fbpx

“Titovi” vandali popackali nove table v Radencih!

Foto: Roman Leljak

Občinski svet v Radencih je v torek preimenoval dosedanjo Titovo cesto v Cesto osamosvojitve Slovenije. Nekaterim pa očitno še vedno ne gre v glavo, da svinčenih časov ni več, Slovenija je namreč že 30 let samostojna in demokratična država. Župan Radencev Roman Leljak je namreč preko Facebooka sporočil, da so “Titovi” vandali prebarvali table.

“Ob pogledu na prebarvane table se sprašujem, če smo v Radencih vredni, da nam država v naslednjih dveh letih daje tri milijone za čistilno napravo, skoraj dva milijona za telovadnico, 8 milijonov za novo cesto skozi Radence in 18 milijonov za cesto Grabonoš – Kapelski vrh – Radence. A ne bi bilo “tej državi, ki jo v Radencih ne cenimo” bolje in ceneje, da nam izgradi Titov spomenik,” je zgroženo zapisal Roman Leljak.

Potem, ko je občinski svet v torek preimenoval dosedanjo Titovo cesto v Cesto osamosvojitve Slovenije, je Leljak ob tem zatrdil, da tudi referenduma o preimenovanju, ki je bil predviden po umiritvi epidemije covida-19, ne bo. “Vse smo preklicali, referenduma ne bo, odločili smo o novem imenu in zadeva je končana. Občinski svet in župan občine Radenci se s problematiko Titove ceste ne bosta več ukvarjala, ker Titove ceste v Radencih več ni,” je povedal Leljak. Civilna pobuda (Titovih oboževalcev), ki se bori proti preimenovanju Titove ceste, bo po besedah Franca Vukajča vztrajala pri referendumu. “V Radencih nekateri vztrajajo na logiki komunizma in Tita,” je zapisal Leljak ob objavi prebarvane table in ob tem dodal, da naj bi za vsem stala civilna iniciativa Franca Vukajča…

Foto: Družabna omrežja

Ravno to, demokracija, pa je tisti pojem, ki je zagovornikom prejšnjega režima tuj. Oziroma ga ne sprejemajo. S “Titovimi vandali”, pa bi lahko poimenovali tiste, ki se s poimenovanjem ulice v Radencih nikakor ne morejo sprijazniti. Cesta osamosvojitve Slovenije je najbolj državotvorno poimenovanje ulice v kateremkoli delu Slovenije. Pa naj se gre pri tem za (rdeče) Velenje, Jesenice, ali Radence. Spodkopavanje slovenske identitete pa je nagnusno in ničvredno dejanje tistih, ki se jim toži po svinčenih časih prejšnjega režima.

E-maribor/Sara Kovač