fbpx

Svet v letu 2018 po RTV: O terorizmu niti besede, povsod le vzpon fašizma in nacionalizma! Tako izgleda svet skozi oči levoliberalne novinarke Milinkovičeve ter elite, ki obvladuje javno televizijo!

Novinarka RTV Helena Milinkovič. (Foto: Fb)

Ob koncu leta 2018 so na RTV Slovenija pripravili oddajo Svet v letu 2018, ki naj bi služila kot pregled ključnih dogodkov, ki so odmevali po svetu. A kaj, ko je avtorica oddaje Helena Milinkovič slednjo spremenila v levičarsko natolcevanje, ki nima nikakršne zveze z realnostjo. Kot taka oddaja vseeno lahko služi kot dober vpogled v razmišljanje zaslepljenih socialistov, ki za vsakim vogalom vidijo fašizem. Celotna oddaja, ki so jo pripravili na RTV, je pogled na svet, kakor ga vidi liberalno-progresivna srenja. Tako imamo segmente o vzponu “zlobnega” nacionalizma, globalnih klimatskih spremembah, ki bodo tokrat čisto zares uničile svet še veliko bolj in dokončno, kakor so napovedovale dosedanje napovedi, ki se nikoli ne uresničijo, o vzponu “avtoritarnih” voditeljev po svetu … In obvezno pretakanje krokodiljih solz zaradi dejstva, da ljudstvo več ne prebavlja laži, ki jih želijo novinarji prodati kot resnico, krivica, ki se godi Palestincem, nestabilnost, ki jo je v globalno politiko vnesel Donald Trump, moledovanje Britancev, naj si premislijo glede Brexita, vzpon “fašistov”, in čisto neironično “uničenje evropskih temeljev” v Budimpešti. Za konec pa leto zaključujemo z junakom levo-liberalcev Macronom, ki so se mu takoj po začetku leta, torej teden dni po 11. novembru, zgodili protesti rumenih telovnikov.

Leto 2018 se je, sodeč po oddaji, ki jo je pripravila RTV-jeva novinarka Helena Milinkovič, začelo 11. novembra s proslavo stote obletnice konca 1. svetovne vojne v Parizu. Rekli bi, da je to nadvse nenavadno za začetek oddaje, ki naj bi bila o pregledu leta.

A kaj hitro lahko vidimo, kam pes taco moli. Ni namreč važen dogodek, ki so ga na proslavi obeleževali, temveč komična izjava francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki so jo na RTV prevedli v: “Domoljubje je pravo nasprotje nacionalizma.”

Kako je lahko nacionalizem slab, ko pa je isto kot domoljubje?
Sam Macron je uporabil besedo patriotizem. Če želimo biti natančni, patriotizem ne more biti nikakršno nasprotje nacionalizma. Patriotizem je namreč ljubezen do očetnjave, nacionalizem ima svoj koren v besedi rod. V Sloveniji imamo tako lepo besedo, ki se ji reče narod. A to so stvari, ki jih socialisti raje zamolčijo oziroma prezrejo, saj bi drugače kaj hitro morali obmolkniti. In potem ne bi mogli trositi še dodatnih nebuloz in strašiti z vzponom fašizma.

Protesti v Parizu (Vir: Twitter)

Težka liberalna pristranskost
V celotnem pregledu leta ni sledi ene same resne analize, niti trenutek ni posvečen dejanskim razlogom za dogodke, ki so se zgodili. V očeh Milinkovičeve so se vsi našteti dogodki zgodili v vakuumu, sami od sebe, zato, da bi socialistom pokvarili dan in zagrenili leto. Tako slabega poskusa pranja možganov, ki služi zgolj dodatni krepitvi že poosebljenih prepričanj, nismo videli že lep čas.

Če se samo ozremo, lahko vidimo tudi, da v celi oddaji ni bilo ene same besede o problemih, ki so dejansko odmevali po Sloveniji, Evropi in svetu. Niti besedice o porastu terorizma ali vseprisotnih posledicah migrantske krize.

Nivo poročanja na RTV: Medtem ko Milinkovičeva govori o topljenju ledu na severnem polu, prikažejo sliko pingvina z južnega pola.

Za Milinkovičevo je pomembneje poudariti, da so po svetu nevihte, poplave, požari, tajfuni, izbruhi vulkanov in druge naravne katastrofe ter to pripisati človeški krivdi in “klimatskim” spremembam. Pokazala bo izsek z astmatikom v Indiji in opozorila na onesnaženost zraka in govorila, kako je tudi za to kriv človek. Pokazala bo pingvina na ledeni kocki na Antarktiki, govorila pa o ledu, ki se topi na drugi strani planeta, na Arktiki.

O Trumpu zna govoriti samo izkrivljeno in neresnično. Reči, da je Trump vladal preko izvršnih ukazov, ko pa je ljubljenec progresivcev Barrack Obama to metodo pripeljal do skrajnosti, kaže na resno pomanjkanje samorefleksije novinarke in nacionalne televizije. Trump je za razliko od Obame izvršne ukaze uporabljal skladno z njihovimi nameni, in sicer zato, da bi izvrševal svojo funkcijo. Obama na drugi strani pa je z izvršnimi ukazi krepko prekoračil svoje izvršne pristojnosti in se podal v zakonodajne vode. A za Milinkovičevo je problem Trump, ker je “desen”, ker je nacionalist in ker ga ni sram te besede.

Le fašisti, nacisti in komunisti so razorožili narod
Vsi analitiki, ki ocenjujejo stanje demokracije v Ameriki, se pritožujejo, da je problem. Dokler so sami izrabljali ta isti sistem, niso imeli nikakršnih problemov, a ko dobi njihovo orodje v roke nasprotnik, potem nastane “problem”. Milinkovičeva nato novoimenovanega brazilskega predsednika Jaira Bolsonera zaradi njegove napovedi, da si bo lahko vsak pošten državljan priskrbel strelno orožje, označuje kar za fašista, pozablja pa, da so bili skozi zgodovino ravno fašisti, nacionalsocialisti in komunisti tisti, ki so svojim državljanom odvzemali orožje. Svobodno politiko glede posedovanja orožja imajo namreč le demokratične države.

Jair Bolsonaro, Michelle Bolsonaro (Foto: Facebook)

Novinarka poje tudi hvalospeve “novinarju” Washington Posta Džamalu Hašokdžiju, ki so ga Arabci ubili na savdijskem konzulatu v Turčiji. Ob tem mu poje tako silne hvalospeve, da bi pomislili, da je bil Hašokdži nek resen novinar – in ne dobro znani operativec savdske obveščevalne službe in Cie, ki je prijateljeval z Osamo bin Ladnom. Nekateri novinarji pred resnico raje zakopljejo glavo v pesek. In brutalno rezanje glave skandinavskim dekletom v Maroku je po pisanju osrednjih medijev zgolj “poškodba vratu”.

Ivan Šokić