Kaj takšnega je možno samo na slovenskih sodiščih: Tihotapila migrante in bila pri tem zalotena, a vseeno ostala nekaznovana!?

Fotografija je simbolična. Foto: Moja-Dolenjska

Neverjetnim in mnogokrat nepredstavljivim odločitvam slovenskih sodišč ni videti konca. Do zadnje v vrsti mnogih je prišlo na ljubljanskem okrožnem sodišču, ki je oprostilo dva tuja državljana, ki ju je Slovenska policija zalotila pri tihotapljenju petih ilegalnih migrantov. Omenjeno je po mnenju poslanca SDS mag. Branka Grimsa paradoksalno, sploh v kontekstu, da so na drugi strani slovenski državljani marsikdaj kaznovani že samo zaradi medsosedske pomoči, ki je v skladu s slovensko tradicijo.

47-letnega Maročana Rachida El Fannija in 39-letno Tunizijko Hendo Gmati so po poročanju Dnevnika v začetku maja so v Travniku policisti ustavili, ko sta z vozilom znamke Renault v smeri proti Sodražici prevažala pet ilegalnih prebežnikov iz Tunizije, Maroka in Libije. Preiskava je pokazala, da je El Fanni opravljal delo voznika, Gmatijeva pa je bila tista, ki se je s tujci dogovorila o podrobnostih prevoza. Posledično so dvojico obtožili kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države v tako imenovani kvalificirani obliki. Ob tem je bilo pomembno tudi dejstvo, da sta El Fanni in Gmatijeva, oba s stalnim prebivališčem v Italiji, dva begunca skrila v prtljažnik. S tem sta namreč ogrožala njuno zdravje in življenje, za kar je zagrožena osemletna zaporna in denarna kazen.

https://twitter.com/Max970/status/1167706056656642050

Vse to pa očitno ni bilo dovolj, da bi bila tihotapca kaznovana za svoje kriminalno dejanje. Na ljubljanskem okrožnem sodišču so ju namreč oprostili, zdaj pa čakata še na odločitev višjih sodnikov. Sodnik Marjan Pogačnik je po kratkem postopku razsodil, da jima že osnovno kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali državnega ozemlja ni dokazano, zaradi česar o ogrožanju zdravja prebežnikov sploh ni razsojal. Svojo odločitev je pri tem obrazložil s tem, da je kaznivo le ukvarjanje z nezakonitim spravljanjem tujcev na slovensko ozemlje, prevoz po njem ali pomoč pri skrivanju, ne pa tudi enkratno tovrstno dejanje. V sodbi je Pogačnik poudaril, da tožilstvo obdolžencema ni uspelo dokazati ukvarjanja s prevozi. Za to bi namreč po njegovo moralo navesti “konkretne okoliščine, zaznavne v zunanjem svetu, ki bi sodišču omogočile opraviti presojo, ali je zakonski znak ukvarjanja s prevozi izkazan ali ne.” Ob tem velja poudariti, da je kaznivo tudi, če je tihotapljenje opravljeno za plačilo, a tega Maročanu in Tunizijki tožilstvo prav tako ni očitalo.

Marjan Pogačnik (Foto: STA)

Opis ravnanj obdolžencev dokazuje, da je šlo za ukvarjanje s prevozi tujcev
Tožilka Petra Lavrič se je na Pogačnikovo odločitev že odzvala. V pritožbi na višje sodišče je zapisala, da tožilstvo res ni izrecno navedlo, da se obdolženca ukvarjata s tihotapljenjem, a da to izhaja iz opisa njunih ravnanj. Po njeno je namreč že iz slednjega povsem jasno, da sta Maročan in Tunizijka prevažala pet tujcev, s katerimi sta se o prevozu vnaprej dogovorila. Ob tem je omenila tudi sodbo vrhovnega sodišča z julija letos, ki je v podobnem primeru zaključilo, da se na podlagi natančnega opisa, za koliko tujcev je šlo ter na kakšen način in kje po Sloveniji so jih prevažali, lahko sklepa, da je šlo za tako imenovano ukvarjanje s prevozi tujcev po ozemlju Republike Slovenije.

Grims: Primer dokazuje drugorazrednost slovenskih državljanov v primerjavi s tujci
Omenjena odločitev je še toliko bolj neverjetna, ker v večini podobnih primerov, ki jih je v zadnjem času zaradi invazije ilegalnih migrantov ogromno, sodišča tujce tudi sicer obsodijo in jim pri tem izrekajo zaporne kazni, stranske denarne kazni ali celo izgon z ozemlja Republike Slovenije. Ob tem poslanec SDS mag. Branko Grims opozarja, da ta primer kaže na veliko drugorazrednost slovenskih državljanov v primerjavi s tujci, tako ilegalnimi migranti kot njihovimi tihotapci. V navezavi na slednje navaja paradoks, da živimo v državi, kjer je slovenski državljan v primeru, da pomaga sosedu prekriti streho, da ne bi nastala dodatna škoda, kaznovan s 1000 evri, medtem pa je tujec, ki tihotapi ilegalne migrante preko naše meje z očitnim namenom, da povzroči škodo, ki jo bodo krili slovenski davkoplačevalci, oproščen, saj tovrstna pomoč naj ne bi bila kaznivo dejanje. Ob tem Grims dodaja: “To pomeni, da se vzpostavlja sistem, v katerem vlada financira nevladnike, ki spodbujajo ilegalne migrante pri vdorih preko meja Republike Slovenije in jim po tem še pomagajo. Ob tem pa vlada ne zavaruje ustrezno slovenske meje, če pa se koga ujame, pa se tihotapce na sodišču oprosti. To pomeni, da živimo v državi realnega socializma. Pri slednjem gre za sistem, vzpostavljen od kriminalcev, v korist kriminalcev in v škodo vsem poštenim državljanom in državljankam/…/Pravosodje, ki tako ravna, vlada, ki tako ravna, nevladne organizacije, ki tako ravnajo, in vsi tisti, ki jih podpirajo oziroma volijo, so torej tisti, ki dejansko uničujejo Slovenijo. Uničujejo njen razvoj, njeno varnost, njeno prihodnost.”

Branko Grims (Foto: STA)

Rajko Golob

 • lauraas

  Krvavo potrebujemo absolutno večino, da sodišča spravijo v red in kaznujejo!

  • Steiermark

   Pri nas večino “ustvarjajo” podgane iz murgel…..zato bo težko, ker so podgane še vedno, “naši vladarji”, za kar jih je pooblastil tovariš pedofil in množični morilec tito!!!

 • Steiermark

  Tihotapcev, ki bi pa pomagali našim levakom , sodnikom, ki izdajajo nepoštene obsodbe – oprostilne, ker niso sposobni prepoznati kriminalnih dejanj le teh, raznim serpentinškom in ostali nesnagi, ki v Sloveniji izdatno prispeva h genocidu avtohtonih, pa ni videti na obzorju…. Mislim, da bi večina Slovencev in ostalih avtohtonih v Sloveniji, z veseljem plačala tihotapcem, za njihov odvoz iz Slovenije, samo, da se jih za vse večne čase reešimo!

  • Janez Korenjak

   Ni slaba ideja. Plačajmo nevladnikom, da jih odpeljejo iz Slovenije. Itak delajo samo za denar. Samo boljšo ponudbo jim moramo dati, kot vlada, pa bo.

 • Garbage man

  Če prefukam palčka pogačnika do smrti, to ni moja osnovna dejavnost. Hvala slovensko sodišče. Sedaj sem bolj okorajžan.

 • RATATA

  Grims, daj komando, pa planemo na drhal sodniško, prevozniško in migrantsko!

  • Felikss_AH

   Ne bo… ker ga zasidrani Šef drži na uzdi… in ostale tudi. Paradox je da je parv Šef indirektno odgovoren za tole sranje… namreč brez njega bi SDS zagotovo pobral dovolj glasov za samostojno vlado

   • RATATA

    Torej je sds Partija z zasidranim šefom idealna “opozicija”, saj je pod nadzorom in to pomeni, da sploh ni prava opozicija – je le fatamorgana, privid demokracije v Slo.

    • Felikss_AH

     TOČNO TAKO

     Poleg tega “demokracija” ni privid samo v Sloveniji… je splošni pojav globalno

     • RATATA

      Nabrusimo kose,
      že klas dozoreva..!

     • Felikss_AH

      Skoraj zagotovo se bo brusilo in kresalo

 • Ivan Ivanovič

  Dogaja se popolnoma isto kot drugod v Evropi. Migrantski kriminal ali z migranti povezan kriminal se ne kaznuje. To je v skladu s Kalergijevim planom, ki je že v davnih dvajsetih letih prejšnjega stoletja načrtoval, da bo v evropskih državah sprejeta zakonodaja oziroma se bo le-ta izvajala v korist migrantov in v škodo avtohtonega prebivalstva. Na Švedskem, Norveškem, v Nemčiji, Italiji… povsod se vrstijo sodbe, ki migrante oproščajo krivde, tihotapce pa obravnavajo kot človekoljube, ne kot kriminalce. Očitno je slovenska globoka država, ki iz ozadja vodi igro, povsem usklajena z evropsko globoko naddržavo, ki izvaja globalistično agendo na evropski ravni. Bistvo te agende pa je kulturocid, etnocid in genocid avtohtonega evropskega prebivalstva. Cilj je prek ekscesnih migracij odpraviti evropske narode in ukiniti evropske nacionalne države, ki naj postanejo le še administrativne lokalne enote v okviru unitaristične superdržave: Združenih držav Evrope. Pri tem globalistični arhitekti nove evropske ureditve pozabljajo, da je na primer Jugoslavija razpadla v ognju in krvi, ko je skušal unitarist Miloševič narediti nekaj podobnega, namreč unitaristično Srboslavijo.
  Opozicija pa povsod po Zahodni Evropi bolj ali manj spi spanje pravičnega, vključno z našo opozicijo. Vsa čast sicer Grimsu, ki pa je bolj ali manj glas vpijočega v puščavi. Med drugim ga šef niti ni hotel kandidirati za evropskega poslanca, čeprav bi bil daleč najboljši kandidat.

  • Felikss_AH

   Točno… Šef sam je postal sidro SDS… poleg tega strinjal se je z kvotami. Zaradi njega SDS ne bo nikoli presegla praga 30%, ker ga 75% volivcev enostavno ne prenese… ostale stranke pa niti pod razno ne bodo “sodelovale” z Šefom… in tako bodo Leve koalicije še naprej “haračile” po navodilih Marakesha in UNHCR Compact-a… seveda ob uskladitvi z Murglskim gremlinom.

   Edina šansa za Šefa da spet postane PM bo eventualno čez kakih 5-10 let ko bo po Sloveniji isto kot na Švedskem… ko bodo posvečena avtomobilska parkirišča v ognjih

   • Den456

    Sidro se lahko dviga in spušča. Slovenija je privezana na corpo morto (M. K. Hišnik). Zaradi njega in njegovih podrepnikov je stanje (beri sranje) kakršno je. Murglpalček bi moral 91. doživeti romunski scenarij. Ostali komiji bi potem bežali, tako kot so to delali med 2. svetovno vojno, da so potem ljudje nastradali zaradi njihovih provokacij.

   • Zoran Šuštar

    Ja to glede šefa SDS je res, se strinjam. Moral bi se umakniti in prepustiti vodstvo npr. Anžetu Logarju ali kakšnemu podobnemu, ki ima “manjši koeficient trenja” in bi lažje potegnil naprej. Tako bo pa SDS dejansko stalno zasidrana na drugem mestu. Ampak to opoziciji kot je sedaj, zelo ustreza, mislim ustreza šefu. Popolnoma ista zgodba je s Podobnikom, ki se je “inkarniral” spet v politiko.
    Zakaj šef ne pripravi vse potrebno za glasovanje o nrezaupnici Šarcu, zaradi oizsiljevanja B. Kralja ? V kakšni od sosednjih držav bi zaradi podobnega nemudoma odletela vlada. Primer npr. je bil avstrijski kancler Kurz, ki je šel zaradi veliko manjše stvari. Šefu se ne da. je pa lepo biti šef.

    • Kapodistrias

     In koliko si pokasiral za tale odziv?

   • me

    Cim prej naj skurijo slovenistan.

    • Peter serdinšek

     Upam da bodo prvo začeli pri tebi!

 • Imperial Commando

  Danes pa levaki z ritnicama ploskajo.

 • pajot

  Marjan Pogačnik alias miss Piggy.

 • E moj Šarko

  Pogačnik je pa kot piranha v gobc.

  • GverilaStyle

   renči ko je pri kosilu in se krmi

  • rdečicvet

   in halfcivil ……kot kvargel

 • Dr. E.K.

  Nevarnost za poštene sodnike je, da jih dobijo po pički kot una čefurka iz MB …

 • Dromla

  S temi in podobnimi oprostilnimi sodbami, podarjanji in odpisovanji ne kritih dolgov in obtožbami, izmišljeno nič krivih prevoznikov migrantov, v preiskavi najdenih v prtljažnikih, sodišča samo načrtno dražijo povprečne državljane Slovenije. Zadeve je treba dosledno izvesti do konca čim prej, brez zaviralnih namerno izmišljenih dejanj. :) KB

 • Janez Korenjak

  Levičarsko revolucionarno sodstvo – če se sklada z agendo Partije (beri Mafije), potem je vse v redu. Sojenja po partijski liniji, ne po črki zakona so slovenska posebnost od 1945.

 • Jan Kovalski

  A si predstavljate kakšno sodišče imamo v Sloveniji.
  Če ju ni kaznovalo že zaradi tihotapljenja ilegalnih migrantov
  se sodišču ni zdelo nič narobe, da sta prevažala ljudi v prtljažniku avtomobila.
  To se je slovenskemu sodišču zdelo nekaj čisto normalnega.
  Vozita ljudi v prtljažniku in sodišče pravi, da ni dokazov za tihotapljenje ljudi, a to pomeni, da bi bilo enako, če bi se npr. v prtljažniku nahajal heroin?
  Kakšno kazen bi dobil Slovenec, če bi prevažal ljudi v prtljažniku avtomobila ali mogoče kar na prtljažniku na avtomobilski strehi ?
  Marakeš očitno deluje s polno paro.
  Lahko se pričakuje, da migrantov kmalu ne bodo kaznovali več niti zaradi umorov.

  • Minovak

   Mnenje naših “sodišč” je v celoti odvisno od debeline plavih kuvert, sicer pa vsi vemo, kje domuje mafija…!

 • VERZIFIKATOR

  Marjanca Sodnikar Pogačnik

  KRAJ NEZNAN

  Da na meji naj bi ju prijeli,
  tihotapca iz dežele tuje,
  z glavo le ob tem sodnik zmajuje,
  ni da vsem dokazom bi verjeli.

  Kraj neznan in čas in tudi stanje,
  o načinu da ne govorimo,
  torej se lahko dogovorimo,
  da zamrznjeno je to dejanje.

  O storilcih ni da bi razpravljal,
  je vprašljiva že identiteta.
  In če nista sploh bila prijeta?
  Kdo z malenkostmi bi se ukvarjal.

  Ni bilo dejanje ponovljivo,
  torej pravi se mu nepovratno,
  vse dogajalo se je enkratno,
  kar pomeni, da ni iztožljivo.

  Lepa reč, potem je ista slika,
  isto končno v tej zadevi stanje
  in enkratno, majčkeno dejanje,
  pošlješ če na oni svet sodnika.

 • Skrajno Desni

  Se da kakšen vlak najet da vozim to sodrgo, itak ne bom kaznovan.

 • učko

  Kučanovo sodstvo je samo posledica totalno nesposobne “osramotiteljske opozicije” !

 • antimur

  Tega ogabnega Pogačarja s svinjskim gobcem je potrebno z vso silo po njegovem odvratnem mavlu. Kučan ga bo verjetno odlikoval, komisija za prešernove nagrade ga bo pa verjetno predlagala za nagrado za kulturo in ga umestila med oni dve prasici, ena s cefranjem slovenske zastave in druga z dojenjem psa.

 • KAPIBARA

  Ali se je potem čuditi temule: Družini Janković odpisali skoraj 29 milijonov evrov dolga

 • Felikss_AH

  Tole mi je všeč – – “da je kaznivo le ukvarjanje z nezakonitim spravljanjem tujcev na slovensko ozemlje, prevoz po njem ali pomoč pri skrivanju, ne pa tudi enkratno tovrstno dejanje” – – super… karkoli kaznivega naredim ne morejo me obsoditi ker je pač “enkratno tovrstno dejanje“… vsakokrat naredim nekaj drugega in bo vedno “enkratno tovrstno dejanje

  Na to razsodbo se je za sklicevati kot na Sodni presedan… za vsako stvar ki jo zagrešimo enkratno… ker v sodni praksi ne moreta dva sodnika biti v koliziji pri tako jasno definiranih razsodbah… ali pa, v Sloveniji, si vsak sodnik lahko vzame svobodo INTERPRETIRANJA kaznivih dejanj kakor se mu sprdne

  Vseeno pa moram popraviti Grimsovo izjavo – – “da živimo v državi realnega socializma” – – ne tega ni več… zdaj prevladuje Anglo-Judejski Globalizem z dogmo Multikulturalizma.

  • neuralinkn1

   Mi nikoli nismo imeli kominizma, vedno nam je vladal nacional socializem, s človeškim obrazom, razen ko so balkanski naciji znoreli in porinili pol Jugoslavije v krvavo državljansko vojno.
   Še danes smo bolj podobni nacistom kot nerealnim sovjetom.

 • me

  Poserjem se na slovenijo in slovenstvo.
  Crkne naj cim prej.

 • me

  Bravo levaki zmagali ste..
  Uzivajte in harajte.

 • Janez Kepic-Kern

  TOLE JE – POPOLNOMA VERODOSTOJNO.
  NI ŠALA,
  ZELO RESNO.
  Meni, nikoli kaznovanemu
  ex OK knjižničarju Janezu K. Kernu
  je nek 19 let
  fant,
  Slovenec, ki vozi, razvaža robo s KAMIONOM po vsej Sloveniji
  povedal,
  da nekateri v krajih ob meji s HR – v svojih hišah, po kleteh
  baje
  SKRIVAJO NELEGALNE ISLAM MIGRANTE – ZA DENAR.
  Fant,
  ki mi je to povedal – je pošten,

  kako je zares s tem – pa naj ugotovijo – za to – PLAČANI
  IN
  POOBLAŠČENI LJUDJE IZ MNZ ORGANOV NAŠE R.S. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Common Sense

  Levičarski sodniki zdrave pameti uporabljati znajo ne. Bolje povedano, NOČEJO. A tudi za njihovo rit se bo pal’ca našla. Tik tak tik tok.

  • neuralinkn1

   Če so retardirani, se jim lahko pol odpusti, ampak bojim se, da so samo zlobni in to delajo iz sadističnih kompulzivnih vzgibov. Rajca jih, če nedolžni ljudje trpijo, uživajo v tem.

 • Tunka Šmarjola

  psst…pustimo uboge begunce pri miru…to je bolj zanimivo: Družini Janković odpisali skoraj 29 milijonov evrov dolga… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  PS: Klerofašisti bodo spet ogorčeni :)

  • Luiggi

   Prokleta svinja komunisticna,nehaj srat po tem portalu in zgini na Mladino!!!…Aha,se tam ti ne pustijo kozlat po cajtungu!

   • Janez Korenjak

    Tam piše uvodnike pod drugim imenom: Gregor Repovž. Ker Mladine nihče ne bere, si dela reklamo tukaj.

  • Unikatna

   Po tihem pa se jeziš…malo kisel je tvoj smeh…Predlagam vsem podjetnikom, da zahtevajo enako obravnavo…

  • JANEZ GUS

   Zopet voda na mlin zločinskim rdečuharjem.Ko pride dan D bo res veselica.

  • neuralinkn1

   Ni problema, tiste sodnike, ki so tako odločili in tožilce, ki so jim to dovolili, je treba odpeljat naravnost na sodišča EU.

   • sodnikisozločinci

    Japajade, odpeljat v Kočevski Rog, privezat nage na bukve in namazat z medom. Ostalo bodo opravili medvedi.

 • Luiggi

  Vse kar je Gospod Grims povedal je cista resnica,torej Butalci,zamislite se,kaj se vam dogaja.Karkoli je ze bilo,ce sta vozila ilegalno ljudi preko meje,je to krsenje zakona in pravil.Vse kaze,da boste morali od Hrcekov najeti odnosno si izposoditi Goli otok!

  • Skrajno Desni

   Za koga Goli otok, za barabe je premajhen.

   • neuralinkn1

    Saj ni tega rekel, hrvati bi radi tja zapirali slovence, odstopili bi nam ga za uničevanje naših ljudi, zgleda jim ne dovolijo odpreti nazaj ustaških kampov smrti.

  • neuralinkn1

   Ne rabimo vašega gulaga, imamo svoje in Dob, kar imejte vaš kos zgodovine za sebe in svoje.

   • sodnikisozločinci

    Itak, imamo mi Kočevski Rog, Teharrje, Kidričevo,… kaj nam bojo neki hrvaški otoki, vsak naj se pobriga za svoje turiste.

 • samsara

  “Stimulansi” globalnih gospodarjev očitno delujejo in udejanjajo voljo slednjih preko dovzetnih.

 • Antonius

  Rachida in Hendo niso kaznovali zaradi tihotapljenja šerijatarjev zato, ker si na krivosodju pripravljajo izgovor, zakaj ne bo obsojena tudi tihotapka šerijatarjev in velika prijateljica Židana in SD, Lidija Mavretič.
  Že v naprej znano. Kot taksistka pa Lidija Mavretič ja ni mogla vedeti, da so dopustniško počrneli neznanci, ki jih je vozila, prešvercani šerijatarji.

  • Waltter

   natanko to sem hotel napisat pa si me prehitel

 • tramal

  Ljubljanski sodniki so del srbske kokainske mafije in jh pač podkupijo.Srbska mafija potrebuje ljudi za razpečevanje mamil.

  • neuralinkn1

   Mogoče res, ti boš že vedel, če dlučajno kupuješ koko od sodnikov, ampak daleč, daleč naslabše krivosodje imamo na mariborskem in celjskem koncu.

  • Peter serdinšek

   Ja na žalost je to čista resnica! Pred leti so našli v mercatorjevem kamijonu nevem koliko miljonov eurov pa se o primeru čisto nič več ne govori! Tako da je v tej tvoji objavi ogromno resnice!

 • piko8

  Vse sledi v slolandiji vodijo v murgle, k Mafijskemu Botru milanu kurčanu!!

  • neuralinkn1

   Ti nisi preveč pameten, a ne, samo ponavljaš kar ti rečejo, kot ena taka papiga, že 30 let je glavni šef komunistov in hrvaške podružnice sove Pahor, ki je tudi najmočnejša avtoriteta v tej do konca gnili državi.

   Kučan obstaja samo zato, da preusmerja pozornost od pravih krivcev in prestreza pljunke.

 • neuralinkn1

  Eh, to še ni tako hudo, sem že mislil, da do fašisti iz krivosodja spet uničili kakšnega nedolžnega, zdaj pa vidim, da so samo spustili svojega sodelavca in ovaduha.
  Seveda je tudi to narobe, ampak vseeno raje vidim, če nikogar nekaznujejo kot, da dkoraj vedno nastradajo nedolžne žrtve totalitarnega režima’

 • Nata

  Dragi moji sokomenntatorji. . . . . saj bo vse v redu.
  Vlada je napotila nekaj vojaških kontejnerjev v Črnomelj !!
  SEDAJ PA BO- – – – – – – KAR PAČ BO ?
  http://moja-dolenjska.si/vojska-v-crnomelj-pripeljala-13-kontejnerjev/

  • neuralinkn1

   Naša opravilno nesposobna nato soldateska lahko sprovocira edino še hujšo katastrofo, v to sem osebno popolnoma prepričan, kmalu bomo rabili tujo vojsko, da prežene domače plačance.

 • Tunka Šmarjola

  psst…pustimo uboge begunce pri miru…to je bolj zanimivo: Družini Janković odpisali skoraj 29 milijonov evrov dolga… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  PS: Klerofašisti bodo spet ogorčeni :)

  • Tunka Šmarjola

   …kak se svečkarjem rola……kje bo šele 20 -tega… ko je socialna ….hahahahahahahaha…

   • Tunka Šmarjola

    Toliko denarja svečkarji ne zaslužijo v dvajsetih letih z Jovanom prištinskim na čelu….

  • neuralinkn1

   To je možno samo v drćavi, ki se ji fučka za tak kup drnarja. Jankoviču se pa tudi smeji, dobro se zaveda, da ni edini.
   Vsako leto naši delavčki prigarajo par milijard izgube, kmetom moramo pa doplačati za hrano, ki je še zase ne pridelajo dovolj, to se vse odpiše in deložira še več neprilagojenih revežev, za par sto evrov neplačanih položnic.

 • Janez Kepic-Kern

  NAPOVEDNIK – SHODOV,, prijavljenih
  in bolj neformalnih – a vseeno – pomembnih – JAVNO POMEMBNIH SHODOV
  – v naši R. SLOVENIJI.

  1. SHOD – LMŠ SHOD –
  JE ŽE MIMO: KOT VSI VEMO, JE NA NJEM “žal” premier
  – “žal” ker ga — jaz in večina Slovencev – ni volila
  M. Š.
  napovedal – “DA BO IZVAJAL TUDI SKOKE – V PRAZEN BAZEN”.

  ŠALA

  2. SHOD – današnji, neformalnim za najbolj lojalne “LMŠ” je, začne
  “LMŠ-ŠAR-KO” z molitvijo:

  ” O luba MARIJA-VNEBOVZETA
  – dej mi povej – kwa sm jest – čwovk al kon ?
  dons me tolk gwava buli
  – kukr de sm u prazn bazen – na gwavo – skoču”.
  ” pa vsi me gajžlajo
  – kukr de sm en – kon –
  kwa jzej, kwa bo zej?
  ” A me bojo kr dol z vlade vrgl? KRALA – so mi že – matiral”

  Najboj lojalni LMŠ
  “GOLUB”
  – tolažeče miri znerviranega, skoraj jokaočega LMŠ-ŠAR-KO”ta
  “ah, daj – ne pretiravaj “ŠAR-KO”, saj mi te imamo – vsi radi.
  Jaz te imam rad – ker ne bi rad spet – izpadel iz parlamenta”

  Reče “ŠAR-KO” – svoji LMŠ

  “TETI IZ IZ OZADJA:”

  “Tetka, bod no prjatna, dej mi no prnes
  ŠPEGU – DE VIDEM, ČE SEM ŠE – LEP.
  Pa KAMPL
  pa vodo al pa BRILJANTINO – mi tut – prnes,
  de se mau “sexi” NAČEŠEM – KUKR
  UN AMERIŠK IGRALC
  – KUKO SE ŽE PIŠE – ŽORŽ KLUNI ( GEORGE CLOONEY)
  – sej tok SIV – kt CLOONEY – pa jest še nism”

  KONEC ŠALE
  SE BO NADALJEVALO. L.R. JAMEZ K. KERN KOMENDA

  • Tunka Šmarjola

   Mater, ti pa si fukjen !!!

   • Janez Kepic-Kern

    Kar OK šala, a ne ?
    Saj smo v – demokraciji. A ne?
    Nad 80% volilnih upravičencev
    – LMŠ-JA IN LMŠ Marjana Š – NI VOLILO.
    Tudi jaz ga nisem in ga nikoli ne bi – volil. L.R. JANEZK. KERN KOMENDA

    • Tunka Šmarjola

     Boš ti njega volil…brez skrbi. Prelepo ti gre !!!

     • Janez Kepic-Kern

      BLA, BLA

     • Tunka Šmarjola

      Zahvali se nam levičarjem, da lahko ti danes komentiraš po spletu…kapish?

     • Janez Kepic-Kern

      AJA?
      INTERNET SO V GLAVNEM
      ljudje iz ZDA . ZRIHTALI.
      “žal” naši ex KP, ZK stalinisti, titoisti, “kučanisti” ITD.
      s tem – Z INTERNETOM – nimate – nič. L.r. Janez K.K. Komenda

 • Tunka Šmarjola

  POZOR POZOR POZOR

  Danes je bil protest proti odstrelu medvedov in volkov… država je z zakonom poteptala lastne predpise.
  Protestniki pozvali ministrico za kmetijstvo k odstopu … “Narava ni naša last za izkoriščanje, temveč moramo z njo sobivati.”

  Foglof Tunek: “Odstrelimo raje skrajne desničarje in domobranske kolaborante!!!”

  • neuralinkn1

   Ja, nekaj časa bo mir, potem bodo pa zveri raztrgale kakšnega nič hudega slutečega turista, otroka ali poštarja in jih bodo pobili vse, Slovenija bo pa spet obsojena na najvišjih sodiščih in plačevala odškodnine zaradi par idiotov.

   • Tunka Šmarjola

    Ne bo tako…brez skrbi.

 • Janez Kepic-Kern

  Spodnjega F. TUNKA
  NIKAKOR
  NE JEMLJITE – RESNO.
  On misli, da so

  ŠALA

  VKP-B J.V. STALIN, J.B. TTO IN EX KP, ZK – POKOMUNISTI
  pogruntali – INTERNET.
  In da jim moramo biti – hvaležni.

  KONEC ŠALE l.r. JANEZ K KERN KOMENDA

  • Branislav Valter

   Marsal Tito je oce vseh nas.
   Vecna mu slava.
   Obozujemo in malikujemo najvecjega sinu nesmrtnega marsala SFRJ Josipa Broza TITOSLAVA.
   Amen!!!

 • Tunka Šmarjola

  Kaj je SLOVENIANA

  1. Portal SLOVENIANA je “eno-osebni” zasebni podjetniški portal Janeza Kepica-Kerna, z nevsebinskim konceptom in namenom ohranjanja in aktualiziranja kulturne in gospodarske vrednoste in dediščine i Slovencev.

  2. S konceptnim osebno-zasebnim namenom, z vplivom in vložkom skrajno desnih političnih strank ali osebnih oziroma populističnih skupinskih akterjev Republike Slovenije.

  Podpis: Janez Kepic.Kern

 • šmentanamuha

  Sodnik Marjan Pogačnik je sodil v skladu z navodili, kijih je dobil iz Murgelj in poslušno opravil svojo nalogo. Saj zato pa so režimski lakaji.

 • Janez Kepic-Kern

  HA, HA !
  NE BO DRŽALO – F. TUNEK.
  NITI
  centa od EVRA – NI DENARJA V moji “SLOVENIANI”,
  ki
  bi ne bil – osebno – moj od Janeza KEPIC-KERNA.
  Moraš “plezati na kako drugo drevo”.
  ČAS TE JE POVOZIL – F. TUNEK,
  se zdi. Časi so se spremenili.
  Ex STALINISTI T.I. TITO, KARDELJ … SO 40 LET MRTVI. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Branislav Valter

   Kok casa si ti na netu zaradi Nove?

   • Nata

    To ni tvoja stvar. Mi smo svoje že odslužili v posrani Titovi Jugi. . . . .

    • Branislav Valter

     Jaz sem Titovi SFRJ neizmerno hvalezen za dar izobrazbe, ZDA pa za zasluzek ki je temeljil na tej izobrazbi.
     Brez koncane ekonomije bi bil danes nula v ZDA, brea ZDA bi bil zamorjen Slovenec ki bi iskal “krivce” za svoj neuspeh.
     Moje zivljenje je parada uspehov… taksno je bilo tudi Verdijevo zivljenje….
     Problem je da imam sedaj veliko denarja in prostega casa. Slednjega zapravljam na internetu….

     • Nata

      Veš, hvala za parado na osnovi, kot jo imaš ti.

     • Branislav Valter

      In kaj ti v tej paradi ni vsec?

     • Nata

      Tvoje sorodstvo s titom na čelu.

     • Branislav Valter

      Ja in?
      Moji sorodniki mi v ZDA niso nic pomagali v ZDA sem vse ustvaril sam.
      Zakaj nisi tudi ti?

 • Joško

  Tale g. Pogačnik me pa hudo spominja na …….

 • Darko

  Opa…novi biznis, prevažanje ilegalnih migrantov čez Slovensko mejo…to je pač sedaj ne kaznivo dejanje. Verjetno bi ju levaki morali še nagraditi za junaško dejanje…lol.

  • slosin

   ….vedno bolj me je sram, da sem Slovenc…Jutr grem na južno mejo po migrante, da si malo standard popravim….Samo še nevladne organizacije zaprosim, da mi javijo, kam naj pridem s kombijem po njih…

   • Branislav Valter

    Jaz pa sem ponosen da se ameriski Slovenec!!!

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1 X

  TOLE JE – POPOLNOMA VERODOSTOJNO.
  NI ŠALA,
  ZELO RESNO.
  Meni, nikoli kaznovanemu
  ex OK knjižničarju Janezu K. Kernu
  je nek 19 let
  fant,
  Slovenec, ki vozi, razvaža robo s KAMIONOM po vsej Sloveniji
  povedal,
  da nekateri v krajih ob meji s HR – v svojih hišah, po kleteh
  baje
  SKRIVAJO NELEGALNE ISLAM MIGRANTE – ZA DENAR.
  Fant,
  ki mi je to povedal – je pošten,

  kako je zares s tem – pa naj ugotovijo – za to – PLAČANI
  IN
  POOBLAŠČENI LJUDJE IZ MNZ ORGANOV NAŠE R.S. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

  • Nata

   Tudi to je – izgleda – čisto legalno, no !
   Saj jih ne skrivajo , samo pomagajo jim . . . . denar pa vedno prav pride.

 • Branislav Valter

  Danes SLO razpada po sivih. Merklova nam lifra migrante, idiotski Serpentinsek in mamin sine Cmero pa ne naredita nic…
  RESIL BI NAS LAHKO SAMO VELIKI MARSAL SFRJ NESMRTNI JOSIP BROZ TITOSLAV.
  VECNA MU SLAVA.
  VRNI SE TITO IN NAS ODRESI MUSLIJEV IN IZROJENE LEVICE.

 • Nata

  No, saj pravzaprav je vse legalno. Podpisala je že prejšnja vlada, ki z majhno spremembo na čelu zopet vlada.
  Ni čudno, da se veliko ne menijo za migrante. Če bodo kaj rovarili, jih bo EU po prstih. Pa denarja ne bodo dobili !! Uf. . . . . . denar . . .

 • Kapodistrias

  Jaz pa tega Pogačnika resno sprašujem o njegovem zdravju.

  • sodnikisozločinci

   Ne se mučit. En očenaš je za tega majmuna povsem dovolj.

 • sodnikisozločinci

  Kamen na kamen Palačar, zrno na zrno Pogačar. Samo da pridno zoba in da mu ne zmanjka piče, pa bo petelinček veselo kikirikal.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE TU.
  To naj bo predmet posebne seje PARLAMENTAA naše R. Slovenije. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA