fbpx

Vodji sindikata nemških policistov prikipelo zaradi prednovoletnih napadov, ki so jih zakrivili pijani migranti!

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Vodja sindikata nemških policistov je v povezavi z napadi s strani migrantov nekaj dni pred novim letom izpostavil, da ima dovolj tega, da v Nemčiji nekateri trdijo, da so le skrajni desničarji tisti, ki izvajajo sovražne napade. Po prepričanju Wendta bi morala nemška vlada glede nedavnih zločinov s strani migrantov zavzeti jasno stališče.

Gre za napade s strani mladih migrantov, ki so se dogodili 29. decembra in v katerem so nastradali naključni mimoidoči na ulicah mesta Amberg na jugu Nemčije. Medtem, ko policija še vedno preiskuje motiv za napade in z javnostjo ne deli nobenih podrobnosti v zvezi z napadi, Wendt javno izraža svoj pogled na zadevo. “Z vami bom delil motiv: gre za globoko preziranje naše države in ljudi, ki v njej živijo”, je dejal za nemški Bild.

Incident, ki ki je izzval tako jezno reakcijo vodje policijskega sindikata, se je zgodil 29. decembra. Štirje migranti, stari od 17 do 19 let, ki prihajajo iz Irana in Afganistana, so odšli na divji pohod v bližini železniške postaje v Ambergu, kjer so napadali in pretepli naključne mimoidoče ljudi. Kasneje je bilo ugotovljeno, da so bili vsi napadalci pijani. V pretepu je bilo po navedbah RT ranjenih 12 ljudi, vsi štirje napadalci pa so bili nemudoma pridržani s strani policije.

Potrpljenje popušča
Po mnenju Wendta bi morali napadalce spustiti šele po tem, ko se vrnejo nazaj v domovino. V Nemčiji se tako vse bolj poziva k hitrejšim deportacijam migrantov in prosilcev za azil, ki tam zakrivijo kaznivo dejanje. Številni člani Krščanske demokratske unije kanclerke Angele Merkel prav tako pozivajo k uvedbi bolj striktnih sankcij za osumljence in sicer, da se vse štiri napadalce deportira. “Tisti, ki so storili kazniva dejanja v Nemčiji, so zlorabili naše gostoljubje, zato bi morali izgubiti pravico do bivanja v Nemčiji,” je v nemškem Bundestagu poudaril poslanec Thorsten Frei.

Foto: Twitter

Glede incidenta se je opredelil tudi minister za notranje zadeve Horst Seehofer in incident v Ambergu označil “zaskrbljujoč” zaradi pretirane uporabe nasilja, ki ga nikakor ni moč tolerirati. “Če obstoječi zakoni ne zadostujejo, jih je potrebno spremeniti,” je povedal za Bild, po tem ko je ponovil, da bi bilo potrebno uvesti hitrejše deportacije. Ministrstvo za notranje zadeve Bavarske je ob tem izpostavilo problematiko, da trenutno nobeden od osumljencev zaradi različnih pravnih ovir ne more biti dejansko deportiran.

Deportacija se obeta le enemu izmed napadalcev
V konkretnem primeru je eden od osumljencev, zavrnjen prosilec za azil iz Irana, prejel odredbo za izgon, a je ob tem potrebno poudariti, da je še daleč do realizacije. Ostali trije osumljenci iz Afganistana očitno ne bodo še kmalu izgnani, namreč dva imata v procesu pregledovanja vlogo za azil, zato trenutno ne moreta biti izgnana, eden izmed njih pa je mladoleten. Ob tem bavarski notranji minister poudarja, da so nujno potrebne spremembe zakonodaje, namreč tisti, ki napadajo naključne mimoidoče nikakor ne iščejo zaščite v Nemčiji. “Pijani napadalci ne morejo pričakovati razumevanja države, ampak le strogost pravne države.” 

H. M.