Slovenska policija pri Ilirski Bistrici prijela 7 ilegalnih migrantov! Vsi imajo vročino in simptome, značilne za Covid-19!

Datum:

Slovenska policija je v ponedeljek, 16. marca 2020 na področju Ilirske Bistrice nedaleč od hrvaške meje v dveh taksi vozilih odkrila sedem ilegalnih migrantov, ki so kazali simptome, značilne za  Covid-19.

Po trditvah Sandija Curka, vodje regionalnega štaba civilne zaščite, je slovenska policija v pridržanje privedla sedem migrantov, ki so imeli povišano telesno temperaturo. Vzeli so jim brise, rezultati izvidov pa naj bi po poročanju Novilista bili znani še nocoj.

Skupina prijetih migrantov se trenutno nahaja v azilnem domu v Postojni, kjer naj bi bili ločeni od ostalih. Okužba s Covid pa je bila medtem potrjena pri šesterici bolničarjev prostovoljcev s področja Postojne in Pivke, ki so v preteklih dneh pomagali pri kontroli potnikov na mejnih prehodih z Italijo. Na mejnih prehodih z Italijo v več izmenah trenutno pomaga okoli 250 prostovoljcev Rdečega križa. Še okoli 800 naj bi jih bilo v rezervi.

16. marca 2020 so z NIJZ sporočili, da je bilo opravljenih 6.712 testiranj na okužbo s Covid-19, od tega je bilo 253 pozitivnih. Ena oseba je zaradi okužbe umrla, dve sta na intenzivni negi. Zaenkrat se paciente, ki potrebujejo intenzivno nego, pošilja ali v UKC Ljubljana, ali na Golnik, kjer so specializirani za pljučne bolezni.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Ali so takšni prizori razlog za skrb o prihodnosti Zahoda?

Ruski predsednik Vladimir Putin je v sredo na bliskoviti...

Grozote ujetništva v Rusiji: Ukrajinski vojak v petih mesecih ujetništva izgubil 77 kilogramov!

Ukrajinski varuh človekovih pravic Dmitro Lubinec je povedal, da...

Astina ledena doba: Ministrica se je znašla v nemilosti lastnih podanikov

Slovenski filmarji so besni; vsaj tako je videti po...