fbpx

Slovenski identitarci v gozdovih okoli Snežnika našli številna migrantska smetišča – ta bodo pospravili, smeti pa odnesli nevladnikom!

Fotografija je simbolična.(Foto: Fb)

“V zapuščenih taborih, ki jih migranti s pomočjo nevladnikov postavijo nedaleč od urbanih območij in blizu prometnic, smo našli kupe smeti, embalaže hrane, starih oblek, šotorov in spalnih vreč, ki jih na poti puščajo migranti. Ker smo ekološko osveščeni in smo proti onesnaževanju okolja, smo dotične smeti pobrali in jih odnesli v za to določene zabojnike, obleke pa bomo zaradi socialne in moralne pravičnosti v naslednjih dneh poslali nevladnim organizacijam, ki jih bodo, upamo da, vrnili prezeblim in ogroženim migrantom,” z zadnjo akcijo sporočajo v Generaciji identitete.

Slovenski identitarci so v petek uresničili akcijo Očistimo slovenske gozdove, zamišljeno s strani revije Demokracija, pod originalnim naslovom “Velika humanitarna akcija: Pomagajmo ilegalnim migrantom, da dobijo nazaj v gozdu izgubljene ali pozabljene stvari!”.

S pomočjo domačina so v bližini Ilirske Bistrice na poti proti Snežniku našli utečene poti človeških tihotapcev in opuščene tabore ilegalnih migrantov na teh poteh.

Migrantom pomagajo nevladne organizacije – zato bodo dobile vrnjene smeti
Njihovi aktivisti so bili za primer neljubega srečanja s človeškimi tihotapci in ilegalnimi migranti opremljeni s solzivci, katerih pa k sreči niso uporabili. Kot so dejali v sporočilu, so v zapuščenih taborih, ki jih migranti s pomočjo nevladnikov postavijo nedaleč od urbanih območij in blizu prometnic, našli kupe smeti, embalaže hrane, starih oblek, šotorov in spalnih vreč, ki jih na poti puščajo migranti. “Ker smo ekološko osveščeni in smo proti onesnaževanju okolja, smo dotične smeti pobrali in jih odnesli v za to določene zabojnike, obleke pa bomo zaradi socialne in moralne pravičnosti v naslednjih dneh poslali nevladnim organizacijam, ki jih bodo, upamo da, vrnili prezeblim in ogroženim migrantom.

Prav tako so na teh poteh z dovoljenji lastnikov zemljišč postavili več lovskih kamer, ki so senzorsko sprožene (sprožijo se le takrat, kadar zaznajo premikanje), nato pa posnetke samodejno posredujejo preko gsm povezave.

“Ker nas hkrati skrbi za varnost sodržavljanov in ilegalnih migrantov, ki na poti doživljajo hude travme, bomo morebitne posnetke človeških tihotapcev in nevladnikov, ki v gozdu puščajo živila in zemljevide posredovali slovenski policiji,” sporočajo javnosti.

Smeti so počistili in jih odpeljali v zabojnike. Pomagali so si tudi z vrtnimi rokavicami, ki so jih zaradi morebitnih neznanih bolezni in umazanije kasneje odvrgli.

“Na vseh hlačah se na zadnji strani pojavlja šifra z oznako SLO. Se hlače izdeluje v Sloveniji in so namenjene izključno ilegalnim migrantom?”, se še sprašujejo v Generaciji identitete.

Peter Truden