Spregledano sporočilo župnika Osojnika, žrtve medijsko monopolizirane družbe

Aleksander Osojnik

Župnik Aleksander Osojnik je izbiral besede, ki so sprožile veliko medijsko pozornost. Če bi se odločil za bolj uglajene besede diplomatskega jezika, se ne bi nihče menil za njegov zapis in se tudi ne bi pogovarjali o sporočilni vrednosti zapisanega. V medijsko tako monopolni družbi, kakršna je naša, pridejo do izraza samo skrajne misli običajnih smrtnikov, medtem ko lahko medijski izbranci leta in leta govorijo nesmisle ali pa veliko govorijo in skoraj nič ne povedo, in še to v najbolj gledanih terminih.

Pred dnevi smo bili vsi obveščeni o zapisu župnika Aleksandra Osojnika. Čeprav poznam mnoge župnike in imam z njimi dobre odnose, za dotičnega nisem slišal nikoli prej. Kar naenkrat se je župnik Osojnik, ki verjetno vestno opravlja svoje poslanstvo, znašel v središču pozornosti vse države. Voditelji škofije so se od njegovih izjav distancirali, nekateri državni uradi ga zaradi zapisanih besed obsojajo. Posamezniki se nad zapisom zgražajo, drugi pa mu izražajo veliko mero podpore ter mu čestitajo za pogum in iskrenost.

Sporočilo župnika Osojnika bi bilo treba razdeliti na dva vidika. Prvi vidik je njegovo izrazoslovje ter izbruh jeze. Oboje je verjetno sprožilo sočutje do revnih in onemoglih na eni strani ter brezčutna krivičnost izrabljanja proračunskega denarja na drugi strani. Drugi vidik pa je sporočilo o krivično razporejenem davkoplačevalskem denarju.

V medijsko tako monopolni družbi pridejo do izraza samo skrajne misli običajnih smrtnikov
Prvi vidik, torej izbira izrazoslovja in izbruha jeze, je paradoksalen. Skoraj vsi bi se strinjali, da bi župnik Osojnik lahko izbral drugačne besede in svojo argumentacijo bolj uravnotežil – poleg navedenih primerov so bili namreč še drugi primeri, ko so vpleteni prav po tem načelu izkoristili zakonsko možnost, da se dolgovi ne poplačajo. Izkazalo se je, da je tako možnost za rop davkoplačevalskega denarja v obliki dokapitalizacije bank še večja.

Po drugi strani pa je ravno avtorjeva izbira besed sprožila veliko medijsko pozornost. Če bi se omenjeni gospod odločil za bolj uglajene besede diplomatskega jezika, se ne bi nihče menil za njegov zapis. Tudi se ne bi pogovarjali o sporočilni vrednosti zapisanega. V medijsko tako monopolni družbi, kakršna je naša, pridejo do izraza samo skrajne misli običajnih smrtnikov, medtem ko lahko medijski izbranci leta in leta govorijo nesmisle ali pa veliko govorijo in skoraj nič ne povedo, in še to v najbolj gledanih terminih.

Drugi vidik – avtorjevo izpostavljanje krivičnega razporejanja davkoplačevalskega denarja – pa ob našem zgražanju (nad izrazoslovjem, neuravnoteženim omenjanjem posameznikov in dogodkov ter spodbujanjem k neprimerni rešitvi) preprosto zbledi.

Narod, ki ne spoštuje svojih starejših in se do njih ne obnaša dostojno, nima prihodnosti
Vendar je opozorilo še kako na mestu. Ob soočanju s stiskami, ki jih doživljajo onemogli starejši ljudje z daleč prenizkimi pokojninami, človek hitro ugotovi, da je v naši družbi nekaj zelo narobe. Narod, ki ne spoštuje svojih starejših in se do njih ne obnaša dostojno, nima prihodnosti. Če želimo, da se bo narodu godilo dobro, je treba tudi v širšem smislu razumeti in izpolnjevati Božjo zapoved, ki pravi: “Spoštuj očeta in mater, da se podaljšajo tvoji dnevi in da ti bo dobro na zemlji.” (5 Mz 5,16) Prav je, da plačujemo davke. Prav pa bi bilo tudi, da bi lahko imeli večji nadzor nad porabo proračunskega denarja in da bi od našega skupnega poskrbeli za dostojanstveno življenje starejših. To se spodobi in je pravično. Tudi mlajši rod se od nas uči, kako ravnati s starejšimi.

Toni Mrvič, Časnik

 • Amerikanc

  Bravo. Lepo napisano. Naj si malo zamislijo “lene živali”, ki živijo na naš račun.

  • Michael

   Kaj bravo. Temu gospodu, ki poziva k nepokorščini pa prispevke plačujemo davkoplačevalci. Povedano drugače bi ob upoštevanju njegovega poziva država ostala brez dohodkov posledično socialnih transferov ni, zdravstva, šolstva.. ni, pol pa kriva je država… Ja včasih je potrebno prej vključiti možgane, kot jezik. Pa krog se obrača

   • Pišeš kar nekaj na pamet. Povprašaj, če ne veš in ne širit laži !

    • Michael

     Kaj ti ni jasno? Kaj sem se zlagal? Vprašam mogoče pa razširiš obzorje, v kar pa gleda na komentarje, dvomim

     • Simon Rožič

      Vse dejavnosti, ki jih cerkev izvaja ( od oddajanja poslovnih prostorov,
      delavnic, katastrskih prihodkov in obveznosti iz naslova uporabe zemljišč),
      se obdavčene kot vse ostale dejavnosti v občinah in državi, razen humanitarnih,
      za katere cerkev nudi več kot vse ostale “humane” organizacije, pa še poslovne
      prostore nudijo brezplačno. Vi bi zagotovo obdavčili še vsak kg riža, ki ga nudi Karitas državnim revežem! A vas ni nič sram?

     • Michael

      Simon oprosti mešaš hruške z jabolki. Res plačuje cerkev kar navajaš, zavajajoče pa napletaš na humanitarnost. Pisal sem o plačilu prispevkov duhovnikov, ki pa so tako nizki, da jim ob upokojitvi država dodaja, toliko še odgovor Marti da ji bo bolj jasno

     • Simon Rožič

      …saj delajo za državljane a ne;-tudi za drugo in tretjerazredne!
      A kristjani niso državljani? Samo vprašam!

   • novaknovak

    če bi šli davki le za to kar si napisal, bi imeli zelo moderno infrastrukturo, skoraj zastonj zdravstvo, tehnološko napredno šolstvo in cvetoče gospodarstvo z velikimi plačami tam zaposlenih.. tako pa gre ogromno tega denarja za razno razne nevladnike, inštitute, ki so sami seb namen, pa neke tako imenovane kulturnike, 70 let po drugi s. vojni še vedno borčevske penzije, svetovalce.. da ne naštevam naprej. Državljani pa s pokojninami, ki ne omogočajo preživetja, Bog ne daj da zboliš, plače v gospodarstvu mizerne, naravoslovci in medicinci pa v tujino.. Tako, da le daj vklopit možgane..

    • Michael

     Moji možgani prav lepo delujejo, pa tud tvoji niso prav zarjaveli ker tvoj komentar drži. Čeprav se da diskutirat zakaj bežijo. Mal poglej okrog medicincev povsod manjka pa gredo za boljšo plačo, če hočeš od juga proti severu

   • AlternativaZaSlovenijo

    Stvar je zelo preprosta. Država naj bo do vseh enaka. Torej vsi pošteni, lopovom pa vzgojne sankcije, Pri nas je pa tako, da se lopove tolerira, pošteni pa plačujemo njihove gostije. Pa dajmo biti vsi nepošteni. A to ne pa ne gre pravi oblast, nepošteni so lahko samo izbranci

 • Boco

  Kot sem že omenil, s tem ko ste izbrisali članek, ste sami na nova24 podlegli tej levičarski medijski histeriji. Ustrašili ste se! Če hočeti biti pokončen, svoboden medij spet objavite članek. Drugače izpadete kot navadni pizdeki.

  • tohuvabohu

   Rečeno je bilo, da je Osojnik sam zahteval umik zaradi hudih pritiskov nanj.

 • Jan Kovalski
 • Hribouc

  Kučanova Hunta koraka dalje skozi Puščavo. Nihče jim nič ne more.
  Ves demokratični sistem dela, vzvodi odkrivajo kriminal na parlamentarnem deviškem civilizacijskem nivoju stare Grčije, ki pa trči v ukradene , ustrahovane in podkupljene institucije in nič se ne premakne. Policija, Tožilstvo, Sodstvo – deluje v totalno zašito kriminalcev, izbrancev, psevdo udbovcev, koritarjev in plačancev v Upravi države zato, da se ne zgodi nič.
  Proti temu, še kako proti vsemu temu je zatulil nemočni Osojnik.
  Saj ni povedal nič novega, razen tega le, da se norcem na de facto ukradeni oblasti – namesto življenskih tekočin pretaka drek !
  Če bi napisal, da je to Cviček, metilni alkohol ali Šmarnica, ga ne bi nihče slišal !

  Osojnik ni deviant, je pogumna žrtev, je ekstrem, ki ni vzdržal pritiska, ker se čuti, da je sokriv pri zločinstvu in pri nadvladi Kučanove Hunte nad Državo. Hvalica sicer zdaj na starost, zgleda,blede, da Milan sploh ni zdraven- pa naj bo, izgleda, da se že njemu kisa.
  Človek, duhovnik, dušni pastir Jezusove Cerkve je dolgo prenašal in se je kot senzibilno in odgovorno bitje začel zavedati, da je sokriv. Moje mnenje je tako. Hudiči so ga skušali, Demoni so se zaganjali vanj in ga žrli pri živem telesu. Ne vem, naj bi bil ponižen in tiščal glavo v brevir še več kot jo je ali bi jo raje v šoder ? Jaz tega ne vem.Naj pove sam. V glavnem, kar je naredil, je naredil kar mu je govorilo znotraj njegovih vstajenskih naukov in svaril : ” Ne bom sodeloval pri tem zločinstvu!”
  2020 minus 33 let = 1987 Toliko let je minilo, ko je šel njegov in moj Učitelj na križ, da bi svet odrešil Zla in Barabije. In kaj nam delajo Hudiči, zalega hudičevega zla na slovenskem, krvavi zgodovinsko in de jure do komolcev, pošasti krvavih demonov nenasitnih človeških duš?
  Kaj nam delajo in se satansko režijo, civilizacijski Hudiči, demokratičnega poneumljanja in ustrahovanja?
  A se je Osolniku odpulilo ali utrgalo ,je vseeno, stopil je ven iz dreka in zavpil nad deželo!

  • Ivanček

   Tole hribouc s teboj, je pa za na urgenco …

   • Hribouc

    A so te pognili iz rezerve, ker drugi Loleki ne zmorejo?
    Ko kakaš naokoli, prosim povej katera beseda in kateri stavek te žuli
    in ne driskej na počez-to zna vsaka pićka – tud zaslužu ne bost dost, ker ti ne bom odgovarjou, ja?
    Na urgenci me niso marali.
    ————————————————————————————
    Use so sfukal tvoji, tud dohtarjev ni več, vse je spizdilo, če vladajo komunajzarji.
    Če bi to z zdravstvom naredili Janšisti, in ne skorumpirana komunajzarska zlizana kamarila koritarjev, bi Janša že gnil na Žalah!

   • pupa

    Pohvala za NOVO24TV, da ste uredili spletno stran tako, da vidim kdo mi lima minuse.

    HVALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Ježek Teka Teka

  Hmm … ni problem v tem kar je povedal … vsi vemo, da je to res … če je to rekel kot veren pošten kristjan … če je pa to pravokacija infiltriranega udbovca med farške vrste je pa to čist neki drugega … men je mal čudn …

  • Zakaj bi bil čuden ? Povedal je tisto, kar dnevno posluša od svojih ovčic.
   Če si je upal povedat, je skoraj gotovo tudi že marsikateremu pomagal – moje mnenje.

   • Ježek Teka Teka

    Zakaj se je opravičii, če je povedal resnico …??? Če imaš prav se ne opravičuješ !!!
    Kakšna igra je pa zadaj je pa druga stvar …

    • AlternativaZaSlovenijo

     Višji kler mu je ukazal, da se opraviči.

 • Ph4nt0m

  1/3 tega kar zberemo z davki zagonimo za odplačilo dolgov bankam, pajaci pa še kar jemljejo kredite. Folk pa začuden zakaj ni denarja za domove starejših, zamaški se zbirajo za razne Krise…bolano

 • Ivan Ivanovič

  Nisem prepričan, da se v tridesetih letih od osamosvojitve naprej ni dalo doseči kaj več od tega, kar smo dosegli: nekakšno skoz in skoz korumpirano Slovenzuelo ali kar Kučanzuelo. Iskanje krivcev zgolj na levici, očitno ni dovolj.
  Vprašanje je tudi, kaj je počela desnica dolgih 30 let. Očitno nič pametnega.
  Vprašanje je tudi, kdo in kaj sploh je ta desnica. Večina pomladnikov je bila partijcev in nekateri so po osamovojitvi aktivno pripomogli k samorazpustu Demosa in se vrnili v Kučanov tabor.
  Zakaj je Kučan lahko postal predsednik Slovenije? Zato, ker je desnica to dopustila, izvoljen pa je bil tudi z glasovi sicer desnih volivcev, nekakšnih uporabnih idiotov.
  Zakaj ni bila izvedena lustracija? Zato, ker je bila večina Demosovcev partijcev.
  Zakaj nihče ni povzdignil svojega glasu ob neštevilnih krajah javnega premoženja in absurdnem vodenju postopkov s strani justice? Zato, ker se je desnica šla slogaštvo z levico za drobtinice z bogatinove mize.
  Ovcam vladajo volkovi.

 • holzer

  Ta duhovnik je povedal samo tisto,kar večina navadnih ljudi že dolgo ve,vendar jih nihče ne sliši,še manj v vrhu politike upošteva.
  Razlika je samo v tem,da je duhovnik javna oseba in ima vpliv na javnost,zato toliko bolj odmevajo njegove misli in besede,kar je tudi prav.Še več takih pokončnih ljudi potrebujemo.

 • Ivanček

  Nergač nehvaležni je tale župnik … celo življenje živi na stroške raje, penzijo ima pa itakitakzagarantirano!!! Naj gre malo po svetu, da vidi kako beda v resnici izgleda!
  Vsi nekaj jamramo/jamrate, v bistvu pa se ne zavedate kako dobro nam gre… vsaj večini!
  Pojdite za par dni v Bosno, Srbijo, Makedonijo …pa vam bo takoj jasno v kakšni državi živite! Politiki so pač nakladači, samovšečneži, lažnivci, komunajzerji, klerofašisti, mafiozniki … se najdejo povsod in tako je tudi v Sloveniji!

  • Sploh veš kolikšno penzijo prejemajo duhovniki ob tem, da so vsi visoko izobraženi in mnogi z doktorskimi nazivi.
   Penzijo dobijo zato, ker si plačujejo prispevke za to. Ne da jim je država kar na lepe oči tako, kot jo prejema marsikdo v DeSus-u.

   • Ivanček

    Marta saj veš, da to kar si napisala glede pokojnine ne drži popolnoma … preberi si ZUJF!

    • rabbit

     Župnik dobi 180 evrov pokojnine. A ti pa borčevsko od svojega dedija, ki se je skrival pri kurbah.

     • Ivanček

      Rabbit, pol mu pa še ti dodaj do minimalne penzije … za uslugo, dokler te boža po tvoji usrani riti! Kurba je pa tvoja zgonjena mat… dokazano!

     • rabbit

      Resnica boli. Komu poveš resnico začne zmerjat. Dobiš pa tak odgovor kakršnega si zaslužiš. Kar seješ to žanješ komuistična usrana pička.

 • Anton

  z moje strani pa vsaka čast Gospodu župniku Aleksandru Osojniku za izražene besede,za ves pogum, kajti levičarji si drugačnega izrazoslovja niti ne zaslužijo. Še premalo sočno jim je napel!

  sarkazem press

 • FORT WORTH

  “Prav je, da plačujemo davke “
  Ja, prav je. Ampak, kaj dobimo v zameno ?
  Vedno vecje dajatve, slabse usluge, zmerjanje z zivalimi, odpis dolgov prvovrstnim barabam, uvoz divjakov pod pretvezo, da so begunci, dnevne podrazitve, zmanjsevanje standarda, razvrednotenje dela in delavcev ter podpora brezdelnezem…

  Nekje se vse to MORA ustaviti.

  Zato vsa cast zupniku Osojniku, da je zbral pogum in povedal svoje.

 • Ivanček

  Nerazsoden in kretenski komentar tega vaškega župnika, ki se ne zaveda, da je v bistvu on sam in njemu podobni priveligiran v našem sistemu!!! Voluhar farovški, penzijo ima pa zagarantirano od te države, ki jo kritizira in poziva na nepokorščino …

  • Nergaš, ker stvari ne poznaš. Preberi si spodaj !

  • Unikatna

   Ali si se takrat tudi oglasil, ko ima nasprotna stran privilegirane voluharje in grde zapise?

   • Ivanček

    Unikatna … ja tudi nasprotni, kretenski napadi na vernike so vredni prezira!

  • JANEZ GUS

   A ti majmun nimaš zagarantirane penzij.Preverit bi bilo treba kako jo boš-si jo zaslužil.

   • Ivanček

    Janez gus, pejt ti u tri p.m. majmunske … ;)

    • radames

     No, tole je pa preveč. Si že na listi blokiranih

     • Ivanček

      Aja, tu se lahko žali samo enostransko??? Itak značilno za klerofašiste… radames, blokada je v tvoji glavi!

     • Nata

      Kaj te pa matra ?? Ti kar piši. Le brali te ne bomo . . . . .

  • Simon Rožič

   A Jerkićka špa lahko kriči z mestnega odra?: “najprej bomo predlagali, potem bomo
   zahtevali, potem bomo pa vzelai!!!!” to so pa besede poguma ? -Titoistična morala, a ne?
   Vas ni nič sram?

 • Ivanček

  Bilo katera vera oz. fanatično sledenje veri in ob enem sovražiti vse kar je drugače, to je največji svetovni problem … in tako je žal tudi v Sloveniji! Če bi bili verni strpni do nevernih oz. do vernikov drugih ver in seveda tudi obratno, bi nam bilo v tej državi dosti lepše!!!

 • MEFISTO MODRI

  Župnik Osojnik, kako lepo slovensko ime, je očitno zadel žebljico na glavico, sicer ga ne bi kolerično napadli ideološki higieniki javne besede.

  Škoda je le, da ni znal svojega dobrega namena bolj natančno determinirati, da bi bilo jasno tudi dežurnim ideološkim intelektualnim maloposestnikom, da se je treba upreti državi, ki davkoplačevalski denar neracionalno ter brezglavo troši za nepotrebne in celo škodljive izdatke, da se je začel umikati in se celo opravičevati.

  Za Boga svetega, komu je pa dolžan opravičilo za iskreno in pogumno besedo!? Mar Banditu123, Djuru Dumarju, Ivančku ali kakemu drugemu Tuneku?

  Tudi jaz bi takoj nehal plačevati davke taki državi, ki dan za dnem bolj zaudarja, če bi bilo to izvedljivo. Država mi z davki vzame vsak deseti kos od štruce najcenejšega kruha in dobrih 20% od vsakih gat, ki jih kupim.

  Mar naj hodim po tem rajskem koščku slovenske zemlje lačen in izstradan kot taboriščniki na družbeno koristnem delu po izbruhu komunistične svobode ter brez gat?

  In kaj dobim za davke, ki mi jih poberejo?

  Razpad večine državnih podsistemov, puhljice in obljube o boljši prihodnosti, ki se nam z vsako levo vlado bolj oddaljuje, pravljice o enakosti pred zakonom in vladavini prava ter anarhijo.

  In še beseda o gnilobi. Riba začne smrdeti pri glavi. Mar ne vohate, kako od zgoraj navzdol zaudarja po gnilobi že po vseh kotih Doline Šentflorjanske, ki so jo tako kriminalno oropali, ugrabili in zlorabili ter razšenkali?

 • Slovenec 33

  Slovenija je okupirana država, v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda, ki so združeni v hordah rdečih klerikalcev, ki se Imajo se za prvorazredne in so s tem nad Ustavo in zakoni.
  Rdeči klerikalci, ki imajo glavno besedo pri okupaciji Slovenije, so dejansko nasledniki ali pa potomci rdečih verskih blaznežev, ki so med vojno izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi.
  Isti so po koncu vojne omogočili nadaljevanje okupacije Slovenije s svojim kolaboriranjem z okupatorjem celih 45 let.
  Žal osamosvojitev ni prinesla tudi osvoboditve.

  Tale gospod župnik je pravi dec z občutkom za pravičnost, ki je doumel, da je Slovenija
  okupirana država v kateri se drugorazredni zatirajo in ropajo za zadostitev privilegijev prvorazrednih in je zato povzdignil svoj glas.
  Posledice obelodanjanja resnice se že vidijo, ko so planili nanj kot krdelo volkov, ki so v preoblekah in brez njih, da se mora opravičiti.
  Komu in zakaj!?

  Nisem še zasledil nobenega opravičila tistih, ki s0 pokradli milijone zasluženega slovenskega
  denarja in bili oproščeni ker so kradli zaradi zastaranja ali pa pomanjkanja pravih dokazov (bili so neustrezni)
  Nisem še zasledil nobenega opravičila s strani odgovornih, ki so uničili in pokradli slovenski zdravstveni in pokojninski sistem, uničili slovensko vojsko, odstranili pisoarje iz moških WC jev in naredili uniseks WC, da s tem napeljujejo k posilstvom in jih organizirajo.

  Vpitje in delovanje organov pregona je v naši okupirani državi usmerjeno proti tistim, ki opozarjajo na kretenizme in lumparije in v ščitenje tistih, ki so te kretenizme zakuhali, ker so prvorazredni.

  Kaj vam je ljudje??

 • JANEZ GUS

  Osolnik vse je popolnoma res kar ste povedali.Rdečuhi lopovski razumejo samo ta jezik.Imate mojo popolno podporo.Tako razmišlja še veliko poštenih Slovencev.Rdeča greznicaRTVS pa naj pove,kateri rdečuhi so pobasali provizije od oprane miljarde Iranskega denarja.To zanima državljane,ne pa kaj je izjavil neki župnik v neki vasi.Banda rdeča javna rtvs,opravljajte delo,katerega moramo obvezno financirat.

 • Zoran Šuštar

  Predsednik francoske škofovske konference, škof Joseph de Metz-Noblat, sicer škof v Langresu, je povedal, da je svet francoske škofovske konference sprejel priporočilo o umiku spola staršev s krstnih obrazcev. To odločitev so sprejeli zato, da bi krstne prakse uskladili z zakoni, ki urejajo enakost spolov v Franciji.

  Prilagajanje Cerkvenih dokumentov modernim zablodam
  Francija je leta 2013 sprejela izenačitev porok istospolnih z raznospolnimi, vključno s posvojitvijo otrok, oktobra 2019 pa tudi umetno oploditev lezbijk in samskih žensk, oboje kljub nasprotovanju Katoliške cerkve. Zato toliko bolj čudijo nove smernice, ki predlagajo spremembo krstnih obrazcev še preden so se spremenili obrazci v civilni sferi.
  https://www.domovina.je/francoska-skofovska-konferenca-svetuje-umik-spola-s-krstnih-obrazcev-v-izogib-moralnemu-obsojanju-druzin-novokrscencev/

  To očitno ni več Katoliška cerkev, ampak neka druga, zato se bo pojavljalo vedno več takih župnikov, kot je Osojnik in na tak način izražalo svojo nemoč. Njegov zapis vidim predvsem kot močno kritiko globalne usmeritve Cerkve na slovenskem, dokaj upravičeno.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Škrlat se pomika očitno v levo. Na površje pa derejo farizeji in pismouki. Očitno je samo to, da tudi škrlat pozablja na Jezusove besede: “Gorje vam farizeji……..”

 • DOMOVINSKA LIGA

  Aleksander Osojnik popolnoma te podpiram z razliko da se jaz tem gnojem nebi nikoli opravičil.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Tudi jaz ga podpiram in verjamem, da še marsikdo.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Stvar je zelo preprosta. Država naj bo do vseh enaka. Torej vsi pošteni, lopovom pa vzgojne sankcije, Pri nas je pa tako, da se lopove tolerira, pošteni pa plačujemo njihove gostije. Pa dajmo biti vsi nepošteni. A to ne pa ne gre pravi oblast, lopovi so lahko samo izbrani-beri tranzicija
  Sramota pa za slovenski škrlat. Vsaj tiho bi bili, če župniku štange niso sposobni držat.

 • Hribouc

  Pozor, Alert, Atenzione, Achtung, Vakta, Alarm – Božje Ljudstvo, poslušajte !

  Vem, da Aleksander Osojnik, pogumni glasni župnik ni računal na noben kalkulator.
  Objavim zanj, da bo prebral sporočilo našega bivšega sodnika na evropskem sodišču za človekove pravice, Boštjana M. Župančiča in.kar nam je sporočil naš delovni spletkomentarist Alfe; hvala obema :
  ————————————————————————————————————–
  Kadar država krši njihove pravice, je [fizični] upor ljudi in vsakega dela ljudi, njihova najvišja pravica in nepogrešljiva dolžnost.

  (Čl. 35, Deklaracije o pravicah človeka in državljana, 1789)
  ————————————————————————————————————–
  Hunta drvi v Konec! Neustavljivo!
  Zapomnimo si, ne pozabite nikoli!
  Ivanček -inclusive!