“S*ukati ga treba. Popolnoma ga je treba s*ukati,” je izrekel Branko Masleša, podpornik agresorske JLA in oboževalec natančnih strelov v čelo

Branko Masleša. (foto: Youtube)

Branko Masleša. (foto: Youtube)

“S*ukati je ga je treba. Popolnoma ga je treba s*ukati,” so bile besede takratnega predsednika Vrhovnega sodišča Republike Slovenije Branka Masleše. Vse to je slišal Radovan Marvin ter javno povedal pred državnozborsko komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti. V nadaljevanju članka pa se bomo spomnili še na nekatere škandale, v katerih je nastopal Masleša. Spomnili se bomo na njegov škandalozni govor na Dnevih slovenskega sodstva v Podčetrtku junija 2014. Branko Masleša pa ima tudi krvavo zgodovino sodnih primerov v komunistični Jugoslaviji. Ni pa si želel niti samostojne Slovenije, saj je odkrito navijal za agresorsko Jugoslovansko ljudsko armado.

Primer Patria je predstavljal končni obračun globoke države z Janezom Janšo. Pri glavnih potezah “globoke države” pa je ključno vlogo igral takratni predsednik Vrhovnega sodišča RS Branko Masleša. Samega sebe je razkrinkal v ljubljanskem lokalu Ambient. “S*ukati ga je treba. Popolnoma ga je treba s*ukati,” so bile grozljive besede vrhovnega sodnika Masleše o Janezu Janši. Vse to je skupaj s svojo ženo slišal Radovan Marvin. Svoje besede je še enkrat podkrepil s pričanjem na komisiji za peticije, človekove pravice in enake možnosti. Zaslišanje je potekalo 23. oktobra 2014.

V nadaljevanju je Radovan Marvin na pričanju zgroženo nadaljeval: ““Enostavno sem obstal in se vprašal, kaj sem pravkar slišal pri vsej tej zadevi? Ženo sem vprašal, a si ti to slišala, kaj se je izgovorilo? Pravi, da je slišala. Pa to ni normalno, pa nisva bila edina v tistem trenutku tam.” Marvin je v luči te izkušnje poudaril dejstvo, da imamo v Sloveniji problem, saj nimamo neodvisnega sodstva in neodvisnih sodnikov. “Meni je strašno žal, da se danes nisem mogel srečati z gospodom Maslešo in ostalimi,” je še dodal.

Sodnik Branko Masleša: Janšo je treba sf…ti

Pričenja se (14.11.2019) sodni postopek proti sodnikom in tožilcem, ki so krivično sodili v zadevi Patria. Kljub nedvoumnim dokazom o krivičnem in pristranskem, politično motiviranem toženju in sojenju – ter soglasni odločitvi Ustavnega sodišča o razveljavitvi sodb na vseh stopnjah – prihajajo informacije, da naj bi sodnica Metka Turk (nekoč Dejak) postopek peljala tako, da Masleše, Hrastarjeve in ostalih ne bi niti zaslišala, ker se bojijo kamer pred sodno dvorano. Upajmo, da so to samo govorice. Enega od dokazov o "zagretosti" in "nepristranskosti" sodnika Masleše si lahko ogledate tudi na spopdnjem kratkem posnetku.

Gepostet von Janez Janša am Mittwoch, 6. November 2019

 

Izkoristil priložnost ter si kot neodvisen sodnik prilastil komentiranje sodbe Patria na Dnevih slovenskega sodstva
Branko Masleša pa si je kot predstavnik najvišje sodne oblasti privoščil nedopusten komentar na Dnevih slovenskega sodstva v Podčetrtku junija 2014. Čeprav je sodeloval v postopkih vrhovnega sodišča pri zavrnitvi sodbe v primeru Patria, si je vzel pravico in govoril o tem primeru. “Naj takoj povem, danes nameravam govoriti o zaskrbljujoči pojavnosti, ki spremlja najbolj znano pravnomočno sodbo zoper Janeza Janšo in ostale, ne da bi si drznil seveda spuščati v ocenjevanje njene pravilnosti in zakonitosti. Omalovaževanje, kar že skrunitev table največjega višjega sodišča v državi, z jasno sporočilnostjo, ki so jo zaznali le redki, da gre za naslednjo tarčo, bodočo trofejo, je nedopustno. Njene namestitve ob tabli nekega sodišča, ki ga ni več in ki ni bilo naše, ni mogoče razumeti drugače. Posebej, če je pospremljena z izjavami pravnomočno obsojenega eminentnega politika, da če še ni takega sodišča, bo pa že ustanovljeno, ki da bo to pravnomočno sodbo spravilo s sveta, oziroma da pravnomočne sodbe ne spoštuje, bolje bi bilo sprejema, pač pa, da jo le upošteva. S tem se v bistvu vsaj besedno postavlja nad zakon. Sporočilnost takega ravnanja, ki sodišče in s tem sodstvo prikazuje kot ciljno trofejo, je zato izjemno nevarno, saj vodi v razgradnjo ustavnih temeljev države. Da je taka ocena na mestu, zgovorno potrjuje izjava, v kateri je politik za TV Slovenija povedal, ‘da bije zadnja ura tistemu, kar se je po osamosvojitvi Slovenije skušalo predstavljati kot neodvisno sodstvo’,” je v svojem govoru poudaril ljubitelj streljanja ljudi v čelo Branko Masleša.

Foto: Youtube

Foto: YouTube

Govor je sprožil pravi val zgražanja med nekaterimi sodniki. Zaradi ravnanja Branka Masleše sta iz sodniškega društva izstopila Barbara in Jan Zobec. Aktualni ustavni sodnik Marko Šorli pa je v pismu pozval sodniško društvo, da naj se opredeli do škandaloznega nastopa Branka Masleše. “Masleša ne more pregnati senc, ki so nad njim in o katerih so pričali trije omenjeni sodniki. Z razčiščevanjem sporne preteklosti Masleša ne bi smel obremenjevati sodstva in sodnikov, saj v tej zvezi ne more nastopati kot predsednik vrhovnega sodišča in predstavnik sodstva,” je izjavil Marko Šorli za nacionalno televizijo.

Nasprotnik osamosvojitve Slovenije in oboževalec agresorske Jugoslovanske ljudske armade
Branku Masleši slovenska država in osamosvojitev nista bili prioriteta. Častil je vlogo vojske JLA. “Masleša je odkrito nasprotoval osamosvojitvi Slovenije. Med vojno je govoril, da se mora Jugoslovanska armada brez milosti maščevati,” je njegovo “navdušenje” nad slovensko osamosvojitvijo in veliko oboževanje agresorske Jugoslovanske ljudske armade opisal vrhovni sodnik Jan Zobec.

Foto: Youtube

Foto: YouTube

Krvavi zločini komunističnega sodnika Masleše
Branko Masleša je eden najbolj krvoločnih sodnikov bivšega komunističnega režima. Leta 1982 je v vlogi preiskovalnega sodnika sodeloval pri mučenju človeka, ki ga je zaprla Udba. “Vaš sin ni niti kriv niti bogosumen, držimo ga zaradi drugih,” je Masleša izjavil v takratnem procesu. Priprtemu nedolžnemu človeku bi lahko pomagal, pa mu ni, saj je bil pod vplivom Udbe, se je tistih dogodkov spominjal pesnik Matej Bor.

Foto: Youtube

Foto: YouTube

Masleša pa se je vpisal v neslavno zgodovino slovenskih sodnikov tudi kot zadnji predstavnik komunističnega režima, ki je izrekel smrtno kazen človeku. Leta 2010 je Karel Peter Schwarz v časniku Frankfuter Allegmeine Zeitung zapisal: “Vsaj v enem primeru je poskrbel, da smrtni strel na vzhodnoevropskega begunca ni bil kazenskopravno obravnavan.” Masleša je bil zadnji sodnik v komunistični Sloveniji, ki je izrekel smrtno kazen. Njegovi bivši sodniški kolegi pa so bili zgroženi nad navdušenjem Masleše, ko so ilegalnega prebežnika ustrelili v čelo. Njegovo okrutno dejanje so potrdili sodniki Jan Zobec, Rudi Štravs in Janez Brank. “Poletnega dne leta 1982 ali 1983 je Masleša prišel z ogleda ubežnika čez jugoslovansko-italijansko mejo in povedal, kako je neki vojak nekoga ustrelil z zelo natančnim strelom v čelo,” je leta 2010 izjavil takratni vrhovni sodnik Rudi Štravs.

Foto: Youtube

Foto: YouTube

V zimskem času 1987-1988 je bil v Šempetru v Novi Gorici na ogledu ubitega civilista. Civilist je poskušal tihotapiti kavbojke z Italije. Sodeloval je pri prikrivanju umora, je v pismih bralcev v tedniku Demokracija zapisal Teodor Durnik. Nov škandal si je privoščil ob umoru sezonskega delavca iz Vojvodine. Masleša bi moral prijaviti storilce, a jih je zaščitil. Branko Masleša je s kolegi na smrt obsodil psihiatričnega bolnika v času, ko je bilo jasno, da bo smrtna kazen odpravljena. Svojega dejanja ni nikoli obžaloval.

Branko Masleša in njegova neodvisnost
V času kandidature Branka Masleše za predsednika vrhovnega sodišča se je pojavilo mnogo očitkov ter informacij glede njegove sporne vloge v komunističnem režimu. Branko Masleša je v bivšem režimu sodeloval v mnogih postopkih, v katerih so bile posameznikom kršene človekove pravice. V nekaterih primerih so plačali s smrtjo, za kar je bil odgovoren prav Masleša. Njegova kariera je bila z vidika današnjih demokratičnih in pravnih standardov polna krvavih zločinov in dejanj, zato ne bi smel zasesti niti mesta tajnice na sodišču, kaj šele mesto predsednika Vrhovnega sodišča RS. Vendar je globoka država Masleši vselej dajala oporo, saj je izvedel eno najbolj umazanih in sramotnih epizod v slovenskem krivosodju.

Luka Perš

 • Vrhovni sodnik

  Zaradi te barabe se še danes sramujem, da sem V.s.

  • Poštenjakar

   Za kaj, stric je do mene pošten in dober.

 • VERZIFIKATOR

  Strašni Sven

  SAJ NI TAK

  V šoli se nedavno je godilo,
  dvignil se predstavnik je razreda,
  češ da ni v učilnici nereda,
  našel je za vse opravičilo.

  Brankec miselno ni impotenten,
  najprej je predstavnik vsem povedal,
  le da včasih pač se ni zavedal,
  da je zmanjšano inteligenten.

  Brankec za naš razred ni tegoba,
  zdaj v nadaljevanju je sledilo,
  res pa se mu kdaj je zalomilo,
  ker po duši strašna je lenoba.

  Brankec ni kot drugi, veste, fanti,
  ne pretepa se in se ne suva,
  čevlje prevelike le obuva
  pa potem nemočno pač robanti.

  Brankec pravzaprav sploh ni baraba,
  prilike tako so naredile,
  fanta previsoko povzdignile,
  da izpadla stvar je kot ogaba.

 • VERZIFIKATOR

  Ranko Slameša

  AMBIENTALNA

  Dva bila sta, on in neki Cvetko,
  bedasto se je širokoustil,
  vulgarizmov cel šaržer izpustil,
  koga da bo spravil, vpil je, v kletko.

  Cvetko, ki bil z njim je, je že mrknil,
  si še ta bo želel kmalu mrka,
  topogleda in zabita crka,
  pritepenec, ki se je zakrknil.

  Ali pač še ni dovolj vulgarno,
  da bi razumel lahko tovariš?
  Bolje bo, po mizi če udariš,
  lopneš v ambientu preudarno.

  Lopneš po betici ga pristranski,
  kjer je najbolj tumpasta in gola,
  da sesedel se bo končno s stola,
  ambient ugledal svoj balkanski.

 • Ivan Ivanovič

  V Sloveniji gotovo narediš kariero, če se udinjaš mafijskem klanom, ki vladajo Sloveniji.

 • Amerikanc

  Ko ga srečam na koprskih ulicah ali kafičih, kjer pametuje s svojimi Yugovići – udbopartijskimi podrepniki, vedno pljunem proti njemu in njegovi “druščini”; kar mi sploh ne zameri. Očitno je navajen preziranja in se je s tem sprijaznil.

  • GopnikHD

   A si ga pljunil z jajčnim likerjem?

 • gabrijelobid

  In kaj tale še dela tam kjer dela?

  • Stajerka

   …zapira politične nasprotnike in rešuje mafijaše iz prave politične opcije……

 • macon

  Masleše so sodniki in celo predsedniki vrhovnega sodišča samo v totalno sfukanih državah, ki se pretežno pretvarjajo, da so demokratične.

  Je še en od mnogih dokazov obstoja levega režima.

 • Stajerka

  …..a OECD ve kako je naše sodstvo neodvisno?……nedolžno kot pariška prodajalka ljubezni……

 • Antonius

  Med II. svetovno vojno in takoj po njej so v Sloveniji *sfukali* sto tisoč ljudi.
  Po umoru Krambergerja zdaj piha veter političnega straha, zato se Janše ne upajo *sfukati* na Krambergerjev način.
  Vprašanje visi nad nami, kako bi se krivosodni Masleša obnesel takoj po II. vojni, če bi imel v rokah orožje za *sfukavanje?!

  • sodnikisozločinci

   Velika verjetnost je, da po vojni ne bi šel študirat pravo, ampak bi glede na izkušnje iz zaključnih operacij(operacijo treba razumeti dobesedno) enobeja odprl mesnico.

 • montyamp

  Spet je napočil tisti trenutek , ki kar kliče po sodelovanju astrološke psihologije z zdravo kmečko pametjo . Najprej seveda seznam rojenih v znamenju kozoroga , da statistike potrdijo sume tistih ki trdimo , da pa le nismo vsi ljudje enaki .
  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Šketa Drago , Anton Rop , Matjaž Han , Franc Trček ,Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Zmago Jelinčič , Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Tjaša Andrée Prosenc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka , Iztok Podbregar , Svetlana Slapšak , …………. Kocjanćić , Miklavćić , Isajlović , so tudi že kandidati za preimenovanje v hijene .

  • tohuvabohu

   Prjatu, a se nismo zmenili, da boš nehal s temi astrološkimi traparijami?

  • milanček

   za transport v koto!

 • antimur

  Takšen totalni človeški izmeček kot je Masleša, ni v nobenem primeru, ne po pameti, ne kulturi, celo izgled ima svinjski, primeren za kakšnokoli državno službo, še najnanj pa za sodniško, je pač neinteligentni, antislovenski bosanski pritepenec kot Murglca.

  • Kapodistrias

   No, mama je Slovenka.

   • antimur

    Pa Jankovićeva tudi, toda to ne spremeni ničesar, ti balkanski geni so tako zasvinjani, da ima samo en atom razpolovno dobo več kot pet generacij.

   • Den456

    25.10.1991 so ga pozabili nagnat na trajekt. Tudi njegov prijatelj murglpalček bi moral takrat na ladjo.

 • montyamp

  Kaj srbski Bosanec išče v Sloveniji ???
  Če mu kaj ne paše lahko hitro odide (spizdi) .

  • Andrej, Miha ali Jure

   Ostal je, ker se rad druži s pizdami.

 • JANEZ GUS

  Sfukani,počasi lezeš na pokošeno.Ko boš cel zunaj ti ni spasa.Takrat boš sfukanec ti in tvoji rdeči lakajski medeji.

 • JANEZ GUS

  Kako daleč je že ovadba proti zločincu Franti.To je treba vprašat vsak dan.

  • sodnikisozločinci

   Od tega ne bo nič. Umor je zločin, ki se preganja po uradni dolžnosti. So državni tožilci kaj naredili za ugotovitev krivcev za množičen umor več stotisoč ljudi? Nič, zato ker niso hoteli. Tudi, če ga obsodijo, si ne bodo oprali vesti, raje vidim, da ga ne obsodijo.

 • karpelec

  Ma glih priročna glava za s”” kati v njo.

 • Hribouc

  Barabo je treba vprašati sledeče vprašanje:

  1. kam so pokopavali postreljene na meji?

  Seveda se ve, da so jih metali ali v jame na Krasu ali pa kurili v udbovsko-kosovskem
  Aušvicu – v apneniici/cementarni v Solkanu

  Bil je del sistem in je moral vedeti in ga je treba zato preganjati. Zločin je zločin!

 • no name rider

  Masleša je goden za xyz. Mislim, da je že skrajni čas, da se xyz to 5 kolono in pa že tretjo generacijo namerno uvoženih pritepencev v Slovenijo, ki so bili podtaknjeni na vse pomembne uradniške funkcije državnega aparata v bivši jugi in so ostali na istih ali še celo boljših pozicijah.

 • Andrej

  Glede na opis v članku je Masleša naravnost idealen za predsednika Vrhovnega sodišča. V komunističnem okolju, ki ga imamo, drugače sploh ne more biti.

 • Slovenec

  To je to, ko imamo srbski lobi v Sloveniji in s podporo bivšega režima.

  • JANEZ GUS

   Beri kučanove murgelske mafije.Vsem agresorskim oficirjem je podelil penzije,bolni veterani pa crkujejo od miloščine.Srpentinšek pa jim drži štango.

 • NoName

  Vsi, ki so imeli karkoli z prejšnjim sistemom bi jih morali nemudoma odstaviti in namestiti z mlajšimi ljudmi, ki z komunizmom niso imeli nobenega stika.

  • JANEZ GUS

   Že l91.Zdaj se je golazen nakotila.

 • Nata

  Tako si ta pravi predstavljajo – neodvisnot.
  Saj poznamo silno neuvrščenost JUge, ali ne ??
  Pufe so jemali na Zahodu, pa so se šli neodvisnot z državami svoje baže. . . . . . vse po vrsti pa so bile diktature najhujše vrste !

  • lena

   Sodstvo nikoli ni bilo neodvisno in kakor kaze na tam zaposlene, nikoli ne bo!

 • JANEZ GUS

  Trije zločinci,ki si jih moramo zapomnit in arhivirat.

 • sodnikisozločinci

  Kompletno pravosodje je banda zločincev, povsem enakih temu srbenclju.

 • trumpet2018

  srbsko čefurska mafija, veliko so jih že sfukali, če ne gre drugače , te razglasijo za duševno bolnega in te zaprejo na psihiatriji, ali pa likvidacija, po zamenjavi oblasti bo treba to vse zamenjat in pozapret zaradi zlorabe sodstva v pollitične namene

 • milanček

  masleša, pokvarjen čefurski gnoj, tudi tebe bo treba sfukati, mogoče z natančnim strelom v čelo!

 • milanček

  masleša, pokvarjen čefurski gnoj, zelo, poudarjam, zelo čuvaj kućana, še enega čefurja, da se mu slučajno zdravje kaj ne pokvari, ko gre on v 3pm, si ti takoj za njim, zdravje je največje bogastvo!

 • Rožle

  DESNICA == RED … MIR … POŠTENOST … VZAJEMNOST … PATRIOTIZEM …

  **********************************************************************

  LEVICA == KAOS … NEMIR … KORUPCIJA … NACIONALIZACIJA … IZDAJA … HULIGANSTVO … DROGA .. UMORI

  **********************************************************************************************

  • GopnikHD

   Hohoho debelušček. Ako si pravi desničar, boš ljubil fanta oblečenega v punco. https://youtu.be/WnRxpToNGns

   • Rožle

    Beličič .. tako se pa že ne boš nikoli pozdravil ..

 • Miro Jereb

  masleša…ZA KOZLAT.

 • xtc

  Masleča je v bistvu isto kot sodnik NSADPja-Stasija ipdsamo ne vem če bi s takim pedigrejem,v EU kje še sodil,verjetno bi gulil doživljenske z marsikatirim svojim sodnim kolegom v pravni državi.
  Tipičen kimunističen Cnogorac.

 • slosin

  “S*ukati ga treba. Popolnoma ga je treba s*ukati,” ……Maslešo in vse njemu podobne….

 • lena

  In gospod spada med izobrazence, inteligenco?

 • vero bebe

  POSOJILO MED ZASEBNIMI INDIVIDUALI V 72 URAH
  Pozdravljeni gospod / gospa
  Potrebovali ste denarno posojilo med posamezniki za
  soočiti se s finančnimi težavami, da bi lahko prestopil iz mrtve točke
  finančna kriza, ki izzove banke, resne ponudbe za posojila, poštena
  certifikat in hitro od 2000 do 10.000.000 EUR za obdobje od
  odplačilo od 2 do 25 let se naša stopnja razlikuje za 2%.
  Če želite izvedeti več o naših ponudbah, mi pišite za svoja osebna posojila
  Moj e-poštni naslov : [email protected]

 • gabrijelobid

  A to je sodnik????

 • Kapodistrias

  Če kdo, potem tega tipa poznajo domačini, Koprčani. Dober šahist, v družbi s somišljeniki kar družaben človek, sicer pa ideološko zadrt levičar, jugonostalgik (seveda, Juga mu je dala vse, izobrazbo, položaj, nedotakljivost, privilegije – kdo je ne bi podpiral), prepričan boljševik, skratka eden tistih, ki bi v imenu ideologije brezvestno ubijal (no, ne lastnoročno: to bi prepustil ekzekutorjem – sam bi pa pri tem neizmerno užival).