Število prebivalstva v Sloveniji bo upadlo za 30 odstotkov! Razlog – sporno delovanje Maruše Gortnar in Tanje Salecl iz Sektorja za enake možnosti MDDSZ?

Foto: STA, LinkedIn

Najnovejše raziskave OZN o gibanju števila prebivalstva do leta 2100 so prinesle skrb vzbujajoče rezultate za našo državo. Poročilo Slovenijo posebej navaja kot tisto državo, katere prebivalstvo se bo bistveno zmanjšalo. Če je v Sloveniji še letos živelo 2.068.000 prebivalcev in jih bo leta 2030 živelo še 2.054.000, bo v naslednjih petdesetih letih sledil precej hiter upad – leta 2050 bo v državi živelo 1.942.000 prebivalcev, leta 2100 pa le 1.693.000 prebivalcev. Prebivalstvo Slovenije se bo ob tem glede na vse ostale države izredno hitro staralo.

Ena izmed največjih težav v Sloveniji je katastrofalna demografska slika, o kateri vladajoča radikalna elita namenoma molči, saj jo sama načrtno ustvarja. Gre namreč za temeljni program slovenske politične levice in njene civilne družbe, ki vključuje uničenje družine in naroda ter uvajanje takšnih socialnih programov, ki bodo drastično zmanjšali število slovenskega prebivalstva. Na konkretno vprašanje – zakaj se Slovenija sooča z vedno večjim upadanjem prebivalstva, je odgovor naslednji:

1. Slovenija je edina država na svetu, ki ima splav zapisan v ustavi, po katerem je legalizirano nasilje nad nerojenimi otroki. Od leta 1953 je bilo v Sloveniji, po zmernih ocenah, splavljenih več kot 700.000 otrok (prek kirurških in kemičnih splavov, abortivne kontracepcije, umetne oploditve itd.).

2. Slovenija je edina država na svetu, kjer je zunajzakonska zveza v vsem izenačena z zakonsko zvezo. Država omogoča zunajzakoncem, da se predstavljajo kot samohranilci in iz tega naslova pridobivajo več socialnih pravic (državna stanovanja, štipendije, otroške dodatke itd.). Ob tem pa je pomembno dejstvo – da s takšno politiko država promovira zunajzakonsko bivanje, v katerem se starši statistično redkeje odločajo za otroke kot poročeni pari.

3. Slovenija je država, kjer ekstremistična protidružinska politična levica spodbuja ločitev, s tem pa povzroča skokovito število otrok, ki velik del časa preživijo brez enega od staršev – ponavadi očeta. Prav tako se otroci iz ločenih družin težje odločajo za družinsko življenje, saj mnogi ne želijo ponoviti neuspeha svojih staršev.

4. Brezplačna kontracepcija. Slovenija je ena redkih držav v svetu, kjer je kontracepcija brezplačna. Samo od leta 1991 je država za eliminacijo otrok v našem narodu iz zdravstvene blagajne plačala več kot 160.000.000 evrov za kontracepcijo.

5. Obvezna protidružinska politika v osnovnih in srednjih šolah. V celotni izobraževalni vertikali v Sloveniji se mladim ne sme posredovati pozitivna družinska vzgoja. Namesto te imamo spolno vzgojo, ki temelji na promociji kontracepcije, splava, ločitve, homoseksualni ideologiji in sejanju predsodkov proti vsem, ki so mnenja, da je materinstvo in očetovstvo pozitivno.

6. Eksperimentiranje z zakonsko zvezo in družino. V letih 2009 in 2015 smo se v Sloveniji soočali z dvema napadoma radikalnih protidružinskih lobijev, ki so zahtevali ukinitev zakonske zveze moža in žene ter uvedbo eksperimentalnih skupin oseb, za katere je značilna nižja rodnost. Na dveh referendumih so državljani odločno zavrnili omenjena socialna eksperimenta.

Tanja Salecl in Maruša Gortnar: Glavni koordinatorici za državno protislovensko politiko?
Skriti Sektor za enake možnosti v okviru Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS (MDDSZ) je eden glavnih strateških centrov za promoviranje politik za zmanjšanje prebivalstva. Gre za urad, ki ga obvladujejo Anja Kopač Mrak, Maruša Gortnar in Tanja Salecl – radikalne feministke, ki pod pretvezo zavzemanja za enakost spolov, iz ozadja in daleč od oči javnosti, izvajajo socialno eksperimentiranje v Sloveniji (v njihovi ekipi so še: Pia Ažman, Jasna Jeram, Ana Klinar, Sonja Robnik, Sara Slana in Boštjan Vernik Šetinc).

Njihovo najnovejše delovanje je usmerjeno v prevzgojo slovenskih žensk, ki so po njihovem mnenju še preveč navdušene nad materinstvom in skrbjo za družino. V predlogu z naslovom “Resolucija o nacionalnem programu za enake možnosti žensk in moških 2015–2020” je Tanja Salecl posebej izrazila zaskrbljenost nad ženskami, ki se veselijo otrok in hočejo skrbeti za otroke: “Kljub intenzivnemu sodelovanju žensk na trgu dela pa se tradicionalne predstave o vlogah spolov v zvezi z gospodinjskim delom in skrbjo za otroke ter druge odvisne člane in članice družine niso veliko spremenile.”

Prav tako je napovedala kontroverzne državne programe za prevzgojo žensk, ki hočejo biti matere: “Raziskave so pokazale, da prihaja do počasnejših sprememb glede delitev skrbi za otroke tudi zaradi trdovratnih predstav samih žensk o njihovi vlogi in ‘nenadomestljivosti’ kot mater, da so samo one primerne oz. bolj primerne za izvajanje nekaterih nalog. Zato moramo v prihodnje še več pozornosti nameniti ukrepom, ki bodo posvečeni odpravljanju stereotipov in kulturnih ovir, ki definirajo vloge spolov v družbi in družini.”

Potrebna je uvedba prodružinskih struktur v vse državne sisteme in družbene podsisteme!
Eden od ključnih ciljev nove slovenske politike je uvedba posebnih družinskih struktur, ki bodo pripravile in financirale programe za družini prijazno državo. Omenjene strukture morajo izdelati programe za pozitivno šolsko vzgojo in državno politiko, ki bo usmerjena k veselju nad otroki in vstopanju mladih v tiste oblike skupnega bivanja, ki imajo zadostno rodnost. Samo od tega je odvisna prihodnost naroda in države.

24kul.si

 • pajot

  Katastrofa.

  • franc

   Pa še kakšna !

   • Od Kekca prjatu ..pa to

    Ⓚⓦⓐ ⓟⓐ ⓙⓔ ⓣⓞ ⓩⓓⓐⓙ ⓝⓞⓥⓐ ➋➍ ⓉⓋ, ⓑⓡⓔⓩ Ⓐⓥⓐⓣⓐⓡⓙⓔⓥ, ⓚⓞⓣ ⓔⓜⓘⓖⓡⓐⓝⓣⓙⓔ, ⓃⓄ ⓂⓄⓃⒺⓎ, ⓃⓄ ⒽⓄⓃⒺⓎ● Ⓣⓤⓓ ➊ čⓛⓐⓝⓔⓚ ⓝⓘⓢⓣⓔ ⓑⓘⓛⓘ ⓢⓟⓞⓢⓞⓑⓝⓘ ⓝⓐⓟⓘⓢⓐⓣ, ⓚⓞⓣ ⓞⓟⓡⓐⓥⓘčⓘⓛⓞ ⓝⓐⓜ ⓚⓞⓜⓔⓝⓣⓐⓣⓞⓡⓙⓔⓜ ⓘⓝ ⓢ ⓣⓐⓚšⓝⓘⓜ ⓝⓐčⓘⓝⓞⓜ ⓢⓔ ⓑⓞⓢⓣⓔ ⓑⓞⓡⓘⓛⓘ ⓟⓡⓞⓣⓘ ⓛⓔⓦⓐšⓚⓘⓜ ⓛⓐžⓔⓜ, žⓔ ⓥⓝⓐⓟⓡⓔⓙ ⓢⓣⓔ ⓞⓑⓢⓞⓙⓔⓝⓘ ⓝⓐ ⓝⓔⓤⓢⓟⓔⓗ, žⓐⓛ, ⓚⓐⓙ ⓢⓞ ⓟⓡⓘ ⓥⓐⓜ ➎ ⓚⓞⓛⓞⓝⓐšⓘ ⓐⓛⓘ ⓥⓐⓜ ⓢⓟⓞⓢⓞⓑⓝⓞⓢⓣ ⓟⓔšⓐ● Ⓤⓟⓐⓜ, ⓓⓐ ⓑⓞⓢⓣⓔ ⓚⓞⓜⓔⓝⓣⓘⓡⓐⓝⓙⓔ ⓤⓡⓔⓓⓘⓛⓘ ⓝⓐ ⓝⓘⓥⓞⓙⓤ, ⓓⓞ ⓣⓐⓚⓡⓐⓣ ⓟⓐ ⓛⓔⓟ ⓟⓞⓩⓓⓡⓐⓥ●
    Ⓞⓓⓖⓞⓥⓞⓡⓘ

  • marta

   grozljivo.

 • usimoncic

  To kar v članku navajate kot razlog za nizko rodnost, je večinoma bullshit. Malo bolj objektivna analiza problema je v dokumentu na https://www.dropbox.com/s/2htn44mfrior3mq/strategija_rodnost_osnutek_151106.pdf?dl=0

  Sicer pa ključ do višje rodnosti je v tem, da se rešuje primere, kot je moj kolega: ima familijo, dva otroka, povprečno plačo, majhno lastniško stanovanje, … In je izračunal, da z dvema otrokoma nekako shaja, s tremi bi bil pa na pragu revščine. Žal je prav izračunal.

  • Aton

   Izračunal je, da bi moral imeti slabši avto od soseda in to ga je dotolklo!

 • Anonimno

  Brezvezne ugotovitve, žal. Rodnost je odvisna od blagostanja in glede na obete da bodo plače še naprej nizke, da se bo povečevalo število revežev, da naslednja generacija morda ne bo imela več pokojnin…. Ja kdo bo še mislil na otroke, kvečemu enega ali raje nič. Vsi pred volitvami obetajo blagostanje, ne povedo sicer kako ga bodo uresničili a ko pridejo na oblast začno jamrati kako je vse zavoženo in stiskati. Žal so si levi in desni enaki

  • goldhorn

   Tudi v Nemčiji in v skandinavskih državah imajo probleme z prenizko rodnostjo, pa imajo precej višjo raven blagostanja. V revnih afriških državah pa eksplozija prebivalstva.

   • Bom malo nesramna.
    Zgoraj imajo delo, torej veliko delajo in nimajo časa ” delati “, no ?
    Spodaj pa nimajo dela, zato ne delajo in imajo veliko časa ” delati “, no !

 • RATATA

  Je treba žurat.
  Kariera je najpomembnejša.
  Pa ozki boki.
  Pa da naujo joški scuzan.
  Dokler nisem za stalno zaposlena ne bom s tableti prenehala.
  Smučat pa na maldive….
  Kako bomo pa kredit za auto plačvala?

 • Sumljivislon

  – @ a na maldivih smučaš…super – želim ti zdrave potomce…!!

  • Anonimno

   Jebala te vejica, ki manjka. Tle jo maš! ,,,,,,,,,

  • renee

   smuča na vodi..jst tut!

  • Ali je smučanje na vodi nevarno za silne ” repke ” ?
   Tega pa nisem vedela.

 • admin

  Kakšen poden od članka ;) To nič nima veze z upadanjem številom prebivalstva. In z tem perete glave vernih , namesto z pravimi razlogi, kot so služba, visoki davki itd….. Sramota za ta portal da objavljate tak poden od članka.

  • Te. Ženske pa bi rade oprale glavo Slovenkam, ki bi pa rade bile mame.
   Verni pa dobro vemo kam pes taco moli.

  • Aton

   Še nisi pogledal izza plank? Manj je služb, nižje so plače, več je otrok.. Tako je to po svetu.

 • Upajmo na čimprejše volitve in na zdravo kmečko pamet, da se bodo ljudje pravilno odločili koga je treba obkrožit . Ta vlada družine namerno uničuje, zato ne more imeti podpore nas Slovencev .Nekoč so ženske rojevale po 10 in več otrok ( drži, da so bile doma ) , toda naj mi nobena zaposlena zdrava ženska , ki ni karieristka , ne reče da ne bi rodila vsaj dva otroka . Nekoč so rekli takole : ” En otrok je noben ” , ker , če ga slučajno mati in oče izgubita , ostaneta sama na stara leta . Tudi sreče ne pozna en sam otrok , saj dobro vidimo razlike med družinami ,kjer je več otrok, kot tam , kjer je samo eden . Več otrok , večja je sreča v družini , država je pa dolžna pomagati že po ustavi , saj smo ja vendar ” pravna država ” kajne .

  • bojana

   kok otrok pa mas ti?

   • Anonimno

    Z možem imava 3 otroke s tem, da sem bila v zahtevni službi , mož še bolj ,doma sva redila svinjo in perutnino , da sva imela meso za delavce, ko smo gradili skromno hišico . Tudi vrt sva obdelovala , da je bila vsaj zelenjava doma . Vse gre, če je volja !

    • orgle (radames)

     Tudi midva imava 3 otroke pa najina dva sinova tudi 3 otroke.
     PS
     Pred nekaj leti je bila na TV neka reklama (ne vem za katero stvar), kjer starejši par izreče, da imata vnuka. Zame je bila to prikrita reklama za čim manj otrok, saj imajo stari starši skoraj vedno več vnukov kot lastnih otrok.

  • Tetka iz ozadja

   In koliko si jih ti rodila ,12 ali več?

 • Miha M

  Meni je veliko bolj všeč, da imamo stabilno populacijo, kot pa recimov Nigeriji kjer so se v zadnjih 50 let nafukal iz 20 na 190 miljonov.

  Tudi samo krčenje prebivalstva ni nič kritičnega, Evropejci imamo prirojen mehanizem, da zmanjšamo rodnost, če imamo občutek, da se splošno stanje poslabšuje. Edini problem je, da naši sistemi (pokojnine, zdravstvo, ekonomija, itd) za svoje delovanje potrebujejo neprestano rast. Že zdrava kmečka logika pove, da v končnem svetu ni možna neskončna rast. Te sisteme bo pač potrebno preurediti, ker demografska zamenjava vodi v še večjo katastrofo. Slovenci bi bili čisto v redu, če bi nas bilo nekaj manj, če bi naši politiki branili Slovence namesto, da šenkavajo naše vire preživetja afriškim osvajalcem. Zaradi tega početja se še nadaljne slabša prosperiteta, Slovenci pa še naprej zmanjšujemo rodnost.

 • Brezveze

  Dobro ste “porihtali” sistem komentiranja:)

  • renee

   Kaj se dogaja v teh zadnjih dveh dneh ? enostavno ne veš ali bi komentiral ali ne ? ! kam je zginil diskus ,enostavno ga ni več … oh

 • TurboRizlingHaloze

  Fseh šest napisanih točk niso vredne komentarja!!!… Samo nabijanje in izkrivljanje prave slike oz. resnice!!!

 • Anonimno

  Same fletne ženske na sliki. Kaj so vse levosučne, ko so tko luštne, no?

 • No, zgoraj omenjene pa res ne izgledajo, kot zenske, nasprotno, ena bolj grda od druge, res čiste feministke.

  • Anonimno

   Ti si pa najlepša, dej slikico

   • Anonimno

    Ne vem kakšna je po videzu ga.Karlina , toda po srcu je prava dušica, je razgledana , izobražena itd. Brigaj se raje zase !

 • RATATA

  Poglejte propagando statističnega urada!Na vsak i risbici je črn zamorec!
  Mešanica bo.
  Golazen zblaznjena.
  http://www.stat.si/StatWeb/prikazi-novico?id=6289&idp=25&headerbar=16

  • renee

   Ja čist so zglaijsani !!

 • RATATA

  Ženske bodo morale ostajati doma, moškim pa je treba dati delo in ga tudi dobro plačati. Drugače ne bo šlo.
  Slovenec bo moral poprijeti tudi za tisto “malo manj lepo” delo, kar zdaj – zadnjih 50 let namesto Slovenca opravlja južnjak.

 • renee

  Če bi starši teh cvetlic ,katere so na sliki, razmišljali na tak način kot one jih verjetno ne bibilo na tem svetu -namreč teh babnc!

 • Mihec S’kumarc

  Blo bi boljš, če bi bla ta ženska dežurna mati kot ministrica. Vsako leto bi loh dala enga otroka.

 • vince blake

  Prva in četrta točka sta popolnoma mimo. Prepoved kontracepcije in prepoved splava še nikjer nista doprinesla k večji rodnosti. Peta točka se mi tudi zdi bolj kot ne ugibanje na slepo. So pa zato ostale točke toliko bolj ne mestu.
  Dejstvo je, da so LDS – ovske ( in njeni kloni) vlade vodile zelo profeministično družinsko politiko. Družina naj bi bila po njihovem popolnoma nepotrebna za vzgojo otrok in nekakšen konstrukt katoliške cerkve. Najradikalnejši gredo dandanes še dlje in trdijo, da je tudi spol samo socialni konstrukt in po njihovem smo vsi enaki, le vzgajani naj bi bili drugače.
  In ravno takšna profeministična politika, ki jo danes najbolj zagovarja ločenka Anja Kopač Mrak, ženska, ki še svojega zakona ne zna obdržati, je največji strup za nataliteto Slovencev.
  Politika, ki dobesedno vzpodbija ženske, da se ločujejo in zamenjajo moškega za alfa samca, ki se mu reče državni ček za podporo, je skrajno destruktivna in rezultati te globalistične zarote, med katero spada tudi feminizem, se že kažejo.
  Še bolj pa se bodo pokazali čez leta, ko bodo otroci samskih mater in otroci iz raznih LGBT družin postali godni za razplod, v to obdobje bodo pa vstopili kot psiho invalidi, saj bodo prikrajšani za vzgojo in vrednote, ki jim jih lahko da le normalna družina.

 • mannuro

  Ukrep. Najprej je potrebno te kvazi feministke zmetat z njihovih ugodnih foteljev, malce bolj v realiteto. Ne me razumet narobe. Sem za pravice žensk. Nisem pa za preseravanje, teh feministk, ki nimajo nič več skupnega z pravicami, so samo še preseravanje za lastne koristi.

 • Aton

  Naša vodilna partija se navdušuje nad priseljenci. So lažje vodljivi. Toda, ljudi je preveč, tudi v Sloveniji in le malo je treba spremeniti pokojninski sistem, da ne bo manjkalo mladih, ki bi delali za penzije bolj ali manj zaslužnih. Torej pokojninske račune in kakšnih 100€ univerzalne pokojnine za državljane, ki so hkrati residenti, pa stari 70 ali več, pa bo! In tehnologijo, ki bo delala namesto pridnih slovenskih rok….

 • Franc Novak

  Še prej bo populacija zmanjšana. Raziskava ne upošteva invazije in državljanske vojne.

 • Anonimno

  To je samo zato, ker smo imeli pri nas komunistično revolucijo in potem skoraj polstoletno totalitarno vladavino komunistov. Če obojega ne bi imeli, bi bilo levičarjev pri nas precej manj in njihov ekstremizem bi bil mnogo manj opazen in operativen.
  Zato je treba na vsakem koraku zaničevati “NOB”, partizane in KPS. Že s prevzemom oblasti 1945 so nas izvrgli iz evropske civilizacije, zdaj pa si te ekstremistke prizadevajo, da postanemo degenerirani in dekadentni barbari.

 • orgle (radames)

  To je samo zato, ker smo imeli pri nas komunistično revolucijo in potem skoraj polstoletno totalitarno vladavino komunistov. Če obojega ne bi imeli, bi bilo levičarjev pri nas precej manj in njihov ekstremizem bi bil mnogo manj opazen in operativen.
  Zato je treba na vsakem koraku zaničevati “NOB”, partizane in KPS. Že s prevzemom oblasti 1945 so nas izvrgli iz evropske civilizacije, zdaj pa si te ekstremistke prizadevajo, da postanemo degenerirani in dekadentni barbari.

 • hgfdhfdhdfghd

 • antimur

  Na mistrstvo za družino, je kučanistom uspelo s pederskim lobijem vriniti večinoma lezbijk in pedrov, tako, da na tem ministrstvu s Kopačko alias kradljivko otrok na čelu, razsaja pravi möderndorferjev sindrom.

 • odzunaj

  Čakamo nove volitve, da odpravimo to izdajalsko bando, uničevalko države Slovenije in slovenskega naroda !

 • pipin

  sej bo evropska komisija dobavila ilegalce, predvsem je pa preveč potrošništva, hedonizma, karierizma in kapitalizma, cigani, ki živijo od socialnih imajo izredno rodnost