Islamski skrajneži napovedali maščevanje državam, ki podpirajo pravico Izraela do obrambe

To so tisti, ki so dvignili zastavo okupatorskega Izraela: slovenski premier Janez Janša in avstrijski premier Sebastian Kurz. Ne bomo pozabili.To je le eden od zapisov na družbenih omrežjih, potem ko so nekatere evropske države v podporo napadenemu Izraelu pred vladnimi palačami v znak solidarnosti izobesile izraelsko zastavo.

Kot nam je neuradno povedala ena od socialnih delavk v Ljubljani, kamor Palestinci zahajajo po socialno pomoč, se muslimani v Sloveniji vse bolj radikalizirajo. Še posebej agresivni in sovražno razpoloženi postajajo v zadnjih dneh, potem ko je teroristična organizacija Hamas z raketami napadla Izrael, ta pa je odgovoril. Odkrito naj bi govorili, da se je treba Sloveniji zaradi izraelske zastave maščevati. “Prava poplava groženj je,” je povedala.

Tudi na družbenih omrežjih muslimani omenjajo kot državo, ki jo v “prihodnosti ne bodo pozabili”. To pri skrajnih islamistih lahko pomeni le eno – teroristični napad. “Zdaj je pravi čas za nemire. Vsak dan ponavljajmo imena držav in njihovih voditeljev: Avstrija, Češka, Slovenija, Francija,” lahko preberemo.

Protesti podpornikov Palestine. (Foto: epa)

Janja Strah