastajo za belimi mladinkami, norca se delajo iz obstoječega reda. V njihovih očeh izpademo popolni bedaki. In nesporazumi po Europi z njimi se kar vrstijo.

  Ko bo torej enak razvoj sveta (če bo) povsod, se bomo lahko šli liberalizem in odprta srca. Do takrat, moramo pa pač ščititi svoje liberalne mladince pred vdori iz tega sveta. ker se sami ne znajo in ne smejo.

 • Krtača17

  Lep naslov članku ste dali in vse diplomirance vrgli med idiote. Še dobro da to vi niste. Z naslovom povedali vse….

  • indijanka

   Ali povsod prebereš samo naslov? Preberi moder kvadratek. Si v njem?

   • Krtača17

    Kvazidesni medij, najprej že z velikimi črkami žali in potem se čudi na negativen odziv ljudi. Najbolje da vse vržemo v isti koš (ves šolan kader) pa bo. Bolno. Ko sem prebral naslov, sem cel članek preskočil, ne padam na poceni finte in propagando ki jo zganjate. Niti ni novica niti ni rumena novica ampak propaganda v smislu kulturnega marksizma če že hočeš. Avtor pa ni dorasel osnovnemu bontonu. Verjetno za mizo ni dosti drugačen – popikan okoli ust….

    • Rožle

     Kaj si pol ti za en…kvazilevak…?

     • traktor

      Ne on je nekritičen eden od tistih, ki so opisani v kolumni.

  • dob

   Krtača, ti si idiot samouk. Po naravi talent.

   • Krtača17

    Naj ti nos pade do podna in dalje.

    • dob

     hahahaha, dober si! Nisem pričakoval dobrega štosa od tebe.
     Moja napaka.

    • Nata

     Ne bit užaljen .
     Samouki si bili in so zelo inteligentni ljudje…….naravni talenti pa tudi . Dob je malo zgrešil – verjetno ?
     Pa ne zameri , da se vtikam, a mi je prav ” padlo v uč ” !

  • FraterMagnus

   ni kaj za dodati, vprašanje ali je A.R. resnično diplomiral ali mu zdaj samo ven seka ker ni dobil tovrstne pozornosti

 • Rožle

  A kle je un z nagobčnikom ..?

 • FraterMagnus

  ne vem, torej je članek sestavljen iz dveh delov

  – splošno nerganje
  – čas je da naredimo raj pod triglavom

  Brez načrta ne bo šlo, dragi A.R., brez načrta ne bo šlo. Tudi brez konkretnosti ne bo šlo. Žal mi je da to rečem, vendar je bil še predvolilni program nove slovenije bolj konkreten kot tale članek. Tudi od komentatorjev spodaj izveš več dejanskih podatkov kakor iz te kolumne.

  Je pa vsaj prilično knjižno napisano. Bravo. Res.

  ČE SLOVENCI NE BOMO SPREMENILI VOLILNEGA SISTEMA, SE NE BO SPREMENILO NIČESAR!

  • Nata

   No , saj verjetno ni bil avtorjev namen pisati program , oz . načrt ?
   To je naloga strank !
   Ne rabimo podatkov . In mislim , da je članek dober opis trenutnega stanja duha v naši deželi !!

   • FraterMagnus

    Prihaja naš čas! al neki

   • FraterMagnus

    no saj je soc že napisal kar sem v bistvu mislil. v redu kolumna. Dobro (3). Več kreativnosti bi prosil. Tole postaja dolgočasno.

    • Nata

     ? ? ? ? ? ? hvala

  • avtohtoni neandartalec

   Mislim, da imaš prav, če nam je ob osamosvojitvi proporcionalnost omogočila, da so lahko partiji začele konkurirati nove demokratične stranke, je danes ta isti princip samo še ovira oziroma način, da se njihove sekcije neprestano regenerirajo na vseh pomembnih položajih.
   Komunistov ni več, zakaj se potem zanašamo, da nas lahko edino podpora šibkim reši izrojene avantgarde, stranke je treba prisiliti, da nastopajo s programi in jih branijo po vseh posameznih krajih v deželi, na ta način bi morali pokazati dvoje, da se zavedajo razsežnosti problemov in ob enem ločijo krajevne posebnosti, naj enkrat zmaga tista stranka oziroma posamezniki, ki najbolje poznajo Slovenijo, ne pa vedno samo tisti, ki znajo najbolje manipulirati s poceni psihološkimi triki in lahko povsod izsilijo določeno stanje preprosto zato, ker so že na oblasti in jih v zakotnih luknjah pač nihče ne napada posebej. Jaz bi na mestu opozicije napadel krajevne skupnosti in pometal vse tiste sekrwetarje in tajnike, ki so skozi desetletja postali del inventarja in sinonim za svojo javno dejavnost, nekateri so se celo kar preselili v svoj resor in hodijo v službo tako, da prečkajo par metrov hodnika, to je plemenska ureditev, ne pa sodobna demokracija, ki se zanaša na politični princip vladanja. Velja za obe sferi, ki se napajata iz istih javnih financ, vladno in nevladno oziroma kvazi civilno.

   • FraterMagnus

    Se strinjam s prvim odstavkom.

    Glede rešitve pa, morda ne bi kar napadel krajevne skupnosti in kar pometal ven vse uradnike, saj bodo ubožci od pomanjkanja znanja za drugo delo enostavno pomrli v mukah. Ne, tega jim ne privoščim, čeprav so to povzročili že marsikomu.

    Mislim, da bi bilo prav, da se proporcionalnost v slovenskem parlamentu enostavno neha izračunavati na način ŠTEVILO GLASOV STRANKE / ŠTEVILO SLOVENCEV, in za vsako stranko potem to pretvoriti v število zicev v parlamentu,

    ampak

    1. Da se občine pretvori v kantone (najmanjše občine pa združi po volji občinskih referendumov v kanton zveze okoliških občin, če je to zaradi proporcionalnosti ljudi potrebno)

    2. Kantoni potem predstavljajo glede na število prebivalcev enakovredno število poslanskih parlamentarnih stolčkov

    3. Se v vsakem kantonu izvoli stranko, ki bo dobila največ kandidatov

    4. Se postavi predstavnika te stranke kantona v parlament, skupaj z ljudmi ki jih njegova stranka izbere (če ima kanton na voljo več mest)

    5. In se posledično v parlamentu prisili poslance, da niso le predstavniki stranke in nekega abstraktnega simboličnega mnenja, ampak da fizično in psihično predstavljajo voljo ljudi iz njihovega kantona.

    6. Mnenje ljudi mora biti od uveljavitve tega predloga izraženo skozi novo-zgrajen sistem feedbacka, podobno kot pri digitalnih aplikacijah, kjer vsak državljan s pomočjo digitalnega certifikata, ki ga dobi na občini, na občini ali doma izpolni formular o delu ali pošlje pripombe Predstavnikom Ljudstva Kantona,

    7. Katerih na novo izumljeno delovno mesto je namenjeno izključno zbiranju feedbacka od ljudi ter lobiranju in posredovanju predlogov stranki v kantonu,

    8. v primeru, da vodilna stranka v kantonu noče predlogov sprejeti, imajo predstavniki potem pravico predloge oddati v državnem zboru,

    9. ki ima od sprejema tega predloga npr. en dan v tednu ali mesecu namenjen izključno vsem predlogom, ki jih lahko predstavniki ljudstva v posameznih kantonih predstavijo potem, ko se prijavijo, ter njihovi predlogi preživijo strokovni pravni pogled strokovnih služb in uvrstijo na čakalno vrsto.

    takole, za osnovo.

    prosim za feedback, razmišljam iz glave, vendar ekonomsko bi bil takšen sistem boljši. Nisem še raziskal, kako bi potem izpadle naprimer zadnje volitve.

    • janez.pokoncni

     Moje področje. :)

     Volilne sisteme sem kar solidno preštudiral in sedaj h kritiki. :)

     1. Kanton je v tvojem primeru volilni okraj. Koliko volilnih okrajev, toliko poslancev. To imamo že sedaj.
     2. Če bi parlamentarci sledili izključno volji, željam in potrebam okolja, iz katerih izhajajo, bi dobili 88 ljudi z različnimi interesi, ki se ne bi nikoli uskladili. Po tej filozofiji bi lahko namesto parlamentarcev imeli potem kar zbor županov (ok, občin imamo sicer več).
     3. v 5 točki (še 1x) povsem izničiš pomen strank. Sistem – puno baba deca kilava. Že sedaj predstavlja usklajevanje resen problem, pa koalicijo sestavlja par strank, če bi 88 poslancev vleklo vsak na svoj mlin, večine ne bi dosegli za niti eno stvar.

     Kaj konkretno ti ni všeč pri večinskem volilnem sistemu?

     Sam bi šel v drugo smer. Predsedniški sistem. Zadeva je dobra zato, ker je izvršilna oblast popolnoma ločena od zakonodajne. Za kaj takšnega Slovenija sicer ne bo zrela še stoletja. Ogromno bi bilo že, če bi uvedli večinski volilni sistem, preden nas nasilno tiščanje nezdružljivih v koalicije spravi na kant.

     btw.,
     Oglej si kaj imajo Japonci. Zanimivo a seveda za nas neprimerno. Japoncev je konec koncev 130 mio.

     • FraterMagnus

      hvala, da si mi osvežil spomin glede teh slovenskih volitev.. moram malo premisliti, županski zbor res ne bi kaj prida deloval.. pri večinskem me matra le dejstvo, da se skozi čas stranke zgravitirajo proti dvema največjima, ki držita monopol.

      ampak za potrebe slovenije bi bil večinski zaenkrat prav v redu, ill keep that in mind…

      japonskega in predsedniškega moram pa malo raziskati..

      se ti javim, ko malo razmislim..

      razmišljal sem tudi o švicarskem, vendar ta ne bi prinesel velikih sorememb…

      hehehe, ja okraj, to besedo sem isjal.

     • janez.pokoncni

      In to nikakor ni slabost ampak prednost. Pri večinskem sistemu se v predvolilnem boju predstavi kar cela vlada in v primeru izvolitve ni izgovorov glede neizpolnjevanja obljub. Politični prostor se skristalizira in prečisti v parih letih. Predvolilne obljube se enostavno ne morejo požreti oziroma je kazen ogromna – smrt stranke.
      Bistvo večinskega volinega sistema je učinkovitost, bistvo tega sranja, ki ga imamo sedaj pa meglenje. Nihče za nič odgovoren, neprestani kompromisi s “piceki”, ki so tukaj itak samo za sranje.
      No, ne bom te učil osnov. Če te že zanima kaj je kaj, imaš na spletu morje razlag in primerov.

 • Rožle

  “V središču Budimpešte odjeknila močna eksplozija, ranjena sta dva policista….”
  Vi pa še kar naprej volite WILLKOMMEN !!! ..stranko !!!

  • avtohtoni neandartalec

   Madžari Madžarom, hehe…

 • Nata

  Dobro napisano.
  Pa samo pripomba- dobro sem si še enkrat ogledala napise na transparentih za in ob tov. Bizilj ( sramota , da je sedal tam )
  ………….
  moč argumentov
  spoštujemo naj novinarsko neodvisnost
  smrt fašizmu ???????????
  Zakaj že so dvignili tak vik in krik ?
  Ne boste verjeli . Ker so jim stopili na žulj !

  • FraterMagnus

   ja seveda, če so drugače nezaposljivi

  • Krtača17

   Smrt fašizmu in fašistom!

   • Rožle

    Tako je…smrt levim fašistom ..!

    • Artur

     Iz naših ust v božja ušesa .

    • Krtača17

     Stranka SDS je bila včasih social demokratska stranka, kasneje se je preimenovala v današnji SDS, tako da jo kar prištej zraven če že tako misliš.

     • FraterMagnus

      on that note, če bi bila slovenska, ne bi smela obstajati.

     • Krtača17

      Če bi bila RES Slovenska in ne janševikovo slovenska.

     • Rožle

      Vztrajam…
      Smrt levim fašistom !!!

     • Komunistom…

     • Rožle

      Sej to je isto…

     • Krtača17

      Samo še komuniste najdi pa bo….

     • Rožle

      Važn, da si ti mene …

     • tarantela

      Ku-ku, tuki sm!

     • Rožle

      As ti…kukovca ?

     • avtohtoni neandartalec

      Ok, jaz bom ciljal pa samo desne fašiste, dajva jih!

     • Rožle

      Padli bodo pa tvoji ..?

     • avtohtoni neandartalec

      Tvojim bom pa jaz zizike majal.

     • Rožle

      Nisem reku padale..?

     • Artur

      Kateri je skupni imenovalec novodobnega strankarskega fašizma ?

     • avtohtoni neandartalec

      Vsi so hlapci nedotakljivih postsocialističnih oligarhij nekdanjih političnih upracljalcev družbenega premoženja, na neomejeni oblasti.

     • Artur

      In vsi so od nekaterih svojih krav muzar prepoznani kot psihopatološki osebki.

   • Nata

    ja, kam pa to paše ??

   • Torej ti buča, bi pobil par ljudi, ker se tebi malo fuzla. Kdo si ti da bi sodil.

   • macon

    Ne no naredit samomora, vsako življenje je sveto, celo tvoje.

    • sprehajalec

     Krtača je flašo odprl. To s fašisti mu je kot “na zdravje”.

 • avtohtoni neandartalec

  Odlična tema, vendar bi se spodtaknil ob dve besedi, ki nekako ne spadata v čanek, pri nas skoraj nikjer ne slišim kritik in se mi zdi, da ljudje tudi razmišljajo bolj malo.
  Pljuvanje ni kritika, neprestano nabijati nekaj kar v tri krasne je mogoče odločno izražanje osebnega gnusa do objekta zavračanja, ni pa v tem skoraj nič kritičnega, razen zadeve same po sebi, ki očitno proži buren čustveni odziv. Takrat rečemo, da je zavrel pisker, v smislu, da je temperatura dosegla določeno kritično raven in je ekonom lonec začels spuščati uparjeno vodo skozi ventil, da vse skupaj ne raznese od pritiska. Jeza je sama po sebi odraz kritičnega stanja, ki proži odločno reakcijo, vendar ta reakcija ni kritična v analitičnem smislu, ker nima pravega vzroka in ne vodi v poglobljeno razumevanje problema, kar bi omogočilo neko reševanje. Niti tako impulzivno stališče ne more biti kritično pomembno za publiko, ki ponavadi ne razumejo zakaj se nekdo jezi. Kritika glede na kaj, če najprej rečem nekaj kar ni res in sem potem jezen, je to zgolj čustveni odziv, ki odraža lastno zablodo, ki izhaja iz pomanjkanja kritičnosti, niti ne vodi v kritičnost, če pa očitno ne razumem in se mi ne ljubi niti potruditi pogledati zadevo še iz zornega kota objekta, na katerega sem jezen. Prava kritika se začne prav s tem, najprej se zavedamo kaj ai domišlja nekdo, s katerim se ne strinjamo, poskušamo videti koristi in prednosti, ki mu jih njegovo stališče omogoča, nato lahko model prenesemo v širšo sliko in tam opazujemo kako bi njegova ideja spremenila življenja drugih, šele to je tisto, kar je v resnih debatah predmet kritičnih sprememb. Pri nas tega ni, kritika ni posledica ampak namen, ki ga želijo sproducirati naši kvazi intelektualci, da ljudem pač zavre in ne čutijo več ničesar razen, da so ogroženi.
  Kar pa je najbolj pomembno, namen kritike je iskanje boljših rešitev, ko se odvije proces kritičnih analiz, je kritik dolžan izpostaviti neke alternative, šele s tako zaokroženo idejo pokaže, da res razume problem in njegove razsežnosti, zato lahko ponuja rešitve. Ne pa zato, ker se počuti osebno izzvan in prizadet.
  Zato se fašistični režim brani pred resno analizo in utrjuje lastne barikade, za katere se v isti sapi zaveda, da bodo zavirale nujne procese, lažje je kontrolirati samo lomne točke in križišča kot celoten proces. Osto velja tudi za tiste, ki jim nasprotujejo, metanje na barikade je prej odsotnost razmisleka kot odločno dejanje. Namesto, da bi slušali najprej razumeti od kod izvira neko stališče, ga brezobzirno napadajo prav tak, kjer je režim najmočnejši, zato jim tudi pripravi take logične pasti, pravzaprav fašisti celo naravnost računajo na to, da se bo njihovo mnenje nasprotnikom zdelo nesprejemljivo in nezaslišano. Ko se ljudje razjezijo, jim lahko preprosto rečejo, da se z njimi ne da pogovarjati, tako se najlažje izognejo kritiki, ker jih preprosto utišajo. To je za fašiste demokracija, na ta način se ohranjajo na položajih že 26, začeli so pa še v Jugoslaviji, vsako konkurenco označijo za arogantne barabe in kolerike, ki se samo derejo in hočejo izsiliti svoje, tako stališče zgleda seveda strpno in razumno, zato širša javnost praviloma naseda. Tako dosežejo tudi svoj najbolj pomembni cilj, izognejo se vsem ponujenim alternativam, itak ni bilo časa, da bi se izpostavile pomembne točke, zato se z lahkoto posmehujejo in pač obrnejo idejo na glavo, da izpade čim bolj butasta in absurdna. Ko pa vihar mine, takrat pokažejo, da so le dobri gospodarji, izpostavijo določene dele kritike kot utemeljene in jih vključijo v svojo idejo, za njih je kritično samo tisto, kar gre njim v korist. Še huje, argumentirane in konstruktivne kritike potem obrnejo proti avtorjem, ukradejo niihovo idejo in jih z njo napadajo, javnosti se naenkrat zdijo dobri misleci in so srečni, da jih niso nagnali iz položajev, ker potem bi menda zarukanci zavladali in bi bilo samo še slabše.

 • Krtača17

  Kako smo že rekli, le čevlje sodi naj kopitar.

  • Rožle

   Kaj se potem krtača s tem ubada….?

   • Krtača17

    Kaj se ti oglašaš? Imaš kaj za povedat? Dva dni stare novice spodaj objavljaš za nove, glede odločitve o beguncih si pa total neažuren.

    • Rožle

     Pa jih dej še ti …

     • Krtača17

      A sem mogoče tvoj sluga?

     • Rožle

      Budimpešta, 25.09.2016, 12:08 | M.M./STA
      Tole pa že ni 2 dni staro…?

     • Rožle

      Še razmišljam za kaj bi te ponucu…?!

     • sprehajalec

      Da ti kdo z njim skrtači hrbet. Krtača še ni spisal ene pametne stvari na tem portalu. Morda je pa za počohat se dober…

    • Rožle

     Danes so oblasti sporočile, da gre za policista, ki sta bila na običajni patrulji po mestu ….

    • Rožle

     …..a še kar googlaš …?

 • Olga

  Problem je, da mladi nimajo pametnega sogovornika! Mladi so bili in bodo vedno radovedni in kritični! To je tudi prav! Vendar morajo pa tudi videti, kakšne so pasti, kakšne so realne možnosti, kaj je pošteno, kaj je pravično! Do tega pridejo skozi dialog in izkušnje! Torej rabijo okrog sebe ljudi, ob katerih bodo zrasli v zdravega mladega človeka, ki se bo počutil varnega in sprejetega!

  Mladi ljudje, ki nimajo tega, so bolj na udaru novitet, ki nam jih pošiljajo tisti, ki bi radi te ljudi zlorabili v razne namene!
  Dobra izkušnja je komunizem, islamizem, razna mafijska združenja in podobno!

  Pri vzgoji ima družina najpomembnejšo vlogo, ki pa jo mora dopolnjevati šolstvo in širša družbena skupnost! Dopolnjevati, ne nasprotovati! Otrok in mladostnik v odraščanju rabita namreč jasno določene meje!

  Kje smo v Sloveniji? Kako deluje politika? Kako deluje ministrstvo za šolstvo? Kako deluje ministrstvo za družino? Ali podpirata družino? Kakšna je vloga medijev? Kaj sporoča neprofesionalno, skorumpirano sodstvo?

  Kaj sporočamo mladim?!

  • Krtača17

   Kolikor vem še nisi napisala ene poštene stvari na tem portalu. Smiliš se mi, sploh pa kot taka težko sodiš. Morala ti je pa itak španska vas.

   • avtohtoni neandartalec

    Olga je genij, nihče drug ne zna tako jasno zaokrožiti agende in sprovocirati ravno nasprotne reakcije, to je ključno za dobro debato in jasno razumevanje procesov.

    • Jovo Jamnica

     Izogibam se je, kot hudič križa… :-)

     • avtohtoni neandartalec

      To je mojster propagande, v Hegelijanskem smislu, je največji levičar kar sem jih kdaj videl, nisem vedel, da pri nas sploh premoremo tak intelekt.

   • Olga

    Vsake oči imajo svojega malarja! Meni je všeč mavrica, vi pa očitno nosite rdeča očala in vse prepričujete, da je svet rdeč!?

  • avtohtoni neandartalec

   Spomni se, ko si bila sama mlada, s kom si se družila in koga si se izogibala, največkrat ljudje za nekoga slišijo, da je slab, spoznajo pa take, ki so dobri. In potem vztrajajo do smrti, držijo se donrih in izogibajo slabih, nikoli, ampak mislim res nikoli se ne vprašajo zakaj točno so donri njihovi prijatelji in idoli, zakaj so pa slabi ljudje, ki jim v življenju niso naredili niti najmanjše slabe malenkosti. Zanimivo, da tako deluje, a ne?

   • tarantela

    Ja, župniki so še posebej dobri, posebno na Irskem…

    • Olga

     Zločin je zločin! Treba ga je kaznovati! Zločin nad otroci je največji zločin! Med duhovniki je šlo za indivudualno odgovornost! Duhovniki kaznovani!
     Kaj pa rdeči zločinci?! Tu je lo za zločine podprte sistemsko s strani države! Tudi zločine nad otroci! Eden takih v mnižici, je zločin nad otroci s Petrička! Veliko otrok jev raznih jaških, tudi v Barbara rovu! Je kdo od Slovencev zaprt?!
     Hrvati so že! Udbovci tika taka…

     • tarantela

      Kar se tiče pedofilije med duhovništvom, je bilo na Irskem kar množično.

     • Olga

      Kako množični so pa povjni poboji?! Med ubitimi so tudi trupelca nerojenih otrok!? Človeka srh spreletava, ko bere stvari! Sramota!

     • Jovo Jamnica

      Koliko je šele planktona v morjih…

  • domovina mili dom

   Ljubljana ni več slovenska.
   Velenje ni več slovensko.
   zasavski rdeči revirji.
   Jesenice niso več slovenske.
   Primorska rdeča.
   Izobraževalni sistem rdeč.
   Kje naj bi našli dialog mladi? S kom?Ostane peščica slovenstva, ki se zaveda, da je domovina pradedov samo ena in edina, katere korenine moramo ohranit in ohranjevati.

   • Olga

    ++++++++

   • avtohtoni neandartalec

    Mogoče bi se lahko pogovoril s kakšnim sodnim izvršiteljem, pojdi enkrat zraven na deložacijo, boš videl kaj pomeni domovina v resnici.

 • karlina

  Dober članek, ni kaj dodati, kot moj VELIK PODPIS, vse je na zalost nas domoljubnih, pridnih Slovencev še kako zelo res.

 • avtohtoni neandartalec

  Kritično razmišljanje se pri nas lahko reducira na otroško pesmico, da bi bilo tudi jutri tako kot je danes in je bilo že včeraj.

  To je vse.

  • tarantela

   Jest sm kritična, ko druge kritiziram…

   • Rožle

    “Kritičar pesnika javno vređa”…i to

   • avtohtoni neandartalec

    Kritično je na primer takrat, ko neko stanje doseže točko fazne spremembe. Poglej si recimo dež, temperature počasi padajo in vse zgleda normalno, dokler naenkrat kapljice izginejo in začne snežiti.

 • domovina mili dom

  Novinar, ki se prostituira v javni hiši, ne more in nima pravice izražati svojega političnega prepričanja v javnih prostorih, kar RTV Hanzi je.

 • janez zorman

  Vsi ti tipčki so nasledniki kumrovške šole !

  • sprehajalec

   Kumrvoška šola je ostala tam, kjer je vedno bila. Na družboslovnih faksih Univerze Edvarda Kardelja pa na njegovih ploščadih v Ljubljani. Samo novih 25 let je preteklo, to pa je tudi vse. Če se kdo mislil, da je kaj drugače, se je samo bridko motil… Ja pa oblast imajo še vedno v rokah.

   • Olga

    Pa Bavcon je še na faksu?!

   • Anthon

    Srhljivo je, da je toliko aktivnega učiteljskega kadra popolnoma zabluzenega. Ne premorejo osnovne kritične distance do nekdanjega režima ali če rečemo po srbsko: Država Slovenija s samostojnim šolstvom jih je zgolj zadesila. Nekdo je takšne ljudi imenoval počepniki.

    • sprehajalec

     Prejšnji režim jih je oblikoval. Ko so prišli mlajši, so starejši oblikovali mlajše. Če ima vajenec slabega majstra, bo tudi sam zanič majster nekoč.

     • Jovo Jamnica

      Slabih majstrov ni. Če bi bli slabi, ne bi bili majstri.

     • sprehajalec

      Včasih je bilo tako. V socializmu so bili pa drugi kriteriji napredovanja.

     • Rožle

      Se samo hvalijo, da so…. razultat pa polom
      Včasih moraš merkat katerega majstra oz…šalabajzerja pokličeš …

     • sprehajalec

      Na Hanzi TV je bil nekoč intervju z starim dolgoletnim direktorjem TAM Maribor. Izrekel je misel, ki je tako globoka, da je nihče ni razumel oziroma so jo preslišali. On je povezoval začetek konca TAMa z odhodom mojstrov stare šole, kot jih je imenoval iz graških vajeniških šol, v penzijo, V začetku 70tih let. Od takrat je šlo navzdol, je dejal, do bridkega konca.
      Ta prelomnica sovpada z začetkom uvajanja Zakona o Združenem delu, ter začetkom orgijanja sestankovanja, samoupravljanja ter vsesplošne psihoze družbene norosti. Oziroma začetkom nekega družbenega eksperimenta, ki še danes deloma traja.

 • Antonius

  Po domače povedano gre za idiote, ki so diplomirali na temo razgrajanja.
  S tovrstnimi diplomiranimi delavci si lahko evropski trg dela toliko pomaga, kot z “uvoženimi” šeriatarskimi izobraženci. Oboji so razgrajači. V Evropi živijo od sociale, pri nas pa z dobro plačo primerljivo socialo, vlečejo v Javni upravi.

  • Vera

   V državni upravi ! V JU , pa mnogi delajo samo za 600 evrov neto .

   • traktor

    Lahko bi delali za več, če bi jih bilo manj.

    • Vera

     Tam , kjer je delo, jih je še premalo , je pa jih tam , kjer ni kaj delati preveč ! Vem iz prve roke .

     • Jovo Jamnica

      A se oglašaš iz Prištin???

     • Vera

      Tebe bi pa zaradi tega žaljivega stavka moral moderator takoj brisati !

     • Jovo Jamnica

      Ne razumem, kaj je v mojem vprašanju žaljivega? Mogoče, ker te nisem oslovil z Vi?

     • traktor

      Saj ravno to sem mislil. Pognati one odvečne in bo za vse dovolj. Iz tvojega komentarja bi človek sklepal, da od dela bežijo. Kako pa čejo delat, saj so ja v šolo hodli, da jim ne bo treba, a ne?

 • tarantela

  Kolikor vem, je tudi Janša hodil na FDV študirat obramboslovje, dobil je pa tud en doktorat v Prištini.

  • Anthon

   Imamo že prvega, ki se je izluščil/a in lepo paše v shemo, o kateri razpravlja avtor v članku – Tarantela/o. Operativen članek, ni kaj.

   • tarantela

    Ja, sam še u Prištino grem po doktorat in vam bo lahko parirala. Zdej vas še ne dosegam.

    • komar marko

     Po pameti nas nikoli ne boš! Razen poslovanja v skladu z običaji in navadami! Tam ste pa doma!

    • Anthon

     Ker vem, da se je z določenimi ljudmi nesmiselno prerekati, samo tale preblisk. Kaj bi utegnilo biti narobe s kakšnim prištinskim častnim doktoratom? Samo Srbi vidijo v Albancih sovražnike. A ni bedno spoznanje, da za nas tvoj največji greh, ki ga pripisuješ drugim in vanj vlagaš vso svojo napadalnost, ni nikakršen greh?! Mene samo nasmeješ. Jej jej.

     • komar marko

      Ko je Palček SMUK dobil doktorat iz NEOBSTOJEČE univerze se o temu ne sme pisati! Ga je pa njegov namestnik šel ISKATI!

     • Jovo Jamnica

      Da je kaj narobe s častnim doktoratom, lahko ugotovimo le s primerjavo. Kdo je še nosilec častnega doktorata Univerze v Prištini?

  • Jovo Jamnica

   Janša je obiskoval FSPN, Titova 102…

 • garfi

  retardi not welcome

  • star profi

   kaj pol ti delaš tu ?

   • garfi

    kaj pol ti delaš tu ?

   • komar marko

    A nimaš na kurah kameratov!

 • Franc Novak 1979

  Sicer je tak tekst kot zgoraj, ušesom privlačen, a kaj, ko tudi desna opcija v času svoje vladavine NI NAREDILA NIČ, kar bi lahko pripeljalo na bolje. Ko je imela večino v parlamentu, jim ni uspelo zamenjati volilnega sistema, ni jim uspelo Vse dokler se javna uprava ne bo skrčila na stanje iz leta 1992, to je zmanjšanje za 80% ali samo vsak peti ostane zaposlen v javni upravi, bo Slovenija v qrcu. Ukiniti je treba tudi VSE občine in narediti dve regiji in glavno mesto. Vse dokler se življenjski nivo ne dvigne na nivo, kot ga ima glavno mesto, se ves presežen denar države vlaga v regije. Državni svet in državni zbor se ukine, skupščina državljanov pa ima 21 poslancev, po 8 iz regij, 3 iz Ljubljane in italijanskega in madžarskega predstavnika manjšine. In to so EDINE skupine, ki se lahko proglašajo za manjšine, vse ostalo so samo ZDRUŽBE (društva) državljanov. Obvezna je srednješolska izobrazba, (minimum 4. stopnja), vse nadaljnje študiranje je PLAČLJIVO. Kar kdo rabi za svoje potrebe (firme ali država) bo polno štipendirano z obvezo, da se čas študija odsluži po vložku v službi štipenditorja. Tisti pa, ki bodo v odličnosti študija videli prihodnost z visoko plačo, pa si bodo študij plačali in potem jasno imeli toliko višjo plačo, da se vložek povrne. Seveda pa je OBVEZNO ukiniti združevanje v sindikate v VSEM javnem sektorju, saj vsi živijo zgolj in samo od prispevkov državljanov, ki ta denar v realnem sektorju ustvarijo.Ministrstvo za vojsko ukiniti, samo generalštab in potrebno število starešin oz. vaditeljev naborniških vojakov, vse dokler se vojska ne uredi, da vrhovni poveljnik ne bo podal poročila o najslabši vojski na svetu. Vojski in policiji več pooblastil za dejavnost na mejnem območju, (graničarji), in čimprej izstop iz EU in NATO ter vključitev v ASEAN in BRICS, da bomo Port of Asia v Kopru in da bo Slovenija enkrat delovala samo zase. Za začetek pa lahko Rusom ponudimo Maribor in Cerklje za letalske baze. Gotenico pa za raketno bazo, da NATO paktu ne bo treba v Ukrajino siliti, da bi bil bliže Rusiji. Za konec pa še tole, na cesti bo novih 160.000 brezposelnih, kar bo velik socialni pritisk na proračun. A ste zmešani? Sedaj proračun plačuje (nad)povprečno plačo iz istega žaklja (2.200,00€ bruto po glavi), sedaj pa jim bo plačevalo preko CSD 232,50€ + obvezno zavarovanje + dodatno zavarovanje, kar boo zneslo 400,00€ na brezposelnega in bo proračun prihranil 1.000,00€ x 160.000 = 160 milijonov mesečno, ne glede na to, da se v proračun ne bo “zlilo” znesek od 2.200,00€ bruto. In to pomeni, da s to rešitvijo proračun pride takoj v pozitivno letno stanje, saj je to dve milijardi evrov. Seveda pa lahko tudi v Evropi enkrat naredimo “zmerno opozicijo” in se borimo za DEMOKRACIJO v Sloveniji. Demokracija bo plačala zato, ker bo skušala ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim bo to dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot stari, žene bodo hotele biti kot moški. Tujci bodo hoteli staroselske pravice. In demokracija jim bo to dala. Tatovi in goljufi bodo hoteli pomembne državne funkcije. In demokracija jim bo to dala. In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast, ker kriminalci in zločinci težijo po moči, bo nastala hujša tiranija, kot je bila za časa katerekoli monarhije ali oligarhije. “Daj gajbu” 5,56, pa gremo v opozicijo

  • traktor

   Tole lahko samo sanjamo.

   • Franc Novak 1979

    Sanje nam pomagajo odkrivati, kdo smo. Vsi govorijo, da je največji mit o sanjah to, da so sanje nepomembni odsevi stvari, ki so se nam zgodile čez dan. V resnici so sanje zelo pomemben del našega samoodkrivanja. Sanje nas lahko v resnici vodijo do globljega razumevanja nas samih. Sanje so priložnost, da se več naučimo o nas samih in o naši življenjski poti. Zdaj pa le še da se taki sestanemo, ki sanjamo te sanje in jih uresničimo. Lahko tudi kot “zmerna opozicija” ??

 • star profi

  Po 25 letih hvalabogu se lažniva kriminalna desnica okoli janšata ruši. Sesuva se sama vase. Samo zavedeni janšisti tega še ne dojemajo. Take desnice ne potrebujemo in jo zavračamo. V končni fazi je to spoznala tudi Ljudmila in NSI. In niti ni pomebno če to spoznajo vsi. Je pa pomebno da to spozna večina. Na lažeh in zavajanju sdsa ki se celo ma za desnico , je pa extremna mešanica podpornikov nacizma in bivših komunistov ki niso sposobni niti sebe pogledati kritično. Še celo več – samo oni imajo prav, vsi ostali smo pa komunisti. Takšni in še slabši kot so sami bili.

  • Anthon

   Hudo spoznanje res, NSi se je preselila v lepe marmorne prostore! Pričakujejo veliko, a bo padec na tla zelo boleč.

   • star profi

    Tako kot sdsove iluzije vsekakor ne. Žal nas je janša prikoval in dodatno razdelil na desnici, ker so mu mnogi nasedli.

    • komar marko

     A razdelil z RESNICO ki se jo tako bojite zaradi KORITA, PRAVLJIC, MAŠKARAD in penzij za NIČ delovne dobe. Koliko desetletij že*

     • traktor

      Pejta se vidva igrat partizane pa nemce kam drugam. Vsi vaju mamo že polno rit.

    • Anthon

     Mene ni nikamor prikoval, by the way. V mladosti nezlorabljen človek ne more biti razdeljen, ne na desnici ne na levici. Ima svojo glavo in svojo pamet.

    • komar marko

     Sicer pa levaki DELITE in zahtevate spravo. SLUČAJ?

     • star profi

      Mi zahtevamo spravo ? Očitno nič ne veš. SDS ma neke iluzije z lažno spravo. Pravzaprav je to celo ukradel umrlim ko so se spravili med seboj. Jaz in mnogi ne potrebujemo lažne sdsovske sprave na temelju nacizma. To sploh NI MOGOČE. Tega svet ne evropa ne pozna. Sprava na temelju nacizma ni mogoča in je nikoli ne bo.

     • komar marko

      sam poglej Palčka Smuka in njegove podrepnike. Ja točno VI ZAHTEVATE SPRAVO zaradi slabe vesti! Še kaj ne veš*

     • komar marko

      Da pa ste ustanovili PIF na dan prihoda sovraga v MARIBOR je dejstvo. Nato ste premaknili DATUM. Slučaj? V TRBOVLJAH ste paradirali z roko v roki! Izdali so TIGROVCE na MALI GORI! Le zakaj ej bil 4 julij dan borca, če je bilo pa vse tako RESNIČNO!

     • sprehajalec

      Saj SDS niti ne teži za spravo, vsaj kolikor vidim. Kdor se želi spraviti, se bo že. SDS želi le pokopati mrtve, jih po možnosti identificirati in če je mogoče vrniti svojcem. Pa želi objaviti imena tistih, ki so streljali oziroma ukazali streljati. Prav to počne tudi haško sodišče in izgleda gre za neko civilizacijsko navado.

     • komar marko

      Res je . To so temeljni postulati ČLOVEŠTVA. Ki pa so jih naši rdečkoti poteptali in sedaj jih še vedno skušajo prikriti. No ja, tudi ukradenih slik NOČEJO vrniti, pa se ve kdo jih ima! Da o ukradenih kurah sploh ne zapisujem stvari!

     • Olga

      +++++++++

  • komar marko

   Levaki ste in boste vsakega iz desne strani popljuvali. Toliko laži kot jih trosite, pa pridejo šele po OSMIH letih na dan. zakaj niste s preiskovalno komisijo o OROŽJU nadaljevali, pa ste jo ustavili, samo zato, da je ŽUPA še naprej postana. Enako kot pri PATRIJI ko je zadeva tastarala. Spravilis te nas v bankrot in pokradli. To ste levaki! A si že videl kakega uspešbega HLAPCA!?

   • star profi

    Če ne veš janšisti NISTE DESNI !! Kot prvo. desni to smo taki kot sem jaz. Svetovna evropska desnica ki je danes ni v sloveniji. Vi ste pa jašisti ki podpirate naci fašizem in kolaboracijo in še komuniste imate pri sebi. Vi ste janšisti. EVropa tega ne pozna in to zavrača. Torej vi NISTE DESNIČARJI. Če bi bili desničarji bi bili NTINACISTI IN ANTIFAŠISTI IN ANTIKOLABORANTI. To pa niste . Take desnice v evropi in svetu SPLOH NI , razen ustaši na hrvaškem in v nemčiji prepovedana nacistična stranka. Zakaj se sploh imate za desnico ? Zato da zavajate velik del ki vas še ni spregledal ne.

    • Anthon

     No, to je tisto, o čemer govorim dva posta nižje. Mladost, dresura in gre v starejših letih vse po zlu!

    • komar marko

     POMIRI se . Obriši ekran od pene. Jaz sem LEVIČAR! Pošten, delaven in socialen. Koliko denarja si letos namenil revnim in kolikim si pomagal! Lažnjivec!

     • star profi

      vsaj 5 x več kot ti. In to že vsa leta ne samo letos. In kaj ima zdej to veze z tem kar pišem. Razkrivam janšizem ki je zlo ki se je ohranilo v sloveniji po nacizmu in komunizmu. ZLO ki prihaja od satana.

     • komar marko

      Spet lažeš o dotacijah! Ko razkrivaš janšizem raje povej kako bolnica v AVSTRALIJI in BOLAN otrok! To obvladate. Si pozabil?

     • star profi

      a poglej poglej , zdej si pa že levičar . Zakaj ? A se sramuješ če podpiraš nacizem in kolaboracijo ? Kr naenkrat si pa levičar. kaj zdaj več tud desničar po evropskih in svetovnih merilih nočeš bit ZANIMIVO.

     • komar marko

      Ne podtikaj. Jaz obsojam kolaboracijo, če ne dojameš bistva. Žal so po septembru 43 bili prisiljeni z vaše strani , da so sprejeli orožje od sovraga. To so dejstva. zakaj pa ste poslali na ŠTAJERSKO januarja 44, 14 divizijo!

     • komar marko

      Ste pa v 4 letih pospravili natanko 520 okupatorjev. To je ZGODOVINSKO dejstvo. S tem, da jih po 70 letih še vedno VEČ kot 24.000 prejema iz tega naslova ZASLUGE! Lahko zapišeš kaj nasprotnega?

     • star profi

      520 jih je umrlo samo od starosti in bolezni. Hm, kaj zdaj a zdaj zopet spet nisi levičar in spet podpiraš naci fašizem in kolaboracijo ? Ko ti paše si malo levo ko pa ne si pa janšist . Antinacist in evropski desničar PA NIKOLI.

     • komar marko

      Le kako sklepaš, da sem na podlagi RESNICE in s številkami podprtimi dejstvi DESNIČAR in janšist. Kdor se ne strinja z vašimi norostmi je domobranček, kaloborant in janšist! Tipično za lažnjive roparske levake brez pameti! TZato pa so vam ustanovili razne KOUMROVŠKE šnel kurse, da ste lahko s 6. meseci prilezli do 6. stopnje. Ni čudno da vas je takih v SLO kar 52%. SLUČAJ? a zaradi resnice sem zopet janšist?

  • sprehajalec

   Dokler je Ivan Janez edini v Sloveniji, ki upa zapreti vrata od Ministrstva Zemljariču, pa Kocjančiču, pa ostalim stričkom, ki so se v zadnjem času po 25 letih razkrili, bomo še naprej stavili nanj. Nihče drug jim nič ne more. Pa od 2009 menjajo vlade po svojem okusu.

   • Jovo Jamnica

    Če bi bilo to res, potem Janez Zemljarič ne bi zasedel 18. mesta med najvplivnejšimi Slovenci… leta 2009. Logika?

    http://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/novice/kdo-so-najvplivnejsi-slovenci-v-letu-2009

    • sprehajalec

     Lestvico je sestavil nek šalabajzer, saj ne vključuje niti “kocke” Kocjančiča. Nek pripravnik pisunček. Pahor je šele leta 2011 začel govoriti o “stričkih”, do prej jih kao ni bilo….

     • Jovo Jamnica

      Kaj pa tole…

      LJUBLJANA – Nekdanji predsednik vlade Janez Janša je bil o grožnjah Janeza Zemljariča, ki je na nekem sestanku dejal, da je »Janšo je treba ubiti, ubiti, ubiti!«, obveščen že decembra 2012, vendar ga, kot poroča Reporter,
      ni nihče obvestil o tem, da bi moral za preiskavo kaznivega dejanja
      vložiti zasebno tožbo. Janšo naj bi celo zavajali, da bodo preiskavo
      odložili, dokler ne bo v nekaj mesecih končana preiskava gospodarskega
      kriminala, v katerega naj bi bil vpleten Zemljarič.

      http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/policisti-janso-o-preiskavi-proti-zemljaricu-zavajali

     • sprehajalec

      Težko se je boriti, če so tako novinar, kriminalist, sodnik in tožilec Zemljaričevi ljudje.

     • Jovo Jamnica

      Hehehehe, takole je lažje…

      http://www.politikis.si/?p=109419

     • sprehajalec

      Oziroma simpatizirajo z Zemljaričem. Neka konspirativna zaveza, ki traja še od leta 1991 sem, nek slovenski Opus dei.
      Definitivno si pa noben pisunček niti Fidel ne bosta upala lotiti tako Kocke niti Giovanija. Upajo se lotiti samo Ivana janeza, ker vedo, da jih bo ščitil državni aparat.

     • Jovo Jamnica

      Obregnil sem se zgolj na tvojo vehementno trditev, ki realno ne pije vode. Nič drugega. Ostalo me je samo zaneslo v vode, ki se jih izogibam, če se le da.

     • sprehajalec

      Si zadnjič spregledal, da so Minsitrova vrata za Zemljariča vedno odprta? Kadarkoli pride….

     • Jovo Jamnica

      Nisem. Čudim se, da ga takrat tisti, ki se jim sprehaja po živcih, ne spakirajo na hladno, ko imajo oblast v rokah. Če pa to ni oblast, mi ni jasno, zakaj se silijo na položaj.

     • sprehajalec

      Sva že bliže. Ne upajo. Ker so jih oni nastavili. Židan jih je poskusil celo uzakoniti nekoč s svetom modrecev.

     • komar marko

      A ti podpiraš tako pisanje. Zakaj pa policista ki je grozil niso obsodili. Zakaj pa neki visoki športni funkciora še vedno gleda ukradene slike na svoji steni! Ti to zagovarjaš? A nisi ti tudi na kURAH zelo aktiven?

     • Jovo Jamnica

      Daj daj, umiri se. Sem kje napisal, da to podpiram??? Na kurah nisem napisal niti enega komenta. Niti prijavil se nikoli nisem, ker mi ni všeč.

 • komar marko

  No ko je JJ bil na oblasti in je menjal nesposobne uradnike so levaki tulili o REVANŠIZMU! No za nagrado direktorček dobi 1 MILIJON in zaslužni CVILIMOŽEKI službice v tujini. Nato organizirajo VSTAJE. Samo da se jim korito ne umakne!

 • komar marko

  Uf profi. malo počasne sorte si! Si bil navajen komadovanja in pripovedovanja pravljic. Te zanima kakšen FAKT?

 • Machete

  “To so ljudje, večinoma mladi, ki se domnevno borijo za odprt, topel in
  sprejemajoč svet, hkrati pa imajo nabor besed (rasist, fašist, homofob,
  islamofob etc.), s katerimi so pripravljeni ožigosati kogarkoli, ki se
  ne strinja z njimi.”

  Sometime, when you want love and peace in the world you have to kill 100.000 people you call traitors. Like in 1945 in your country, no? Then there was a lot of love and peace in Yugoslavia for 70 years. No?

  Libtards a lot like communists, Machete think. Maybe Machete think too much.

 • komar marko

  No in Star profi si liže rane. Ali je pa šel na PEPI centralo po navodila? Kdo ve?

 • Krtača17

  Če dobro pomislim je še dobro da je janša ustanovil tole janševo televizijo, da ga vsaj nekje še prenašajo in poslušajo (ene pet šest opranih). In pa najpomembnejše za janšo – vsak dan se lahko gleda in občuduje na TV. Pa še druge tv imajo mir pred njim.

  • indijanka

   Včasih ti pa le uspe, da me nasmejiš. Dobro si razmislil in vzročno posledično analiziral stanje. Razmišljanje po krtačino :)..kul. Si ti tu, ker si mazohist? Si želiš, da te operemo v varikini? Samo potem boš lahko samo še kimal. Še na družinskem srečanju vseh 17 ih krtač ne boš nič pametnega povedal.

   • sprehajalec

    Gre za sodobno obliko Jehovcev, tiščal bo in cvilil, dokler ga bo še kdo šmirglal. Da spreobrača oprane glave. Vidi se kot na “misjonu”.

  • Rožle

   Ti pa tut uživaš na njegovem portalu …!

   • komar marko

    On ne uživa ampak TRPI, ker je navajen na LAŽI, afere, pdtikanja in produciranje afer. Je doma na kurah kjer ji soustvarja!

    • Rožle

     Sem čist pozabu, da je mazohist…!
     Ma Indijanka kar prou..

   • Jovo Jamnica

    Tudi jaz… LOL

    • Rožle

     As ti tut mazohist … :) ?

     • Jovo Jamnica

      Biti mazohist, ni mazohistu nič neljubega… Mazohist vendar v mazohizmu uživa. Čudak je tisti, ki mu to zavida.

     • Rožle

      Potem ga lahko edino kaznuješ s tem, da mu preprečiš mazohizem….

     • Jovo Jamnica

      Ja, normalno…

     • Rožle

      Ni pa čist normalno, da si mazohist….
      .No ja, za mazohista verjetno spet to ne drži…

     • Jovo Jamnica

      …počasi ti bo kapnilo… :-)

     • Rožle

      V začaranem krogu se je tut luštno vrtet….

     • Jovo Jamnica

      Tega je tukaj vse več…

  • komar marko

   Ne sekiraj se. sam pojdi na kure kjer tudi pišeš in boš videl IDIOTE. Prosili so interpelacijo zoper vlado ker so trdili da Cmerko dela ZANIČ, seaj spet pljuvajo po JJ. Samoohranitveni nagon vam zopet deluje. A je vas nekdo prehitel in nimate pripravljene nove RABOTE?

   • sprehajalec

    Če bo opica iz živalskega vrta v Ljubljani vložila interpelacijo, jo bodo resno vzeli in razpravljali o njej. Če jo bo vložil Ivan Janez, bodo planili po njem.
    Gre za družbo zarote, kjer sile kontinuitete s svojo mrežo določajo dogodke in način življenja v tej družbi.

    • komar marko

     jap res je. So v prejšnjem tedniu izjavili, ko je bil teden MOBILNOSTI, da je center mesta namenjen ELITI! In naša raja veselo molči! Ni čudno če sedijo kriminalci v prvi vrsti na državni proslavi!

  • garfi

   kdaj bomo imeli mir pred tabo ?
   retard ?

  • Rožle

   Krtača kako si ti vedu za teroristični napad v Budimpešti že 1 dan predeno se je sploh zgodil…?
   Sumljiv si ti men….ccc

   • Jovo Jamnica

    Ni Krtača kriv, da na Novi zvemo vse, kak dan pozneje…

    • Rožle

     Pa dobr no, on je reku, da je bilo tole 2 dni nazaj….

     • Jovo Jamnica

      Ker tega nisem vedel, sem sklepal po dejanskem stanju tukaj…

     • indijanka

      Krtača17 je poudaril moč argumentov. Ni mi pa razložil, da se argumente lahko izmisliš. Nekam znano mi zveni:)…

 • komar marko

  Ko so prejeli INTERPELACIJO so spet zacvilili. Do včeraj so bili tiho, danes pa niso v STANJU da napišejo samo en zakon , ki so ga sprejeli v prid GOSPODARSTVU, SODSTVU ali ZDRAVSTVU! Samo en zakon PROSIM. samo enega!

  • sprehajalec

   Je džabe, plača je na puf in ni odvisna od uspešnosti.

   Ko bo pufa in plač zmanjkalo, takrat bo čas za takšne stvari. Do takrat se bomo pa šli boj revolucije na oblasti z kontrarevolucionarji.

 • komar marko

  Bo potrebno na PEPI CENTRALo sporočiti, da je Krtača alias STARI profi preveč neizobražen in se preveč politkomisarsko obnaša. Taki so bili po 50 letu! Pa da ni še od takrat?

 • Brutus

  FDV – valilnica nano intelektualcev! Njihove diplome so na žalost tiskane na tršem papirju, tako da niso uporabne niti za brisanje r..ti!

  • Jovo Jamnica

   …poskusi s toaletnim papirjem…

 • Rožle
  • Anthon

   Vseeno ne smemo spregledati namena te “raziskave”. Bili bi naivni, če bi mislili, da 24-ur skesano priznava veliko moč SDS. Kje pa. Oni mobilizirajo, dirigirajo obnašanje vodljive levice in tistih naivnežev z desne, ki menijo, da se dogajajo tektonske spremembe. V proporcionalnem volilnem sistemu so glede vsega tega prav “prijetni” hakelci, ki so jih planirali vsi resni kvazi konvertiti od Bučarja naprej. Tega se mora vsa desnica paziti. Res je, da se včasih ne.

   Pa še stotič pokažimo na “paradoks”, ko je SDS na vrhu, predsednik SDS pa na dnu. Skrajno naivni volilci desnice menijo, da bi SDS šlo bolje brez Janeza (kar je dejansko perfidna želja anketarjev), bolj zviti pa vedo (upam, da tudi vemo), da je ta spretni levakarski anketni signal le posledica intenzivne manipulacije v sami anketi, ki pri volilcih vzbuja nekakšno negotovost in s tem posredno zmanjšuje možne glasove na desnici ali pa jih želi vsaj razpršiti v tiste majhne stranke, ki imajo malo možnosti, da prestopijo volilni prag.

   • janez cepec

    en vaš tadesn cajtng, ne bom mu reklame devu, je ugotovu, da b’ velik več glasov dubu SDS, če bi se vaš ljubljeni vodja, dobri pastir in najnovejši prerok upokoju, z njim vred pa tud tistih par ovc z opranimi možgani, ki mu verno sledijo in meketajo njegove vedno ene in iste nebuloze (če bi jim ukazu, bi šli z nim tud po poteh Avnoja u Jajce, kamor je učas hodu dobri pastir). Podobn so ugotoul sosedje Dudeki, in so zmagal volitve, Predlagam de se preroku zahvalte za use (tud jest mu ne oporekam vodilne vloge med osamosvojitvijo), ne more se pa na to šlepat ceu živlene, naredte mu spomenik -zraun Kidriča, al pa Kardela, de bo med svojm, pa pejte člani SDS s svojo pametjo na volitve za boljšo SLO

    • Anthon

     Še bolj čuden od Profija. Bye bye!

  • domovina mili dom

   Vse te ankete so semofor levakom, da se obračajo po alarmu. Ko bo krivulja previsoka, bodo iz pripravljenosti aktivirali tožilca pintarja, ki že ogreva motor imenovan Trentina. V ozadju pa so že spletene zgodbe za zblojene ovce.

   • star profi

    Pa a nimate nobenega poštenega janšisti ? kaj se jokate če pa stavite vse na enega skorumpiranega KONJA. Pol pa cmerite ko cmerar.

    • Anthon

     Nisem vedel, da levica tako slabo razume. Spodaj pišem tudi o takšnih kot ti, a ti svojo goniš. Žalostno.

     • star profi

      poglej poglej, cela slovenija pa piše o kriminalcih v pollitiki in njemu kot enemu izmed najbolj ……. in o takšnih kot si ti ki podpirate kriminalca. Ampak vi kar naprej še vedno podpirate kriminalca in pol se jokate k nimate nobenega poštenega. Ja pol se pa jokite in prižigajte svečke.

     • Anthon

      Mater, se ti na izi mobiliziraš! 24-kur pa plačuje ankete namesto dodatnih jaht. Faleno.

     • star profi

      uhhhhh pol bi pa obogatel če bi me še plačali. Ni me treba plačat za resnico. Sem napisal samo resnico, da podpirate kriminalca in da nimate nobenega poštenega. Gdo te bo plačal za to ?

     • Anthon

      Eh, jahte zase, ne zate. Ti si mobilen že na en mig.

     • star profi

      Mobiliziram se na laž in korupcijo in mobilizira me zavedanost da nekateri podpirajo kriminalca in šfercerja z orožjem.

     • Anthon

      Nisi sposoben nič svojega natipkati. In v jeziku te zelo zanaša. A je bil ded zaradi navdušenja pozabil slovensko?

    • janez cepec

     Ni kej prida kojn, je bel Rosinant

    • komar marko

     v primerjavi z vami razen BORČIJA smo še enkrat bolj pošteni. Imam opravka z kar veliko levaki, ki dokazujejo nesposobnost, jemljejo tvojo intelektualno lastnino , te gledajo v oči in lažejo!

     • star profi

      Ne primerjavi z nami. Ti primerjaš šfercerja z orožjem z Cerarjem . Ali mi vsi slovenci to primerjamo. Vojni dobičkar je miljone in miljone pokradel sloveniji preko orožja. In kaj je Cerar ukradel ? Vidiš . Vedno bolj boste padali in bili zmedeni, pa še nič vam v glavo ni kapnilo.

    • domovina mili dom

     Kaj čmo, narod ma rad da je tepen dan na dan od udbašev.

  • star profi

   Pa kljub temu sds je do zdaj na vsakih volitvah podprlo 100 000 volilcev MANJ. To pomeni da bo tokrat samo kakšnih 20 do 50 ooo manj volilne podpore.

 • Rožle

  SMC… Sekta Murgle Center …!!! Se definitivno dokončno podira…

  • tohuvabohu

   Sekta Mečkačev in Cincarjev.

 • komar marko

  Očitno je pri rdečkotih res panika. Ne zanjo se domenit ali bodo v anketah LAGALI ali bodo delali po resnici!

  • star profi

   ja , panika je k več ni mogoče da sds ki podpira kriminalce zgubi 100 000 glasov na vsakih volitvah. Zdej je pa panika k to več ni mogoče.

   • xtc

    In kateri so ti kriminalci?
    Pokaži tudi sodbo evropskega sodišča ;kjer je potrjeno da so kriminalci a bo šlo?

    • star profi

     bo , če boš ti pokazal na sodbo bilokogar drugega. Kaj pa pol kr vse obtožujete če ni nobene sodbe ?

  • Krtača17

   Nič bat. Bo janša vse plačal iz lastne naivnosti. Vse za ablast…

   • Anthon

    Samo primitivci z nizkim intelektom se trudijo norčevati iz slovenskih dialektov.

    • Krtača17

     kugaa paa jeeee?

 • Krtača17

  Baje bojo res predčasne volitve. Ker bojo v sds menjali velikega kolovodjo in božjanstvo janševika.

  • xtc

   Zpoet mokre sanje očitno ti otrdi ob mislih nanj_si očitno eden kritičnih miclecev ;ki mislijo s spodno glavo:

 • star profi

  adijo fajn se mejte. Pa kr še podpirite kriminalca če nimate nobenega poštenega. Evo janšisti sem napisal da ga kar volite in podpirajte hehehe

 • star profi

  uh hanzi TV in cerar spet propagira partizane hehehe. Janšisti bodo jutri ošpice dobili hehehe

  • komar marko

   Hanzi in partizančki pa zaslužen pokoj! Žal prekasno. narava dela svoje!

  • garfi

   Matilda že čaka tvoje partizane

   • Krtača17

    Samo kvazidesni ji uidejo….

    • komar marko

     A jo pa kar pošljete. Si že pozabil!

     • Krtača17

      Ne vem malo me razsvetli.

     • komar marko

      Uf ali nisi trdil kako si stal v vrsti za pamet. sedaj pa prosiš za razsvetljitev. Vprašaj zakaj imamo drugorazrednega!

     • Krtača17

      Čakam na odgovor daljši od treh besed ali dveh stavkov. Si sposoben?

     • komar marko

      s Siromaki se ne ubadam, da bi jim namenil kaj več kot dva stavka. za ostalo stroko pa povekj kje se želiš pomeriti.prav. za začetek lahko pravo ali zgodovina. No ja, ti povej, daj temo! Prav!

     • Krtača17

      Hvala enako

     • komar marko

      Več kot stavka ali dveh besed ti ne smem zapisati, zaradi dojemljivosti. Veš imam spoštovanje do takih!

     • Krtača17

      Bolj počasi tipkaj, potem hitreje lahko berem.

     • Anthon

      Več kot treh stavkov pa ti ne moreš razumeti. Raje malo oponašaj Dolenjce.

 • Krtača17

  Kvazidesni štejejo. Dolg boste še štel… dve leti, pa še Patria je vmes, pa….

 • garfi

  Američani pravijo liberalnosti tudi psihiatrična bolezen

  • Krtača17

   Indijanci pravijo da je amerika že ene 200 let sama bolezen.

   • garfi

    ti si tudi

    • Krtača17

     Če že tako hočeš. Ko zagledam mačka pa kihat začnem.

     • komar marko

      ja ko JJ dvigne prst, vsi fašete prehlad, ne samo alergijo! Vas iamm na ustrezni frekvenci! Škoda, da jo ne privije na visoke tone. Res škoda in PREKASNO!

     • Krtača17

      Pazi zdaj si pa že preveč stavkov napisal.

     • komar marko

      Spodaj si zapisal, da se hočeš preveriti v znanju. Vprašanje. Kdo je od partizanov, katera enota je prva stopila na dan osvoboditve 9 maja v Ljubljano!

     • Krtača17

      Tema je čisto druga. Sori če si še zmerom v gmajni. Ti pošljem tablete.

     • komar marko

      ha, ha, ha. Torej vztrajaš na ZGODOVINSKIH PRAVLJICAH! Si nerazgledan, nepoučen, nenačitan?

     • Krtača17

      Če smo že pri kritičnem razmišljanju. Šest ur ti pa nimam časa razlagat. Glej tole:http://thegreateststorynevertold.tv/

 • garfi

  libtards yes, they are that stupid !
  https://www.google.si/search?safe=active&hl=sl&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1260&bih=664&q=better+dead+then+red&oq=better+dead+then+red&gs_l=img.12..0i10i19k1.3293.3293.0.4664.1.1.0.0.0.0.95.95.1.1.0….0…1ac..64.img..0.1.94.rWZYSsGlpl4#safe=active&hl=sl&tbm=isch&q=libtards

  • Anthon

   Mislim, da gre za navadne komtardse.

   • Krtača17

    jantards

    • Anthon

     Dokazuješ, kako prav imamo. Mi izumimo, ti ponavljaš. Kot naš papagaj.

     • Krtača17

      nene jantards je nova, pa mi je kar všeč. Mogoče se prime. Avtorske pravice so moje nič krast (kot običajno)

     • Anthon

      Še tega nisi dojel, da je ponavljanje poštevanke nekaj, razumevanje matematike pa drugo. Ti si zdaj lastiš poštevanko števila 2, daj no.

     • Krtača17

      Plagiator in prisklednik. Nič ne bo.

    • xtc

     Kaj je to?
     Yamaha z retarderjem to ne obstaja _butl:

 • xtc

  Komunisti so vedno štancali debile;kajti eden privleče sabo še več takih:
  In prav je ugotovil avtor;da gre za skupine;ki želijo z deviantnimi in iztirjenimi praksami uničiti krščansko judovske korenine tako ZDA kot EU:
  SEVEDA JE BESEDA LIBERALNOST TUKAJ GRDO ZLORABLJENA;SAJ JE LIBERALNOST MOŽNA LE ZNOTRAJ NEKIH STANDARDOV;KO UIDE IZ TEH STANDARDOV JE TO ANARHIJA;IZTIRJENOST IN SPRIJENOST:
  Po takih definicijah je posiljevanje liberalno;pedofilija liberalna;zoofilija napredna;po tem takem je tudi pretepanje žensk napredno(saj smo liberali);pa streljanje levih;desnih;natepavanje avtomobilov;nepriznavanje sodišča itd:
  SKRATKA NIČ OD TEGA KAR SEM ZAPISAL NI LIBRRLNEGA JE IZTIRJENO;KOT SO LEVAKI;KI SE SKRIVAJO ZA POJMOM LIBERALNOSTI:
  Žalostno je to ;da prihajajo tako retardirani ljudje v šolstvo;pravosodje in JS kjer nimajo kaj izkati:
  Svet;ki ga pridigajo nebo nikakršen novi svet ampak je zgolj pot v razpad civilizacije in vračanje v prazgodovino;kjer je pač oče malce natepaval mamo;nato še hčerko;pa še sina če je bila stiska:
  Skratka ;to kar se želi je v bistvu razkroj civilizacije;čepeav nekateri upajo ;da bo nato vzniknil nek nov svet to ni res;kajti človek začne miselno gravitirati proi živali in standardi družbe so vse nižji;družba vse bolj kolapsira pojavi se pomanjkanje ;razsip mest ljudje postajajo vse bolj divji;pojavi se kanibalizem ;družbeni kolaps je vse večji in človek regresira na nivo neandrtalca_nič od nove družbe o kateri sanjajo:To je proces degeneracije;ko ga enkrat začneš in če ga pravičas ne ustaviš;pelje človeka nazaj v kamneno dobo z izgubo vseh dosežkov civilizacije;kajti sistem razpade in ga ni moč vzpostaviti več in sanje kritičnih mislrcev bodo enako izginile v tem regresiranju proti neandrtalcem;kajti;ko bo sistem tako razpadel ;da bo družba razpadalav prah tudi kritične misli podivjanih ljudi ne bodo zanimale le še kako preživti do jutri;ko se bo civilizacija sesedla:

 • Krtača17

  A boste zdržal dve leti?

  • komar marko

   će ne boste izumili nove PATRIJE ali kake druge rabote še naslednjih 50 let!

   • Krtača17

    Pa kaj te to skrbi. Saj ste nedolžni. Torej bo vse v redu. Samo dokaze na mizo. Čemu tak strah. Naj cela Slovenija vidi ne samo sodnik. Karte na mizo.

    • komar marko

     ja sam rdečkoti trdite MI OPTOŽIMO, ti pa dokaži da si nedolžen s tem da je KADIJA IN SUDIJA iz istega gnezda. EU take sudije zavrača, mi jih pa postavljamo na najvišja mesta. SLUČAJ?

     • Krtača17

      Hehe, če je tako, zakaj janša vlaga interpelacijo? Samo da se daje vtis da nekaj pa res dela? Zapletate se…

     • komar marko

      A si ti čisto pri sebi in ne ločiš parlamenta in sodišč in ne veš razliko med vlado in opozicijo?.

     • Krtača17

      Sori fant, ne jaz, ti si to napisal.

     • komar marko

      ni ti pomoči. Mimogrede jaz za tebe nisem fant! Boš dojel in se vedi spoštljivo!

     • Krtača17

      Sori še enkrat

  • indijanka

   Pod vodo? Boš ti?

   • xtc

    Ja vidiš ;da je točno to o čemer piše članek:

 • star profi

  eni so že danes dobili ošpice k cerar in hanzi tv propagira partizane in kako so osvobodili zaveznike iz osrčja nacizma . Ja mo mal se izobražujte janšisti.

  • Anthon

   To si zdaj drugič natipkal. Tudi domišljije nimaš prav dosti. Je to iz tistih časov?

   • star profi

    če stopiš mački na rep ZACVILI hehehe

    • Anthon

     … in pregovorov ne znaš aplicirati na vsakdanjost.

     • star profi

      ti ne znaš niti razlikovat kriminalcev od nekriminalcev , nacizma od antinacizma pa še kaj hehehe

     • Anthon

      Če kdo nima kaj bluzit o grozodejstvih nacizma, ste to slovenski partizani z nasledniki.

     • komar marko

      pa saj to je problem pri rdečkotih, ko kriminalec na državni proslavi sedi v prvi vrsti. In ne samo eden!

     • Krtača17

      Pa saj ste sposobni. Dokažite že to enkrat. Trdne dokaze na mizo. Nemara vam bo še kdo verjel če ne bo umrl od smeha. Mogoče je pa to jantards taktika?

     • komar marko

      pa saj so ga dobili s prsti v marmeladi ko je dobil 10%.Sudije pa nič! Pa kaj se delate TROLE, če iamte iste kadije in sudije. Pa še zakone ste si spisali! Kaj bluziš!

     • komar marko

      ja KRIMINALCI v prvi vrsti na državni proslavi. Sodba zastarala ker je tožilec potrdil in odobril, ker ni mogel PRICIZIRATI kaznivega dejanja. RAZUMEŠ?

    • tohuvabohu

     Mačke ne cvilijo, ampak mijavkajo.

  • komar marko

   A to ti je domet, da sam sebe COPY PASTE?

  • tohuvabohu

   Rekel si adijo, pobereš se pa ne, griža.

   • star profi

    pa saj sem gledal dnevnik in še kaj , evo me spet tu hehehe

   • komar marko

    o Bog, reši nas kuge lakote, vojne in rdečkotov. NPrvih treh katastrof se lahko rešimo in smo se jih, ZADNJE katastrofe se ne moreš!

    • star profi

     ne, ker ne dojemate da je BOG Z RESNICO in antinacizmom. Tega ne dojemate in Bog ne more bit tu z vami. Tako pač je. Ampak to je že cel svet davno vedel , samo ustaši in eni naši tega še niso spoznali ŽAL.

     • komar marko

      O čemu pišeš? O FOJBAH, o rovih in to povezuješ z antinacizmom. Kdo se je 41 uprl NACIZMU! Kdo je ustanovil PIF v čast prihoda sovraga v TOTI KONEC! Kdo je z sovragom podpisal pakt! Kdo je izvedel genocid do 45 nad ROMI! Ne bluzi!

     • star profi

      pa ti res o ničemur nimaš pojma in nič ne dojemaš ? dobr da nisi še napisal da so z zavezniki amerikanci metali atomske bombe. Slučajno pa si pozabil vso morijo že prej. A se gdo temu še čudi ?

     • komar marko

      vse si povedal, GGGGGdo. Lepo si se predstavil! Res si ubog!

     • komar marko

      Pri vas rdečkotih glede na PRAVLJICE ki jih pripovedujete, pa res nič ne VEM!

     • star profi

      itak da to vsak vidi. Pol pa se čudite če vas še Bog zapušča ko nič ne dojemate.

     • star profi

      In pol se čudite zakaj Bog ni z vami ko tako podpirate nacizem . Človek nacizem je bil satanistična doktrina. Ne more Bog bit z podporniki nacizma. Ampak tega vi ne razumete.

     • komar marko

      lažnjivec. Mi smo to obsodili v EU parlamentu, vi se pa MAŠKARADAM in PRAVLJIČARSTVU niste sposobni odpovedati! Le kdo je izdal vodstvo TIGRA in kdo je dal praznik PRIMORCEM!

     • star profi

      In kaj ste vi obsodili hahahahaha

     • komar marko

      tudi vas rdečkote. ha, ha, ha, ha

     • Anthon

      Kdo podpira nacizem, nesrečnik?

  • Krtača17

   Zdaj majo že gnojne bule.

  • xtc

   Koliko vem JE BIL odZDA posthumno za reševanje in osvobajanje zavezniških pilotov odlikovan Draža MIHAJLOVIČ IN NE NOBEDEN GOŠAR:
   Cerar?Kdo sploh to je nek anonimus tretjerazredni politik kot Tuerek;ki so mu v ZDA napisali da naj spoka kufre in izgine domov;ker nima niti najmanjše možnosti:

   • star profi

    IN očitno nič ne veš , a goga to preseneča ? Ja kaj čmo če maste pa samo rkiminalca za prvorazrednega politika. Nimamo se kaj čudit pol.

    • xtc

     Kje je ESČP POTRDILO TO ;DA jje JJ kriminalec;kot trdiš:
     No dokaži da ;je to res_samo sodbo EU SODIŠČA POKAŽI ;DA JE SODBA slo sodišča OK_NIČ LAŽJEGA:

 • Krtača17

  Jantards ta mi je pa všeč.

  • Anthon

   Ja, poštevanko števila dve znaš. Gremo naprej!

   • Krtača17

    Jantards x 3?

    • xtc

     Sem ti že povedal ;da Yamaha z retarderjem ne obstaja butl na tri:

 • PIA PlA

  Naj napišem še nekaj o kritičnem razmišljanju. Obožujem pse, od nekdaj sem jih. A dobro kritično razmišljati znajo le prave mačke; preberi zakaj:

  A dog thinks: Hey, these people I live with feed me, love me, provide me with a nice warm, dry house, pet me and take good care of me…THEY MUST BE GODS!!!!!

  A cat thinks: Hey, these people I live with feed me, love me, provide me with a nice warm, dry house, pet me and take good care of me….I MUST BE A GOD.

  • Krtača17

   Čaki na odziv, zdaj prevajajo na gogl

   • Anthon

    Ne sodi drugih po sebi!

   • indijanka

    Bi ti sedaj potreboval politični prevajalnik?

    • Krtača17

     Znajo politiki prevesti v lopate?

    • PIA PlA

     Kot zastopnik in poznavalec rdeče klase mislim, da je Krtača edini pristojen, da nam lahko z gotovostjo pove, kaj delajo njegovi.

     • Anthon

      Lepo pripoveduje. Upajmo, da ga ne bodo klicali na zagovor.

     • indijanka

      Nisem prepričana, da obvlada telepatijo. Večinoma se ukvarja z nami. Svojim lahko sledi le telepatsko.

     • PIA PlA

      Lej, lej, meni se je pa zdelo, da se na forumu množijo kot ščurki.

     • Krtača17

      A bosta uspele s Pio kaj skup spravit ali bo samo jamranje in bevskanje?

     • indijanka

      Krtača17 niti Krtača1 nisi, pa misliš, da se bova zabavali s teboj.

     • Krtača17

      Jaz te nisem klical. Kaj bevskaš?

     • indijanka

      Ahilova peta? Moški ego in ti se hvalisaš z domišljijo.

     • Krtača17

      Ne poznam nobenega Egona.

    • Krtača17

     saj za janšo ga res rabiš. Zato vas pa scat vozi.

     • Rožle

      Problem talevih je ta ..,da jih ni težko scat pelat in to je Cerarju, šivilji..in pred njima še
      Zokanu .. definitvno uspelo…..
      in zgleda ..,da bo v nadeljevanju ..
      spet replay…”PA SAM DA NI JANŠA”

     • Krtača17

      Nene, lepo. Zdaj si to razložil meni in še petim ki tapkamo. Ostane ti še 80% Slovenije. Srečno.

   • Rožle

    Ti že 2 dni brskaš za člankom o terorističnem napadu v Budimpešti….

    • Krtača17

     Ni na nova 24tv, ne obstaja.

     • Rožle

      Eh, zdej pa že lažeš …

     • Krtača17

      res je. Janša je rekel da ni, torej ni. Kaj ni jasno?

  • komar marko

   a si kaj protestirala proti izrabi KUŽITOV za potešitev sla. Le iz katerega brlogi so prihajali ti zlobneži!

  • Jovo Jamnica

   Iz tega sledi, da se prvak stranke počuti kot maček, podaniki pa kot pes…

   • PIA PlA

    Slabo razmišljaš.

    Lahko, da je prvak stranke pravi maček, a rdeči so psi, hranimo jih pa po nalogu velikega hišniškega boga davkoplačevalci. Žal.

    • Jovo Jamnica

     To je preveč zavito zame, da bi dojel…

     • PIA PlA

      Ali pa imaš slabo povezavo in ne dobiš pravočasno navodil.

     • Jovo Jamnica

      O povezavi bi se dalo v tem trenutku debatirat, navodil pa ne upoštevam…

 • garfi
 • garfi

  znano že desetletja od mladičev zločinskih jugokomunajzarjev
  “To so ljudje, večinoma mladi, ki se domnevno borijo za odprt, topel in sprejemajoč svet, hkrati pa imajo nabor besed (rasist, fašist, homofob, islamofob etc.), s katerimi so pripravljeni ožigosati kogarkoli, ki se ne strinja z njimi.”

  • Krtača17

   Hehe pozabil si jantards. Dobra ne?

 • Krtača17

  SDS – spet desni serjejo

  • dob

   A imaš samo krtačo za SDS-u čevlje čistit, ali imaš tudi rolo toaletnega zraven?

   • PIA PlA

    Pljuva, ljubček pljuva; saj veš, da se potem čevlji lepše lesketajo.

   • Krtača17

    Sem ti že enkrat razložil da si ne želi še večje krtače.

   • xtc

    Ne on ima zraven vrč on si r*** pere kot vsak dober islamist ali taliban:

 • macon

  Eh, pogrešam več zanimivih levih piscev. Jovo Jamnica je že en tak, celo Neandertalec je napisal več zanimivih zapisov. Krtača in profi žal ne zmoreta nič.

  • Krtača17

   Imaš prav ja. Ampak kot sem že enkrat zapisal. Ko zapišeš kaj več, si deležen samo enozložnih odzivov in to negativnih. Debate (normalne) ne moreš razvit. In se tudi trudim ne več. Krivda je obojestranska.

   • tinta

    He, he ….. “Jaz sem nor, jaz sem nor, aha, jaz sem ubogi, bogi, bogi, bogi stvor!……………..”

    • Krtača17

     evo en od janševih retardov se že javlja

     • xtc

      Težava je ;da nivo retarda tule najbolje ponazarjaš ti z par nicki in komentarji

     • tinta

      Si ugotovil tudi ti, kajne ? Pa to je res pravi smradonja.

     • Jovo Jamnica

      Podobno je ugotovil včeraj tudi zame, tako, da spominja na police v Venezuelski prodajalni…

     • tinta

      :))))))))

  • tinta

   Eh, Krtača17 je, kot “dihur, ki noč in dan žre knjige, od sebe pa daje le smrdeče fige.

   • Krtača17

    No vidiiš, saj znate še nižje.

  • Jovo Jamnica

   Uf uf… :-)

  • dob

   Počak, da se BLEDBLED malo razkuri.

 • garfi

  Liberalism is Retarded
  https://www.youtube.com/watch?v=CuJ77HxzTHY
  Absolute Proof Liberalism is a Mental Disorder
  https://www.youtube.com/watch?v=YZL3axcwDz8

  • Krtača17

   Glede na globoko izjavo – so do you

   • garfi

    danes pa nisi v formi, kot vedno
    kaj te v članku najbolj žuli ?
    izpovej se

    • Krtača17

     Za spoved se obrni na svetega.

     • garfi

      kaj te v članku najbolj žuli ?

     • Krtača17

      V članku? Dalj od naslova nisem prišel! Pa kdo bo bral take bedarije kjer že z naslovom vse zaj. Ni vredno branja.

     • garfi

      bereš ne, komentiraš pa z bedarijami

     • xtc

      On je na delu v Stožicah:

     • indijanka

      Vesoljc ne spoveduje. Genij je. On ni 17 po vrsti.

 • Krtača17

  SDS – spet doma smradimo

  • tinta

   Pa dej, vendar se malo očedi, da nam čisto ne zasmradiš portala, no !

   • Rožle

    Teke svobode govora mu še njegovi levaki ne bi dopustili….
    na njegovem domačem kurjem portalu…

    • tinta

     Baje je tam že tako na visoko kurjega dr**a, da je že Komunala odpovedala odvoze……………….. hja… tako je, kadar ga začnejo vsi preveč sr*t.

     • Krtača17

      Vi desni ste bolj sposobni in zagnani ter zavedni. Delnice so naprodaj – Kupiiiiiiteee! Če ne bo portal mrknil, moderatorja ne bo, vi boste pa brez jantard propagande.

     • xtc

      Ato tebi živci popuščajo po objavljeni anketi?

 • Krtača17

  SDS – spet delamo siromake

  • Duhec

   A dons pa provociraš, ker so se ti zamerli???

   • Krtača17

    Nimajo za pest riža. Pa kaj jim bo pest riža če skuhat ne znajo.

    • Duhec

     Če tipkajo no…

    • xtc

     Glej ;ni ti treba obelodaniti;kako je pri vas doma_kajti nismo ti mi krivi ;da nimaš nič za vpisker ali ti baba vse prežge ali celo kak tetec_razumem tvojo jezo ampak tule na forumu nismo pravi naslov za tvoje domače težave:

  • xtc

   Samo Dobri Seksajo_poglej JJ NANJ SE BABNICE LIMAJO OD cERARJA PA BEŽIJO:
   nO SICER PA ;ČE TI PRED SEKSOM NAREDI TAK NAGOOR KOT JE V NAVADI NI ČUDNO ;DA MU BABNICA GOLA POBEGNE V NOČ_KER MORA ŠE NAJPREJ PREMISLITI:::::::::IN ODLOČITI SE ;KAKO BO ZAČEL:

   • tinta

    Je pač razmišljujoči tip.

    • xtc

     Jep!
     Samo ob takemu bi se še žareča ;češplja spremenila v led;če je preje od staroti nebi pobralo:

 • garfi

  Večina “kritičnih mislecev” se zaposli v javni upravi
  cmerar je zaposlil 4000 novih

  • xtc

   Kjre ni treba nič misliti:

 • xtc

  No raziskava je pokazala ;da bi samo SDS ob vilitvah sedaj zbrala SAMA TOLIKO KOT TRI KOALICIJSKE STRANKE SMC na čelu;baje na levici totalna panika:

  • Jovo Jamnica

   Ob 30% udeležbi…

   • xtc

    Ja upanje umira zadjeJovo:

    • Jovo Jamnica

     Težava, ker jih upa vse manj…

     • xtc

      Vidim ;da upaš ampak nebo šlo:

     • Jovo Jamnica

      Na čigavi strani si zdaj?

     • xtc

      Na tvoji ne ;ker upaš :da bo malo:

     • Jovo Jamnica

      Če sem po tvoje na oni strani, kjer je upanje, potem si ti na nasprotni… logično? Zato sem te vprašal.

     • xtc

      Rzultati kažejo tako:

   • Duhec

    A jih res morš zbedirat?

    • Jovo Jamnica

     Nisn hoto zares. To je bilo na mah. Sori…

     • Duhec

      Men je kul…. mi niso všeč.

     • Rožle

      Kdo ti ni všeč ?

    • Rožle

     Koga to ?

   • Rožle

    Ti lohka računaš kukr čš…ampak mi bomo zmagal….

    • Jovo Jamnica

     Moja replika se ni ukvarjala z izzidom… :-)

  • garfi

   ja, na rdečem planetu so na koncu udarili po Janši

  • sprehajalec

   Preteči mora še nekaj časa, krediti presahniti.

   Mobilizacija “Ljudske fronte” proti Ivanu janezu in množično dovažanje sester, gasilcev, penzionerjev bivšega režima, častnikov z KoV diplomami iz Beograda ter maršalovo sliko na mizi, delavcev Luke ter Vstale primorske na Volišča, bi hitro izničila prednost Ivana Janeza. Sile kontinuitete bi hitro privlekle novejši obraz ven, tisto Fajonovo ali pa bi spet Kardeljev vnuk poskusil srečo, če mu le ni v Bruslju preudobno.

   Vse to se kriditira na puf mladi gredo pa ven. Dokler bo ta vir pufa, bo borba proti Ivanu janezu, in brez milosti za prihodnje generacije.

 • Krtača17

  SDS – smešimo desne sofinancerje

  • tinta

   Samo Mi Cincamo

   • indijanka

    luškana

  • Rožle

   Smešna je tvoja sirkova krtača za po riti čohat …

   • Krtača17

    Če bi vas z drat piršno vam ne bi bilo jasno. Nič vam ne pomaga – janša zombi apokalipsa

 • garfi

  velja tudi za naše levake
  The Truth About Violent, Intolerant ‘Liberals’
  https://www.youtube.com/watch?v=iJ4b6B_M9sI

 • Krtača17

  SDS – smrad delamo spotoma

  • Krtača17

   indijanka pravi da je Sds smrad delamo spotoma tudi luškana.

   • tinta

    Uf si grda, kot krastača.

   • Rožle

    Tole si se pa grdo zlagal …

    • Krtača17

     Res je priznam. Potegnil ti itak ne bo.

     • Rožle

      Naj si ti koga druzga za potegnt…!

   • indijanka

    Midva bi se težko šla telepatijo. Ti moram pa priznati, da služiš višjemu namenu kot si misliš. Poenotiš nas. Hvala ti. Po svoje si luškana rdeča krtača.

    • Krtača17

     Hvala, in to je tudi namen. Ampak žal večina vidi posamezna drevesa. Jaz pa (žal), cel gozd.

     • indijanka

      Če bi videl cel gozd, bi videl turbolentno okolje in čas na eni strani in vlado, ki ne obvlada kriznega vodenja na drugi strani. Vsak trenutek lahko speče prebudi desni plaz. Tako pač je. Sprejmi usodo :).

     • Krtača17

      Desno bomo itak šli a žal vaš janša ni desno.

     • tinta

      Naš Janša je univerzalen, kar ne moreš trditi za nobenega levaka.

     • Jovo Jamnica

      Kot tehniku, mi je univerzalno, sinonim za slabo…

     • tinta

      Pri Janši gre za univerzalno znanje in sposobnosti in ne za neke šraufe, ej……

     • Jovo Jamnica

      Tudi univerzalno znanje in sposobnosti nekoga, me ne fascinirajo. Pravi vodja zbere okoli sebe tim ustreznih strokovnjakov, ki mu svetujejo…

     • tinta

      Če si sam dovolj sposoben, niti posebnih strokovnjakov ne rabiš. Važen je dober program, ki ga znaš tudi strokovno izvest in ne le kup papirja, ki ga kvazi strokovnjaki le površno preberejo, ali pa še to ne.
      Vidiš in prav to se dogaja našim levim, samo “dost kokodakanja pa malo, ali nič jajc”…… naši levaki se znajo samo zadolževat pa davke pobirat….. še za ugodno obrestno mero se ne znajo dogovort.

     • Jovo Jamnica

      Nu, tukaj ne bova prišla na zeleno vejo. Sem kritičen in imam odličen spomin.

     • indijanka

      Vidiš, sedaj ga pa lomiš ti. Prepričanje si personaliziral. Samo zato, ker stojimo za pokončnim možem, ki mu ta država ne pusti niti dihati. Nadzira ga in trpinči. Simbol spremembe je.

     • Krtača17

      Bil indijanka bil. Pokazal je eno veliko razočaranje.

     • indijanka

      Žal mi je, če se počutiš razočaranega. Poskušaj zaupati. Pravijo, da se vse zgodi ob pravem času na pravem kraju. To plenjenje rdečega kapitala se mora zaključiti.

     • tinta

      VIDIŠ ???
      Gozd, ki ga je “žled” močno prizadel. Težko se bo opomogel 25 na 50 podlage.

    • Jovo Jamnica

     To ni poenotenje. To je kl(j)ubovanje…

     • Krtača17

      Tudi, neumnostim.

     • indijanka

      Seveda je. Tebe ni odneslo zraven. Veš, zakaj? Zaradi pohvale in zato, ker spoštujemo razmišljanje drug drugega. Jovo..to je sodelovanje in ne kljubovanje.

     • Jovo Jamnica

      O.K…. naj ti bo… :-)

  • tramal

   Ti si umsko prizadet.Pojdi nazaj v umobolnico saj te že iščejo ker te pogrešajo.

   • Krtača17

    Ja vidiš spet dvojna merila. Ko se take pišejo recimo za SMC je pa indijanka izjavla da je luškana. Zanimivo ne?

    • tramal

     Od nas desnih vsak misli z svojo glavo vam pa bandit kućan govori kaj lahko. Imate pač čredni nagon.

  • Rožle

   A mislš res, da ti je ratal koga sprovocirat…..?

   • Krtača17

    Očitno je.

    • Rožle

     Samo se ti tolaži…

     • Krtača17

      Narod si bo pisal sodbo sam.

 • garfi

  Feminazi Social Justice Warrior Triggered Cringe rekt Comp
  https://www.youtube.com/watch?v=kBu_v8itokU

 • ney

  No glede na članek je tale slika konkretna: (Švedski mož leta 1016 , Švedski mož leta 2016)
  https://pbs.twimg.com/media/CtOLm-cWAAAOF8i.jpg:large

 • ney

  Bistre duše govorijo na glas v tišini
  https://pbs.twimg.com/media/ClSw4gqWIAAjxM0.jpg:large

 • ney

  Ne piši z namenom, da te razumejo,
  piši z namenom, da boš razumljen…

 • garfi

  Janša je povedal, kako na rtvmurgle in drugih leftard medijih svojega programa
  ne morejo predstaviti
  debate so tako režirane, da se razlika med leftardi in SDS ne vidi

  • Krtača17

   Ne da se jih ne vidi. Jih ni.

   • garfi

    leftard

    • Krtača17

     jantard

     • garfi

      raje mrtev kot rdeč

     • Krtača17

      ne bom se ponavljal…

     • garfi

      kaj je že to jantard ?
      ponesrečen izbljuvek leftarda

     • Krtača17

      Ja končno!

  • Aron

   njihov trenutni program se vidi po vloženih zakonskih in drugih predlogih. take stranke pač resen volilec pač ne more podpreti.

 • Rožle

  Levake je treba skos sam hvalt … če ne je jok in stok…
  pa še..vsake pou leta jim dat novo stranko …

  • tinta

   pa banke nafilat

 • garfi

  posebej za leftarda krtačo17
  Volilni programi Slovenske demokratske stranke preteklih volitev
  https://www.sds.si/program/volilni-programi-sds

  • Krtača17

   Ne matri se pisat ker so napisani za šlogarco

   • garfi

    vam leftardom ni treba brat
    dovolj je, da kradete
    tudi čas

    • Krtača17

     Hehe. Saj znam brat. Ti pa samo spremljaj voli in po volitvah ne želim govorit – kaj sem vam rekel…, želim samo dobro in trenutno pelje v popolnoma napačno smer. Tu ne bo rešitve, žal. Rešitev je čisto izven vseh okvirov v katerih bi radi ostali a žal druge ni.

     • garfi

      tvojo rešitev čakam že dolgo
      očitno si tudi blefer

     • Krtača17

      Rad bi izvedel in žd naprej obtožiš. Navaden kreten. Tebi očitno razlagam lahko samo o lazanji.

     • garfi

      če ti zmerjanje pomaga izvoli
      to je tipična lastnost leftardov

  • nevtrino

   Žal je značilnost običajnega volilca na Slovenskem, da sploh ne bere volilnih programov …

 • Duhec

  Skupinsko izživljanje nad krtačo….

  • garfi

   on se izživlja nad sabo

   • Krtača17

    jantard – izbljuvek leftardov

  • Rožle

   Ja, kdo mu pa kej hoče..?

   • Duhec

    Nesramni ste… pol bi pa naj bli desni bolš???

    • Krtača17

     Kdaj sem že povedal da so se levi hotli znebit barab iz svojih vrst, pa so ustanovili sds in noter strpali največje barabe. In so si umili roke. Folk pa misli da ima desno opcijo – hop iz dežja pod kap.

     • Duhec

      S tem se sicer težko strinjam. Drži pa, da niti preveč ne premišljujem o tej možnosti. Vseen mi je. Prepričana pa sm, da folk sam odganjajo… rabjo pa glasove.

     • Krtača17

      Preberi si njihov program. Welcome to new program! The same as the old one! Super!

     • Duhec

      Me ne zanima…

     • Krtača17

      Običajnega volilca tudi ne. Vidiš, zato se pa pet glavnih točk programa (več jih narod itak ne bo bral) jasno objavi, cilje se začrta nedvoumno in dorečeno pa bo bolje. Več bo drobnega tiska, slabše bo. Noben ne mara prikrivanja. A pa majo jajca? Nimajo.

     • Duhec

      Bi šla in obkrožla SDS… pa sm si premisla. Zato mi je čist vseen kak program majo, če ga sploh majo…

     • Rožle

      LDS… bo mogoče spet na volilnem listku…

     • Jovo Jamnica

      Bolj kot program, si ljudje zapomnijo predvolilne obljube. Recimo, ko bomo na oblasti, bomo poskrbeli, da bodo odgovarjali pred zakonom vsi, ki so omogočili kopanje bančne luknje, saj so podpisi na pogodbah… Obama je recimo obljubil, da bo zaprl Guantanamo… Župan Maribora je obljubil 5000 novih delovnih nest…

     • Krtača17

      Žal ja. Politiki veselo izkoriščajo sistem. Sicer pa če bi volitve res kaj odločile, bi bile prepovedane.

     • garfi

      Kdo pa vlada že 20 let ?
      20 let leftardov in lopovov
      Ti pa nad SDS

     • Miroslav

      Kaj bi bilo če ne bi bilo barab in sds bi bil CK ZKS budalo kaj govoriš neumnosti mona komunistična.

    • Rožle

     Ja, a res ?

 • garfi

  jantard je nebuloza dneva

 • Krtača17

  Ko boste ustanovili normalno desnico se pa spet oglasite. Tole spakedranščino pa…. Lahko pa probate, časa in denarja imate dovolj očitno, tako da lahko nadaljujete s skubljrnjem naroda. Lahko testirate kdo bo prej popustil, narod ali vlada.

  • tinta

   Spet Cmeraš tule…….

  • garfi

   mislim, da se približuješ dnu svojega “komentiranja”

  • nevtrino

   Brez sprenevedanja, četudi je ta desnica za vas nenormalna, je vseeno neprimerno boljša, v splošnem in posebej, kakor leva opcija na Slovenskem.

 • rok zalar

  Na rtv 1 je super oddaja, – dokumentarec prihajamo v miru. Vredno ogleda, poglejte pol se pa se enkrat zamislite o levih desnih, soc. , Kap. Itd. Zacnite sirit obzorja folk, partizani pa domobranci so ze zdavnaj mimo.

 • rok zalar

  Pa se to, ta clanek je napisan tako kot da je najstnik po dveh pivih dobo ” zdrave obcutke”. V bistvu pa govori pridni bodite, delajte in hodite v cerkev. Pa boste zdravi in srecni. V 21. St. V dobi global. – Malo morgen. Pa ln

 • Upor

  Dober clanek. Opis kolektivne psihoze. Res pa je, da kadarkoli sem se pogovarjal s kaksnim levakom sem vedno na koncu ugotovil, da je splosno nerazgledan ima IQ enak sobni temperaturi, logika pa mu po defaultu ne deluje.

  • tinta

   Vse zarustano, kajne?

   • Upor

    Cisto u k., nepopravljivo – samo se evtanazija pomaga.

  • janez cepec

   ja vi desnaki pa mate silno jak IQ. že po tem se vam vid, kok hudičev ste pametni, ke slepo sledite svojmu pastirju, (tud u Jajce po poteh Avnoja be šli, če b’ vam ukazu) ovce zblojene, meketate njegove nebuloze dan na dan. vaš ljubljeni vodja, od nedavnega še prerok je po oh in sploh čez use

   • tinta

    A ne de “…oh in sploh čez use…..” še ti si tole pogruntu…… magari počasi, ampak si….. ti je ratalu. :)))

   • Steiermark

    jovane tepec, kdaj boš pa ti končno (če je sploh mogoče) zlezel iz jajc tvojega ljubljenega in razpadlega psihopata tita…..

   • nevtrino

    Povsod so vas polna usta nekakšnega “ljubljenega vodje “, kaj ? Pogrešate, da bi se imeli komu sluzasto dreti “druže tito, mi….” ?

   • Aton

    Godine su prosle pune muka.
    Ginulo se za slobodu nijemo.
    Ili s pjesmom umesto jauka,
    Druze Tito mi ti se kunemo.

    Veselje se siri na sve strane,
    sad slobodno po zemlji idemo.
    Al velike pamticemo dane,
    Druze Tito mi ti se kunemo.

    Praznik silazi na ulice nase,
    u oblake da letimo smjelo.
    Nase pjesme svi neka se plase,
    Druze Tito mi ti se kunemo.

   • Miroslav

    Ja si cepec mona vsi bote šli ne samo v Jajce tudi u kurac boste šli ovce zblojene komunistične.Kam boste šli ko pridemo in to prav kmalu na oblast kam se boste skrili a u Jajce si rekel.

   • tramal

    Mi imamo za voditelja enega in to daleč najboljšega in to je Janez Janša.Vi komunajzerji pa imate pa sto banditov za vodjo in popolnoma nesposobne.Da ne rečem da še mrtve bandite z titonom na čelu slavite in še sedaj izpolnjujete njegove ukaze.

  • Jovo Jamnica

   IQ.je jako raztegljiv pojem… Primer korespondence z ocenjevalcem!
   ———————————————-

   Upor >> karlina • a day ago

   Brez zamere, koliko ste pisci na temu forumu stari ? Sam imam 50, moji starsi pa so letnik 1942. Moj star oce je letnik 1917 (in je imel ob okupaciji 25 let) ter je pripovedoval o nemcih. Danes bi bil star 99 let. Torej nekdo ki so ga imeli starsi pri 25 letih in mu je oce pripovedoval o Nemcih je danes star vsaj 75 let

   Jovo Jamnica>> Upor • a day ago

   No, mene je oče dobil pri skoraj 40, pa sem danes star 60. Sem zate prestar pisec?

   Upor >> Jovo Jamnica • 11 hours ago

   Ne govorim tega, toda leta 1942 je bil tvoj oce se vedno star le 14 let in nekih odraslih izkusenj z Nemci ni mogel imeti in bil je vojak pravis ter poskrbel za druzino preden je sel v vojake in dobil si sestro preden je sel v vojake, ki jo je imel pri 14tih tebe pa je dobil pri 40desetih. Zanimivo

   Jovo Jamnica >> Upor • 44 minutes ago

   Že bežen pogled na izpostavljene cifre kaže, da bi moj oče bil danes blizu stotice. Zaupam ti, da je bil letnik 1920. Moja sestra, 1942 in moja malenkost 1957. Zdaj si pa računaj… Mogoče sumiš, da je moj oče pozabil, kako je služil nemški domovini, ko sem jaz dosegel starost, pri kateri sem razumel, kaj mi pripoveduje…

   ——————————————

   http://www.free-iqtest.net/iq-score-guide.asp

   • Ludvik Poljanec

    STAR SEM TOČNO 60 LET IN NISEM NIKOLI BIL V PARTIJI IN NISEM PARTIJSKO OPRAN.

    • Jovo Jamnica

     Zakaj bi me naj to zanimalo???

   • Rožle

    A si arhiv ustvarjaš ?

    • Jovo Jamnica

     Mah, to je samo trening tipkanja…

 • Rožle

  Levakom je treba zbit iz glave, da lahka delajo kar hočejo….!

 • nevtrino

  Dokler bo na Slovenskem vsak klovn več vreden, kakor običajen delovni Slovenec in državljan, ne bo nič boljše, samo še slabše ….

 • MEFISTO

  Postavlja se resno vprašanje, ali se je pametnim ljudem še vredno oglašati na tem portalu, ki se j tako hitro brez boja vdal levim sovražnikom, ki jih je preko svojih nickov infiltriral Zemljaričev varovanec, sicer pa tudi mož tisočerih nickov.

  • xtc

   Ni samo eden tisti je kolovodja so pa še trije_”znanci” iz lepih časov Siol a in PolitikSi _a

 • Ruggedplant

  Več ali manj vse povedano, pohvale.

 • baubau

  Dobro.A zanima me,zakaj se kot avtor-ica? ne predstavite s celim imenom temveč samo kot A R?Ker morda nimate diplome?

 • pokvarjeniSvet

  +++++Dobro napisano in povedano, čista resnica… samo naslov članka pove VSE ! podpis ++++

 • Ludvik Poljanec

  v SLO imamo hiperprodukcijo šolanih ljudi in hiperinflacijo znanja.To vse rezultira z ljubljansko incestno politiko,ki producira miselne in fizične spačke.tako velikih neumnosti,.ki prihajajo iz centra niti na najbolj zakotni kmetiji ne boste našli. ADIJO PAMET.

  • janez zorman

   Bravo. Točno to. Lepo si napisal, v parih stavkih.

   • Anton

    namest izobraženih “BMw-jev, marcedesov” pa smo dobili polne ceste “intelektualnih spačkov”., ups spaček je bil dober mislil sem na jugote (jugo nije za dugo)

    sarkazem press

 • Jeffrey

  Kako ljubka definicija evropskih vrednot….samo da si kristjan, konservativec in/ali član SDS pa si vštric z evropskimi vrednotami..^^