fbpx

Slovenija po številu okuženih na milijon prebivalcev že na 12. mestu, primerjava z nekaterimi državami kaže, da smo z ukrepi zamudili najmanj dva tedna!

Foto: posnetek zaslona

Slovenija je z novimi odkritimi primeri okužbe s virusom COVID-19 že v eksponentni rasti. To je posledica nepravočasnih ukrepov odhajajoče Šarčeve vlade. Graf povsem spodaj prikazuje različne države. Jasno se vidi, katere so pravočasno sprejele ukrepe.

V petek, 21. marca, smo na portalu Nova24TV začeli spremljati širjenje virusa Covid-19 IZ MINUTE V MINUTO. Že takrat je bilo jasno, da bo Italija “padla” in da se utegne cela država spremeniti v karanteno. Tudi predsednik SDS Janez Janša je predvidel možen razvoj dogodkov in pozval Marjana Šarca, premierja v odhajanju, “naj nemudoma skliče Svet za nacionalno varnost, naj se ustanovi nacionalni krizni štab, naj sproti seznanjajo javnost o virusu in naj se učinkovito nadzira območje na kritičnih vstopnih točkah v Sloveniji”.

Spodnji graf prikazuje število primerov okužb v Sloveniji.

Spodnji graf prikazuje število okuženih na milijon prebivalcev, kjer je Slovenija med 125 državami, kjer so zaznali okužbo, že na 12. mestu.

Spodnji graf prikazuje primerjamo rasti števila okuženih v nekaterih državah.

Demokracija