Število ilegalnih migrantov narašča, notranje ministrstvo pa se ponaša s samo 13 ilegalci, ki so bili vrnjeni nazaj

Slika je simbolična (Foto: Twitter)

Čeprav v Slovenijo neumorno vdirajo migranti, ki že več mesecev ilegalno vstopajo v državo preko meje s Hrvaško, na notranjem ministrstvu vztrajajo, da ni potrebe po posredovanju Frontexa v Sloveniji.

Po trditvah ministrstva za notranje zadeve naj bi Slovenja učinkovito varovala zunanjo schengensko mejo Evropske unije. Na žalost trditev ministrstva pade že ob prvem pogledu na statistiko, ki kaže, da je v Slovenijo po podatkih STA samo do aprila letos vstopilo več kot 203 odstotkov več ilegalnih migrantov kot v lanskem prvem četrtletju. Od takrat število migrantov, ki nezakonito vstopijo v državo, samo še narašča.

Bavarski notranji minister Joachim Hermann je zaradi tega v nedavnem intervjuju za Frankfurter Allgemeine Zeitung, da bi se končno ustavil pretok ilegalnih migrantov, predlagal napotitev Frontexa v Slovenijo, kjer bi pomagal ščititi slovenske meje. Temu pa nasprotujejo na notranjem ministrstvu, kjer vztrajajo, da “Slovenija učinkovito varuje zunanjo schengensko mejo Evropske unije s svojimi kadrovskimi viri ter s pomočjo pripadnikov Slovenske vojske, z začasnimi tehničnimi ovirami in drugimi ukrepi”.

Tiščanje glave v pesek
Ob tem so izpostavili, da je število vračanj s strani Avstrije “zanemarljivo”, glede na to, da je bilo število vrnjenih ilegalcev v prvem delu leta zgolj 13. Ob tem na notranjem ministrstvu pozabljajo, da to ne govori Sloveniji v prid, glede na to, da je v državo vstopilo več tisoč ilegalnih migrantov. Pozabljajo tudi, koliko jih ni bilo vrnjenih, temveč so nadaljevali pot naprej.

Ilegalni migranti v Sarajevu. (Vir: Twitter)

Otepanje pomoči Frontexa nima smisla, saj je agencija namenjena zagotavljanju učinkovitega nadzora na zunanjih mejah EU. Slovenija naj bi vzdrževala schengensko mejo, a po mnenju kritikov iz tujine, ki si želijo, da bi na pomoč prišel tudi Frontex, dela ne opravlja, kakor bi morala.

Ivan Šokić

 • Artur

  Narodno izdajalski levajzli se ne dajo willkomerstvo teče po planu.

 • Zgornji

  POKVARJENA VLADA VODI TA NAROD , ZATO GRE SLOVENIJA NAPREJ V PROPAD !!! ! !!!

 • Zgornji

  SLOVENIJA GRE NAPREJ – V PROPAD !!! ! !!!

 • Franc Šink

  Kdo pa slovenskim oblastem sploh še verjame. Saj niti v teh ključnih trenutkih niti vlade nimamo.

  • večni srb

   Kitara nima časa za ilegalce, mora afne guncat na nogometnih stadionih, migranti itak nočejo ostati pri njih, ne afriški in ne hrvaški.

  • Ashtar Sharan

   A nimamo KVA pa tist govna od cmeorota komunaserski tifus počneš v Oslu pri NATO A ga niso že fuknl von al kva IN TIST SERONJA JANŚA A NIMA NČ JAJC V GATAH AL KAJ IN TA SE BI MEL RAD ZA VODJO PHH
   A ga niso že fuknl von al kva

 • večni srb

  Od hrvatov, prihaja v Slovenijo samo najboljše.
  Kadar je kriva Hrvaška, smo vedno nesposobni slovenci.

  • stajerc5

   Mater ti srbijansko, ne govori o “mi”, ampak pojdi solze tocit na Kosovo Polje!
   Ce te dobijo cetniki v roke si ga najebo se bolj kot mi, po 1945! Izdajica na na sve strane ili….srpsko govno!!!

 • Franjo Trojner

  Ma toti sestopljeni Cerar muti mimo vse domače, kot EU zakonodaje! Cerar je na celi fronti odpovedal 2015 in tudi danes ni nič drugače. Cerar, Židan in Rjavec so z svojo porazno migrantsko politiko ogrozili red in varnost celotne EU, in s tem tudi naše države, so tudi glavni krivci propada schengna. Na sodišče z njimi!

 • antimur

  Dokler bo imel nelegalni kučanizem, z največjim slovenskim zločincem Kučanom na čelu več besede kot normalni domoljubni Slovenci, potem se bo uvažalo muslimanske drhali v nedogled, bodo pedri, lezbijke, dvospolneži bolj spoštovani kot normalna slovenska mati in oče, bo kriminal nekaj, kar je potrebno spoštovati, slovenske glasbe skorajda ne bo, ampak bo kriminalec Janković s skupnim denarjem plačeval čefursko estrado, bo na RTV, Pop TV, Akanalu, Delu, Dnevniku, Mladina je tako nepomembna, da je ni potrebno niti omenjati, pravi sovražni govor proti normalnosti, predvsem pa slovenstvu. Marš banda levofašistična v tri PM. Prostaško se izražam zato, ker drugega niste vredni in samo to tudi razumete.

 • Franc Šink

  Morajo prvo prešteti kateri prst je sredinec in ali je na levi ali desni roki.

 • lado

  KOGA STE PRED 4 leti VOLILI !!! VI KRETENI ZAHOJENI !!!!! SRAMOTA RDEČA, ŠE VEČJA PA PLAVIE GOLAZNI ,KI NE ŠČITI SVOJEGA NARODA !!!!!!!!!!! PRAAAAAAAAAAASCIIIIIIIIIIIIIIIIIII POKVARJENI !!!! SE PUJSKOM OPRAVIČUJEM !!!!!!!! POLICIJA POKVARJENA OD GLAVE DO PETE !!!!!!!!!!!!! VOLILCI PA TUD NOVE VLADE , KI BI NAREDILA RED IN VARNO DRŽAVO , BREZ RDEČE MORILSKE GOLAZNI, NE ZNAJO PREPOZNAT !!!!!!!!!!! RADI VAAAAAS JETAK ŠMORN !!!!! PEDRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!! A NEBI SAMI BREZ OBLASTI ,KI JE NE PRIZNAVAM , LOTILI ČISTKE , RITI USRANE , AL PA bote OB GLAVE !!!!! no , kje se zberemo in kdaaaaaaaaj !!!!!!???????????????????? HITROOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • cosmosjasnovidec

   Tudi to je res.
   Po vsej europi so za vse pizdarije katere naredijo musliči krivi državljani sami,ker ne poskrbijo za red ampak se samo jočejo.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • plamen100

  To da nocejo frontexa je poanta samo v tem, da bi frontex razkril s kako malo ljudi “kontrolirajo” mejo s hrvasko. V Sloveniji je danes najmanj 3000 migrantov kar skrivajo s politiko kuhanja zabe. Se nedolgo nazaj so govorili o 300, pa 700, in o 1300, zadnja civra je 2100. Ce pa pogledamo izjavo bosanskega ministra za notranje zadeve, ki pravi da je BiH zapustilo nekje 3500 migrantov, pa je jasno da je trenutno v Sloveniji krepko cez 3000 migrantov, kar pa bodo verjetno povedali nekje jeseni, ko pa bo v Sloveniji ze 5000 migrantov, ki jih ne bodo imeli kam dati, razen ce se levicarji ne domislijo akcije “v vsak levicarski dom, migranta za lon” !

 • Ashtar Sharan

  Folk če ste pametni se oborožite in džite orożje doma vse povsod se lak kup kak dobr orožje igrajte anjfoh njihovo igro brannte svojem najbliżje če neboste sami vam nebo nihče! To si dobr zapomnte ker če braniti sebe ni krimina nikol bil!