fbpx

Tiranija brez primere: Lobiji dosegli izbris posnetka aretacije nasilnih migrantov v Škofji Loki, ki je dosegel 400 tisoč ogledov, policijsko enoto pa preiskuje notranja zaščita

Foto: Fb

“TIRANIJA! Tega ni niti v Severni Koreji. Lobiji so dosegli, da se je moja objava, ki je v manj kot 24 urah presegla 400 tisoč pregledov, izbrisala. Policijsko enoto, ki je obravnavala neljubi dogodek, pa preiskuje notranja zaščita,” je le dan po objavi videoposnetka aretacije migrantov, ki so brez razloga napadli obiskovalce prireditve v Škofji Loki, na socialnem omrežju Facebook zapisal kranjski mestni svetnik in podpredsednik SNS Zoran Stevanović. Po njegovem mnenju gre za nedemokratično ravnanje, ki vzbuja skrb. Na dogajanje so se odzvali tudi na policiji, kjer zagotavljajo, da ravnajo skladno z zakonom in ustavo.

“Trije migranti so brez kakršnegakoli razloga napadli obiskovalce prireditve in nekaj vpili v arabščini. Varnostniki so enega obvladali in vklenili, dva sta zbežala pred prihodom policije,” je Zoran Stevanović, mestni svetnik MO Kranj in podpredsednik Slovenske nacionalne stranke, v sredo zapisal na svojem Facebook profilu in poleg objavil posnetek dogajanja, ki je potekalo 26. junija na škofjeloškem gradu.

Še isti dan je Facebook dokaz o aretaciji migrantov umaknil, ker naj bi “kršil standarde skupnosti”. Stevanović je pretirani ukrep označil za tiranijo, ki se ne bi zgodila niti v Severni Koreji. “Lobiji so dosegli, da se je moja objava, ki je v manj kot 24 urah presegla 400 tisoč pregledov, izbrisala. Policijsko enoto, ki je obravnavala neljubi dogodek, pa preiskuje notranja zaščita,” je povedal. 

Grožnje, pritiski in spotikanja v policiji in vojski
Kranjski mestni svetnik je incident primerjal z izkušnjami, ko so se nanj obračali ubogi vojaki, ki so mu naznanjali nepravilnosti, pa jih je preiskovala vojaška obveščevalna služba. “Podobno je bilo, ko so se name obračali profesionalni gasilci. In pri vsakem drugem primeru je tako. Dejstvo, da me prosijo za pomoč najmočnejše državne službe, pove vse o državi. Grožnje, pritiski in spotikanja se mi sicer zdijo smešni. Vzbujajo pa skrb, ker to enostavno ni normalno v demokratični državi. Četudi je cel aparat na njihovi strani, se bojijo. In prav je tako, ker je kepa krenila po hribu navzdol. Samo še veča se in ruši vse pred sabo. Zatorej politični kriminalci, skorumpiranci in pritlehneži, bojte se nas. Vstajamo! Pomagajte nam, ljudje, tako da delite to objavo, da se ljudje zavejo resnosti situacije v Sloveniji.”

Fotografija osebe Zoran Za-Kranj Stevanović.

Umik posnetka ni zahtevala policija
Na dogodek se je odzvala tudi policija PU Kranj, kjer pa drugače vidijo dogodek. Trditev “trije  migranti so brez kakršnegakoli razloga napadli obiskovalce prireditve” ne drži. Policisti so v povezavi z dogodkom obravnavali samo eno osebo, ki ima status begunca, in je na javnem kraju kršil javni red in mir. Za preostali dve osebi ni bilo ugotovljeno, da bi sodelovali v kršitvi. Izbrisa posnetka ni zahtevala Policija in v tej zvezi ni izvajala nobenih aktivnosti.

“Zaradi obravnave kršitelja v “policijski enoti” po dogodku ni bil uveden noben notranjevarnostni postopek, se je pa ta začel 15. avgusta, ko je bila v isti temi zaznana objava osebnih dokumentov osebe na vaši spletni strani. Objava na družbenem omrežju uporabnika je bila takrat že izbrisana. Ne drži trditev, da v policiji prihaja do “groženj, pritiskov in spotikanj”. Policija spoštuje ustavne in zakonske pravice, ki se zagotavljajo vsem zaposlenim in drugim ljudem,” so še zapisali.

C. Š.