Sprenevedanje na kvadrat: Poglejte, kakšne hvalospeve Šarcu namenjajo Socialni demokrati – razkrivamo resnico “uspehov” te vlade!

Dejan Židan, Andreja Katič, Jernej Pikalo in Zoran Poznič (Foto: STA)

Leto dni od podpisa koalicijske pogodbe, ki je ustoličila vlado komedijanta Marjana Šarca, mineva predvsem v luči sprenevedanja stranke SD glede tega, koliko uspehov je koalicija levih strank dosegla v času svojega dosedanjega mandata. Sami namreč omenjajo praktično le uspehe, dejstva pa govorijo povsem drugače. V zadnjem letu je Slovenija nazadovala, pesti jo huda migrantska kriza, kot primer pa omenimo še obljubo ministra Pikala, da bo do 1. septembra letos odpravil neustavno stanje glede financiranja javno veljavnih programov v osnovnih šolah, ki pa ni bila izpolnjena. Jasno torej je, da so bili volivci strank, ki sodelujejo v vladni koaliciji, še enkrat znova zavedeni.

Mineva leto dni od podpisa koalicijskega sporazuma, na kar so se v svojem značilnem slogu odzvali v eni izmed vladnih strank, stranki SD, kjer so ponovno poskrbeli za zavajanje javnosti. Predsednik stranke in državnega zbora mag. Dejan Židan je namreč na novinarski konferenci dejal, da vlada pod vodstvom Marjana Šarca dela dobro. Omenjeno pa nikakor ni res. To jasno potrjuje dejstvo, da je prav Šarčeva vlada doslej sprejela daleč najmanj zakonov in podzakonskih aktov med vsemi vladami v zgodovini Slovenije. Več kot očitno torej je, da v stranki SD z Židanom na čelu delo izenačujejo z nedelom ter s tem še enkrat znova dokazujejo, da jim gre v resnici le za interese globoke države, ki so ji podrejeni, in nikakor za skupne interese vseh državljanov Slovenije.

Po zaslugi Katićeve sodstvo še naprej povsem pod nadzorom globoke države
Poleg Židana so na tiskovni konferenci spregovorili tudi ministri iz vrst SD, pravosodna ministrica Andreja Katič, šolski minister dr. Jernej Pikalo in kulturni minister Zoran Poznič. Katićeva, ki naj bi bila ministrica vseh državljanov ter skrbela za delovanje neodvisnega sodstva in pravne države, pa se je maja letos kljub temu udeležila proslave, na kateri so bili šolarji oblečeni v partizane in ni manjkalo simbolov totalitarnega komunističnega režima, je na novinarski konferenci še enkrat znova zatrdila, da delo na pravosodnem ministrstvu pod njenim vodstvom dobro poteka, pri čemer je izpostavila dobro sodelovanje z vsemi pravosodnimi deležniki. Realna slika pa je popolnoma drugačna. To potrjuje katastrofalno stanje v slovenskem pravosodnem sistemu, ki se vleče že več let in ga Katićeva očitno ne zna odpraviti. Sodstvo je tako predvsem po njeni zaslugi še naprej povsem pod nadzorom globoke države, ki ga izkorišča za obračune z najrazličnejšimi osebami, katerih delovanje in izjave ji niso všeč. Omenimo samo primera Novič in Patria ter serijo političnih sodnih procesov proti nekdanjemu mariborskemu županu Francu Kanglerju, ki jih je bilo že več kot 20 in so padli vsi po vrsti.

Andreja Katič in Jernej Pikalo (Foto: STA)

Pikalo ni izpolnil obljube o odpravil neustavnega stanja glede financiranja javno veljavnih programov v osnovnih šolah
Tudi Pikalo ob prvi obletnici svojega ministrovanja v Šarčevi vladi ni podal realne slike situacije. Kot edini stvari, s katerimi je nezadovoljen, je namreč izpostavil nove kapacitete v študentskih domovih in uvajanje brezplačnega vrtca, kjer se aktivnosti izvajajo prepočasi. Pri tem pa je popolnoma pozabil na svojo največjo obljubo, da bo do 1. septembra letos odpravil neustavno stanje glede financiranja javno veljavnih programov v osnovnih šolah, ki je prav tako ni izpolnil. V novem šolskem letu se bo tako omenjeno neustavno stanje nadaljevalo. To pa ne čudi, saj si minister že od samega začetka svojega mandata vidno prizadeva, da bi kar najbolj škodoval zasebnim pobudam v slovenskem šolstvu, ki niso po okusu globoke države. Tako je državnem zboru celo predlagal v potrditev neustaven zakon o financiranju zasebnega osnovnega šolstva, ki ne bi odpravil diskriminacije otrok v zasebnih šolah, ampak le povečeval segregacijo teh otrok zaradi ideoloških predsodkov. Na koncu je bil Pikalov zakon po vetu državnega sveta tudi v državnem zboru zavrnjen. Odločba ustavnega sodišča iz leta 2014, ki narekuje popolno financiranje javno veljavnih programov v vseh osnovnih šolah, ne glede na to, kdo je ustanovitelj, tako še naprej ostaja neizpolnjena. Ob nadaljevanju Pikalovega načina dela pa bo tako verjetno ostalo še naprej, saj je že večkrat dokazal, da so zanj otroci, ki obiskujejo zasebne osnovne šole, in njihovi starši pač drugorazredni državljani.

Predlog novega medijskega zakona uvaja inšpektorat za obračunavanje z vsemi mediji, ki ne pišejo po željah globoke države
Podobno kot ostala dva ministra iz vrst SD se je hvalisal tudi Poznić, ki je poudaril, da je poglavitna pozornost na kulturnem ministrstvu na uvajanju novih sintagem, kot so virtualizacija, digitalizacija in umetna inteligenca, v kulturi in družbi nasploh. Ob tem pa je le bežno omenil, da se ravno zaključuje obravnava spremenjene medijske zakonodaje. Ravno medijski zakon je bil že ob njegovem ustoličenju za kulturnega ministra marca letos označen za eno njegovih glavnih nalog. In to kljub temu, da je bilo že takrat jasno, da za to nima prepotrebnih kompetenc. Akademski kipar, ki ima izkušnje le z desetletjem vodenja občinskega zavoda Delavski dom v Trbovljah, namreč zagotovo nima dovolj izkušenj, da bi pripravil uravnotežen medijski zakon. Številni poznavalci so tako že ob nastopu njegove funkcije menili, da bo z omenjenim zakonom poskušal predvsem onesposobiti opozicijske medije, kot sta Demokracija in Nova24TV, saj za takšna politična obračunavanja delovne izkušnje in izobrazba pač niso potrebne niti ne pomembne. Strahovi so se uresničili. Predlog namreč predvideva tako imenovani medijski inšpektorat, ki bo glavno orožje, s katerim bo globoka država obračunavala z vsemi mediji, ki pišejo svobodno in ne izključno v skladu z levičarskimi idejami. Teren za diskriminatorni Poznićev medijski zakon ob tem že pripravlja tudi vrhovno sodišče pod vodstvom Damijana Florjančiča. To je v precedenčni sodbi v primeru sovražnega govora proti Romom v komentarjih na spletni strani Radia Krka ocenilo, da je bilo dosedanje razumevanje kaznivega sovražnega govora preozko, ter s tem povozilo dozdajšnjo prakso vrhovnega tožilstva glede pregona tega prestopka.

Damijan Florjančič (Foto: STA)

Rajko Golob

 • montyamp

  Sekret-arica iz titobandito Velenja , ministrica za murglosrbsko krivosodje .
  Hahahaha……………………… , madona , saj to sploh ni smešno .
  Slovenija ima najdražji sodni sistem in največ sodnikov na prebivalca .
  Slovenija edina država, kjer sodnike imenuje politika .
  Slovenija s 148 primeri ugotovljenih kršitev človekovih pravic na milijon prebivalcev prva med evropskimi državami.
  Nemci , Španci -2 X – , slovenistanskosrbskobosansko udbosodje — 1 4 8 X — .
  Prekleta banda defektnih koristolovcev , političnih kriminalcev združenja bastardov državnega rentarstva , za pokraden denar oblečenih quazi pravnikov – sramote času in prostoru kakršne podalpski svet še ni doživel .
  Fuj fej…………………….
  Amen .

  • antimur

   Naslednja postaja je še samo brezkompromisni upor.

 • VERZIFIKATOR

  Kati Andrejčič

  KO TAKOLE GLEDAM

  Ko takole gledam maske zbrane,
  ni še pust, a vsaj tako vse kaže,
  tam ugledam eno tiste baže,
  ki se zdijo mi presneto znane.

  Ko takole gledam partizanko,
  Katarino, borko odcvetelo,
  v prvem hipu se mi je zazdelo,
  kot da vidim neko staro znanko.

  Le od kod pogled ta, ta srepota,
  kje že videl sem tovarišico,
  ki pod masko skrila je resnico,
  da je spodaj prazen um, golota?

  Mi v otroštvo misel zdaj odplava,
  spomenik pred šolo je sameval,
  ki prav takšno žensko je opeval,
  torej ona je, seveda prava!

  Kaj sem mogel si še zaželeti?
  Da se tudi tej postavi kamen
  zmoli očenaš, potem pa amen,
  da ne bo nam od sramu rdeti.

 • antimur

  A ni zanimivo, večji gnoj kot so ti zombijevski “politiki”, bolj podpirajo Šarca. Torej je Šarec samo kup smrdljivega gnoja.

 • Stajerka

  ….SD so hinavci, težko najdeš nekoga na tem nivoju……spredaj se slinijo, hvalijo Šarca, mu držijo štango, skupaj igrajo oportunizem in lopovščino……ampak, vzadaj, vzadaj se dogaja veliko prijateljevanje in priprave na nov velik pakt med SD in Levico……
  …..marsikaj nakazuje na to, Šarec je preneumen, da bi to dojel, ali pa je in se dela neumnega……dejstvo je, da dolgo tega ne bo mogel počet – SAB, SMC in DeSuS se bojijo volitev kot hudič križa, medtem ko SD in Levica v tem ne vidita težav, sta preveč prepričana v svoj uspeh……kar seveda ni res, sploh Levica bo slej kot prej padla…
  ……to pa se bo SD pečal, če bo potrebno, tudi z Jelinčičem in bomo imeli posredno v koaliciji nacionalno stranko – istočasno pa uvažali in podpirali ilegalo……je pa milo rečeno shizofrena situacija aktualne vlade…….

  • SIMON ROZIC

   Šarec se ne rabi delat neumnega, on je neumen! Po naravni poti ! Od nekdaj!
   Kombinacija bedaka in narcisa je najbolj škodljiva človeška lastnost !

  • Common Sense

   Se strinjam, Štajerka. Navzven so kao podporniki Šarca, a navznoter rovarijo proti Šarcu kjer le lahko. Na Šarčevem mestu bi jaz “posrkbel” za vladno krizo, razpisal predčasne volitve in “pojahal” zaenkrat še veliko podporo. Kdo ve kaj bo z LMŠ ko pride gospodarska kriza….

 • učko

  SOCIOPAT DEMONKRATI so očitno dobro počutijo v tej Šarotovi vladi.

  • SIMON ROZIC

   …tekajo eden za drugim kot slepe kure! Pa saj nič drugega tudi niso!

 • Antonius

  Koalicijski deležniki hvalijo Šarca zato, ker se bojijo predvidljivega rezultata naslednjih volitev.
  Bolj zanimivo je nekaj drugega!!!
  Politično neodvisna veja oblasti je pravosodje in v to vejo neodvisne oblasti sodi tudi Florjančičevo Vrhovno sodišče. Zdaj pa Florjančičevo Vrhovno sodišče obuva politične čevlje vlade in zakonodajnega parlamenta in si s kršenjem ustavnih določil, piše medijski zakon o prepovedanem sovražnem govoru.
  Vlada je izvršna oblast, ki v zakonodajni parlament predlaga zakone, neodvisno sodstvo mora pa po sprejetih zakonih parlamenta soditi.
  Na Ustavnem sodišču bi, bo moral zakon o medijskem in sovražnem govoru zagotovo pasti, ker si je Vrhovno sodišče dovolilo početje, ki mu ga Ustava ne dovoli.

 • branči

  pojem social demokrat – pređi briga na drugog! še nikoli niso stali in odgovarjali za svoja dejanja!

 • Franc Šink

  Sprejemanje zakonov nobena vlada ne potrebuje več.Že sedaj jih je preveč. zato jim osebno to ne štejem v zlo.Naj jih raje ukinja.
  Veste kaj pomeni 20tisoč brezveznih predpisih ki so v Sloveniji v veljavi ?

  • Common Sense

   Se strinjam. Bolj kot po sprejemanju nove zakonodaje bi jaz štel vladin uspeh v številu ukinjenih predpisov. Vsaka vlada, ki bi tako merila svoj uspeh (četudi leva) bi v mojih očeh dobila velik plus. A – roko na srce – take še ni bilo.

 • xtc

  Ja uspeh je da so preživeli toliko časa,ampak afere se pridno kopičijo in bodimo žleht-hvala bogu za hudo krizo,ki bo dokončno dotolkla rdečo tolpo iz oblastui.

 • RATATA

  Sekretarji SKOJa. Ni jih le sedem ampak mnogo, mnogo več!

 • Common Sense

  “Vlada pod vodstvom Marjana Šarca dela dobro”? Bolj bo držalo, da “vlada pod vodstvom Marjana Šarca OPAZUJE kako gre državi gospodarsko zaenkrat še kar dobro.” Zaenkrat namreč še vedno nisem slišal kaj konkretno dobrega je ta vlada storila. Razen, če se pod “dobro” šteje “silen” uspeh, da so sindikatom dvignili plače in povečali neobdavčen del regresa. Obojemu se reče “talanje denarja”, to pa zna vsak. Je pa res, kar pravi “xtc”. Uspeh je, da so zdržali toliko časa. 5+1 je zapletena formula.

 • dob

  Šarcu se zdi hrabro skakat v prazen bazen zato, ker ne zna plavat!

 • IZBIRA

  Samohvalisanje,isto kot govori na partizanskih proslavah. Nobenih rezultatov ni in nobenih bitk in zmag ni bilo. Gospodarstvo je odvisno od tujih poslovnih partnerjev, vojna je bila končana zaradi zmag na zahodni in vzhodni fronti.

 • Janez Kepic-Kern

  Ja!
  Kaj je že to
  “NEGATIVNA KADROVSKA SELEKCIJA”?
  Je – kakšna povezava med to “selekcijo”
  in med zgornjimi ljudmi. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Janez Kepic-Kern

   PONAVLJAM

   NAPOVEDNIK – SHODOV,, prijavljenih
   in bolj neformalnih – a vseeno – pomembnih – JAVNO POMEMBNIH SHODOV
   – v naši R. SLOVENIJI.

   1. SHOD – LMŠ SHOD –
   JE ŽE MIMO: KOT VSI VEMO, JE NA NJEM “žal” premier
   – “žal” ker ga — jaz in večina Slovencev – ni volila
   M. Š.
   napovedal – “DA BO IZVAJAL TUDI SKOKE – V PRAZEN BAZEN”.

   ŠALA

   2. SHOD – današnji, neformalnim za najbolj lojalne “LMŠ” je, začne
   “LMŠ-ŠAR-KO” z molitvijo:

   ” O luba MARIJA-VNEBOVZETA
   – dej mi povej – kwa sm jest – čwovk al kon ?
   dons me tolk gwava buli
   – kukr de sm u prazn bazen – na gwavo – skoču”.
   ” pa vsi me gajžlajo
   – kukr de sm en – kon –
   kwa jzej, kwa bo zej?
   ” A me bojo kr dol z vlade vrgl? KRALA – so mi že – matiral”

   Najboj lojalni LMŠ
   “GOLUB”
   – tolažeče miri znerviranega, skoraj jokaočega LMŠ-ŠAR-KO”ta
   “ah, daj – ne pretiravaj “ŠAR-KO”, saj mi te imamo – vsi radi.
   Jaz te imam rad – ker ne bi rad spet – izpadel iz parlamenta”

   Reče “ŠAR-KO” – svoji LMŠ

   “TETI IZ IZ OZADJA:”

   “Tetka, bod no prjatna, dej mi no prnes
   ŠPEGU – DE VIDEM, ČE SEM ŠE – LEP.
   Pa KAMPL
   pa vodo al pa BRILJANTINO – mi tut – prnes,
   de se mau “sexi” NAČEŠEM – KUKR
   UN AMERIŠK IGRALC
   – KUKO SE ŽE PIŠE – ŽORŽ KLUNI ( GEORGE CLOONEY)
   – sej tok SIV – kt CLOONEY – pa jest še nism”

   KONEC ŠALE
   SE BO NADALJEVALO. L.R. JAMEZ K. KERN KOMENDA

 • Jože Nardin

  Neverjetno, koliko časa že zavajajo, lažejo, se sprenevedajo. Priskledniki pa jih povzdigujejo v komi raj. Do kdaj še!!???

 • Franc Šink

  Nekdo mi je rekel raje plačam šolanje svojega otroka sam, kot pa da ga učijo in vzgajajo komunisti.

 • Andrej

  Neuspehe Šarčeve vlade poznam. A mi lahko kdo našteje uspehe?

 • Mariza Petrovcic

  Hvalijo še kako dobro delajo vendar v prazen bazen se niso skočili, ko bodo to naredili bo eno dobro dejanje njihovega ukradenega vladanja