fbpx

Slovenija plačuje izjemno visok davek nespametnih političnih potez opozicije: Skupaj umrlo že več kot tisoč bolnikov s covidom-19!

Kampanja SD za šolo brez mask. (Foto: SD)

V Sloveniji so v petek ob 6580 testih potrdili 1690 primerov okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 31 bolnikov s covidom-19. Doslej je za to boleznijo umrlo že več kot tisoč obolelih. V bolnišnicah se je v petek zdravilo 1219 bolnikov, kar je 35 manj kot dan prej, intenzivno nego pa je potrebovalo 197 bolnikov oziroma štirje manj.

Slovenija plačuje visok davek v obliki smrtnih žrtev covidnih bolnikov in sicer zaradi neodgovornega ravnanja posameznikov v preteklem obdobju. Razne kampanje politične stranke SD proti nošenju mask v šolah in hkratno nasprotovanje sindikata pod vodstvom Branimirja Štruklja so privedle do kritičnega števila okuženih in posledično tudi umrlih. Na dan so namreč prišli podatki, da je bilo širjenje okužb v vrtcih in osnovnih šolah, kjer se ni nosilo mask, usodno za nadaljnje širjenje koronavirusa na preostali del populacije.

Graf, ki kaže na skokovit porast okužb med otroci, kjer maske niso bile obvezne. V drugem valu je deset odstotkov okuženih ljudi iz šolstva, medtem ko je evropsko povprečje pet odstotkov. Otroci ob vrnitvi iz šol niso imeli simptomov, virus so prenesli domov, starši so ga prenesli v službe, nato se je okužba razširila v domove za starejše.

Umrlo že več kot tisoč Slovencev
Kot je na Twitterju zapisal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, je bilo v petek opravljenih razmeroma veliko testiranj, delež okuženih pa je dosegel 25,68 odstotka. “Opažamo dnevna nihanja, a je bil trend v tem tednu vseeno opazno negativen,” je dodal.

Dvom v spoštovanje ukrepov so v družbi sejali številni politiki, vplivneži, imena protestniškega gibanja. (Foto: Socialna omrežja)

V Sloveniji so doslej skupaj potrdili 64.270 okužb z novim koronavirusom, umrlo je skupaj 1026 bolnikov s covidom-19. Z 31 v petek umrlimi covidnimi bolniki (prav toliko jih je umrlo tudi v četrtek) se je tako število umrlih bolnikov s covidom-19 v dobrih osmih mesecih od prve smrti v Sloveniji povzpelo nad 1000. Trenutno je v državi 19.972 aktivnih primerov okužb, 14-dnevna pojavnost okužbe na 100 tisoč prebivalcev pa je 953, je razbrati iz podatkov Sledilnika za covid-19.

V drugem valu umrlo že skoraj 500 oskrbovancev domov za starejše
Po najnovejših podatkih ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je v petek v domovih za starejše umrlo 12 oskrbovancev, ki so bili pozitivni na novi koronavirus. V drugem epidemičnem valu je tako skupaj umrlo 471 s koronavirusom okuženih oskrbovancev. Število okuženih v domovih za starejše se je sicer v petek povečalo tako med oskrbovanci kot med zaposlenimi. Število aktivno okuženih oskrbovancev se je povečalo za 120 na 2650, med zaposlenimi pa je bilo v petek potrjenih 44 okužb, skupaj jih je tako aktivno okuženih 927, so za STA sporočili z ministrstva.

Trenutno je v državi 19.972 aktivnih primerov okužb, 14-dnevna pojavnost okužbe na 100 tisoč prebivalcev pa je 953, je razbrati iz podatkov Sledilnika za covid-19.

Sara Kovač