fbpx

Splet je poln lažnih novic: Znani zanikovalec virusa si je izmislil nove vladne omejitve

Mihael Bellis (Foto: FB)

Včasih se je reklo, da papir vse prenese, danes pa bi enako lahko trdili za Facebook. To družabno omrežje je postalo nekakšno zbirališče vseh mogočih čudakov, zanikovalcev virusa in anticepilcev. Med njimi je tudi Mihael Bellis, ki s pomočjo svojega društva “ozavešča” privržence ter jim po potrebi tudi priskrbi lažne dokumente, kot je na primer “diplomatska potovalna listina”. Čeprav je zunanje ministrstvo že ovadilo Društvo za srečno življenje Belis, mu žal še vedno nasede precej ljudi. V zadnji objavi je svaril celo pred izmišljenim vladnim odvzemom nepremičnin.

“PCT je nezakonit, zato so se vsi ministri poskrili in ne dajejo komentarja,” sporoča Mihael Bellis na Facebooku. Po njegovem mnenju gre za očitno kršitev načela zakonitosti – te dni namreč ni več v trendu postati Facebook epidemiolog, pač pa so v ospredje prišli Facebook ustavni sodniki. Bellis je bil v svojem življenju sicer že marsikaj. Med drugim tudi Miran Plohl, s tem imenom se je bojda rodil. Mediji so se pred leti o njem dodobra razpisali, saj je okrožno državno sodišče proti njemu in njegovi partnerici vložilo zahtevo za preiskavo, in sicer zaradi suma povzročitve smrti iz malomarnosti. Žal je bila to zelo tragična zgodba, njun desetmesečni sin je leta 1997 umrl, domnevno zaradi izstradanosti. Bellis je bil nekoč tudi duhovnik, frančiškan. Preizkusil pa se je celo v vlogi čarovnika – med drugim je začaral, da je marsikdo ostal brez svojega denarja, v Sloveniji je menda za seboj pustil celo vrsto dolžnikov. Po podatkih določenih virov pa naj bi po vsej verjetnosti trpel za shizofrenijo.

Preberite še: [Video] Brutalno: gverilski upornik Mihael Bellis je nekdanji župnik in oče, ki je do smrti izstradal svojega otroka!

Že lani smo pisali o tem, kako Bellis po vzoru partizanske gverile po Sloveniji pošilja navodila za sesutje vlade, NIJZ-ja, UKC-jev, policijskih postaj in centrov sedežev političnih strank, TV-centrov po Sloveniji ter še nekaterih drugih, skritih lokacij. Čeprav naj bi imelo njegovo uporniško gibanje že takrat 45 tisoč podpornikov – tako je zatrdil on sam – se kaj prida iz te zgodbe kasneje ni izcimilo. Po Sloveniji Bellis deli predvsem neumnost, ki pa se žal kar hitro širi. Društvo Belis svojim članom že nekaj časa izdaja domnevne “diplomatske potovalne listine”, s katerimi naj bi se, po njegovih besedah, nemoteno prehajalo državno mejo. Sodeč po komentarjih, mu je nasedlo že kar precej ljudi. Nekaterim Bellisovim diplomatom je celo uspelo prečkati mejo – po vsej verjetnosti zaradi nepozornosti carinikov. Kot zastopnica tega društva je sicer navedena njegova soproga, ki je prav tako že nekajkrat spremenila ime, gre pa za mamo Savine Atai. Zanimivo, kandidirala je tudi za poslanko na državnozborskih volitvah leta 2018.

Foto: Facebook

“Nič bat, nikjer naj vas ne bo strah! Kompletni odlok je nezakonit. Vlada računa na vaš strah – pred izgubo službe – a do tega ne more priti tako enostavno, sicer so kazni tako visoke, da si jih noben delodajalec ne more po izgubljeni tožbi in odškodninskem zahtevku privoščiti. Bodite in ostanite močni. Zdravje imamo samo eno,” je Bellis bodril svoje privržence ter jih tudi opozoril, naj si naredijo zalogo hrane. Vlada naj bi namreč imela v načrtu zaprtje trgovin s hrano – na tak način naj bi ljudi prisilili, da se cepijo. Če malo pobrskamo po njegovem profilu, se nedvomno izkaže, da gre za pretkanega pravnega strokovnjaka. Tako je na podlagi 27. člena Stanovanjskega zakona (Ur. list RS št. 69/03) v svojem društvu sprejel hišni red, ki med drugim ne dovoljuje vstopa z zaščitno masko.

Bellis svoje početje pogosto podkrepi z nekakšnimi listinami, ki nimajo ne repa ne glave, vendar pa jih imajo nekateri njegovi privrženci vseeno za uradne. Tu se tudi poraja vprašanje, ali je tovrstno početje sploh dovoljeno – videti je namreč, kot da bi šlo za neke vrste ponarejanje uradnih listin. Pa četudi so popolnoma izmišljene. Po poročanju nekaterih medijev, so na ZZZS njegove kartice označili kot ponaredek ter vložili kazensko ovadbo zaradi suma kaznivega dejanja ponarejanja listin. A kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja ponarejanja listin po 1. odst. 251. člena kazenskega zakonika (KZ-1)  je bila s sklepom zavržena, so pisale Slovenske novice.

Treba je opozoriti, da tovrstnemu početju dajejo zagon tako mediji kot tudi naše pravosodje. Bellisa očitno nihče ne preganja, zato lahko neovirano še naprej širi lažne dokumente in prepričanja. V pomoč ni niti ustavno sodišče s svojimi odločbami, v katerih Bellis najde vsaj delno potrditev. Mediji pa, kot vemo, dajejo raznim anticepilcem vse preveč medijskega prostora. Nazadnje so v Tarči gostili učiteljico Bojano Pustinek, ki je celotno oddajo trosila nebuloze, ne da bi ji postavili vsaj eno podvprašanje, ki bi vrglo dvom na njene trditve. Tudi tako se raznim Bellisom daje krila, obenem pa dosega slabe rezultate pri precepljenosti.

Sara Bertoncelj