fbpx

Strah jih je vse večje priljubljenosti Logarja! Tako Dnevnik z amatersko anketo umetno dviguje popularnost vse bolj nepopularnega Jankovića!

Foto: STA

V časniku Dnevnik so pred prihajajočimi lokalnimi volitvami v Ljubljani objavili anketo, ki jo je naredila Ninamedia. Anketa, ki kaže enormno prednost Jankovića, je bila narejena na premajhnem vzorcu ljudi – 396 anketiranih, edini namen pa je bil najti izgovor za nadaljnje ignoriranje drugih protikandidatov z razdrobljenega levega pola, ki bi lahko Jankoviću odžirali glasove. Tovrstne manipulacije so namenjene uspavanju volilnega telesa, ki bi volil proti aktualnemu ljubljanskemu županu, saj se priljubljenost njegovega protikandidata dr. Anžeta Logarja dviguje. Anketo je nekritično povzela ter objavila večina slovenskih medijev!

Po rezultatih Ninamedijine ankete, v kateri je sodelovalo 369 anketirancev, je na vprašanje “katerega kandidata boste volili za župana Mestne občine Ljubljana” 56,1 odstotka vprašanih navedlo trenutnega ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Z 18,2 odstotka je sledil kandidat SDS Anže Logar.

Zatem sledijo Milan Jakopovič (Levica) s podporo 3,3 odstotka vprašanih, “da ne bi volili nikogar od naštetih, je odgovorilo 2,4 odstotka vprašanih, Dragana Matića (SMC) je navedlo 1,6 odstotka vprašanih, Tomaža Ogrina (Zeleni Slovenije), Marka Koprivca (SD) in Smiljana Mekicarja (Dobra država) pa bi volilo 2,5 odstotka vprašanih.”

Pripravljanje terena pred volitvami
Kakor je razvidno, se s premajhnim številom anketiranih skuša prikazati prepričljivejši rezultat Jankovića v Ljubljani in povezati levo volilno telo, ki je pred ljubljanskimi lokalnimi volitvami razdrobljeno. Medtem ko je desnica enoglasno podprla Logarja, se mora Janković na levem polu za glasove volivcev boriti s še petimi kandidati.

Jankovićeva podpora med volivci (Vir: Spletni časopis)

Dnevnik je zato anketo Ninamedie izkoristil kot priročen izgovor, zakaj na njihovo soočenje povabiti zgolj Jankovića in Logarja, ki bosta “več kot očitno krojila župansko tekmo”, kar ni res. Dejstvo je, da bodo lokalne volitve v Ljubljani krojili ravno obrobni kandidati levice, ki bodo Jankoviću pobirali glasove. Najbolj pa se bojijo, da bi v Ljubljani prišlo do drugega kroga volitev, kjer bi lahko zmagal Logar.

https://twitter.com/GorPri1/status/1056203866327400449

Ivan Šokić