fbpx

“Slovenska vlada podtika migrante kot kukavica svoja jajca”

Foto: epa

“Cerar, Židan in Erjavec naj migrante najprej vzamejo k sebi domov, preden jih vnovič poskušajo skrivaj podtakniti občanom kakšne od slovenskih občin,” opozarjajo v Slovenski ljudski stranki. Prepričani so, da včerajšnji protest v Šenčurju predstavlja nadaljevanje gibanja proti migrantski politiki vlade.

Včerajšnji protestni shod v Šenčurju je nadaljevanje gibanja proti migrantski politiki slovenske vlade, ki smo ga začeli natanko mesec dni nazaj z vseslovenskim shodom v Ljubljani, je zapisala SLS v sporočilu za javnost. “Na neodzivnost in nepripravljenost na migrantsko krizo Vlado RS opozarjamo vse od septembra 2015,” so izpostavili.

Državljani so jasno povedali, kaj menijo o sprejemu ilegalnih migrantov
Več kot 3 tisoč udeležencev na protestu v Šenčurju po njihovem zgovorno pove, kaj si državljani in državljanke mislijo o sprejemu in integraciji ilegalnih migrantov v naši državi.

V SLS nasprotujejo vsakršni izgradnji in postavitvi nastanitvenih centrov za migrante v Sloveniji, kjer temu nasprotujejo lokalne skupnosti. Podpirajo župana SLS Cirila Kozjeka, ki se je včeraj v Šenčurju, skupaj s 3 tisoč protestniki, odločno zavzel proti migrantskemu centru v prazni Strabagovi stavbi.

V kolikor vlada ni sposobna zaščititi lastnih državljanov, naj se poslovi
Predsednik SLS Marko Zidanšek poudarja, da je varnost tista osnovna dobrina, ki si jo zaslužijo vsi državljani. “Če aktualna vlada ni sposobna zaščititi lastnih državljanov in daje prednost vsem ostalim, potem je zadnji čas, da se odgovorni za tako politiko v Sloveniji poslovijo,” je prepričan. Po njegovem “slovenska vlada podtika migrante kakor kukavica svoja jajca”.

Obenem so v SLS vlado pozvali, naj takoj preneha skrivaj iskati lokacije, kjer bi nastanila ilegalne migrante. Ti v Slovenijo še vedno prihajajo prav zaradi njihove protislovenske politike in strahopetne drže nasproti sosednjim državam.

N. K.