[Ekskluzivno] Slovenija postaja priljubljena destinacija za migrante iz Velike Kladuše: “Slovenija, prihajamo! Ponujate nam dober azil in dobro življenje!”

Migranti v Veliki Kladuši.

Velika Kladuša je naselje na skrajnem severozahodnem robu Bosne in Hercegovine. Po zračni liniji je od Slovenije oddaljena le 70 km, zato se v njej zbirajo migranti z vseh koncev sveta, ki potujejo po novem migrantskem koridorju, ki poteka čez Belo Krajino. Ekipa Nova24TV se je tudi sama odpravila v Kladušo, saj je želela preveriti, kdo so ti ljudje, ki prihajajo v Evropo, večinoma brez dokumentov, in ki bi lahko kmalu preplavili Slovenijo. Po nekaterih zaupnih virih iz policije nam namreč v manjšem obsegu letos grozi podoben migrantski val, kot smo mu bili priča jeseni leta 2015.

V Veliki Kladuši migrante lahko srečaš praktično na vsakem koraku. Največ jih je v centralnem parku, kjer jih večina tudi spi. Realno število migrantov je težko oceniti, saj iz Sarajeva z avtobusom vsak dan prihajajo novi, drugi pa odhajajo. A številni so se primorani vrniti, saj jih prestreže hrvaška policija, katere se zelo bojijo.

“Alžirija, Sudan, Sirija, ampak malo od tam. Senegal, Kuba. Mi smo jih spraševali, od vsepovsod prihajajo. Ampak v BiH pridejo iz Srbije in Črne Gore, to je njihova pot,” v parku razlaga domačin Suljo, ki priznava, da odnosi z migranti niso dobri in da teptajo zelenico v centralnem parku, za seboj pa puščajo goro smeti.  Koliko migrantov je trenutno v Kladuši? “Skupno nekje od 400 do 500,” pove domačin Hasan, pa ga Suljo popravi. “Več jih je, morda celo tisoč,” pravi. “To so vsi mladi moški. Ni niti enega starega. Niti enega ni, ki bi bil star 50. Vsi so mladi od 20 pa do 35 let.”

Migranti vedo, kako dobri pogoji za azil jih čakajo v Sloveniji
Končni cilj migrantov so najbolj razvite evropske države. Vse več pa si jih očitno kar želi ostati v Sloveniji. Zdi se, da so dobro seznanjeni, da država za ilegalnega migranta na mesec porabi skoraj 2.000 evrov. “Potovali smo preko Grčije, Bolgarije, Srbije in zdaj smo v Bosni. Jutri ali pojutrišnjem grem proti Zagrebu, nato preko Ljubljane in Milana v Zürrich,” nam pove eden izmed treh migrantov, ki vsak večer posedajo na klopci v centralnem parku. Dva prihajata iz Libije in želita v Švico, kjer imata svoje žene z otroki, eden pa je sam priromal iz Tunizije in se želi ustaliti kar v Sloveniji. “Poiskati boljše življenje, službo, dom in žensko,” pove Tunizijec.

Mladi Palestinec razlaga, da je Slovenija idealna država, v kateri bo prosil za azil. Še zdaleč ni edini. (Foto: Nova24TV)

“Ja, ja. Hočem v Slovenijo po azil. Peš bom hodil tri ali štiri dni, potem bom plaval v Slovenijo. Potem pa bom v Sloveniji prosil za azil. Zelo dobri pogoji. Dobro življenje,” zna povedati komajda 17-letni Palestinec, opremljen z nakitom, drago uro in mobilnim telefonom in s kilo želeja med lasmi. Na prvi pogled daje občutek, da mu prav nič ne manjka, čeprav je na poti že več mesecev. Čeprav živijo na prostem, lačni niso. Domačini jim zjutraj in zvečer v park prinašajo hrano, popoldne pa jim lokalni gostinec nudi tudi zastonj topel obrok. In tako je že tri mesece. Kako dolgo še? “Dokler lahko zdržimo. Mesto nas podpira. Podpira nas sarajevska humanitarna organizacija Pomozi.ba. Včeraj smo dobili hran0 v vrednosti 15 tisoč mark,” pravi lastnik omenjenega lokala Asim Latić – Latan.

Sorodniki denar pošiljajo na bančni račun lokalnega gostinca
Zanimivo, 70 odstotkov je takšnih, ki imajo družine v Evropski uniji, tam delajo. “Ti fantje dobivajo denar, pošiljajo jim ga. Jaz jim vsak dan dvignem tisoč ali dva tisoč evrov. Lahko vam pokažem, imam papirje. Moram v banko, da zanje dvignem denar,” razlaga Latić. Na naše vprašanje zakaj, odgovori, da migranti sami nimajo dokumentov, zato ga sami ne morejo dvigniti. “Dvigujem ga jaz, sorodniki jim denar pošiljajo na moj bančni račun. Vsi že poznajo moje ime in priimek,” še pove in prizna, da bi si lahko oni to kosilo plačali tudi sami. “Seveda bi lahko. A država in ta organizacija ne pustita, da bi plačevali. Imajo denar, vsi ga imajo. Niti eden ni brez denarja.”

Takole jo je s solzivcem skupil tudi raziskovalni novinar Luka Svetina. Svoje delo je vseeno opravil do konca. (Foto: Nova24TV)

Pravih beguncev iz vojnih žarišč je v Kladuši manj kot deset odstotkov. Za ženske in otroke je večinoma poskrbljeno z nastanitvami v hišah, ali pa se sami naselijo v tiste, ki so po balkanski vojni ostale zapuščene. Naleteli smo samo na dve sirski družini, ki sta noč preživeli v parku. Ravno ko smo prisluhnili njihovim težavam, pa nenadno presenečenje. Alžirski migrant nas je napadel s solzivcem. Spravil se je tudi na ženske in otroke. Slišati je bilo kričanje žensk in jok otrok, sledil je pretep. Policija je storilca uspela pridržati, čeprav je bilo več ljudi poškodovanih. Med njimi tudi naš novinar, ki jo je skupil na levem očesu, ki ga zaradi izjemno pekočega občutka več ur ni mogel normalno odpreti.

Policija mora v centralnem parku zvečer večkrat intervenirati, domačini pa pravijo, da jim zadeve počasi uhajajo izpod nadzora. (Foto Nova24TV)

Tablete in alkohol vodijo prišleke v nasilna dejanja
Toda zakaj takšni nasilni izpadi ilegalnih migrantov, ki mečejo slabo luč tudi na tisto peščico pravih beguncev, ki resnično potrebujejo pomoč? “Prepiri nastajajo med migranti samimi, saj prihajajo iz različnih držav. Nekaj jih je iz Sirije, nekaj iz Alžirije. Tako kot pri vseh, je tudi med migranti nekaj takih, ki popivajo, nekateri se tudi drogirajo. Potem pa pride do prepirov in mora večkrat posredovati policija,” pravi lokalni uslužbenec Asmir Dizdarević. Še bolj neposreden je Latić: “Alžirija dopušča neke vrste drog. Mi pa tega tukaj nimamo. Zato tukaj jemljejo tablete z alkoholom. Zato nas ves čas prosijo za tablete, potem nekaj spijejo in niso več normalni. Pri meni ni bilo težav. So pa v mestu, nekateri se želijo pretepati.”

Situacija je že zdaj nevzdržna, zelenica v parku je poteptana, za migranti ostajajo smeti, nam še potožijo domačini. Prišlekov pa bo s toplejšimi in daljšimi dnevi samo še več, še opozarjajo.

T. F.

 

 • McBobo

  Ali na volitvah desnica ali pa nabavite orožje. Druge več ni.

  • Novakec1

   Tudi desnica ne bo nič naredila, zapomni si to.

   • WISKY 1000

    Samo desnica lahko reši Slovenijo iz pod jarma rdečih skorumpiranih levakov in migrantov.

 • Hun

  jansisti poskrite se v svoje vukojebine

  • WISKY 1000

   Huntek,prihaja SDS z Janezom,boš plesal tako,kakor bo SDS špilal,še lekadol ti ne bo pomagal.

   • Hun

    razloz kako se si zamislil ta špil- geta, plinske celice, krematorij…

    • mojadezela

     To bi bila prava opcija!!! Pa se tebe bi zraven lahko pospravili!

     • Hun

      loh moj kurac pospravs v tvoja usta

     • FUCK COMMUNISM

      Tipicen sprijen levuhar… spet sanjas o tem kako bi ti en tip kurca cuzal…

    • FUCK COMMUNISM

     Anglezi! Preklet tepec!!!

  • FUCK COMMUNISM

   Kdo pa so to “jansisti”!?!?!?!?!? Preklet idiot zabit!

 • VERRZIFIKATOR

  Eksotični turist

  AGENCIJA MIRO

  Agencija »Miro, peace i bok«,
  dobro ki s Hrvaško sodeluje,
  krasne zopet nam načrte snuje,
  da poveča se turistov tok.

  Telefonično se dogovarja,
  z Zagrebom je noč in dan na vezi,
  vse kar sosed ji lahko natvezi,
  agencija sproti uprizarja.

  Neizrabljena je Kolpa reka,
  zlasti zdaj, ko sonce jo segreva,
  mogli več imeti bi od dneva,
  padla če še zadnja bi prepreka.

  Agencija »Miro, peace i bok«
  za turiste vse bolj se zavzema,
  pospešeno jih zato prevzema
  od sosedov, prav odprtih rok.

  Izrabiti vse kapacitete
  treba je za naglo nastanitev,
  za ugodnosti vseh dodelitev
  se sklicuje na afinitete.

  Agencija »Miro, peace i bok«
  trendovska je res do skrajne mere,
  in za nauk odprta nove vere,
  od turistov že prevzema slog.

  Ko topló sprejema vse po bratsko,
  dela res izvrstno si reklamo,
  v konkurenci vsi jo prepoznamo,
  slogan njen je: »V miru – šeriatsko.«

 • francelj3

  “Pravih beguncev z vojnih žarišč je v Kladuši manj kot deset odstotkov.” Vidim, da tudi vi podlegate komunistični propagandi in novoreku. Dokler v obmejnih državah BiH ni vojne, ni v Kladuši niti enega begunca, sami ilegalni migranti so.

  • Goran Hvala

   tak kot slovenci v Argentini..

   • francelj3

    Natanko tako. Leta 1945 so bili Slovenci begunci v Avstriji in Italiji. Nato so se deloma sami odločili, deloma pa Argentina, ZDA in Kanada, v katero državo želijo emigrirati.

    • Mateja Urankar

     to velja za tistih recimo 10%. v katero kategorijo daš tunizijce, alžirce in tudi sicer vse afričane? se je pri njih zgodila kakšna revolucija? je kakšna posebna vojna? migracije so umetno sprožene, organizirane s strani ZN in EU elit. nas so 50 let nagovarjali na manj otrok in sedaj razlagajo da bodo otroke raje delali drugi na naših domovih. sprevrženo. kdor se ne zaveda jasnega načrta, ki je v zaključni fazi je kot rak v kropu.

     • francelj3

      Tunizijce, alžirce in tudi sicer vse Afričane, predvsem pa od prvega do zadnjega vse muslimane dam v kategorijo nezaželenih, nepismenih, nekulturnih, neizobraženih in nezakonito prispelih tujcev, ki so prišli uničit evropsko kulturo. Jaz bi jih na meji avtomatično zavrnil, če to ne bi delovalo, bi streljal.
      Moj post pa je bil čisto samo pojasnilo Goranu Hvali, ki očitno ne razume, za kaj gre.

   • Mateja Urankar

    not.

 • WISKY 1000

  ZATO VOLIMO SDS,DA SE ZNEBIMO LEVAKOV Z RDEČO ZVEZDO IN MIGRANTOV.

 • resnicaboli

  Kdo je organizator verjetno levica???

 • totex39

  Ta hudičeva Cmerarjeva vlada v odstopi še vedno sprejema neke podzakonske akte, naj raje po hitrem postopku sprejme še akt za azilno politiko teh ilegalcev, da jih ne bomo imeli res 200.000 kot jih je predlagala levica.

 • Silka

  Marš banda Mohamedova, če država ne more obraniti meje, jo bomo sami.

 • Valter BraniSlav

  Ne pozabite da je ZDRUZENA LEVICA zahteval da Republika Slovenija da migrantom popolnoma enake pravice do socialnih ugodnosti kot jih daje Slovenskim drzavljanom…
  Na to se spomnite ko boste volili.

  • šmentanamuha

   Ja, to velja še nekajkrat ponoviti.

 • Nšo-či

  Kaj pa drugega! Naši otroci bodo sužnji naše velikodušnosti. Pred moderno obliko zasedbe ozemlja, si Butalci zapiramo oči. Ker je tako lažje. Neumnost pripisujemo celo velikodušnosti. Ljubezni. Le do svojih prihodnjih rodov ne občutimo ljubezni.

 • Anton

  eden prvih ukrepov, ups prvi ukrep katerega pričakujem od SDS-a je takojšni izgon vseh nebodigatreba kozjejebcev

  sarkazem press

 • althar

  Le pohitite, muharemi. Še kakšen mesec imate časa, potem pa nikoli več.

 • Antonius

  Po čem si bomo zapomnili Kučanovega Cerarja?! Tudi po šerijatarjih!
  Volite SDS, če nočete vzdrževati še neizobražene in ne zaposljive AfroAzijce na sociali.

  • Goran Hvala

   na sociali vzdrzevali….:-)

  • Hun

   Cerarja nusm slisal o migrantskih kvotah, Janso pač…ti zravn curakla ocitno spomin plahni

  • ivan šantl

   Moram te popraviti.Ne reče se “afroazijce” temveč “rjave in črne”.

 • Daisy Meden

  Ti ljudje niso iz Velike Kladuše, pač pa so tudi tja prišli nezakonito. Zakaj zanje ne velja evropska zakonodaja?

 • dob

  Cerar je rekel, da je Slovenija varna država, da ni problemov z varnostjo.
  Tudi Jugoslavija je bila varna država in je vladalo bvratstvo i jedinstvo medju narodima!
  Dokler se niso začeli klati, rezati drug drugemu vratove, rušiti in zažigati vasi in mest, plansko posiljevati tuje žene in dekleta.
  Potem so rekli, da je kriv Milošević.
  Milošević je bil posledica njihovih dejanj in komunistične politične slepote. Ne pa vzrok.
  Mnogi so umrli, in mnogi so umrli srednjeveške smrti sredi “bratstva i jedinstva jugoslovenskih naroda”.
  Fraza “mi ćemo i život dati za bratstvo i jedinstvo naših naroda, ako zatreba….” je bila res samo fraza, tako kot tista “nič nas ne sme presenetiti”.
  V šoli so nam govorili kaj vse bomo naredili, če nas kdo napade, nič pa nam niso povedali kaj bo, če nas nihče ne napade. Kar se je potem tudi zgodilo.

  • mona lisa

   cerar bluzi.

  • Hun

   dokler je bil rezim mocn so vsake nacionalisticno smrduharsko primitivne vzgibe zatrl ze pr vzroku.

   • FUCK COMMUNISM

    Ti kreten nafopan sploh ves ne, kaj nacionalizem je. Daj hcero enemu smrdljivemu zapecenemu kozjejebcu, da jo najprej zavije v crno rjuho, ji nastepa ene 10 pankrtov in vse vnukinje prav tako zavije v rjuhe! Preklet kreten zabit!!!

    • Hun

     al pa da jo dam teb…prfuknjenemu rovtarju

   • moon

    Imas prav..
    Tudi Tito je imel, ker bi take povelicevalce preskakovanja mej kot si ti, pospravil skupaj z njimi.. no, saj mogoce si ga celo spet izvolite.. pri mazohistih tvoje sorte nikoli ne ves..

   • dob

    Režim je sam po sebi dobro organizirana smrduharska primitivnost, ki ščiti sama sebe.
    Ljudi ubija, žive ponižuje.

    • Hun

     bolje ne bo nikoli

     • dob

      Nekoč boš vesel skupaj z mano, da si se motil.
      Ne le da bo mnogo bolje – prekrasno bo! Življenje je pojav v Vesolju, ki se ne ozira na trenutno politiko. Ima drugačne cilje in tem sledi!

      Zdajle pleza nazaj na konja, potem ko je padlo z njega in za dolgo obležalo polomljeno v blatu.

     • Hun

      ta nekoc si ustvaris sam…cakajoc na SDS je upanje v prazno

     • Hun

      Zivlenje je Bog

     • dob

      Zato ga nekateri radi ubijajo

     • Hun

      tisti ki ga sam ubije ga caka podobna lekcija

 • Goran Hvala

  kaj so slovenci v argentini…begunci al ekonomski migranti…

  • Mateja Urankar

   ne gre ne za normalne migracije niti za begunce ampak za načrtno uničenje evropskih nacionalnih držav namesto katerih bo oblast prevzela neka tvorba ala eu komisija.

  • šmentanamuha

   Slovenci v Argentini so urejeni, pridni delovni ljudje, ki skrbijo sami zase, plačujejo svoje stroške in so integrirani v skupnost. Tako je bilo od vsega začetka. Ampak tebe to ne zanima. Ali morda skrbiš za kakšnega azilanta na svoje stroške? A, da ne, se mi je kar zdelo.

   • Goran Hvala

    a ze prvi dan ko so prsli tja so mel vse poslihtano. sammal cudno kolk drzav je vmes…cudno da jih nikjer v evropi niso marali in so mogl na drugo stran sveta. se amerosi jih niso hotel.. pa tolk pridni in delavni ter urejeni.

    • francelj3

     Kot rečeno, se jih je velika večina izselila v Argentino, ZDA in Kanado. Pri izbiri ciljne države so tudi sami sodelovali. Tudi v ZDA se jih je veliko izselilo.

     • Hun

      cudi me da niso izbral revnih drzav

     • Goran Hvala

      sej vem sej vem… sam nekam dalec so sli.. pa celo evropo na razpolago…

  • francelj3

   Slovenci v Argentini so bili nekoč ekonomski imigranti, zdaj so seveda že zdavnaj državljani Argentine. Pred tem, leta 1945, so bili begunci pred krvavim komunističnim režimom v dveh sosednjih državah, Avstriji in Italiji.

   • Goran Hvala

    a avstrici pa italjani so imel komunajzerje na oblasti? :-). sam a ni cudno da teh pridnih delavnih slovencev ni maral nihce. pa so mogl na drugo stran sveta. se tam so jih bolj kot ne sprejel sam v juzni amerik…pa a ni bil ta podoben rezim kot v nemciji…pa hitler bungalove dol postavljal…razne colonia itd.

    • francelj3

     Ne vem, ali nočeš razumeti ali ti manjka IQ. Takole bom rekel: “Pred tem, leta 1945, so bili begunci v dveh sosednjih državah, Avstriji in Italiji, kamor so zbežali pred krvavim komunističnim režimom v Jugoslaviji.” Bo zdaj kaj bolj jasno?

     • Hun

      zbezal so zarad sodelovanja z nacisti…mal so se zajebal pri spekuliranju kdo bo zmagal…jebat ga

     • FUCK COMMUNISM

      A ti debilcek res mislis, da so zmagal partizani?!?

     • Goran Hvala

      aja sam v italiji in avstriji so bli..kolk jih je pa blo to…par miljonov verjetn.

  • FUCK COMMUNISM

   Dej gobec zapri, pizda pokvarjena!!!

   • Goran Hvala

    dej rit izdajalska… zakaj ne odgovoris… a ni cudn da vas po vojni cela evropa ni marala…so rake kr vagone nazaj posiljal ceprav so vedel kaj bo.. ceso ze anglezi poslali depeso da se resi problem domobranstva… pa vsak lolek ve kaj to pomeni po vojni… al so vas posiljal nazaj sam za zabavo.. no dej povej zdej kaksno jansevisko resnico…

 • METULJ

  HVALA NOVINARSKI EKIPI NOVA TV 24 UR, ZA POROČANJE IZ NOVE KLADUŠE!! DA STE NAM SLOVENCEM ODPRLI OČI O DEJANSKEM TRENUTNEM STANJU MIGRANTOV V BOSNI!

  VI STE RES RAZISKOVALJI NOVINARJI!!

  PA POGLEJTE SLOVENCI TE BEDNE RAZISKOVALNE NOVINARJE VSEH OSTALIH GLAVNIH TV MEDIJSKIH HIŠ V SLOVENIJI! PFUJ ZAMAZKI RDEČI NEKORISTNI!! ČEPITE DOMA IN S TELEFONI OPERIRATE SVOJE POSLANSTVO, HEH! RDEĆA BEDA PAČČ!!

  PA NAŠA RDEĆA OBLAST, ČAKA, ČAKA, VOJSKA KJE JE? ZAŠČITNE OGRAJE, SE BOJO POSTAVLJALE SAME?

  HRAŠKA DRŽAVA SE TRUDI, DA ZADRŽUJE IN ZAVRAČA MIGRANTE ( NE BEGUNCE IZ VOJNIH PODROČIJ);

  KAJ PA SLOVENSKA DRŽAVA??

  SLOVENCI HOČEMO IN ZAHTEVAMO OD SLOVENSKE VLADE, DAS NAM JAVNO SPOROČA, KAKO NAS BO NAŠA DRŽAVA ZAŠČITILA, KO BO NAVAL MIGRANTOV NA NAŠE NEZAŠČITENE MEJE VSE HUJŠI!

  IN NE NEKOPRISTNE GOVORANCE CERARJA PO TV!!

  OD RJAVCA GOBCAČA NEKORISTNEGA PA NULA, HEH! ON IMA V BETICI SLAMNATI SAMO – ” RUSIJA, RUSIJA” BEDAK EN!!

  CERAR!! IN KAKŠNO JE NUJNO SODELOVANJE SLOVENSKE DRŽAVE S HRVAŠKO DRŽAVO GLEDE ZAVRAČANJA MIGRANTOV BREZ DOKUMENTOV!! ?

  VLADA, SAMO BEDNO TELEFONARJENJE Z ZAGREBOM NI DOVOLJ!

  CERAR, ERJAVEC, ZDAJ IN TAKOJ DOKAZUJTA NAM SLOVENCEM KAKO SKUPAJ S HRVATI USTAVLJATE NEZAKONITE MIGRANTE NA MEJAH! POGOVORI V ŽIVO V ZAGREBU ALI V LJUBLJANI!!

  TAKOJ, TAKOJ!!

  • francelj3

   Beguncev iz vojnih območij v hrvatariji po definiciji NI. Še manj v Sloveniji. So samo ilegalni šeriatski napadalci.

  • Hun

   tkole pa zgleda k tableti popustijo

   • FUCK COMMUNISM

    Teb bomo drasticno popustil krvni pritisk… kot “pameten” levuhar si lahko predstavljas, kako se tem stvarem streze…

 • Caetano

  Volimo SDS oziroma pravo desnico in ustavimo to norost! Novo vlado naj vodi Janša!

 • lado

  gorančič ,vzemi pakija k sebi ,te bo popedenal ,SLOVENCI NIKJER NE KOLJEJO;POSILJUJEJO ,verjetno imaš pa ti te želje !!greš pa nazaj v rodne kraje na dinaro,bo bolj čist zrak !!!!!!!!! PO VOLITVAH -ZMAGA SDS IN PRAVIH SLOVENCEV!!!! bojo lukci in komunističi utihnili !!! Grem v skupino ,ki bo “birokratizirala” take izmečke ,najprej pa alahovo GOLAZEN !!!! NAMESTO ,DA PAMETUJETE TU GOR ,NAREDIMO ČISTI ” ZRAK”, KUĆIĆEV RECEPT-LIKVIDACIJE !!!!

  • Goran Hvala

   matr je tipa napelo…sej boste zmagal na volitvah pa boste imel sanso naredit drugo svico…jst bom pa se zmeri komentiral pa opazoval to drugo svico..prcakujem da boste imel place vsaj 2000e in to v 2 letih. ce ne bom smatral da je stranka sds lagala…

   • FUCK COMMUNISM

    Prav pravec inteligencno pa ti nisi razvit, kaj…?!

    • Dragan Krstič

     Se bo še razvil, v glavi ima še kar nekaj prostora.

    • Goran Hvala

     pa spet si to pogruntal.. mater ste janseviki res vsi zlate ribice… vsak dan pogruntate isto stvar pa se po prsih tolcete kolj te pametni… a ni to mal cudn… ponavad mam jest modela za dementnega ce mi vsak dan isto stvar pogrunta in pove…

 • skorpijon93

  BRAVO, samo to smo še potrebovali, če želite dobro sebi in svojim potomcev volite desno- SDS , ja razlike med strankami so ogromne !

 • mona lisa

  Dajanje azila je potuha za te zajedalce in islamske vojščake. Počasi bomo lahko hlapci tej drhali. Kako dolgo še? Zakaj azil, zakaj se jih ne vrne? Zakaj se jih spušča v državo. Skrajni čas je da se nekaj ukrene, brani mejo četudi z orožjem, kajti očitno je da te vsiljivce ustavi samo še to. Zadnji čas je da politiki in odgovorni začnejo delat za nas ki jih mastno plačujemo, ne pa za samo svoje riti in dajanje potuhe tujcem.

  • Den456

   Trenutni vladajoči politiki ne smejo delat nič na tem. Je striček UDBOMILAN imenovani Hišnik (v balkan originalu Kučan) strogo prepovedal. Če bo potrebno, bodo tem prišlekom hitro podelili državljanstvo, a le, če se zavežejo, da bodo del levosučne volilne baze.

 • šmentanamuha

  Problem takšne azilne zakonodaje je v tem, da dobesedno vzdržuje (stimulira) lenobo teh ilegalcev. Pravzaprav jih celo razumem. Zakaj pa ne bi, če se da. Doma nimajo ničesar, prekladajo se sem in tja in služijo z mutnimi posli. Perspektive nobene. Ženske pa tudi ne dobijo, če nimajo dovolj denarja, da jo kupijo. Potem pa pridejo v Evropo in uala, nenadoma postanejo gospodje s privilegiji, kakršnih nimajo niti domačini, brezplačno življenje, treba je priti le še do žensk …če ne zlepa, pa zgrda. Kaznuje jih praktično nihče. Pa kdo ne bi, vas vprašam?

  • macon

   Veseli me, da bodo njihove prve žrtve debilni levičarji, ki svoje blodnje jemljejo dobesedno. Tako bo tudi del njih počasi in na boleč način srečala pamet.

   Ostali imamo lahko smolo, da se na samem srečamo s skupino islamskih pritepencev.

   Nekje sem zasledil, da jih je okoli 500 pri nas že na privatnih nastanitvah. Lepo prejemajo, hodijo na kak tečajček in se praskajo po modih. Slovenci lahko o takem tretmanu države samo sanjajo, smejo pa iz davkov vzdrževati pritepence, ki se bodo samo množili.

   • Tone

    Pobegni v Avstrijo in zaprosi za azil kot begunec iz komunistične države. Tam imajo begunci še večje ugodnosti kot pri nas, pa boš lahko užival lagodno življenje, ki ga tako zavidaš beguncem.

    • moon

     Slovenec se ne potika po svetu kot begunec.
     Ce hoce v Avstrijo, si tam kupi stanovanje/hiso in tam zivi.. ni panike sploh!

     • Tone

      Jaz sem samo predlagal, kako bi lahko v Avstriji zastonj živel na račun države.

     • Štalmajster

      No, pa kar poskusi ! Potem pa povej, če ti je ratalo !

     • Tone

      Jaz ne pisarim o tem, kako bajno se da živeti kot azilant.

     • Štalmajster

      Pa naj ti trgajo direkt od plače za njih,…….. ker te to očitno ne boli, če so v breme državi, katere ti očitno ni mar !

     • Tone

      Menjal si temo.

     • moon

      Slovenec ne zivi na racun drzave… rdeckarji in pritepenci ne spadate med nas!

     • Tone

      Na tem portalu in komentatorji so prepričani, da ji 3/4 živi na račun države.
      Na primer stranke, ki so se prijavile na volitve pa vejo, da ne morejo zbrati več kot 1% glasov, sodelujejo smo zato, da bodo nato štiri leta živele na račun države. Pa nobenega čefurja ali rdečkarja ni vmes.

     • moon

      Zalostno…. da se nekatei prodajajo za par KEUR… se dobro, da se lastnih organov ne sme prodajat…

     • Tone

      Nič za par €, za tisoče davkoplačevalskih eurov.

     • Hun

      ti si siptar

     • moon

      Spokaj se nazaj k svoji Volgi.

    • Den456

     Ti pa očitno težko ločiš med beguncem i ekonomslim migrantom.

     • Tone

      Zelo dobro ločim: ekonomski migrant dobi delovno dovoljenje in mora šljakat, begunec pa azil in ne sme delat, ampak ga vzdržuje država in humanitarne organizacije.

    • šmentanamuha

     Ti pa si res dokaz tipične levičarske mentalne podhranjenosti.

    • don johnson

     dragi Tone. Avstrija ,Svica,Francija,Medzarska vse kar je okoli nas so meje skoraj zaprli. Ce jih niso do kraja jih pa se bodo. V Italiji se je formirala desna koalicija(Salvini,Berlusconi,Meloni),ki bo najverjetneje na volitvah zmagala in napoveduje rimpatriacijo 630000 migrantov kateri tega ne bodo cakali ampak bo vecina njih preko se edine nezavarovane meje pribezala v benevolentno Slovenijo ki jim tala azil kot bomboncke.Ne pozabi se na balkansko smer. Mar mislis da bos ti v svoji drzavi se uzival lagodno zivljenje(upam) kot si ga do zdaj. NE BOS -kamor so prisli se je zivljenje domacinov drasticno spremenilo -NA SLABSE

     • Hun

      sanjas da bl ne mors

    • pajot

     ej,kretino,,,kako si

  • sprehajalec

   Zakon je bil pisan za Aliendeja nekoč iz Čila, pa Mandelo, če bi se pojavila na meji. Zahodni levičarji so ga sestavili, če bi se kdaj znašli v takšni situaciji. Sedaj so pa dobili afganistanskega kmeta mentalno iz časa Aleksandra Velikega. In to ne enega, Zakon pa velja za njih.

 • skorpijon93

  Najbolj varne države v evropi so; islandija,češka,slovaška,poljska in madžarska torej tudi države kjer je struktura prebivalstva homogena in kjer je muslimanov manj kot 0,1 %, kjer ni mošej, kjer prebivalstvo ni pomešano na multikulturni način kot želi LEVICA

 • don johnson

  Trdim ,da v kolikor Slovenci bodo zopet izvolili levicarsko vlado, ki se ocitno sramuje svoje indentitete kulture in veroizpovedi je Slovenija ze kratkorocno obsojena na dekadenco in propad.Bojim se,da bodo slovenci zopet izvolili sovraznike samega sebe in s tem potrdili svojo lapidarno zabitost . Upam da se motim.Namrec v vseh nasih sosedah in sirse so drzavljani izvolili vlade desnega svetovnega nazora, ki dajo veliko na pomen svoje indentitete,to pa zaradi invazije islama na evropo.Kdor tega se ni uvidel-ali je ideolosko spran, ali je zabit ali pa ima od tega korist. volite desno- za tiste ki hocejo Sloveniji dobro in jo cenijo.

  • Dragan Krstič

   Prepričuješ prepričane. Koristneje je prepričevati na drugih portalih tiste, ki še ne vedo koga voliti.
   Rdečkarja, ki ima koristi ne boš spremenil. Menim pa da SDS-u kaže dobro, da bo zmagovalec prav Janša in da bo imel možnost sestavljanja koalicije.

   • don johnson

    Ta tvoj komentar pa je vreden hladnega piva.

 • Dragan Krstič

  Če se že mora uvažati migrante zaradi pomanjkanja delovne sile, potem je treba uvažati ljudi s kvalifikacijami ne pa nepismene. Za izgradnjo proge bo potrebno pripeljati vsaj nekaj sto varilcev, buldožeristov, tesarjev, železokrivcev itd. Teh v takšnem številu ni mogoče najti tudi zaradi slabih plač. Ta profil gre raje delat v tujino. Te poklice ni mogoče najti med muslimani zato takih ne potrebujemo. Včeraj je na soočenju to lepo povedal gospod Kovšca, povabiti samo tiste katerih poklici so deficitarni v Sloveniji.

  • Hun

   kdo od teh migrantiv pa zeli ostat pri nas..butl trmast

   • Dragan Krstič

    Hun, si en večjih kretenov na tem portalu. Kam pa naj gre če v Sloveniji zaprosi za azil.
    Tudi če ga ne dobi bo lahko v Avstriji ali Nemčiji bival samo ilegalno. Takoj ko ga dobijo tam ga vrnejo v Slovenijo. Hun težko ti gre to v prazno bučo, kretenček.

    • Hun

     ta portal je za sproscanje ob branju kretenizmov jansevikov

     • Štalmajster

      Na čuden način se ti …… sproščaš ?

     • Hun

      cudno da teb smeh ni sproscanje

     • Štalmajster

      Bomo videli, kako dolgo še nam bo do smeha, glede na to v katero smer gredo stvari v Evropi in Ameriki.

    • Hun

     a niso desne vlade v Avstrij pa Nemciji…baje po jansevisticni razlagi bi SDS soremenil azilno politiko in nepidusno zaoru meje..SDS ima to moc ko je v opoziciji ko vlada zacuda pozab na te obljube…janseviki pa izoadete kretenckovi kajneda

     • Dragan Krstič

      Hun, ti sploh ne veš kakšne nebuloze pišeš. Ti lahko razumeš samo sam sebe.

     • Hun

      vidm da ti ne nese prou dalec…razumm da si upokojenec in so mozgancki ostarel

  • Terminator

   V Sloveniji ni nobenega pomanjkanja delovne sile,imamo 80000 brezposelnih.
   Samo denarne podpore jim ukinit in bodo hitro razmislili,če bi šli delat.

   • Dragan Krstič

    Ja sevede, pravnike, ekonomiste, sociologe, filozofe, upravne delavce, zgodovinarje pošlji gradit 2. tir, pol pa tud 2 milijardi ne bo dost.

 • Tone

  Končno tudi en bolj objektiven članek na Novi, ki lepo pokaže, da velika večina prebežnikov ni namenjena v Slovenijo, da niso namenjeni v Evropo zaradi socialne pomoči, ampak k svojim sorodnikom, ki so se v Evropi že znašli in ustalili.
  Tisti, ki so jih novinarji Nove seznanili, da jih v Sloveniji čaka 2000 € na mesec pa bodo neprijetno presenečeni, ko bodo dobili 20€ žepnine in jo ucvrli naprej.

  • FUCK COMMUNISM

   A ti res verjames tem klamfam, katere si sproduciral?!?

   • Hun

    ti se oboroz pa v bunkr se skri..jansevik

    • Dragan Krstič

     Boljše janševik kot ti kretenček.

     • Hun

      Dragane nemoj da seres u tuđoj zemlji

   • totex39

    On ima “dar ” za izmišljanje določenih stvari in zato piše ravno nasprotno, kar je že dolgo znano za vse socialistične privržence.

   • Tone

    Ni mi treba nič verjeti, vse sem prepisal iz članka, ki mu ti verjameš.

  • Dragan Krstič

   A bodo poleteli k svojim z zmaji iz Triglava al bodo plaval iz Kopra proti Hamburgu. Dej mal to razloži trapasti Tone.

   • Tone

    Če so bili zmožni priti iz Afrike do Slovenije, bodo tudi še nekaj kilometrov do Avstrije ali Nemčije. Ne podcenjuj ljudi! Ali ti misliš, da se nihče v Sloveniji ne preživlja s tihotapljenjem beguncev?

    • sprehajalec

     Ko bodo ugotovili v hamburgu točko njegovega vstopa in v kompluterju registracijo, bodo takoj tukaj nazaj. Vseh tistih 80% o katerih so včeraj bluzili, da jih ne dočaka konca postopka. vse to bo prišlo nazaj sem, ker so prvič registrirani tukaj.

     malo pameti tone.

     • Dragan Krstič

      Tone in ostali levi ne morejo razumeti,so hodili v šolo s prilagojenim programom.
      Vsak, ki ga ujamejo zahteva azil in je njegova slika, prstni odtis ter ostale generalije, če jih pove gre v centralni register migrantov.Če uide iz Slovenije kjer je registriran ga vrnejo druge države v Slovenijo. Tone, ni samo slaboumen, je rdeči idiot.

     • sprehajalec

      Zato se bojijo dati prstne odtise. Če je tukaj registriran, je sedajle lahko na Švedskem, ko ga bodo ujeli, bo vrnjen sem. Včerajšnje Serpentinškovo 80% jih ne dočaka tukaj konca postopka, je nabijanje za gledalce. Vseh 80% bo vrnjenih sem, prej ali slej.

     • Tone

      Praksa je očitno drugačna. Begunska kriza ni od predlani. V zadnjih dvajsetih letih je šlo čez Slovenijo na tisoče ilegalnih, pretihotapljenih beguncev (nekateri slovenski tihotapci so bili že obsojeni). Če bo šlo tako naprej bodo v slovenijo vračali njihove vnuke. Ti pa kar še naprej drgetaj od strahu.

     • sprehajalec

      Drgetam za svoje potomce, ne zase. da bodo morali živeti kot Afganistanci. Tolpe, nasilje, kriminal….

      sem bil prevečkrat zadnje čase čez mejo in vsakič mi je pomolil glavo v avto, Avstrijec. Pa nemec. Ko bo zapečenega snel nekod, mu bo vzel prstni odtis, pa bo kompjuter zapel. Potem pa Via nazaj, kot pravi Dublinska uredba. Država vstopa, kjer se je prvič registriral. ko so jih prej vozili čez, jih niso registrirali. ena racija v nekem slumu zahodnega velemesta, pa bodo vsi tukaj.

     • Tone

      Ne drgetaj za svoje potomce, razen, če se bojiš, da jih bo povozil avto ali se navlekli droge.
      Z Afganistanci ni nič narobe, razen da živijo na koščku zemlje, ki bi ga vsi radi nadzirali. Že več kot sto let poskušajo, pa ni še nobenemu uspelo zavzeti in ostati. Trenutno bežijo Američani. Lahko bi si jih vzeli za vzgled njihovo domoljubje, pogum in vztrajnost. Tebi in tvojim mladičem pa čisto nič nočejo.

     • sprehajalec

      Stvar vrednostnih meril Tone. Ali občuduješ nekoga, ki živi v pečini in družbeni organizaciji 7. stoletja našega štetja in se upira, ali pa na isti pasovni širini nekoga, ki je imel 50 USD narodnega dohodka na prebivalca po korejski vojni, pa se prebil v sam vrh svetovnega High teck-a.

      Kolikor vem južni korejci ne silijo v Europo, Afganistanski uporniki proti vsemu pa vsak da.

      Sistem te je sfukal Tone, s Hlapcem jernejem, pa protiimperialistično fronto. Pa Puntarji. pa Serarjem, ki je hvalil upor. Afganistanci ga imajo ves čas, pa nič od njih….

      v glavi resetiraj Tone…

     • Tone

      Tudi jaz bi lahko tebi svetoval, da resetiraj v glavi, pa ne bom. Rajši bom dodal še kakšen podatek, čeprav se mi po malem ne ljubi več. Jaz rajši gledam malo širše in bolj kompleksno, upoštevam okoliščine. Jaz s kakšnim Južnokorejcem ne bi menjal. To je sicer star in v zgodovini uspešen narod, a zdajšnjega gospodarskega uspeha brez Američanov ne bi dosegli, tudi demokracije še niso okusili, pač pa različne diktature, ki so jih omilili z ljudskimi upori (če smo že pri tem). Ta država je znana po korupcijskih škandalih v vrhovih politike, mislim, da so pred kratkim iz tega razloga strmoglavili predsednico (z dolgotrajnimi protesti državljanov). K višini narodnega dohodka spada vse to in še marsikaj drugega.

      Po drugi strani pa pomisli, kakšen bi bil njihov gospodarski razvoj, če bi imeli zadnjih sto let permanentno vojno stanje, kot ga imajo v Afganistanu. In kakšna bi bila danes Slovenija v takšnih okoliščinah. Lahko rečeš, kaj imajo Afganistanci od svojega upiranja in staviš na ponižnost, ki prinese blagostanje tebi in tvojim otrokom, v redu, toda potem se ne smeš ponašat s tem, da si Slovenec, ker slovenstva sploh ne bi bilo, če se nihče nebi upiral. Upiranje ni samo streljanje, je tudi uporaba slovenskega jezika, ko je prepovedan in zato zgubiti službo ali biti vržen iz šole in ostati brez izobrazbe. Je tudi pisanje prvih slovenskih knjig v izgnanstvu in s tem tveganje življenja ali ječe, kot je počel Trubar. S svojim znanjem in sposobnostjo bi lahko mirno in uspešno živel, samo potem bi mi ostali brez imena Slovenci in brez pismenega jezika. Enako velja za literate in druge izobražence, ki so v 19. stoletju žrtvovali udobnost svojih življenj za razvoj slovenske narodne zavest.

      Ne vem od kod ti ideja, da Afganistanci živijo v jamah, poglej si slike Kabula in drugih mest. Niso Afganistanci samo mudžahidi, je tudi Malala Jusufzai, ki se jim je uprla in si s tem prislužila najvišjo evropsko nagrado za svobodo misli Saharov.

     • sprehajalec

      Zelo malo poznaš okoliščine tam,

      #Po drugi strani pa pomisli, kakšen bi bil njihov gospodarski razvoj, če
      bi imeli zadnjih sto let permanentno vojno stanje, kot ga imajo v
      Afganistanu.#

      Oni dejansko imajo vojno stanje zadnjih 50 let in ne Afganistanci, ki se tradicionalno pobijajo med seboj. Da so Američani pomagali. ja, so, tako kot tudi nam z Unro. Ponujali so Marshalov plan, pa ga je Broz zavrnil.

      Je kaj narobe s tem, da Američani pomagajo?

      #v redu, toda potem se ne smeš ponašat s tem, da si Slovenec, ker slovenstva sploh ne bi bilo, če se nihče nebi upiral.#

      Gre za narodno fikcijo in mit, ki je del našega izobraževalno kulturnega sistema.

      Upiranje med drugo vojno Slovenstvu ni prineslo ničesar v smislu slovenstva. Izpod srbskega kralja v beogradu je Dravska banovina prišla pod Komunističnega diktatorja Broza v Beogradu. V Ljubljani so naprimer izhajali častniki v slovenščini do 27.04.45. predel, ki ga je kontrolirala nasprotna stran v državljanski vojni.
      Ostalo upiranje skozi zgodovino? Komu, čemu? kakšno upiranje? Ko je Franz Jožef obiskal Ljubljano je na samem dejal. Zu wenig heil und zu viel zivio, ko so ga vprašali, kako je bilo. Ljudje so navdušeno vzklikali. prešeren se je najprej poskusil kot nemški pesnik, zaradi boljše naklade. Ko je pogorel, je našel tržno nišo v slovensščini, pa š to ga je dvignil izobraževalni sistem v naslednjih 100 letih.
      Trubar? kakšno upiranje? Čemu? Bili so luterani, tako kot nemški, so tudi tukaj hoteli sveto pismo približati preprostim ljudem. za koga, za Slovenijo? lari fari, za Boga, ne za Slovenstvo. Tisti Lubi Slovenci je vzet iz konteksta in zlorabljen. Praviš tvegali ječo. Tako kot vsi nemški luterani. če bi prišli v roke katolikom. Lari fari pa upor.
      kmečki upori? Povsod po europi so bili takrat moderni.

      Europa ima en princip: Izbira nacionalne pripadnosti in s tem izbira jezika ponavadi svojih otrok, je intimna odločitev posameznika. kaj mu bo to v življenju prineslo. Tisti najboljši so nekoč ostali na Dunaju in tam dobili službe, danes so Dunajčani. Tistim ki to ni uspelo so se vrnili. Tako je danes tudi v ljubljani.

      #Ne vem od kod ti ideja, da Afganistanci živijo v jamah, poglej si slike
      Kabula in drugih mest. Niso Afganistanci samo mudžahidi, je tudi Malala
      Jusufzai, ki se jim je uprla in si s tem prislužila najvišjo evropsko
      nagrado za svobodo misli Saharov. #

      Tistih nekaj še nič ne pomeni, poleg tega ne upajo iz svojega okolja. Že v prvi vasi bi jih pobili. Vas in najnerazvitejši deli neke populacije določajo razvitost države. 99% Afganistana je nerazvitega in na nivoju časov Aleksandra Velikega.

      neke nacije pa SE razvijejo, kot so se južni korejci. Nekatere pa nikoli. Pa vsi drugi so jim krivi.

     • Tone

      No, ne bom te več motil, vidim da uživaš v strahu pred tujci.
      Ali pa bi se ti podrl politični program, če tega strahu ne bi bilo.

     • sprehajalec

      Videl sem slume po svetu. Pa človeška mravljišča, le da mravlje ves čas nekaj počnejo.

      Zadnje kar želim je, da to zapustim mojim in sosedovim otrokom….

  • sprehajalec

   Tudi jaz imam kakšno žlahto po svetu, pa ne morem kar tja živet. To ne gre. Zato pa so države.

   ne moreš uvažati v Europo presežkov rodnosti tretjega sveta, ker s tem uvažaš tretji svet. Zakaj pa imamo tako lepo naravo, ki smo jo podedovali? Ker pazimo nanjo. Bi rad Slovenijo prekrito s plehom pa polivinilom ali kaj?

   • Tone

    Ti rajši vprašaj kakega naravovarstvenika kako lepo naravo imamo. In kateri prišleki so jo zasvinjali. Tam, kjer nimajo nafte, dragocenih rud ali poceni pridelovalcev kakava itd., znajo zelo dobro ravnati z naravo. Ekologi se hodijo tja učiti. Svet svinjajo samo razvite države. Malo spremljaj razne čistilne akcije – če bi azilante plačevali naj svinjajo, ne bi bilo toliko svinjarije, ker jih imamo premalo za kaj takega

    • sprehajalec

     poceni demagogija Tone. Ki izenačuje v nagnjenju k svinjanju. Zapomni si nekaj, tvoje družbe brez nafte pa rudnin, pa samo s kokosi so imele življensko dobo tja do 30 let starosti, vsaka praska je bila sepsa, vsak zlom noge smrt. Umrlo jih je 8 od 10 rojenih, bili so podhranjeni, in bolehni.

     Vi si to naivno predstavljate, oziroma vzamete pač kar vam paše od vsake družbe. na eni strani hipijevska komuna, vendar pa z vsemi pritiklinami medicine 21 stoletja in oskrbo s hrano….

 • Artur

  Neverjetno Globalistični UN -NWO satanistični planerji, financerji in promotorji te migrantske katastrofe s to parazitsko zapečeno drhaljo s pomočjo svojih politikantskih narodno izdajalskih potrčkotov tudi zlovenskih brez težav to svojo agendo udejanjajo nemoteno in to vse boj pospešeno večinske “ovce pa kot ovce ” blesave kot običajno blejijo ne, da bi se zavedale zaradi katerih jim to “prihaja” .
  Nova24tv ali bi nam podrobneje predstavili te Globalistične UN -NWO satanistične planerje seveda razen Soroša kajti on je samo operativec teh satanistov , če si upate , če si ne upate , zakaj si ne upate ?
  Shocker: UN Admits Migrant Crisis Plan To Overthrow West
  https://www.youtube.com/watch?v=wY-ke42BCZk
  https://www.youtube.com/watch?v=A_Wsp12iL6g
  https://www.youtube.com/watch?v=NWizLUmJug4

 • Soave

  Prvo bom seveda čivkala, potem pa kritizirala. . . . .

  Torej Nova, jaz na fotkah vidim – recimo – 30 migrantov v parku, na travi.Smeti ni videti. Zakaj niste vsega fotografirali ?
  Kritika pa velja Goranu, Hunu, Tonetu. Česa vsega se ti trije ne spomnijo ? Danes so tule dežurni. Eden žali, drugi ne ve razlike med taborišči v Avstriji, Italiji po vojni in današnjimi .Tretji, navkljub temu, da po njegovem dobro zna računati, tule dokazuje, da mu matematika ni ravno ” blizu “.
  Saj, kaj pa sploh so taborišča ? Danes ? Npr. v Bosni? Saj niso taborišča, ampak posedanje v parkih, čakanje na hrano in priložnost , da jo pobrišejo naprej.

  • Hun

   a ti nimas vnukov, da jih merkas, pripravlas kosilo, pospravlas bajto…delas za dodatn zasluzek k penziji…ne ti jansistka rada lajas in opravlas.

   • Soave

    Imam. So v šoli. Kosilo je že. Sem mojster. Sem celo življenje hitela, pa tudi sedaj hitro naredim. Bajto pospravljajo otroci. Jaz in moja polovičke imava samo malo večjo garsonjero. Tudi dodatno še delam.
    In, ja . .. . . .zelo rada se pasem tule. Ne smem ?

    • Hun

     ja kapo dol supr babi jehovka

     • Soave

      Hvala. Tisto jehovko bom pa kar spregledala.

 • ney

  Se je za vprašati, kdo jim pošilja denar od kod ta denar, da se ga kar tako razmetava, med tem pa domačini preživijo z drobtinami…, kdo stoji za humanitarno organizacijo Pomozi.ba in nasploh za informacijami, ki jih dajejo tem mladim “goničem” ups ubogim migrantom, ki napadajo tiste zares pomoči potrebne…?????
  Pohvalila pa bi g.Luka Svetino za prispevek in korajžo, le tako naprej saj na drugih (rtv,pop…)ni zaslediti, da bi ozaveščali realne zadeve…

 • vinko

  Itak se jim dopade. Oni pridejo sem in vidijo, da ravnamo s tujci kot bogovi (medtem ko s svojimi ravnamo kot s sovražniki), zato so presrečni. Levičarji pa si po drugi strani manejo roke, saj so to njihovi potencialni volivci. Groza no, postajamo druga Švedska (v migrantskem smislu)

 • Zgornji

  AAAAAAAJJJJJJ !!! ! !!! WE ARE DOOOMED !!! ! !!! TOREJ, POKVARJENI MIGRANTI V EVROPI POŠILJAJO DENAR PREOSTALIM MOHAMEDANSKIM POKVARJENCEM , ZATO DA BODO PTIŠLI UNIČEVATI EVROPO !!! ! !!! LEPO SI SI PRIPRAVILA PROPAD, JA, EVROPA !!! ! !!! ŽAL.

  • Goran Hvala

   men je kul.. sam da vidm tipe ki tolk trpijo kot ti pa sm cist srecen…:-)

   • Zgornji

    TOREJ NISI NIČ MANJ ZLOBEN KOT MOHAMEDANSKI MIGRANTIČI !!! ! !!! POKVARJENEC GNIL !!! ! !!! ZARADI TAKIH KOT SI TI IMAMO ŽE VSESKOZI SAAAME PROBLEME ČEZ CELO ZGODOVINO ČLOVEŠTVA, IN BO RAVNO ZARADI TAKIH KOT SI TI IN TEBI PODOBNIH POKVARJENCEV PRIŠEL KONEC SVETA PRECEJ POSPEŠENO !!! ! !!!

    • Goran Hvala

     ce ti tako pravis pol pa sploh upam da bo tako.. zdej ko vidim kolk te zre.. prov kricat si mogu po tipkovnici.. :-)… zarad mene ne bo nic… jest svoj lajf furam.. v njem me ne preganjajo komunisti pa teroristi(muslimani)…pa kaj je za vas fanaticne jansevike zmeri kriv nekdo drug za vase neuspehe… kak sem lahko jaz kriv za nekaj ce se ne vtikam niti v tisti drek ki ga mesate… na koncu bom pa kriv… sej ste se hujs kot komunjare… a ni cudn da vas pol noben noce volt..

     • Zgornji

      SAJ RAAAAAAAVNO ZATO, KER SI TOLK BREZBRIŽEN PA POL STVARI UHAJAJO SVOJO POT , VEČINOMA POT NAVZDOL. TOREJ SI AVTOMATSKO KRIV, ČE SE NE ZAVZEMAŠ ZA VSESPLOŠNO DOBRO !!! ! !!! EH, SLEPEC NEPOUČEN. VIDIŠ, TAKOLE BLUZIŠ IN ZABLUZIŠ , DA NITI SAM NEVEŠ KAKO + KOLIKO + KAM . ZATO BO TUDI KONEC SVETA PREJ KOT BI DRUGAČE BIL, RAVNO ZARADI TAKIH BREZBRIŽNEŽEV KOT SI TI . ŽAL. SICER PA JAZ SKORAJ NIKOLI NE KRIČIM, AMPAK LE MALO BOLJ “POUDARJAM” …

     • Goran Hvala

      pa naj bo konec prej zarad takih kot sem jaz… en more bit kriv a ne… vazn de nis ti ker si tolk brihta.. :-)… tud madelinca albrajtova je rekla da je blo za skupno dobro pobit par tisoc otrok na bliznjem vzhodu…da je blo pravilno… zdej pa mate teroristice vsepovsod.. za vsesplosno dobro…

     • Zgornji

      Bučman slepozmoten : VSI SMO KRIVI !!! ! !!! Le, da eni bolj, drugi pa manj .

     • Goran Hvala

      ja jest res ne vem kolk bi mogu bit kriv ce parlamenta se od zunaj nisem videl…volit hodjo tisti ki so pac cist fanaticni kdo bo njihov vodja.. tak eni kot drugi.. pac vas problem ce vas jezi da kljub 40% udelezbi ne zmagate..jest zivim z njimi ali brez… pa ni vazno kdo ke na vrhu je vedno isto za take kot sem jaz… davke pobirajo oboji.. zarad 1% zmansanja davka pa nima pomena toplo vodo odkrivat…pa ene in iste modele gledat 30let kak se redijo…in da bi si zarad tega se sive lase delal… ja seveda…nasi pamzi pa bodo zrihtal sami kar bodo hotel… tak kot so pred nami nasi tastari pa tak kot smo mi..

     • Zgornji

      Ja, vidim da Nič ni z tabo. Tako si brezbrižen, da se mi zdi kot da se z mrtvecem pogovarjam, ker mu je tako vseeno ker neve za kaj se gre , in nič ne sliši , nič ne vidi, in nič ne ve . No, zato pa gre vseskupaj k hudiču, ker je preveč brezbrižnosti na tem planetu. Nič čudnega. Ampak, kako se boste čudili potem, ko bo začelo pokati . Mislil si boš pa spet ” jaz nič kriv ” , pa to … PA ŠE KAKO SI KRIV ZA PROBLEME NA TEM PLANETU , RAVNO Z SVOJO BREZBRIŽNOSTJO !!! ! !!! KOT JE ŽE MURPHY “IZRAČUNAL” , DA BODO STVARI ŠLE NAROBE, ČE JE LE MOŽNO DA NAROBE GREDO !!! ! !!! ZATO JE TO TAKO KOT JE !!! ! !!! Žal.

     • Goran Hvala

      kak bodo sle narobe? .. a ni lahko gredo narobe… sploh ce je sansa… drgac pa kej ke narobe ce cloveku dol visi za politiko in kdo se bo na racun folka spet sprenevedal 4 leta… zame bo skor vse ce ne kar vse isto…. davk bom se zmeri placeval in temu se ne bo odrekel nobeden… ko mi pa nekdo ki je ze tak 30 let na istem mestu oblublja glih 1% manj me pa tud ne potegne..

     • Zgornji

      Evo, no, saj sem vedel da z teboj ni nič in verjetno tudi nič nebo , če se ne poboljšaš.
      Pa 1 % , pa 1 % , pa 1 % , … in tako naprej … a pa ti veš, da jih je procentov samo 100 ??
      In, da se tudi teh 100 % enkrat konča ??
      In kaj boš pol naredil ?
      Nič, kolikor te spoznavam.
      Zato je pa Konec Sveta Bližje, ker je preveč takih ki razmišljajo tako kot ti, ob tem pa sploh ne vedo kdaj se jim barabe prikradejo na oblast , da jim potem podtaknejo takšne zakone, da jim omogočajo še več “legalne” Kraje denarja / premoženja.
      Žal.
      Amen.

     • Goran Hvala

      ja zal.. jest sveta ne bom reseval… kaj bo cez 50 let zarad tistga 1% me pa ne zanima.. takrat se ne bom vec sekiral…sploh pa en more bit kriv a ne… bomo pa sedaj tisti ki ne hodimo na volitve.. :-)… to bo napredek… vsaj ne bo vas vec tito preganjal na vsakem koraku… bodo postali aktualni nevolilci… :-)

     • Zgornji

      Ja, žal. Sicer pa smo krivi Vsi. Le, da eni malo bolj, drugi pa malo manj.

     • Goran Hvala

      ti si zihr med tistmi ki so manj… :-)

 • Bastian

  Ta je pa dobra, želi si poiskati žensko. Naše tudi pri nezavesti ne bi privlekle nekaj takšnega domov. Pes te okolje, ta zakolje.

  • Tone

   Kar misli si. Domačih mehkužnežev so se že naveličale. Če hočemo povečat nataliteto, bo prave dedce treba uvažat.

   • Štalmajster

    A vzgajat pa vzdrževat pa ne do polnoletnosti oz. zaposlitve ? Svojim otrokom lomimo hrbte, da se učijo, trudijo, poslušajo, ustrezno obnašajo,,….
    Da froca ne smeš okoli kepe, ko ti nažira. Da baba lahko zapravlja pa se afna naokoli, pa ji ne smeš nič rečt, da ne bo “nasilja” v družini.
    Ti kojn, bi pa uvažal……ta “prave dedce” ??? Uvozi jih za svoje hčere !

 • večni srb

  Par sto tisoč migrantov, ki se je od osamosvojitve do danes preselilo v Slovenijo iz Hrvaške, bosne in Albanije so najboljši dokaz, da je mogoče in je Slovenija za njih obljubljena dežela.
  Mi pa odkar so začeli prihajati trpimo in crkujemo na obroke.

  A moramo vedeti še kaj več?

  • Ferdo

   Pozabil si omeniti Srbe,teh je največ.

 • večni srb

  Danes ni nihče na svetu več tako butast, da ne bi vedel kako živijo ljudje na katerem koncu planeta.
  Saj se nihče ne seli k nam, razen balkancev, za katere je to postala že družinska tradicija in zgleda otroke vzgajajo za slovence že od majhnega. Pri nas itak ni bila še nikoli Slovenija, za njih smo še vedno jugoslovanska republika, kjer so tako rekoč kot doma. Srbi so izjema, ker smo jih nagnali, pa tudi od tam prihaja čedalje več biserjev, ki imajo pri nas močno bazo ali jim Slovenija predstavlja odskočno desko za naprej. Nekaj srbov pa le pride in imajo lahko potem pri nas svoje vojne s hrvati in albanci, ki jih nočejo videti pri nas, ker so se že oni sem preselili.

  Arabci in zamorci potujejo pa naprej v Evropo, kjer so plače trikrat višje in jim ni treba vračat enkrat višjo socialno podporo, kjer imajo zastonj osnovno zdravje kakršnega še mi nimamo, vmes se pa vedno najdejo kakšna priložnostna dela in obiskujejo svoje zmeljake po celem planetu. Iz razbite, zastrupljene in zahojene puščave v najsodobnejše svetovne urbane centre, to so za njih sanje, ne pa podalpska zabit in gniloba, kjer je vedno preveč mrzlo ali preveč toplo in vlažno, kjer se lahko edino crkuje na obroke. Pri nas vlada večji fašistični teror kot pri njih doma, ne se hecat, razen balkancev in Šamija, pri nas ni nikogar.

  • Tone

   “Danes ni nihče na svetu več tako butast, da ne bi vedel kako živijo ljudje na katerem koncu planeta.”
   Ti pa si, če niti tega ne veš, da so poleg Slovencev druga največja pri nas živeča nacionalna skupina ravno Srbi, za katere ti misliš, da jih praktično ni. Nobene vojne ni med njimi, čeprav so Hrvati in Bosanci 2. in 3. po številu.
   Si krasen primerek, ki pokaže, kako popačeno vidi svet človek s predsodki.

 • VERRZIFIKATOR

  Miro Tours

  TRIDNEVNI IZLET

  Kladuša, kjer Babo svoje čase
  je redil in sproti klal piščance,
  raj postala zdaj je za pregnance,
  kakor pravijo ti isti zase.

  So pregnani, goli, bosi, lačni,
  od nikoder Babovih piščancev,
  le pomoč usmiljenih Bosancev,
  časi v Kladuši so res temačni.

  Vsi živijo le od bankomatov
  in kar Sarajevo sproti daje,
  pobegnili bi od tam najraje,
  je dovolj jim iste vere bratov.

  Je dovolj jim puste perutnine,
  ki se jim ponuja trikrat dnevno
  pač z ovčetino takisto revno,
  oni pa želijo si svinjine.

  Če takole tarnati poslušaš
  te ubožce z vseh vetrov nabrane,
  naveličane bosanske hrane,
  kajpak da pomagati poskušaš.

  Jih povabiš na izlet tridnevni,
  plačaš za povrh tečaj plavalni,
  pa še kakšen kurz nadaljevalni,
  saj tako so pridni in pohlevni.

  Tretji dan doma so že pri tebi,
  toda tam brž konec je izleta,
  bi ostali najmanj še tri leta,
  povabili vso družino k sebi.

  Prav tako, če si jih že povabil,
  jih še sam izvoli vzdrževati,
  treba pa se je resnično bati,
  svoje da vabilo boš pozabil.

  Nič ne de, saj oni bodo s tabo,
  vsak te bo prav redno opominjal,
  da se večno tega boš spominjal,
  kje je Kladuša in kdo je Babo.

  Bil da si rešitelj, odposlanec,
  to ostalo ti bo v glavi večno,
  toda pazi, da ne boš nesrečno
  čivkal kakor kladuški piščanec.

 • MižekFiga

  Kako da ne vedo za naslov: Murgle 24 v Ljubljani.
  Tam je vse kar jim manjka in kar pričakujejo od izleta v Evropo.
  Ste opazili, da “krompirjevo župo” ne omenjam.

 • lado

  kućkići,vaša baza za neumnosti je”24kur”,tonći in ostali lenuhi rdeći , vzemite jih domov!!! Resnica dirja k nam !!! Če ne poštimamo SAMI ,KER ” država ” ne bo, ane drhal kućkina !!!! smo zgodovina ,ker tudi potomcev nebo !!!! SDS JE REŠITEV ,NE židanćić,šarćić …policija -poden,vojska je “pod ćefurko” !! GREMO ČISTIT ,kot ste se trudili kot živali radi RADARJEV !!! LUNATIKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Boco

  Ce ne bo kmalu SDS prevzela oblasti bo verjetno spet potrebno ustanoviti Vaske straze. Drugace je konec z nami in Slovenijo.

  • Goran Hvala

   vaske straze so ze v zgodovini bolj klavrno koncale. a se niste nec iz zgodovine naucil. vi bi jo kar ponavljal pol pa spet jamral kolk trpite. :-)

   • sprehajalec

    Kje je potem rešitev? rdeča Internacionala?

    • Osti jarej

     ….zbudi se….

     • sprehajalec

      Metelkova, Rog? Oni nudijo rešitve?

     • Tone

      Točno. Tam se zbirajo mladi oblikovalci prihodnjega sveta.

      Tisti, ki so največ prispevali za osamosvojitev, predvsem pa za demokratizacijo Slovenije, so v 60-70-ih veljali za izgubljeno generacijo dolgolascev, huliganov, rokerjev in pankerjev ter razvratnikov v komunah.

     • sprehajalec

      Samo na grozo nekdanjih Hipijev v Ameriki, so ratali zelo podobni svojim staršem, ko so zoreli. postali so takšni kot oni, z vsemi značilnostmi testega, kar so pri njih sovražili. Programa narave se ne da ukaniti z nekimi utopičnimi filozofijami.

      tako bo tudi s temi iz metelkove in Roga. gre za mladostno distrofijo. nevarni so pa poklicni hipiji in levičarski filozofi….

     • Tone

      Pojma nimaš, kaj se dogaja v Rogu in na Metelkovi.

      Amerika pred “hipiji” in po “hipijih” sta dve različni družbi. Ni važno, kaj se je pozneje dogajalo s posamezniki. Čeprav je Reagan želel to uničiti, mu je samo na videz uspelo.

     • sprehajalec

      Ti sedaj negiraš sama poročila iz Amerike, ki ugotavljajo ta paradoks. Hillary Clinton je bila hipijevka do samih volitev ali kaj’

      Pojma nimaš, kaj se dogaja v Rogu in na Metelkovi.

      Prbijajo se ga! poznam to sceno, pa ostareli hipači, ki ne znajo sestopiti s scene.

  • Osti jarej

   …sanja svinja koruzo

 • Artur

  Agenda AntiHrista — Zavera Sotone i Novi Svetski Poredak
  https://www.youtube.com/watch?v=UgqaK9yTh0M

 • Artur

  Novi svjetski poredak – Evropska Unija
  https://www.youtube.com/watch?v=GYhPM6R6hNQ

  Novi svjetski poredak – Tajna društva, politika i religija
  https://www.youtube.com/watch?v=sw9N7z8sof0

 • Osti jarej
  • sprehajalec

   Praviš Alžirci nas bodo pojedli ali kaj? prevzeli naša telesa?

   • Osti jarej

    ….bere,beri…morda se ti pa posveti…..je pa skeri,jp…in ni ZF

    • sprehajalec

     Sem gledal film. brati se mi ne ljubi.

     • Osti jarej

      …si gledal napačen film…po tej knjigi ni posnet….tisto je pravljica za lahko noč

  • Artur

   To knjigo sem že prebral zelo nenavadno a zanimivo in napeto branje, vsebina vredna resnega razmisleka.

   • Osti jarej

    …no,meni se ne zdi zgolj nenavadna….je nekaj,kar me je zelo premaknilo in utrdilo v tistem,kar sem nekako vedela,a nisem mogla ugotoviti od kod mi to,sicer precej površno vedenje,ki mu nikakor ne morem reči znanje….a morda je…pa še vedno spi…..moje sprejemanje napisanega v knjigi in v resnici doživetega ,me navdaja z grozo……skrbi me,da se bomo prepozno zbudili…..reci komu,da smo hrana reptilom,da človeka ,ki jim predstavlja nevarnost v smislu prebujenosti,v smislu javnega razkritja o tem,da v resnici obstajajo in o tem,kaj počno,lahko ubijejo,čeprav je popolnoma zdrav,pa ga “zadane” infarkt,ali možganska kap… in je na čisto drugem koncu sveta,na očeh javnosti…..pa te bo proglasil za največjega norca na planetu

    • Artur

     Že prebujenim zavestnim z zdravim “pospravljenim podstrešjem” to ne pomeni neko veliko grožnjo. Menim , da so za obsedenost s takšnimi entitetami oziroma reptilskimi demoni dojemljivi predvsem psihološko labilni šizofreni narcisoidno psihopatološki osebki, v naši politikantski garnituri jih je kar lepo število ..resno mislim.

     • Osti jarej

      ..obsedenost=posedenost

      z večino napisanega se strinjam….opisani osebki so pravzaprav že na svet,planet zemljo , prišli s nezemeljskim/reptilskim implatantom…..s človeškim videzom in umazanim,pokvarjenim značajem…če temu lahko tako rečem….reptiliana…

      ….v večji nevarnosti s(m)o resnično in dokončno prebujeni…..samo spomni se neštetih tako ali drugače v kopreno skrivnosti,nejasnosti,skoraj “nemogočosti” zavitih smrti glasbenikov,režiserjev,igralcev,politikov in političnih aktivistov,ki nikoli niso bili oblastniki,upornikov proti sistemu,politiki,bankirjem itd,ki so in še javno govorijo o tem,kaj se prazaprav dogaja…ljudi,ki osveščajo ……največja nevarnost za te entitete so prebujeni….

     • Artur

      Ja to kar si odgovorila bolj podrobno ponazarja tale tekst spodaj – ” tuja inštalacija ” ki traja vse do zdaj in katere talci smo tisti z dušo.
      http://www.antropozofija.org/articles/pg/Oranski%20portali%20-%20druga%20rasa.html

     • samotoje

      To je Tit Turnšek.

 • sprehajalec

  Slovenija ne sme pobirati demografske viške tretjega sveta, ker gre za povsem nesocializirane ljudi, kjer se naprimer niti četrta generacija ne socializira v francosko družbo, ampak skačejo okoli z alžirsko zastavo in navijajo za Alžirijo ko je nogomet. Gre za nekompatibilne kulture. Edinistik z matično deželo Francijo imajo pa enkrat na mesec čez okence socialne urada. Kjer dvignejo alimente.

  Lahko je povsem prijateljski s teboj, vendar ko ga ujeziš, bo potegnil nož, ne glede na posledice. Tega današnji Europejec ne bo storil. Prav obvladovanje jeze in čustev je tista prvina, ki je naredila Europejce kakršni so danes, v 2000 letih socializacijskega procesa.

  preprosto se ne znajo obvladovati in nikoli ne boš varen pred njimi.

  • večni srb

   Nočejo se asimilirati, očitno pa znajo izpolniti obrazce za socilano v francoščini in žiivjo sredi Francije, ki so itak arabsko germanski narod.
   Potegni ti nož sredi Pariza, če si upaš, bomo videli do kam boš prišel preden te bodo zgrabili.

   • sprehajalec

    arabsko germanski narod

    Franki so bili germansko ljudstvo, Galci so bili Kelti. bretonci, normani in ostali ni jasno. Karel Veliki je želel uvesti latinščino kot pogovorni jezik, zaradi nerazvitega šolstva je prevladala izkrivljena latinščina. Arabska primes je prišla šele zadnja desetletja, v prejšnjih stoletjih mohamedanec ne bi preživel sredi kristjanov. Enotna oziroma Vladarjeva vera je bila pomembna postavka srednjeveške države.

  • Hun

   ja sevede…zato pa je bila Amerika polna kriminala se pred crnci in mehicani

   • rubec

    A ti si majmun še kar tukaj. A ti nisem že pred časom ukazal da spizdi?

    • Hun

     ukazoval bos mojmu kurcu da se dvigne in spusti

   • sprehajalec

    ko so prišli Sicilijanci. To je v krvi. pribitek testosterona. Slovenija to dobro pozna. Včasih se temu reče tudi mediteranski temperament. V resnici pa gre samo za obvladovanje jeze in sebe.

    • Hun

     Poljaki, Irci itd pa glavni likvidatorji za cosa nostro

     • Štalmajster

      Nekaj o organiziranem kriminalu:
      https://youtu.be/wMbw5X_eeJg?t=10

     • sprehajalec

      Oni so imeli svoje organizacije. Jih niso jemali. Tudi našisti pri nas jemljejo samo preverjen kader, ki vleče poreklo v NOB.

     • Hun

      ti loh prezivis brez troblenja o II. svet vojni

    • Hun

     Siciljanci so se v najvecji vecini med sabo moril…to ni tvoj podrocje..drz se ti nezanimive 2.svet vojne in svojih svabov

     • sprehajalec

      Cosa Nostra, oziroma Našizem je še kako aktualna danes v Sloveniji. Skupaj z omerto. le da Botri pri nas ne hodijo k maši, tako kot siciljanski….

     • Hun

      dj ga lomt cosa nostra clani so umiral al sedijo v arestu dozivlensko…pokaz pri nas en tak primer…

     • sprehajalec

      Tudi pri nas bi, če bi bila tukaj Amerika.

     • Hun

      ne primerjaj častnih mož z strahopetnimi politiki

 • Osti jarej

  ..ja,če so pa s kladuše,je pa OK….pobratimi??

 • ljubinica

  Sploh ne gre za migrante.
  Na svetu je na stotine milijonov ljudi, ki bi bili po evropskih standardih upraviceni do azila. Ali naj za vso svetovno revscino poskrbijo Evropejci? In to v evropskih drzavah?
  Seveda Soros (t.j. svetovni centri moci, ki stojijo za njim) ve, da to ni mogoce.
  Gre za unicenje Evrope, vsega kar Evropa predstavlja. Cilj je unicenje evropskih nacionalnih drzav, zato je najvecji sovraznik “nacionalizem”. Cilj je “mesanje ras”, iznicenje evropskega oziroma belskegab “supremacizma” ….

 • Radolf Mitler

  Takoj jutri na na hrvaško slovensko mejo postaviti mitralješka gnezda in minska polja. To golazen je treba radikalno odstraniti in jim tako vbiti v svinjsko muslimansko glavo, da so tukaj nezaželeni. Da bi se jim to vtisnilo v spomin pa naj Šamirja ali kako je že temu sirskemu pedru ime – pribiti na križ vin ga postaviti na mejo. Ti emigranti so vonja napoved Sloveni in bo treba ukrepati, kot leta 1991 proti JLA.

  • večni srb

   Pregnali smo srbe zato, da so nas lahko okupirali hrvati. Kaj bo šele zdaj, verjetno bomo potem pod italijani.

  • Hun

   jansisti na tem portalu ti ne lajkajo nit ne negirajo…hinavsko se potuhnejo po jansisticno in odobravajo nasilje po vzorcu nacistov in komunistov

 • Stajerka

  poslušam medije…..ki se javno hvalijo in poudarjajo, da najmanj 25% prosilcev za azil-migrantov izgine……ne vem no, da so lahko tako kratki……sosednje države bodo hitro zagrabile in vrnile te migrante – nimajo vsi takšnih bedakov v vladi in DZ kot jih ima Slolandija…….

  • Tone

   Očitno imajo bedake tudi tam, če nam jih 25% zgine in jih nihče ne vrne.
   To so predvsem mlajši in otroci ki nekje že imajo sorodnike. ne podcenjujte teh ljudi, da narediš tako pot, moraš biti vzdržljiv in inteligenten.

 • večni srb

  Imam idejo.
  Kaj, ko bi se do vseh migrantov začeli obnašati isto kot do ostalih tujcev in turistov.
  Saj ne skačejo v Slovenijo s padalom, če jih hrvati in italijani spustijo noter pomeni, da so dobri za čez mejo. Potem pa enako kot velja za vse, turisti lahko grejo naprej, migrante brez ustreznih dokumentov in sredstev pa se pošlje s prvo ladjo nazaj v Afriko.

  Predlagam tudi referendum za iszstop iz Nato, potem nam ne morejo ničesar očitati in obtoževati, da smo jim kaj dolžni, ko v njihovih domovinah ne bo več naših vojakov.

  • Štalmajster

   Kaka ideja ? Pa to je ja normalno. Veljavni dokumenti, viza (če je potrebna), delovna viza (če hoče delati). Za prehod meje je pa mejni prehod, drugje pa …….
   Nisem bil ne za Nato ne za EU, ker sem vedel takoj, da to pomeni le diktat namesto iz Beograda iz Bruslja.

   • sprehajalec

    vesel bodi za ta diktat, dugače bi rdečkarji zadihali s polnimi pljuči….

    • Štalmajster

     To si pa ti misliš. Juga je imela tudi svoje + strani. Ena je ta, da so meje kar dihtale za kriminalce, drogdilerje,……….

     Kot je videti dandanašnji imajo ravno taki največ “človekovih pravic”.

     • sprehajalec

      nisi razumel….

   • večni srb

    A da to je normalno, nisem prvi, ki je na to pomislil?
    Ja, za Boga milega, kaj se pa potem grejo, so ja čisto zmešani…

    • Štalmajster

     Pokvarjeni in zahrbtni, da se nam sanja ne … kako zelo.

 • Igor Kavalar

  Cerarjeva vlada (SMC, SD, DESUS) je 500.000 ljudi protizakonito tihotapila čez mejo, ki ropajo, posiljujejo in ljudi terorizirajo. Sprejema kvote in naseljuje ilegalce v zameno za bruseljski denar! Načrtno znižujejo sredstva za varnostne organe!

  Cerar pravi, da vsak, ki na to opozarja, straši ljudi in govori sovražni govor.

  Vsak, ki se temu upira in ga skrbi za zaščito sebe in svojih otrok ter lastne države in identitete je po njegovem mnenju skrajnež!

  Ali mu še vedno verjamete, da je varnost Slovenije in Evrope zagotovljena?

  Vzemite si 20 minut časa in si oglejte dokumentarec

  Odprte Meje: Prisilni kolektivni samomor narodov Evrope
  https://youtu.be/K0hD7IffTJs

  Materiala na to temo, je na socialnih omrežjih ogromno, v večini primerov na mainstream medijih tega ne boste videli zaradi cenzure in politične korektnosti!

  Razmišljajte z svojo glavo in pojdite na volitve!

  • Artur

   Ta video je bil objavljen 15 novembra 2015 Janševe kvote za njegove “begunce” so bile objavljene 4 septembra 2015 torej to migrantsko drhal je imel on večinoma za begunce ? Ali je to že takrat vedel, da temu ni tako in se je šel samo demagogijo zaradi všečnosti do EU promigrantske oligarhije? Takrat smo to vedeli že vsi, da se gre za ekonomske migrante . Kdo ima koga za norca ?

   • Osti jarej

    …včeraj mu je to šiško “pomolil pod nos”

    • Artur

     No no… hahahaha, zdaj si bom to soočenje ogledal do zdaj nisem utegnil.

     • Štalmajster

      Oni dan me je skoraj sezulo, ko so se EU posrančeki začeli spotikati ob Junckerja in Marxa.
      Kaj je to? Naivnost, nevednost ali le …. mazanje oči folku

   • Igor Kavalar

    Prvotni video miks različnih posnetkov je bil objavljen od nekega drugega userja, točno kdaj ne vem. So pa userja zablokiral, video, ki je imel več miljonov ogledov pa je bil zbrisan. Že takrat je imel 5 miljonov ogledov.

    Tako je YouTube ukrepal in zadevo cenzuriral. Seveda so imeli pripravljene vse bedne izgovore, samo da bi ljudem zakril kaj se dogaja kar mainstream mediji niso bili pripravljeni poročat!

    No nekaterim bojevnikom svobode interneta je uspelo posneti video in ga re-uploadati.

   • ney
 • Osti jarej
 • Artur
 • plavi-mil

  Edino SDS jih je sposobna ustaviti že na meji in vrniti v državo iz katere jih spuščajo naprej.

 • domovina mili dom

  Slovenski komiji kopirajo nemško muti. Podrobneje raziščite, morda najdete letake : dobrodošli v Sloveniji.

 • garfi

  ne se čudit nizkim plačam in pokojninam, nogo conam itd
  kdor ne bo dal nogo “levici”-uvoznikom parazitov 3. junija

 • večni srb

  Kako lahko nekdo dviguje denar za take mase tujcev, bo ja milijon davkov in provizij plačal.
  Kako pa lahko zanesljivo ve, da imajo vsi denar, morda jim ga je on dal.
  Edini način, da bi lahko ti reveži imeli denar je, če bi si vsak iz vrtine napumpal cisterno nafte in jo prodajal po poti, afganistanci imajo pa makov vleček.

 • Krtača 20

  Desni še kar mislite da je rešitev vseh problemov v tem da boste pljuval čez begunce in za vse obtoževal neke komuniste ki jih ni. Strašno dober program. Res nam je v pomoč ja.

  • Tone

   Bratskemu Orbanu je ratalo, si mislijo. Samo pozabljajo, da Slovenija ni Madžarska in ne bo 70%, kakšen odstotek pribitka pa bo.

  • Citizen of Kekistan

   Kaksne begunce? Kje ti vidis begunce?

  • plamen100

   Pa kaksni neki begunci. Hrvaska predsednica je ze predlani opozarjala, da je v kolonah najvec navadnih migrantov iskalcev zaposlitve ne pa vojnih beguncev, pa so se nasi izrojeni levicarji delali neumne in kar vse razglasili za begunce. Kaksen begunec pa je Alzirec ali Avganistanec? Dva najbol lena naroda kar jih premore musli svet. Mislijo da je dovolj da imajo tica ostalo pa bo jim drzava gostiteljica dala, potem pa so vsi razocarani ko vidijo da je realnost nekaj cisto drugega, domacini pa jih ne marajo!

 • Adolf Hitler

  Pa kaj se grejo te čefukarj končno bo prišel en k mu je do slo-vendskega luctva
  Slo-vendskih Dežel

  In to je Andrei zapomente se tega imena ki vas bo rešil vse iz komunaiserskegažidovskegazamorcopeščengazamorca in ostal ološ iz Močvirja

  https://www.zedinjenaslovenija.si/volilni-program-2018/

  • Prdo

   Škoda da vas niso še argentinci zmetali v brezna

   • Adolf Hitler

    Halt bloß deine Juden Fick Fresse du Schwanz

 • Adolf Hitler

  A nimamo że dost kurčevih balkancev treba bo pred volitvam z veliko kontenerjev pred Parlament jih še oren z gorjačam prefukat potem pa ves kompost drek rdeč not zmetat potem pa ostolit njega
  https://www.zedinjenaslovenija.si/volilni-program-2018/

  • Cefur

   Jebo ti hitler mater

   • Adolf Hitler

    Jebu ti Tito mater v usta pa še v rt komunaiserski prasec

 • zaton

  Kako lahko ilegalni migrant dobi azil? Naj mi to kdo razloži. Jaz razumem, da so do azila upravičeni tisti, ki se iz vojnih območij zatečejo v prvo varno državo in tam zaprosijo za azil.

  • Tone

   Najbolje da enega takega najdeš. Mislim pa, da bo kar težko.

   • sprehajalec

    Alžirec upravičen do azila, ker je ušel iz socialistične Alžirije?

    narobe svet. Toi nam podira vse vrednote, ki jih že 72 let gojimo v tej družbi…

    • Tone

     Nakladaš – enega konkretnega. Pa naj ti razloži kot piše zgoraj. Tebi ne meni. Meni ti ni treba poročat, kaj si zvedel.

     • Finder

      Tudi ti si rdeča gnida, kot večina “kulturnih” delavcev, prisesanih na državne seske, ki molzete davkoplačevalski denar.
      Kaj neda Tone Rački?

     • Tone

      Mater, si pa pronicljiv, gnida lažniva. Kaj naj zdaj pričakujem, ko si me razkrinkal, bombo pred vrati?

      Nimaš pojma ne o kulturi ne o državnih seskih, samo suženjsko ponavljaš napiflane parole, ki so te jih naučili tisti, ki so res prisesani na državne seske.

     • sprehajalec

      Tone, ne vem kaj si hotel povedati. V primeru Slovenije je povsem enako. Ali dobi azil ali ga ne. Ker ga je Slovenija nesposobna deportirati.

      preživljali se bodo s kriminalom. tako kot v Avstriji, kjer 92% kaznivih dejanj zagrešijo migranti in potomci migrantov. Pač najnižji družbeni sloji. Hanzi naj pa dela….

     • Tone

      Še veno nakladaš na pamet. Brez enega samega primera, kjer bi ilegalni migrant dobil azil. Slovenija spada med evropske države, kjer je najtežje dobiti azil.

      Na pamet nakladaš tudi v zvezi s kriminalom. Modeli kot si ti izhajate iz predpostavke večvrednosti Evropejcev, ki niso zmožni kriminala in potem nekaj logično sklepate. Res pa je ravno obratno, večino kaznivih dejanj zagrešijo domači kerlci, tako avstrijski kot naši, manjšino pa prišleki.

      “Najnižji” družbeni sloj so žeparji in kurji tatovi. Če sešteješ škodo, ki so jo naredili vsi skupaj, ne znese niti toliko, kot škoda, ki jo naredi samo eden mafijozo iz višjega sloja.

      Hanzi pa dela kar v tvoji glavi.

     • sprehajalec

      Nakladaš Tone, delavski internacionalizem ter državni agitprop sta ti zmešala glave. podatek o 92% sem vzel iz Krone zeitung. tudi nekdanja Mala nočna kronika je nekoč povedala podobno, le da se danes to ne sme objavljati.

      Nekaj ne razumeš. Azil gor ali dol, je čisto vseeno. Kenijec ki je počil tisto žensko na Dunaju po glavi, je imel že dva sodna izgona iz Avstrije. ČE HOČEŠ TI NEKOGA DEPORTIRATI, MORAŠ IMETI PRAVNO OSNOVO! To pa je pogodba z državo kamor boš deportiral. zato nihče ne zapusti Europe, kljub neodobrenemu azilu. poglej Šamija.

      nakladaš Tone, veliko večino krinimala NE zagrešijo domači kerlci, razen če pod njih ne podrazumevaš potomce migrantov.

      Zakaj? ker so najnižji družbeni sloji. Pomanjkljiva formalna izobrazba, medsebojno druženje. itd. pa smo pri francoskih slumih…

     • Hun

      nakladas setać

 • jovan jovan

  So slišali, da se da Sloveniji ugodno posojati denar. Še posebej, če prihaja iz BiH. Migrantom pa ta tako ni končna destinacija. “U prolazu….”

  • Novakec1

   Je bila dobra pesem.

 • Krtača 20

  Desni mate problem. Janša zagovarja kvote. Že leta 2015 je to povedu. Tko da, a ga boste sami odstavl al ga bomo na volitvah ljudje? Kako bo pol? Bo zlepa al zgrda?

  • sprehajalec

   ivan janez vodi na vseh anketah. Edini je, ki je bil včeraj kompetenten. ostalo je vse gluma, takšna ali drugačna.

   morda bi Pravi lider Združene levice Zoki kaj uspel narediti na volitvah, če bi združil vseh 15 levičarskih mikro strankic, ki igrajo na noto populizma starega penzionerinega samoupravljalca. Ki je pomešal noč pa dan…

 • piko8

  Vse usmerit v murgle, tam zločinec milan kuçan potrebuje postreščke za menjavo PLENIC !!!

 • Novakec1

  Kdo vam to ponuja? Vprašanje za 1mio €

 • Štalmajster

  Še malo o novi modi za ženske:
  https://www.youtube.com/watch?v=9gSelFxICCw

 • Novakec1

  Kje je reset tipa za cel Svet, ne sam za slolandijo.

 • Krtača 20

  Včasih je treba pogledat na vse skupaj z drugega zornega kota: https://youtu.be/waEYQ46gH08

  • sprehajalec

   ha, ha, ha. daj obnovo Krtača. kdo bo gledal 2,5 ure. nabijanja.

   pa če mešaš krščanske migracije med seboj si fejst falil.

  • Štalmajster

   Princip je več ali manj zmeraj isti.
   https://www.youtube.com/watch?v=MkxvvNAVwsw&t=0s

   Tudi nekoč v Nemčiji. Eni celo trdijo, da ljudje takrat niso vedeli proti čemu se borijo, ampak več ali manj podlegali vojnim hujskačem.
   General George Patton je izjavil ob koncu : “We defeated the wrong enemy.” kar ga je stalo glave.

   Le kaj bi se zgodilo s katerokoli EU državo, če ne bi dobila več kredita. ???

   All wars are bankers wars !

 • večni srb

  Slovenija zapravi 2.000 evrov na migranta, verjetno za en mesec oziroma samo za par ur, kolikor trraja, da se peljejo čez Slovenijo, zakaj potem opozicija nasprotuje zvišanju socialnih prejemkov, za manj kot 100 evrov?

  • ✔️VERIFIED USER

   @vecni:disqus tebi je laganje samoumevno, a ne?
   Boli te kurac za dejstva… usran janša je nekoč napisal, da gre za begunca 1900€ na mesec in to je zdaj za vas domobrančke kar resnica?
   Govna.

   • Rožle

    A bi ti že prebral tole 1 sporočilo … ?!

   • Vrhovni sodnik

    Dejstva so sledeča, to je objavil Tomaž Vesel, predsednik Računskega sodišča 1963 EUR, če je pa usran, veš ti, ki se z drekom ukvarjaš.

  • šmentanamuha

   Če so že imeli namen izboljšati položaj socialcev, bi to lahko naredili drugo ali tretje leto vladanja, na pa en mesec pred volitvami in z vlado v odstopu.

 • Vrhovni sodnik

  Zadnji cajt, da desnica zmaga, če ne bo poplava emigrantov in da končno postavimo SLO zastavo na grad.

  • Rožle

   Če ne, bo mogu pa spet Voje gor plezat …

 • Dr. Ustavnega prava

  Župankarja še Srbska stranka noče za kandidata, ima faktor – 2,86

  • —–

   tvoja slika vse pove o tem kaj si ti

   • Dr. Ustavnega prava

    Mal si se zajebal, na sliki je cmero

    • črnaovca

     Čist sta ti podobna za to bodi tiho

 • Vrhovni sodnik

  ZB za V NOB rab nove člane, zato emigrante uvažajo, po novem, ko pridejo čez Kolpo, kar sami kličejo 113 povedo kje se nahajajo, da pride PP po njih in jih pelje v A dom, policaji taxiste špilajo, tko, kot pri 550.000

 • Dr. Ustavnega prava

  Ko je Janković predavu v MB kako je za služu 1miljon, so prišli 3 slušatelji in še te je iz LJ- pripeljal

 • sunday

  tudi sam se zavzemam, da se problem reši tam kjer je nastal – se pravi, če gomazijo afriški podganji iztrebki je potrebno rešiti problem tam, če gomazijo arabski podganji iztrebki je pač problem potrebno rešiti tam – kar pomeni, da je najbolje če se iztrebijo vsi črni podganji iztrebki in vsi arabski podganji iztrebki tam od koder gomazijo, jih k nam ne bo – in problem je rešen!!!

 • Vrhovni sodnik

  Vsi ti migranti so iz Srbije, 7000 jih je tam ostal, Srbi jih pošiljajo Pahorju v zahvalo, ki se trudi prepričat države EU, da priznajo Kosovo.

 • mona lisa

  Vojsko z mitraljezi na mejo. Edino to lahko ustavi to kugo.

 • Hun

  SDS je priljubljena destinacija za mafijske kredite iz Rep. Srbske

 • črnaovca

  Tole z migranti je zanimivo. Začeli so se pojavljati pred volitvami in po obisku Janše pri onemu Plenkoviču. Malo spominja na dogovore Janša – Sanader o incidentih v Piranskem zalivu pred leti. Oboje so inscenirali Hrvati da je takrat Janez zasedel oblast. Bomo videli kako se bo recept obnesel tokrat. Ni čudno da potem Jnaše zvesto izpolnjuje zahteve Hrvatov saj jim je dolžan

 • METULJ

  ŠE ENKRAT, HVALA NOVA TV 24 UR, ZA POROČANJE IZ VELIKE KLADUŠE V BOSNI!!

  IN PLJUNEK VELIK ZA OSTALE TV HIŠE V SLOVENIJI IN NJIHOVE ŠKART ” RAZISKOVALNE NOVINARJE”, KI NISO SPOSOBNI ENEGA TV POROČANJA IZ BEGUNSKIH CENTROV V BOSNI, HEH!!

  JA, HRVAŠKI MEJNI ORGANI POŠTENO ŠČITIJO SVOJO MEJO PRED MIGRANTI ( NE PRED BEGUNCI IZ VOJNIH PODROČIJ!!) IN JIH PO KRATKEM POSTOPKU SUNEJO U RIT IN JIH POŠLJEJO NAZAJ OD KODER SO PRIŠLI, PA JIM TUDI RAZBIJEJO KAKŠEN DRAG MOBITEL, PA KAKŠNEGA KRESNEJOM PO RILCU, ŽE VEJO ZAKAJ!!¨

  BRAVO HRVATI NAŠI SOSEDJE, TAKO JE PRAV, HVALA VAM!

  TI EKONOMSKI MIGRANTI IZ VSEH VETROV, FINANČNO DOBROSTOJEČI, HE HE , IZRABLJAJO VOJNO V DRUGIH DRŽAVAH , SE ŠLEPAJO S PRAVIMI VOJNIMI BEGUNCI!! BEDNO TO!!

  ŠE NAJHUJE PA JE, DA SE V TEJ MNOŽICI SKRIVAJO IN ŠLEPAJO NEVARNI TERORISI!! PA TO JE JASNO VSEM SLOVENCEM!!

  KAKO PA SE PRIPRAVLJA SLOVENSKA DRŽAVA, NA NOV PRIČAKUJOČI NAVAL NA SLOVENSKO MEJO?

  KJE SO DOGOVORI SLOVENSKEGA VODSTVA Z HRVAŠKIM VODSTVOM O SKUPNEM SODELOVANJUM GLEDE USTAVITVE EKONOMSKIH MIGRANTOV IN TERORISTOV?

  PA NALOGA SLOVENIJE JE DA ZAŠČITI SLOVENCE PRED TEMI TERORISTI IN PRED EKONOMSKIMI MIGRANTI VSEH VRST!!

  CERAR, ERJAVEC, POLICIJA, VOJSKA! SLOVENCI ZAHTEVAMO DA NAS ZAVARUJETE!!

  ZAHTEVAMO ZAŠČITE, KI JE SEDAJ NI!! IZVOLJENI STE , PLAČUJEMO VAS, BODITE VSAJ ZDAJ KORISTNI, LEVAKI ENI!!

 • Dragan Krstič

  Voice of Europe: 34 letni emigrant je prejšnji petek na Švedsekm v parku posilil dekletce.

 • Faoi Mhaoirseacht

  Boze, dober Azil v Slovenji? Kaksna dobra razmerja? A se vi hecate? Clovek dobi 18e na mesec pa nima nic za oblecit, lahko samo lezi v sobi, ker niti nima delovnega dovoljenja in GA bo imel le po 9ih mesecih bivanja v RS in le CE GA ne Bodo deportirali prej, ceprav vecina jih je pripravljena delati in si placati stanovanje in vse davke. V Sloveniji niti nimajo sanse, da bi dobili status begunca ali vsaj dovoljenje za bivanje. Begunci/migranti so isti ljudje kot smo mi, so ziva bitja in vse, Kar hocejo, je normalno varno zivljenje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!