fbpx

Splavi in evtanazija: Podpirate družbeni model, ki temelji na splavu, spodbujanju ločitev, uvajanju homoseksualne ideologije, trgovini z materinstvom in ubijanju bolnikov?

fotografija je simbolna

Slovenski levičarji vse bolj razkrivajo svoje krvavo rdeče barve. Zadnje čase vse bolj agresivno zagovarjajo ubijanje ostarelih in bolnikov, ki mu strokovno rečejo evtanazija. A to ni nič drugega kot siljenje zdravnikov, da bodo zanje opravljali umazano delo odstranjevanja družbeno nekoristnih, od katerih ni več mogoče pričakovati finančnih in drugih koristi. Zdravniki so večkrat jasno povedali, da stroka nasilnega skrajševanja življenja ne podpira, da takšno početje ni humano in spominja na najbolj temne čase nacizma in komunizma, ki sta množično pobijala vse, ki so bili kakorkoli “nekoristni” za njuno krvavo ideologijo. Razloge proti je za Radio Ognjišče nedavno navedel tudi dr. Hubert Požarnik.

Takole je zapisal: “Svoje odklonilno stališče (zdravniki) utemeljujejo navadno z dvema argumentoma, in sicer: prvi – temeljna naloga zdravnika je zdraviti in ohranjati, ne pa po nareku skrajševati življenje ljudi, in drugi – legalizacija evtanazije na stežaj odpira vrata najrazličnejšim zlorabam ali še čemu hujšemu; v svetu je na primer zadnje čase vedno pogosteje slišati celo predloge, da bi priznali vsem ljudem, starejšim od petinsedemdeset let, pravico do skrajšanja življenja s pomočjo druge osebe, ker bi s tem zmanjšali ekonomske in ekološke posledice prenaseljenosti planeta. Z drugimi besedami: nasproti si stojita na Slovenskem spet enkrat dva temeljna etična nazora in njuni zagovorniki. Po prvem, tako imenovanem utilitarističnem, liberalističnem nazoru je korist merilo moralnega vrednotenja človekovega delovanja, po drugem pa skladnost njegovega ravnanja in življenja z načeli nravnih dolžnosti človeka do soljudi, družbe in narave; ena teh dolžnosti se glasi na primer: ‘Ne ubijaj!'”

Dr. Požarnik ob tem dodaja: “Razliko med obema nazoroma lepo vidimo na primeru splava zgolj na željo nosečnice, torej brez medicinskih ali drugih tehtnih razlogov. Kdo ima korist od njega? Zarodek ali nosečnica? In morda še njen partner ali celo nekdo tretji? Več kot očitno je, da je potemtakem ‘etika koristi’ bolj spolzka, relativna, odvisna od okoliščin in interesa tistega, ki v nekem primeru opredeljuje korist.
Ali na primeru dveh drugih zahtev, ki sta burili in še vedno burita slovensko javnost: po prvi naj bi država z zakonom omogočila genitalno zdravim ženskam brez moškega partnerja dostop do oploditve z biomedicinsko pomočjo, po drugi pa omogočila lezbičnim in homoseksualnim parom posvojiti otroka. Tudi v teh dveh primerih ni težko ugotoviti, čigav interes je narekoval ti pobudi, saj ni prav nobenega dokaza, da je za otroka enako dobro, če odrašča z biološkim očetom in materjo, ali zgolj z lezbično materjo, ali celo z dvema istospolnima očetoma ali materama.

Evtanazija je postala legalna tudi izven Evrope. Legalizirala jo je tudi komunistična Venezuela. (Foto: epa)

Vrnimo se nekoliko v laboratorije izrojene levice, ki vse bolj zavija iz smeri civilizacije in nas pelje v popolno anarhijo in razpad družbe. Zagovarjajo namreč družbeni model, ki temelji na splavu, spodbujanju ločitev, uvajanju homoseksualne ideologije, trgovini z materinstvom, ubijanju bolnikov, prepovedi pokopa izvensodno pobitih, zasvajanju z drogami, v zadnjem času pa vse bolj tudi z nadomeščanjem domačega prebivalstva z migranti. Delovanje levičarskih vlad, “nevladnih” organizacij in posameznikov, ki zlorabljajo denar davkoplačevalcev in državne ustanove, je danes ključni razlog za milijardno zadolževanje za pokojnine, zdravstveni in socialni sistem.

Za razumevanje položaja, v katerem se je znašla Slovenija, je ključno vprašanje, zakaj se v medijih prepoveduje in tabuizira ključne teme za preživetje slovenskega naroda in družbe. Cenzuro izvajajo politični in medijski aktivisti globoke države, pristaši izrojene levice, ki vsakogar, ki postavlja takšna vprašanja, označijo za fašista, nestrpneža in mračnjaka, čeprav so danes oni glavni motor nestrpnosti, omejevanja svobode izražanja in grožnja narodnemu obstoju. Za propad naše civilizacije je dovolj, da dobri ljudje ne storijo ničesar, da bi ta trend obrnili. Kompas naše civilizacije so vedno bile in bodo grška in rimska dediščina ter judovsko krščanske korenine.

26. maja bo na evropskih volitvah priložnost, da te vrednote potrdite z izbiro pravih ljudi, da ne boste čez leto ali dve skrivali svojih bolnih otrok in starih staršev pred eksekutorji, ki bodo po naročilu odstranjevali neuporabne, stare in bolne ljudi.

Franci Donko