fbpx

Tako je predsednik stranke SD Dejan Židan zaščitil objestneža, ki je z BMW X5 z 200 na uro ogrožal življenja in kršil predpise

Hitrost več kot 200 kilometrov na uro, kršitev omejitev, kršitev predpisov, fotografiranje med vožnjo in ne nazadnje bahanje z vsemi objestnostmi, ki so lahko usodna za življenja – to za predsednika stranke SD Dejana Židana ni nikakršen problem.

Vse našteto vsebujeta posnetek in zapis njegovega strankarskega piarovca Denisa Sarkića, ki ju je ta v nedeljo objavil na omrežjih, posnetek strani Sarkićevega bahanja pa objavljamo spodaj.

In zakaj vse kaže, da Židana Sarkićevo ravnanje prav nič ne moti? Od ponedeljka smo čakali njegova pojasnila na naslednja vprašanja:

– Ali kot predsednik stranke, ki jo predstavlja tudi Sarkić, takšno bahanje podpirate?
– Ali podpirate takšno vožnjo? Ali tudi sami tako vozite?
– V kolikor ne, kako ste ob objavi ukrepali?
– Kakšno zasebno vozilo (znamka in tip), kadar niste v funkciji varovanega politika, vozite vi, gospod Židan?

Židanov sramotni odgovor si za politika tako visokega ranga – ne pozabimo, da je Židan tudi predsednik parlamenta, od katerega bi pričakovali, da je v službi vseh državljanov, tudi tistih, ki nimajo za BMW X5 in bi lahko ob taki vožnji, kot si jo je privoščil Sarkić, nič krivi izgubili življenje, Židanu pa se vse skupaj ne zdi niti omembe vredno – res zasluži sramotilni steber. Zato ga objavljamo v okvirju.

Andraž Žitnik