fbpx

SMC: Permisivna politika, permisivna religija

Erik Kopač, generalni sekretar stranke SMC (foto: STA)

Stranka SMS se je očitno odločila, da bo še uradno, celo kot organizator volilne kampanje, promovirala zakonsko zvezo dveh oseb. Pri tem očitno potrebuje še čisto svoj papagajski medijski aparat – začeli bodo izdajati svoj časopis – kakor da ni dovolj, da vsi večinski mediji že tulijo v en rog. 

Izvršni odbor SMC je na seji izvršnega odbora sklenil, da se bo stranka prijavila kot organizator volilne kampanje o noveli zakona o zakonski zvezi. 100 članov in članic, ki se je srečanja SMC udeležilo, pa tudi ves preostali del te stranke vedno bolj odkrito kaže svoje barve.

Cerar se je v svoji volilni kampanji obešal po cerkvenih vratih, kakor da je to vsaj njegov drugi, če že ne prvi dom. Kaj pa počne sedaj? Volitve je dobil s prepričevanjem ljudi o svoji moralnosti. Pri družinskem zakoniku pa se ne postavi na stran šibkejšega – torej otroka. Še več, veliko napora je vložil v to, da javnost sploh ne bi odločala o tako pomembni temi.

On in njegova stranka kažejo očitno nespoštovanje do ene izmed bistvenih svetopisemskih zapovedi: Spoštuj očeta in mater! Kako pa naj otrok spoštuje očeta in mater, če ju več ni, če sta izbrisana? Okoli “izbrisanih” cel cirkus, okoli romske matere, ki suvereno pokadi dve škatlici cigaret dnevno (na račun nas davkoplačevalcev), nima pa potrebe poslati otrok v šolo, tudi huronski cirkus. Cel cirkus okoli homoseksualcev in lezbijk, pa čeprav se jih je v desetih letih, odkar obstaja samo zanje in s tem namenom ustanovljen zakon o registraciji istospolne partnerske skupnosti, registriralo le okoli 70, pa še od teh se jih je nekaj že razšlo.

Cel cirkus. Kaj pa otroci, dragi poslanci in poslanke SMC? Koliko ste se sploh pozanimali o tej temi? Koliko prebrali? Vas ne vodi morda samo “iskreno in pošteno” srce in sočutje do homoseksualcev in lezbijk? Sploh poznate posledice takšnih skupnosti? Poznate življenjske izpovedi odraslih – ne otrok, ker otroci imajo “by default” radi svoje starše ne glede na vse –, ki so živeli v teh skupnostih?

Poslanci in poslanke SMC bi, če bi mogli, kar spremenili Sveto pismo. Kako pa naj človek spoštuje očeta in mater, če je dovolj, da obstaja neka ali še bolje nekaj referenčnih oseb (skupinske poroke so v “razvitih” državah že zelo modne), na katere se otrok navezuje, kasneje pa živi v ekonomski zvezi, ki nima nobene zveze s spočenjanjem otrok (po Violeti Tomič)?

S svojo gesto stranka SMC pomete tako z očeti kot materami, pa tudi z otroki, ker ima očitno več sočutja do homoseksualcev kot pa usmiljenja do otrok.

Stranka SMC gre samostojno v referendumsko kampanjo o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, ob tem pa “se bodo usklajevali z ostalimi organizatorji kampanje in strankami, ki novelo zakona podpirajo”, še obljubljajo.

Državljane bodo najbrž nagovarjali v stilu poslanca SD Jana Škobrneta: za božič lepo “ostanite doma in raje pecite piškote”. Tragično, da se tak človek razglaša za kristjana. Žal je njemu podobnih kar nekaj. Sami se imenujejo liberalni kristjani. Morda imajo zakramente, morda hodijo k maši za praznike, sicer pa s krščanstvom – razen da se razglašajo za kristjane – nimajo nič skupnega. Ne moti jih umor otrok v materinem trebuhu, zavzemajo se za poljubno smrt in ne za tisto, ko te Gospod vzame k tebi, ko nastopi čas, seveda tudi homoseksualcem in lezbijkam želijo le najboljše. Žal pa ne tudi “njihovim” otrokom.

Takšni, liberalni kristjani, očitno za božič doma (samo) pečejo piškote. Drugi, bolj “zaplankani kristjani”, pa molimo rožni venec, pojemo pobožne pesmi, klečimo pred Najsvetejšim … in strmimo v sveto družino.

Oprostite, zakaj se že imenujete kristjani? Saj res, najbrž verjamete, da je bil Kristus zgodovinsko dejstvo. To je “Vaša sredina”. Permisivna politika, permisivna religija. Brez jajc, brez srca.

Vesna Vilčnik