fbpx

SLS ima novega prijatelja – to ni nihče drug kot stranka Vladimirja Putina

Daniel Valentine (tretji z desne) in Tibor Vörös (drugi z desne) Foto: Facebook

V klasične slovenske desne stranke je začel očitno prodirati levičarski rak. O “obratu v levo” Nove Slovenije smo že pisali. Sedaj pa kaže, da se bo v levo ali pa vsaj proti Rusiji obrnila tudi Slovenska ljudska stranka. Bolj natančno njen podmladek. Predsednik Nove generacije SLS Daniel Valentine in član izvršilnega odbora Tibor Vöröš sta se namreč udeležila kongresa Mlade garde Rusije, ki je podmladek Putinove stranke. Glede na to, da je stranka SLS v Evropskem parlamentu glasovala za sankcije proti Rusiji, je ravnanje njihovega podmladka precej nenavadno in v nasprotju s smernicami Evropske ljudske stranke.

Na spletni strani Nove generacije SLS so se prav lepo pohvalili s tem obiskom in zapisali, da sta Valentine in Vöröš prav prijetno pokramljala z Andreyem Klimovom in Sergeiem Zheleznyakom, namestnikom predsednika ruske dume. Govorili so o odnosu EU do Rusije, volitvah v ZDA in o vlogi Slovenije, ki bi lahko predstavljala most med EU in Rusijo.

Kaj je obsedlo SLS, da se povezujejo z Rusijo?
Izjave v tem stilu si je nazadnje privoščil naš vrli zunanji minister Karl Erjavec, ko je dejal, da bo Slovenija kot nekakšen most med EU in Rusijo. S tem je povzročil le to, da je bil Putin vesel, naši zavezniki pa so začeli na nas gledati postrani. Tudi Valentine in Vöröš sta podala nekaj izjav, ki bi lahko pomenile velik preobrat politike SLS. Najbolj šokanten je bil Vöröš, ki je dejal, da je embargo Rusije najbolj škodljiv ukrep EU za slovensko gospodarstvo.

Na tem mestu je treba poudariti, da je SLS stranka, ki je del Evropske ljudske stranke, in da je le ta podprla ekonomske sankcije proti Rusiji. Predvsem zaradi konflikta v Ukrajini in nespoštovanja mednarodnih pogodb s strani Ruske federacije. Omeniti velja tudi, da Putin vlada kot diktator. Rusija je znana po preganjanju svobodnih medijev in kršenju človekovih pravic. Čemu bi podmladek SLS takšni stranki, ki jo vodi tak človek, dajal podporo?

Vidimo lahko, da se pri mladih v SLS dogaja podoben obrat kot pri NSi. Morda pa je kaj na tem, da bosta stranki nastopili skupaj na naslednjih volitvah (vprašanja smo poslali tako SLS kot NSi). Glede na vpliv, ki ga ima v Novi Sloveniji Janez Škrabec, ki največ posluje z Rusijo, ni daleč možnost, da se je tudi mladina SLS začela obračati proti Rusiji in stran od Evrope.

A. R.