Tako se financira 8. marec in drugi: od davkoplačevalcev in organizacije, ki preprodaja dele teles dojenčkov

Bodo organi ukrepali tako hitro, kot v primeru Nike Kovač in njenega domnevnega napadalca? (Foto: sta)

Trud civilnodružbenih aktivistov, med katerimi je tudi Inštitut 8. marec, ki je glavni akter v opravljanju umazanega dela za stranke levice, bo bogato poplačan, saj je vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v Bruselj naslovila prošnjo, da bi pol milijona evrov neporabljenih sredstev namenili skladu za civilno družbo, poroča STA. Inštitut 8. marec s predstavnico Niko Kovač, je svoje “poslanstvo” v Sloveniji izpolnil, logično je, da sledi nagrada, ki pa je le en delež plena, ki ga Kovačeva dobiva, saj jo financira tudi organizacija Planned Parenthood z rasističnimi koreninami.

Kot poroča STA, je državni sekretar Marko Koprivc jasno povedal, da želijo pokazati jasno zavezo, da so nevladne organizacije njihov partner, kar pa ni bilo treba posebej poudariti, saj smo bili dve leti priča umazanim delom, ki so jih za leve stranke opravljale NVO z Inštitutom 8. marec na čelu. Namenjen denar je le nagrada za trud, ki so ga NVO vložile v antijanšistično delovanje. Z omenjenimi sredstvi naj bi razpolagal Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS), ki bo pripravil razpis, s katerim bodo denar razdelili v sektor civilne družbe.

Pol miljončka evrčkov za *civilno družbo*. No, vi boste dobili *nakupovalno košarico*, Primorci bodo pač malo dlje čakali na funkcionalen ustavovod, požare pa nam bodo gasili Hrvati. Prioritete morajo biti, a ne.”, je bil odziv uporabnika Twitterja na novico, da bo šlo nevladnim organizacijam oziroma “civilnodružbenim aktivistom” v roke pol milijona evrov.

https://twitter.com/brutus91101394/status/1549407500742664194?s=20&t=mLT-4aVfxRzo4ueWrxrocQ

Direktor mreže nevladnih organizacij Goran Forbici je ob tem za STA kvaziskromno dejal, da se to morda nekomu ne zdi veliko, vendar naj bi bilo več kot v prejšnji vladi. S to trditvijo bi se moral obrniti kar na Niko Kovač, predstavnico Inštituta 8. marec, ki se ji to morda zares ne bo zdelo veliko, glede na to, da je njena organizacija financirana še s strani dveh tujih, kar je v preteklosti tudi sama priznala – Planned Parenthood in Guerilla Foundation. Obe fundaciji financirata razna “progresivna” (beri subverzivna) gibanja v ZDA in v Evropi.

Planned Parenthood je ameriška neprofitna organizacija, ki se bori za “reproduktivne pravice” oziroma za pravico do splava, ki je osnova feminističnih gibanj, kakršen je tudi Inštitut 8. marec. Po poročanju nekaterih tujih medijev pa je bila omenjena organizacija v preteklosti večkrat kritizirana zaradi neprimernega in nedostojnega ravnanja s svojimi zaposlenimi. Kljub temu, da so navzven videti kot podpornice žensk in mater, pa je šokantno to, kar skrivajo znotraj organizacije. Center za zdravstveni napredek (Center for Medical Progress) naj bi leta 2015 objavil prikrite posnetke, na katerih uslužbenci omenjene fundacije govorijo o prodaji delov teles dojenčkov, in kar je še huje, tudi o tem, kako fundacija nalašč opravlja pozne splave, da bi pridobila sveže organe dojenčkov. Planned Parenthood naj bi se sodeč po obtožbah ukvarjalo torej s prodajo zarodkov in organov za dobiček, vendar pa očitno feministk iz Inštituta 8. marec to ne moti.

Druga organizacija, Guerilla Fundation, pa sponzorira in financira raznorazna antifa, feministična in anarhistična gibanja po svetu. Gre za tipično levičarsko organizacijo, ki s svojimi sredstvi financira vsa subverzivna gibanja pod krinko boja proti neenakosti.

Omenjena sredstva za “nagrado” NVO je priborila Janševa vlada
V skladu z memorandumom je podpora civilni družbi pomembna prioriteta finančnega mehanizma evropskega gospodarskega prostora in norveškega finančnega mehanizma. V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko vodimo aktivnosti v dogovoru z donatorji, da bomo še razpoložljiva sredstva v višini 500.000 evrov namenili skladu za civilno družbo,” so zapisali v vabili. Po navedbi Demokacije gre prvih pol milijona za levičarske nevladne organizacije – v okviru CNVOS naj bi jih delovalo več kot 1500 – samo začetek financiranja. Iz vabila, ki je bilo naslovljeno s strani vladne službe na norveški finančni mehanizem, je razvidno, da bo vlada civilnodružbenim organizacijam namenila evropska sredstva, namenjena razvoju. Prav ta sredstva pa je pred dvema letoma priborila vlada Janeza Janše, medtem ko je takratna evroposlanka Tanja Fajon v Bruslju večkrat lobirala za odvzem teh sredstev, češ da Slovenija pod Janševo vlado ne spoštuje vladavine prava. No, zdaj se bo ta denar malce “prerazporedil” med tiste, ki so komaj čakali, da pridejo na svoj račun, in so za to “garali”.

Tanja Brkić