fbpx

Stranka SDS je v 31 letih dokazala sposobnost preživetja tudi v najbolj viharnih časih

V Slovenski demokratski stranki so včeraj v Murski Soboti praznovali 31. obletnico delovanja. Prireditve se je udeležil sam vrh stranke. 

V dvorani gledališča Park v Murski Soboti je potekala slavnostna akademija ob 31. obletnici Slovenske demokratske stranke. Prireditve so se poleg predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janše udeležili tudi številni poslanci v Državnem zboru RS, evropska poslanca Romana Tomc in dr. Milan Zver ter ostali vidni člani stranke.

Prisotni so na samem začetku prisluhnili slovenski himni in himni Slovenske demokratske stranke v izvedbi MPZ SDS Ivančna Gorica, Anite Kralj Pavkovič in vokalne skupine Vox Angelica. Povezovalca prireditve Alja Domjan in Dominik Štrakl sta ob samem začetku poudarila, da se je Slovenska demokratska stranka v 31 letih prevetrila, prekalila in učvrstila ter dokazala, da je sposobna preživetja in napredka tudi v najbolj viharnih časih. »Člane Slovenske demokratske stranke odlikujejo potrpljenje, predanost in zaupanje v vrednote slovenske pomladi,« sta dejala povezovalca in dodala, da del te med seboj povezane in odlično organizirane politične družine živi v Prekmurju, kar je razlog, da 31. obletnico obeležujemo prav v Murski Soboti.

Štrakl Domjan

Predsednik občinskega odbora SDS Murska Sobota in predsednik Pomurske regijske koordinacije Karlo Šoš je pozdravil vse prisotne goste in izrazil veselje, da se tako pomemben dan praznuje prav v Murski Soboti. Predsedniku Janezu Janši je ob koncu zaželel veliko sreče pri oblikovanju nove koalicije.

V nadaljevanju so si zbrani ogledali video o dr. Jožetu Pučniku, njegovem življenju in prizadevanjih po demokratični državi. Dr. Pučnik, ki velja za očeta slovenske države, je bil prvi predsednik koalicije Demos in osrednja osebnost slovenskega političnega življenja, brez katerega bi bila današnja Slovenija bistveno drugačna. Njegova trdna volja, osebna hrabrost in neizmerna notranja moč so bili v ključnih trenutkih ustanavljanja slovenske države visok in močan svetilnik, ki je kazal novo pot v pravo smer. Ob tej priložnosti sta povezovalca pozdravila tudi v publiki prisotnega Gorazda Pučnika, sina dr. Jožeta Pučnika.

Sledil je vrhunec večera, govor predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janše. Ta je dejal, “da je ideologija SDS ideologija demokratičnih vrednot, parlamentarne demokracije, enakosti pred zakonom, svobodnega podjetništva, visoke stopnje zaščite svobode govora in zborovanja, človekovih pravic, osebnostnih pravic, pravice do dostojanstva”.

Janez Janša

Po slavnostnem govoru so predsednik SDS Janez Janša in podpredsednika  Jelka Godec in dr. Milan Zver najbolj zaslužnim članom stranke za leto 2019 podelili zlata priznanja Slovenske demokratske stranke.

akademija

 

Sledil pa je še naslovesnejši trenutek akademije, in sicer podelitev diamantega znaka, ki ga je letos prejel Jože Korže. Več o nagrajencih si preberite TUKAJ.

Za glasbeni program na slavnostni akademiji so poskrbeli MPZ Ivančna Gorica, Anita Kralj Pavkovič, vokalna skupina Vox Angelica, Bine Matoh, skupina Tri osminke, Mürski godci, Duet Korado in Boško.

Ob koncu sta se povezovalca večera zahvalila vsem udeležencem, organizatorjem, nagrajencem, nastopajočim in govornikom za čudovit večer ter zaželela še naprej veselo praznovanje obletnice.

Hana Murn