fbpx

Število okuženih na RTV Slovenija narašča! Ne tri, temveč sedem okužb, razkrivajo naši žvižgači!

Na levi strani simbolna slika zdravstvenih delavcev v boju proti koronavirusi, na desni novinarka RTV Mojca Pašek Šetinc. (Foto: Epa, STA)

Število okuženih na javni RTV Slovenija narašča. Po prvotnih informacijah naših virov, ko naj bi šlo za dva primera okužbe s COVID-19, je zdaj okuženih že vsaj sedem ljudi. Po njihovih ocenah je okuženih še veliko več, saj so redakcije zelo majhne, zaposleni pa blizu skupaj. Okužba naj bi razsajala v uredništvu informativnega programa RTV Slovenija.  Na Siolu poročajo, da so med okuženimi tajnica in dva sodelavca informativnega programa.

Na RTV Slovenija že več dni panično razkužujejo vse prostore. Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc naj bi že tri dni imel uradne podatke o okuženih v na javni televiziji, a so podatke skrivali pred javnostjo.

RTV Slovenija po objavi naše novice hitro sestavil sporočilo za javnost, v katerem so priznali, da imajo tri okužene. Upamo le, da se RTV Slovenija s 2200 zaposlenimi ne bo spremenila v novo žarišče izbruha virusa. Kako se bo situacija razpletla v prihodnosti, pa bomo poročali tudi na Nova24TV.

Odzvali so se tudi na naša prvotna novinarska vprašanja, ki smo jih naslovili na direktorja Kadunca, odgovorno urednico informativnega programa Manico Ambrožič in službo za stike z javnostjo. Pri slednji so potrdili resničnost naših navedb.

Odgovor RTV Slovenija:

Spoštovani, posredujemo odgovor:

Pri treh osebah, zaposlenih na RTV Slovenija, je bila potrjena okužba s koronavirusom (covid-19), in sicer v Ljubljani.

V skladu z notranjim protokolom, ki sledi navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), smo ob tem ustrezno ukrepali. Prostore, v katerih so osebe s potrjeno okužbo delale, smo takoj razkužili, v veljavi ostaja tudi ukrep, da prostore, v katerih se zadržuje več ljudi, redno razkužujemo. Ob tem smo uvedli tudi vse varnostne ukrepe, ki so že veljali v času epidemije, da bi preprečili možnost nadaljnje širitve. Zaradi tega so ostali doma tudi vsi tisti, ki so bili neposredno v stiku z okuženimi. Med drugim smo zaposlene ponovno spodbudili k zagotovitvi ustrezne razdalje med udeleženci, k delu od doma, k vzpostavitvi izmeničnega dela ekip itd., tako da verjamemo in si želimo, da bomo lahko ohranili predvideni program v neokrnjenem obsegu.

Tokrat se širjenju okužbe z novim koronavirusom nismo izognili, kot rečeno pa smo ob tem ustrezno ukrepali. Razmere ves čas spremljamo in zaposlene o tem sproti obveščamo ter prilagajamo ukrepe.

A zdaj naši viri opozarjajo, daj e število okuženih na RTV Slovenija preseglo tri okužbe, teh naj bi po informacijah naših žvižgačev bilo vsaj sedem. Zdi se, da vse razkuževanje vseeno ni bilo pravočasno.

Luka Perš