fbpx

Stevanović napoveduje maščevanje: “Po volitvah bodo pripadniki tega “režima” deležni dolga leta zapora”

Zoran Stevanović (foto: posnetek zaslona)

Oglasil se je Zoran Stevanović predsednik stranke Resnica, po tem, ko so njegovi sredini shodi eskalirali in se sprevrgli v nasilje.

Spomnimo, da so na domu predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića in na sedežu stranke so včeraj dopoldan potekale hišne preiskave, kar je stranka Resnica tudi potrdila na družbenem omrežju. Stevanovića, ki je v zadnjih tednih pozival na shode

Očitno mu 48 ur na “hladnem” ni pomagalo, da bi se malce umiril. Kot bivši policist očitno še vedno ne ve kaj je storil narobe, da je bil pridržan. Tako je grozil tistim, ki ga ne podpirajo: “Podpiram vse legitimne proteste, ki se bodo odvijali vse srede ob 15h. Lahko odtrgajo cvet, prihoda pomladi pa ne morejo več ustaviti. Policija je postala SDS-ova milica za obračunavanje z nasprotniki,” se je po izpustitvi oglasil vodja sredinih protestov, prepričan, da je bilo njegovo 48-urno pridržanje nezakonito, saj ni niti enega dokaza, da bi pozival k nasilju in ogromno primerov, ko je pozival k mirnosti.

Foto: Zajetje zaslona

“Vse kar sem povedal, je bilo posneto in objavljeno na spletu. Doma in na sedežu stranke so mi pobrali tri računalnike in telefon, zapiske o ustanovitvi stranke in zapiske s sej mestnega sveta,” dodaja. Še to, pripadnikom tega režima je zagrozil z dolgim zaporom po naslednjih volitvah: “Teh 48 ur ni nič proti dolgim letom zapora, ki ga bodo pripadniki tega režima deležni po naslednjih volitvah.”

Kot bivši policist bi Stojanovič lahko vedel, da je legitimni protest lahko le uradno prijavljen. Vse ostalo je nelegitimno. Sicer pa policija, po tem, ko ga v priporu niso uspeli zadržati, proti njem in stranki Resnica še vedno zbira dokaze. V postopek zoper Stevanovića  se je vključil tudi NPU! Kdo je na nelegalne proteste vodil ljudi?

E-maribor