fbpx

“Ta ga pa nese” – Mrtvo pijana voznica na Gorenjskem po cesti “slalomirala” s kar štirimi promili alkohola v krvi!

Kako je lahko ženska sploh sedla za volan, če pa bi mogla biti v umetni komi, se sprašujejo gorenjski policisti. Slika je simbolična. Foto: EPA.

Kranjski policisti so v soboto na podlagi prijave nezanesljive vožnje obravnavali voznico, ki je po cesti “slalomirala” s kar štirimi promili alkohola. Alkotest je po poročanju STA pokazal na kar 1,83 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Pri tej stopnji človeške funkcije običajno niso samo oslabljene, ampak že začnejo odpovedovati, so sporočili s policije. Tudi sicer je bila sobota glede prometnih prekrškov zelo burna zlasti na Gorenjskem.

Voznica bi verjetno morala biti v komi, ne pa v avtu za volanom. Človekove reakcije za vožnjo so sicer že precej zmanjšane pri pol promila, ko ni več možna normalna vožnja,” so v povezavi z dogodkom povedali na Policijski upravi Kranj.

Zelo veliko alkohola je imel po poročanju STA v izdihanem zraku ponoči tudi voznik avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal dva promila oziroma 0,90 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ob tem so policisti še trem voznikom zasegli vozila. Eden je bil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, drugi je ob tej kršitvi odklonil še strokovni pregled in vozil neregistriran avtomobil z drugimi registrskimi tablicami, tretji pa se je policijski kontroli poskušal izogniti z begom, vendar je zaradi prehitre vožnje pristal in obstal na krožišču. “Tukaj ne gre za majhne napake voznikov ampak zelo tvegana in ogrožajoča početja, ki se v delčku sekunde lahko spremenijo v tragedijo. Zato ne počnite tega,” so opozorili na policiji.

Gorenjski policisti obravnavali sedem nesreč s telesnimi poškodbami
V zadnjih dveh dneh so gorenjski policisti obravnavali tudi sedem prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. V kar petih so bili udeleženi kolesarji, v eni pa otrok s skirojem. Še eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami so prometni policisti obravnavali na avtocesti, kjer sta dve vozili sta trčili zaradi prekratke varnostne razdalje.

Policija opozarja, da so v veliko nesreč udeleženi kolesarji
Policija opozarja zlasti na to, da so v prometne nesreče v zadnjem času vedno pogosteje udeleženi kolesarji. Pri tem je krivda za to tako na njihovi strani, kot tudi na strani voznikov motornih vozil, ki jih pogosto spregledajo. Na policiji zato vse pozivajo k bolj varni udeležbi v prometu in ustreznemu predvidevanju posameznih situacij. “Z več previdnosti bo tudi manj nesreč,” dodajajo.

Foto: iStock

M. D.