Strokovnjak za varnostna vprašanja Perne ob ugrabitvi 79-letnika: “Če hočemo imeti na meji večjo varnost, moramo imeti na meji več policistov in vojakov in moramo spraviti na mejo boljša tehnična sredstva, da jo bomo lahko nadzorovali po celi dolžini.”

Foto: Nova24tv

V sredo so trije migranti, en Maročan in dva Alžirca, ugrabili 80-letnega Mirka Moravca iz Bele krajine ter ukradli njegov avto. Izpustili so ga šele pri Sežani in se nato odpeljali proti Italiji, kjer jih je prijela italijanska policija. Dogodek je pretresel slovensko javnost, za komentar o dejanskem stanju v zvezi z incidentom in migrantsko krizo pa smo prosili obramboslovca in nekdanjega direktorja obrambno-varnostne službe obrambnega ministrstva Boštjana Perneta in člana odbora za notranje zadeve in odbora za obrambo, poslanca SDS Branka Grimsa. 

“Zgodba, ki se je odvila včeraj in ki smo ji priča od novega leta dalje, kaže, kako zelo so se motili tisti, ki so mislili, da je tema z ilegalnimi migranti končana in da so te stvari rešene in urejene. Seveda niso. Za Slovenijo so se šele začele,” je dejal poslanec SDS Branko Grims na tiskovni konferenci o pozivu SDS k ukrepanju v zvezi z varnostno situacijo in ugrabitvijo na južni meji.

“Ilegalne migracije so že nekaj časa problem,” je za Nova24TV povedal strokovnjak za varnostna vprašanja Boštjan Perne in izpostavil, da je s pomladno otoplitvijo pričakovati tudi stopnjevanje števila prihajajočih migrantov.

Povečanje števila migrantov v primerjavi z lanskim letom
“Številke kažejo na kar velik porast ilegalnih migracij. Teh je bilo lansko leto v tem času okrog 600, zdaj jih je že 1.600, tako da gre za nek trend v naraščanju,” kar pa niti ne preseneča, glede na to, da se je Bosna in Hercegovina spremenila v svojevrstno zbirno točko migrantov. “V 90 odstotkih primerov ne gre za begunce, temveč ekonomske migrante.”

Je pa Perne poudaril, da je ugrabitev 79-letnega Mirka Moravca zgolj nadgradnja poročil o migrantih, ki so vlamljali v vikende. “Ob vseh ostalih dogodkih je slej ko prej moralo priti do nekega kaznivega dejanja, do nekega incidenta, kakor so prisotni vsepovsod drugod na ilegalni migrantski poti.”

Perne je povedal, da lahko le ugiba o motivih za tako dejanje, je pa zato opozoril, da se moramo zavedati, da ti ilegalni migranti iz držav, kot so Alžirija, Maroko, Pakistan, Afganistan in druge, za pot na Zahod zapravijo velike količine denarja. Tihotapci to s pridom izkoriščajo. A kar pogosto pozabljamo – ko so ti ilegalni migranti enkrat na pol poti, ne vidijo več poti nazaj, saj bi to pomenilo, da so stran vrgli ves denar.

Boštjan Perne (Foto: Demokracija)

Vprašamo se lahko, ali je torej zgolj obup tisti, ki jih žene h kriminalu? Treba se je zavedati, da je določeno število migrantov, kot pravi Perne, zasvojenih s prepovedanimi drogami, nekateri so tudi sami vpleteni v trgovino z mamili. “Pri takem številu ilegalnih migrantov ne smemo biti presenečeni, da pride tudi do težjih kaznivih dejanj.”

“Ne vem, če se zavedamo, kakšno srečo je imel ta gospod, da se mu nič ni zgodilo,” je opozoril Grims in dodal, da je z ugrabitvijo Moravca postalo jasno, da postajajo ilegalni migranti vse bolj agresivni.

Treba je zagotoviti varnost
“Stvari se zaostrujejo. V celotni Zahodni Evropi ilegalni migranti niso več tako dobrodošli, kot so bili prej, po drugi strani padec ISIS-a in propad islamskega kalifata pomeni, da prihajajo v Evropo tisti, ki so se tam borili,” je povedal Grims in dodal, da če bi politika že pred časom ravnala drugače, potem se ne bi zgodili leti 2015 in 2016, ko smo imeli “Cerar ekspres” z migranti, in se ne bi dogajale kvote.

Poslanec SDS Brank Grims (Vir: STA)

Perne je poudaril, da neljubi dogodek kaže, da je treba poskrbeti za višjo stopnjo varnosti na meji. To se lahko po njegovem mnenju stori s tehničnimi sredstvi ali pa z bolj sofisticiranim nadzorom. “Zagotavljati varnost meje je dokaj enostavno reči,” je povedal Perne, ki je izpostavil, da lahko poskrbimo za zavarovanje meje z ograjo in uporabo brezpilotnih letal, katerih raba pa je na Slovenskem trenutno zadržana zaradi presoje na ustavnem sodišču zahvaljujoč informacijski pooblaščenki. Ravno tako svojevrsten problem predstavlja zgolj en helikopter, za katerega pa ni znano, ali je tudi dejansko v voznem stanju. Bil naj bi namreč v popravilu.

Slovenija je pri uporabi vseh teh sredstev za varovanje meje po Pernetovem mnenju dokaj šibka. “Varnost ni od Boga dana, varnost je treba plačati,” je povedal Perne. “In če hočemo imeti na meji večjo varnost, moramo imeti na meji več policistov in vojakov in moramo spraviti na mejo boljša tehnična sredstva, da bomo lahko mejo nadzorovali po celi dolžini.”

“Verjamem, da policija dela po najboljših močeh, ampak dela po navodilih vlade in zato je vlada odgovorna za stanje, ki smo mu priča,” je poudaril Grims, ki je spomnil, da je policija na novinarski konferenci izpostavljala predvsem samozaščito državljanov.

Absolutna varnost je nemogoča, a zato je treba poskrbeti za najvišjo možno stopnjo varnosti s strani države. Pernetu se zdijo pozivi navadnih državljanov k samozaščiti alarmantni. Meni namreč, da bi morala družba kot celota pritisniti na državo in od nje zahtevati varnost na celotnem ozemlju. “Z organizacijo nekih ilegalnih obrambnih enot ne bomo nikamor prišli,” je povedal Perne.

Organiziranje protestov za varnost
Ljudje so namreč prestrašeni. Politiki na oblasti pa, namesto da bi se s problemom soočili in pomirili strahove, le-te ignorirajo. S tem namenom je Civilna iniciativa proti migrantskemu centru v Beli krajini za soboto, 11. maja, ob 17. uri že sklicala protest za varovano mejo in varnost občanov, ki se bo odvijal na parkirišču pred gradom v Črnomlju.

Grims je ob tem spomnil, da so v SDS nasprotovali pristopu k marakeški deklaraciji, vendar pa je vlada k deklaraciji pristopila in s tem poslala jasno sporočilo ilegalnim migrantom. “To z ilegalnimi migranti je na ozemlju Republike Slovenije postala sedaj industrija. Nevladniki, PIC konkretno, se hvalijo, da hodijo v Bosno in spodbujajo ilegalne migrante, naj pridejo preko meje Republike Slovenije, in jim dajejo navodila, kako naj se obnašajo, ko enkrat prestopijo mejo.”

“Ljudje se morajo počutiti varne,” je povedal Perne. “Če to pomeni dati več vojakov na meje, moramo dati več vojakov na meje.” 

Ivan Šokić

 • samotoje

  “Vemo, da se nahajamo tik pred evropskimi volitvami, da nekatere stranke rade uporabljajo to tematiko in tudi za soboto so že sklicani neki shodi. Zadeve se odvijajo kar precej hitro, če me razumete.”
  Izjava komično razpoloženega Šarca, ki je sicer nekoč že slišal za izraz inteligenca, a do zdaj še ni utegnil pogledati v slovar.

 • Antonius

  V soboto grem z avtobusom organizirano podpreti Črnomeljčane.
  Moja dolžnost je, da jih podprem in se jim pridružim v dobro cele Slovenije.
  Dovolj je letargije, zanašanja in prelaganja na druge.
  Kdor računa na Serpentinškovo posadko je v zablodi. On in Cerar sta kriva, da nas šerijatarji ogrožajo.
  Pridružite se nam v Črnomlju, kdor more, zmore in mu ni Slovenija v nemar.

  • Kordiš

   Lahko še ruskega kolega Kalašnika pripeljem.

   • sloustava

    Verjamem, da bi rad s Kalasnikovim pobijala narod. A tokrat ste se usteli! Prevec nas bo, pa se vi imate svoj, kucanisticni shod na Kotnikovi, de…Slovenec ZA Slovenca v Beli krajini, bandit za siiriate in jugo na Kotnikovi…

 • Slovenec

  Absolutno je Slovenec ogrožen, politicno, moralno, materialno in prepuščen sam sebi. Vse države okoli nas še dosti bolj
  brigajo za svoje ljudi. Ah, seveda tam so
  na prizorišču desne vlade…pri nas pa
  levaki uničujejo Slovenijo in Slovence.

 • Vrhovni sodnik

  Pozorno sem poslušal izjavo ugrabljenega Mirka in kaj je bistvenega povedal kar naj služi ostalim, da ne bodo ponavljali istih napak. Iz posnetkov se vidi, da ima lepo ograjen sadovnjak z dokaj visoko ograjo, povedal je pa naslednje, VRATA V SADOVNJAK JE PUSTIL ODPRTA S KLJUČI V KLJUČAVNICI, tako da je kriminalcem bistveno olajšav podvig. Nekateri bi rekli, da mladi bi pa to preplezali, že mogoče, samo on bi vedel takoj, da mu želijo slabo, imel je mobitel in z lahkoto bi 113 poklical. ZATO ŠE ENKRAT VSEM OPOZORILO, NE PUŠČAJTE ODKLENJENIH VRAT NIKJER, TUDI ZA SEKUNDO NE IN TO NE SAMO OB MEJI, POVSOD, ker si ponavadi kriminalci ogledujejo teren, včasih tudi daljše obdobje, ne da bi vi vedeli za to.

  • Foglof Tunek

   + 10, to mi delo miško.

   • Kordiš

    Zdaj si k SDS prestopil, Julka ti je noga dala.

 • Foglof Tunek

  Jelinčič vabi emigrante na ples, igral jim bo na puško mitraljez.

  • Kordiš

   Medicina dela čudeže.

 • Kordiš

  Lovci bi lahko tekmo organiziral s tarčami na Kolpi.

 • Na špičena kandidatka

  Na soočenju sem bila špica, 100% bom izvoljena.

  • Kordiš

   Ne trapaj baba nora.

 • Foglof Tunek

  Kje so zdaj ZZB NOB borci, da nam uprizorijo, tek na dolge proge.

  • Vrhovni sodnik

   Ala jim vera dohtarjem, zdravstvo še deluje.

 • Novakec1

  A za tako izjavo rabte strokovnjaka, to je jasno vsakemu normalnemu domoljubu.

 • VERZIFIKATOR

  Doku Mentis

  MARA KEŠ

  Mara keš, se pravi gotovino,
  ki prav pridno pere se, migrira,
  meje med državami podira,
  pot utira v novo domovino.

  Mara keš, do njega mu je mnogo,
  pač zato prav strastno vse podpira,
  kar nasilno v stari svet prodira
  in predstavlja se kot res ubogo.

  Mara keš, pomeni mu svetinjo,
  in zato na vso moč cenzurira,
  da normalnost naglo izumira,
  češ da mu za splošno gre blaginjo.

  Mara keš, mu pravi altruizem,
  z vsakim ga podpisom več pospravi
  v lasten žep, ki mu drugače pravi,
  mu na čelu piše: egoizem.

  Mara keš, se pridno podpisuje
  pod vse dokumente gotovinske,
  krivde ne opere zgodovinske,
  lastno si obsodbo izrisuje.

 • rubec

  Tri konstrukte so že ujeli. Komaj čakam, da ujamejo še četrtega.

  • Nata

   Ga ne bodo
   Pač pa bodo oni sami pogruntali kakšen ” konstrukt ” . . . . . so že začeli namigovati –

 • Olga101

  Zanima me, če je policija v “varni Sloveniji” že odkrila, kdo sta “arheologa”, ki sta pomagala divjakom pri zločinu?!!

  • pajot

   Ah,najbrž sta iz Ljubljane. Direktno s PIC-a

 • totex39

  Sedaj se vidi kako zafrustrirane podkupljive ljudi imamo v Sloveniji, da takoj podležejo medijem, policiji in celo Šarcu, ko izjavijo , da so v dvomih o resničnosti podatkov. Smo na isti poti kot ostalih evropskih državah, ko resnico prekrivajo z lažmi..

  • JANEZ GUS

   To počnejo od l41 dalje.Laž na laž.To je piča za blesave volilce.

 • Lord Mercy

  A Janša bo tam?…ali se spet šopiri po twiterju…. če verjameš, spet se bo skrival v bunkerju kot leta 91, nima jajc stopit pred ljudi, še manj nekaj konkretnega naredit za ta narod, razen pametovati iz varne razdalje

  • rubec

   Alah, have mercy on you.

  • sloustava

   Hitchcock je pravi vajenec proti vam in vasim scenarijem. Krvava rdeca zvezda, krvavi nosilci le-te!

  • wert

   Kje boš pa ti lenuh v soboto ? Dolgo si rabil, da si napisal en trapast komentar.

   • Duhec

    Na tvoji babi, medtem ko boš ti pisal butaste komentarje na Novi. A bo ok?!

    • sveta preproščina

     Boh ne daj. Upam, da je nima. Slabi geni, pa to …

  • Duhec

   Ne bo, nima časa. Sej to jih bo manj kot na vaškem pikniku.

   • JANEZ GUS

    Prav smiliš se mi,ker ti nobenega plusa nihče ne stisne Še Lordu se zdiš trapast.Vidim,da si se spet na novo prijavil.Tebe bi morali za stalno skenclat.Tako delajo na vašem D..elu,Novicah…,če nisi njihov vernik.Ne prenesejo kritiko vlade.Zdaj vidiš vašo demokracijo vi pradajzarji.

  • Lord Mercy

   A vas res tako boli resnica o vašem maršalu?…skoz vas poziva na “spontane” proteste ampak ste očitno preleni in preveč presrani da bi kaj naredili, srote Jerice domobranske

   • JANEZ GUS

    Kaj si ti do zdaj naredil za Slovenijo,razen da z varne razdalje odpiraš cvoj smrdljivi rdeči gobec.

    • Lord Mercy

     Za razliko od tebe spoštujem našo državo!…ne nasedam pa propagandi, ki hoče razklat državo na vaše in naše, popoln nesmisel ki mu nasedajo samo ovce, ki vas brijejo brez da bi se vprašali zakaj.

     • JANEZ GUS

      Malo kasno si se spomnil.Ti je kučanov klan dobro opravil.

     • Lord Mercy

      Oh prijatelj meni je za enega penzionista popolnoma vseeno samo nasprotni fanatiki lepite te etikete, ko se bo tudi vam razjasnilo da Janša ni vsemogočen se bomo lahko skupaj smejali, kam so nas politiki naredili, popolno nepotreben prepir, ki ne služi nikomur samp politki

     • tomnidari

      Daj,daj nakladač izdajalski! Ti in tebi podobni ste glavni akterji delitve naši in vaši, ker enostavno nočete priznat, da vaša oblast temelji na ustrahovanju in zahrbtnih umorih iz let 41-45 množičnih pobojih iz leta 45-46, kriminalu in zločinih tajnih služb od leta 50 naprej, predvsem pa na ugrabitvi države leta 91 s kapitalom in ljudmi iz prej povedanih aktivnosti!

   • pajot

    Maršala imaš ti. Že dolgo v peklu,brez ene noge. Teslo.

    • Lord Mercy

     Le kdo bi razumel ta briljanten komentar :D

     • JANEZ GUS

      Vsi ga razumemo samo ti ne.A ti kaj to pove.

  • JANEZ GUS

   Spet so te skencljali.Si nicke lahko sproti zapomniš ,teslo provokatorsko.Imaš celo dva plusa od takega bebca-duhca ,kot si ti.

 • JANEZ GUS

  V Sloveniji imamo tudi svojega Srečka Sojića.-srbskega igravca v nadaljevanki Bela Lađa.Ta naš Srečko skliče svet za nacionalno varnost zaradi babjih čenč,ko pa so ogroženi državljani Slovenije,zaradi njegovih neumnosti,pa nikome ništa.Še ga volite BEBCI.

 • JANEZ GUS

  To,kar se dogaja v Beli krajni,ni samo njihov problem,ampak je problem vseh patriotov,domoljubov,ki želijo dobro Sloveniji.Tega shoda se moramo vdeležit iz cele Slovenije,da pokažemo kako država NE SKRBI ZA SVOJE DRŽAVLJANE.Ta izdajalska vlada naj čim prej spoka.

 • JANEZ GUS

  Murgelski žvepleni se še ni nič oglasil v zvezi z novo migrantsko krizo,ko pa tako rad vsak drek meša.

 • boogin1

  Na Slovenskih Novicah in Delu so me blokirali, ker sem med drugim napisal tudi:
  Milivoj Vojko Mejak
  Res ste komunajzli najbolj primitivna bitja. Zate je ugrabitev slovenskega državljana, ki so ga ugrabili nelegalni migrantje nagajanje SDS ? Vem da imate željo kot v starih dobrih časih metanje v jame drugače mislečih ali v najboljšem primeru Goli otok. Vendar se sedaj tega ne počne več, sedaj uprizarjate montirane procese in sodite in obsodite brez dokazov, vašim pa dokaze pridno brišete.
  S tem, da komentar od uporabnika: Milivoj Vojko Mejak še vedno obstaja:
  https://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/clanek/to-je-povedal-sarec-po-ugrabitvi-mirka-iz-bele-krajine-179527
  Milivoj Vojko Mejak
  To je spet ena floskola SDS in ostalih desnih strank, ki rade nagajao naši vladi …Tako,da bog daj,da se desnica in skrajneži iztrebijo, da jih več ne bo nikjer zato Marjan drži in ne daj se tem političnim igricam…LMŠ imate podporo od ljudstva ne pa od vojke članov…

  Pri izdaji in ogrožanju lastnega naroda, pridno pomagajo tudi režimski mediji.

 • xtc

  Ni panike Marjan zadevo obvlada,stvari delujejo-tud Smith je obvladoval Titanic.
  Kot je Marjan Xarxshi povedal ,da migranti so naši prijatelji ,roblem so domače ksenofobne in fašistoidne skupine ,ki rušijo vlado,ki dela najbolje doslej in stvari pod njo deluujejo.
  In taki ostareli ljudje,ki ne vedo ,da so jih prijazni doktorji in inžinerji malce peljali na izlet,ki si ga drugače nebi privoščili.

 • Janez Kepic-Kern

  PAZIMO NA ZDRAVJE.
  ŠALA
  PRAVLJIČNA
  ZA MOREBITNO SAMOSPREOBRNITEV EX KP, ZK POKOMUNISROV
  V NEKOLIKO BOLJ PODUHOVLJENA BITJA
  ZA DOBRO JUTRO.IN LAHKO NOČ

  ŠALA
  “MATILDA-KLERIKALNA IZMIŠLJOTINA
  in JAVNO ZDRAVSTVO”

  “ŠLAUF”
  – eden od bolj zajetnih SD ALI DESUS poslancex ima govor v DZ, V PARLAMENTU:
  “ KOMUNIZEM NAM JE PRINESEL JAVNO DRŻAVNO. ZDRAVSTVO
  – hitro in zanesljivo pomoč, če ima kdo teżave z zdravjem.
  Mi nasledniki KOMUNISTOV SMO ZELO PONOSNI NA NAŠ JAVNI ZDRAVSTVENI SISTEM”
  V dvorani se sliši posmehljivo hahljanje.
  V odmoru, med malici začuti poslanec
  ŠLAUF – ostre
  ZBADAJOČE BOLEČINE V TREBUHU.
  Vzame si
  poslanec ŠLAUF redoljubno IZHOD ZARADI OBISKA ZDRAVNIKA.
  Poslanec ŠLAUF
  PRIDE PRED VRATA
  NJEGOVE
  OSEBNE ZDRAVNICE – na vratih je
  NAPIS:

  dr XXXXXXXX sem dala

  ODPOVED

  delovnega razmerja
  ZARADI MOJEGA SODELOVANJA V
  POGAJANJIH Z VLADO O DELOVNH NORMATIVIH
  – v primer večjih zdr. teźav

  SE OBRNITE – na
  URGENCO !

  Poslanec ŠLAUF
  se razjezi in si reče:
  ” PA KAJ JE TO, KAJ SE. GREJO TI DOHTARJI. ZAKAJ JIH PA PLAČUJEMO.
  Ji bo treba po partijsko – disciplinirarati”
  A
  ker ga MOČNO ZBADA
  : V. TREBUHU
  gre na URGENCO:
  Tam
  je zatohlo in nabito kašljajočih in stokajočih ljudi.
  ŠLAUF
  se redoljubno vsede in čaka,
  a ker ga kar boleče zbada, gre k ZVONCU
  in začne pritiskati nanj.

  Ven pride čisto mlada
  ZDRAVNICA lepega videza

  in nejevoljno reče poslancu ŠLAUFU:
  “KAJ
  BI RADI – gospod, a ne vidite
  da imamo gnečo
  – OTROCI, NOSEČNICE IN POŠKODOVANI
  – imajo PREDNOST !
  Poslanec ŠLAUF,
  malone zajoka:
  “ AMPAK
  – v trebuhu ME MOČNO ZBADA”
  MLADA ZDRAVNICA – ODLOČMO,
  REALISTIČNO REČE”
  “GOSPOD
  – NAJBRŻ NE BO HUJŠEGA,
  VIDIM,-
  DA STE VELIK IN PREDEBEL, da imate “ŠLAUFE”
  OKROG PASU
  – najbrż ste se samo
  PRENAJEDEL, pa vas zbada.
  Pojdite v LEKARNO – napisala vam bom odvajalo
  LACTASAN”
  Poslanec ŠLAUF
  że res zaskrbljen zase malone zajoka” JA KAJ PA, ČE NE BO BOLJE,
  ČE BODO BOLEČINE ŠE MOĆNEJŠE ?”
  Nervozna mladenka,
  ZDRAVNICA poslancu ŠLAUFU reče:
  “JA ?
  PA POKLIČITE – 112
  PA PRIDEMO – NA – DOM – po vas – – GOSOPOD” “
  Bom storil tako, samo ne govorite mi GOSPOD – jaz sem TOVARIŠ”
  “SVA
  ZMENJENA, delo imam,
  GOSPOD,
  MENE VAŠE POSLANSKE AFNARIJE – NE ZANIMAJO.
  ČE BO SLABŠE POKLIČITE SNMP 112
  – zdravnica – TILI – PRIDE VEDNO HITRO, KAMORKOLI, KADARKOLI IN ZASTONJ”
  – reče posmehljivo njej zoprnemu
  poslancu
  ŠLAUFU” L. r. Janez K. Kern KOMENDA
  P. s.
  KONEC ŠALE.
  1. del,
  se bo nadaljevalo

  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • a few seconds ago
  še tu
  2 . DEL

  ŠALA
  O
  “MATILDI – KLERIKALNI IZMIŠLJOTINI IN JAVNEM ZDRAVSTVU R. SLOVENIJE”

  Poslanec ŠLAUF odide z URGENCE- ZD JAVNO ZDRAVSTVO in gre po ODVAJALO -“LACTOSAN” , ki ga je że čakalo v LEKARNI, ker je deżurna zdravnica recept ZA ODVAJALO – napisala V RAČUNALNIK..
  Poslanec
  ŠLAUF. se odpelje DOMOV. Tako močnih bolečin v njega DEBELEM “ŠLAUFASTEM TREBUHU – ni več ćutil – vendar je postajal – VSE BOLJ SLABOTEN, BREZ MOČI.
  Poslanec ŠLAUF se uleże, GRE POČIVAT – a ker je čutil NAPENJANJE, TISČANJE V NJEGA HRANE
  POLNEM “ŠLAUFASTEM” – trebuhu,
  vzame ODVAJALO “LACTO-SAN, LACTE-CON” eno profesionalno medicinsko – ODVAJALO – pač.
  Čez cca 15 minut
  – poslanec ŠLAUF – začuti močno potrebo po ODVAJANJU BLATA
  iz njegovega, vedno hrane polnega, velikega, “ŠLAUFASTEGA ” trebuha.
  Gre na WC, opravi veliko potrebo.
  Ko pa pogleda v WC ŠKOLJKO in vidi svoje blato – SE NA SMRT PRESTRAŠI.
  BLATO
  v WC ŠKOLJKI je bilo namreč – ČISTO KRVAVO.
  Poslanec
  ŠLAUF – si umije roke, s tresočimi rokami prime svoj moderni “PAMETNI MOBI”
  IN
  POKLIČE – ŠTEVILKO ZA NUJNO MEDICINSKO POMOČ – 112 !
  Poslanec ŠLAUF -reče glasu zdravnice,
  ki se odzove; “PRED DVEMA URAMA SEM BIL PRI VAS – NA URGENCI
  ZARADI BOLEČIN V TREBUHU, VZEL SEM TISTO ODVAJALO, KI STE MI GA PREDPISALI,
  ŠEL
  SEM NA WC – MOJE BLATO – JE ČISTO – K R V A V O”.
  Boli me ne več,
  VENDAR SE POČUTIM ČISTO – SLABOTNEGA”.
  Glas mlade zdravnice mu hladnokrvno odgovori:
  ” ja se vas spomnim, tisti preveč debeli poslanec ŠLAUF – ste kajne?
  HJA, ČE JE VAŠE BLATO POLNO KRI IN STE ČISTO SLABOTNI, POTEM?”
  “POTEM
  BO PRIŠLA – HITRO – K VAM NAJBOLJŠA ZDRAVNICA, KAR – JIH JE,
  gospa
  TILI, TILIKA, MATILDA !. Nič se ne vznemirjajte, kar počivajte – V 15 MINUTAH BO PRI VAS”
  Tresoči se,
  slabotni poslanec ŠLAUF – reče: ” ja, vas bom ubogal, počival in počakal to ZDRAVNICO – “TIILI”
  Glas
  mlade zdravnice prijazno, a hladno reče:
  “Sva ZMENJENA – V 15 MINUTAH BO – “najboljša zdravnica, gospa – TILI” PRI VAS !
  Poslannec ŠLAUF
  – se ves slaboten in tresoč se uleže in začne – čakati ! na “TILI” ! L:R: JANEZ K: KOMENDA
  p.s.
  KONEC ŠALE
  2. DEL
  se bo nadaljevalo.

  1
  •Edit•Reply•Share ›

  Avatar
  Janez Kepic-Kern Janez Kepic-Kern • 5 minutes ago
  ŠE TA DEL.
  3. DEL
  ŠALA
  O
  “MATILDI – “KLERIKALNI IZMIŠLJOTINI” IN O JAVNEM DRŽAVNEM ZDRAVSTVU”

  Poslanec ŠLAUF
  nemočno leže in komaj pri zavesti opazi
  SUHO , VISOKO ŽENSKO, ki se mu umirjeno, negrozeče približuje,
  poslanec ne ve – ali se je stvorila iz niča – ali je prišla skozi vrata,
  samo vesel je,
  da ni več sam
  in vpraša – VISOKO KOŠČENO ŽENSKO ”
  “A VI STE PA
  TISTA NAJBOLJŠA ZDRAVNICA – “TILI”
  ali kako vam je že ime – A ME BOSE POZDRAVII ME ODREŠILI TE NEMOČI,
  KI SEM JO POLN,
  KOMAJ LAHKO ŠE MISLIM, DAJTE ME REŠIT, ODREŠITI ”
  “JA
  TOČNO TO BOM NAREDILA
  – ODREŠILA VAS BOM VAŠEGA TELESA
  IN
  VAS POZDRAVILA,: nisem zastonj na glasu – kot najboljša,
  CELO OD BOGA DANA ZDRAVNICA, SEM – “BOŽJA DEKLA – “MATILDA”
  Poslanec
  ŠLAUF – se zdrzne,
  IN ZATULI
  ZADNJA ENERGIJA PLANE IZ NJEGA”
  – IN ZATULI:
  “Pa kakšno je to – naše POKOMUNISTIČNO ZDRAVSTVO ?
  REDNI ZDRAVNIKI,
  KAR DVIGNEJO ROKE OD MENE, ME NIČ NE ZDRAVIJO,
  IN
  ME KAR PREPUSTIJO – VAM – VAM – M A T I L D A !
  NO
  ZDAJ VSAJ VIDIM, DA RES OBSTAJATE,
  SEM VEDNO MISLIL
  – TO
  GOVORJENJE O “MATILDI” – JE KLERIKALNA IZMIŠLJOTINA !” “MATILDE – ni !
  V
  kakšno zmoto me je pahnil
  – TA
  “PREKLETI” KOMUNIZEM – HVALABOGU – OBSTAJATE – MATILDA !”
  Brez vas
  bi bil zdajle – sam. To bi bilo pa res – grozno !!” AMŠAK,
  VI “ZDRAVITE”
  – TAKO – DA ME BOSTE – USMRTILI: saj za moje predebelo telo mi – NI DOSTI !
  Ampak
  – nikoli nisem verjel v – “DUŠE”
  za mene, mojo pamet, osebo – ZA MOJO DUŠO – bi rad – DA NE BI UMRLA !
  NE
  NE BO KAR – UMRLA – VAŠA – SICER NE PRAV LEPA DUŠA.
  Bom
  jaz poskrbela, da vas bo pogledala MARIJA, PA SV. PETER TUDI !
  Poslanec
  ŠLAUF
  reče” ” O HVALABOGU, DA VI – MATILDA, MARIJA, SV. PETER ,
  KI
  SEM VAS JAZ – imel – ZA IZMIŠLJOTINE “FARJEV” – RES OBSTOJITE !
  BREZ
  VAS – BI BIL ZDAJLE – ČISTO – ZGUBLJEN ! SAM!
  SREČANJA
  Z MARIJO – SE VESELIM ” S SV. PETROM – TEGA SE MABJ VESELIM !”
  A
  reče MATILDA”” NAJPREJ UREDIVA TELO ” vaš trebuh je poln krvi.
  PRENAŽIRALI STE SE HRANE –
  – PRIŠLO JE DO RAZTRGANIN ČREVESJA, HITER IZLIV KRVI !
  Tu
  navadni zdravniki – ne morejo nič – ZATO SEM PRIŠLA – JAZ – MATILDA !”
  Poslanec
  ŠLAUF reče: “RAZUMEM, ZA TELO MI NI -NIČ.
  Le MARIJE – NE POZABITE POKLICATI !”
  “Ne bom
  pozabila Marije !
  – poklicat REŠILA VAS SICER NE BO – A VSAJ – K SV. PETRU VAS BO USMERIILA ”
  Poslanec,
  pokomunistični poslanec ŠLAUF reče””NAJ SE ZGODI BOŽJA VOLJA”
  Ko
  MATILDA ZASLIŠI – TE BESEDE – STISNE SRCE IN ODPIHNE ŽIVOST
  IZ
  POKOMUNISTIČNEGA POSLANCA – ŠLAUFA , ki neha dihati !
  MATILDA
  zašepeta:”MARIJA – ENA NOVA DUŠA ZATE !” IN MATILDA
  – ODIDE
  – od mrtvega telesa poslanca – ŠLAUFA.
  V
  PROSTOR – VSTOPI MARIJA: v svoj plašč zajame ŠLAUFOVO DUŠO.
  Sliši
  se ŠLAUFOV GLAS: ” tako lepe ženske
  KOT SI TI MARIJA še nisem videl”
  MARIJA REČE: “MORDA RES – VENDAR SEM PRECEJ STROGA.,
  Tamle
  je lestev do sv. PETRA” Ne padi z nje” L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  nekoliko pravljične šale,
  morda se bo nadaljevala
  “POSKRBELA BOM ZA – VAŠO DUŠO” – REČE ŠE – MARIJA !

 • Lord Mercy

  pa je res tako, skupaj, poslat vojsko na mejo je nesmisel, prepustimo da za to poskrbijo, državni organi razen če na 100 metrov postavimo, po celi meji opazovalce, to žal ne gre, bodimo realni in problem rešimo sistemsko, lah še se toliko trudimo migranti bodo še vedno prečkali mejo….sem pa za to da, ko se jih ujame pri kriminalnih dejanjih mora bit zakonodaja zelo stroga!

 • Janez Kepic-Kern

  NOBENE ZGROŽENOSTI
  – NOBENEGA SOČUTJA Z 79 LETNIM GOSPODOM ! Med “žal našimi” “politiki”
  TUDI TU
  ODZIVI
  POKOMUNISTIČNIH PREDSTAVNIKOV
  STRANK
  SD, LEVICA, SAB, LMŠ, DESUS, SMC STRANČIC – SO BILI – MEDLI
  ALI
  PA JIH SPLOH – NI BILO !
  ENAKO VELJA TUDI
  ZA “ŽAL” PREDS. BORUTA PAHORJA
  IN
  “ŽAL” PREMIERJA – MARJAN ŠAREC – NI
  IZRAZIL
  NOBENE RESNIČNE ZGROŽENOSTI, SOČUSTVOVANJA
  – NAD TEM,
  KAR SE JE ZGODILO – OK SLOVENCU, – GOSPODU MORAVCU.
  LMŠ M.Š.
  NAJ KAR ODSTOPI
  IN SE POSVETI IGRALSTVU
  – NIČ GA NE BOMO POGREŠALI.!
  NAJ ODSTOPI !
  Sposobnejših od njega, za slovenstvo in nas Slovence – bolj zavzetih ljudi SLOVENCEV,
  IMAMO – V SLOVENIJI – DOVOLJ !
  VSI
  SE STRINJAM- O.O TEM.

  ZELO PODOBEN JE SPODNJIM EX KP,ZK ZAGOVORNIKOM KOMUNIZMA,
  NEUREJENIH MIGRACIJ ITD.

  IZTOK PUŠNIK=F.TUNEK, “RDEČI BALON”, “DUHEC” “LILI PILI” ITD.
  NISO
  IZRAZILI NOBENEGA SOČUTJA
  DO
  UGRABLJENEGA – GOSPODA MORAVCA.
  ZATO
  TA SPODNJI ZAPIS

  RAZVESELJIVA, UPAJMO – RESNIČNA VEST.
  ŠALA

  RAZVESELJIVA, URADNO ŠE NE POTRJENA VEST !

  PO LJUBLJANI SE GOVORI,
  DA SO AFROISLAM MIGRANTI
  POSTALI
  POZORNI NA – “DUHCA”, NA “RDEČEGA BALONA” , NA IZTOKA PUŠNIKA=F. TUNKA ITD.
  IN DA SO
  JIH – UGRABILI
  NJIH
  TER
  TUDI NEKAJ – POLITIČNIH
  IN EX KP, ZK KOMENTATORSKIH – PODPORNIKOV – NEUREJENIH AFROISLAM MIGRACIJ !
  ZLASTI
  SE V NENAVADNEM POLOŽAJU – UGRABLJENCEV
  BAJE
  NAHAJAJO “ŽAL NAŠI” PROVOKATORČKI – S TEGA OK PORTALA NOVE 24 TV !
  NJIH
  AFROISLAM UGRABITELJI SO IZ NEKIH – SE ZDI – KANIBALSKIH
  PLEMEN AZIJE IN AFRIKE .
  UBOGE
  “RDEČEGA BALONA, IZTOKA PUŠNIKA=. TUNKA, DUHCA in ostale
  imajo baje – KANIBALSKI – afroislam migranti
  UJETE IN ZVEZANE
  NEKJE V KOČEVSKIH GOZDOVIH !
  Kanibalski afroislam migranti – KURIJO OGENJ !
  Gladijo se po trebuhih in cmakajo, se oblizujejo
  ter
  KAŽEJO
  NA RDEČEGA BALONA, NA IZTOKA PUŠNIKA, NA – DUHCA ITD.
  IN
  GOVORIJO : KEBAB, KEBAB, KEBAB – MLJASK !
  UH !
  Čuden konec življenja
  se obeta – se zdi
  RDEČEMU BALONU, F.TUNKU=IZTOK PUŠNIKU, DUHCU ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE,
  bolj slabe “kanibalske” šale.