“To je škandal”! Rok Snežič in Borut Dolanc postavila Krkoviča na laž!

Krkovič (posnetek zaslona)

Tako Rok Snežič kot tudi Borut Dolanc sta že zanikala navedbe svetovalca v Gen-I, Antona Krkoviča. “Niti z enim niti z drugim se nisem dobil, kaj šele da bi vedel, kaj se pogovarjata. To je škandal,”  je zapisal Dolanc, Snežič pa je Krkoviča pozval, naj mu razloži, od kje mu te besede – videla oziroma slišala se nista že vsaj eno leto. Krkovič je na novinarski konferenci Roberta Goloba namreč dejal, da mu je menjavo Goloba napovedal Snežič, glede tega pa naj bi se dobili tudi z Dolancem.

Ustanovitelj in prvi mož Gen-I Robert Golob se očitno noče sprijazniti s tem, da mu je mandat pač potekel, za novega pa ni dobil podpore. V ljubljanski Stari mestni elektrarni je danes uprizoril pravi šov, ki naj bi bil novinarska konferenca – v resnici pa je iskal le javno podporo, saj bi rad ostal na svojem mestu, ima se pravzaprav za blagovno znamko tega podjetja. Golob prek deležev Gen-I in  Elektra Ljubljana v družbenici Gen-EL sicer ohranja vpliv pri imenovanju nove ekipe. Golob je med drugim povedal, da naj bi politika družbi omejevala razvoj in vstop finančnih vlagateljev, sem po njegovih besedah sodi tudi neuspešen projekt vstopa Gen-I na borzo, zdaj pa s političnim kadrovanjem poskušala še odrezati njegovo upravo. Teatralno je tudi povedal, da se bori za poslanstvo ter da ne bo dovoli, da politika uniči prihodnost naših otrok – kar bi se po njegovem mnenju očitno zgodilo z njegovim odhodom.

Za popestritev programa pa je poskrbel še Anton Krkovič, ki se je v začetku tega leta zaposlil kot svetovalec Goloba v Gen-I. Ta je namreč zatrdil, da mu je menjavo Goloba napovedal davčni svetovalec Rok Snežič, ki pa mu po telefoni ni želel kaj dosti več povedati. Dejal naj bi mu še, da se bodo dobili na kosilu skupaj z generalnim sekretarjem SDS Borutom Dolancem, kjer se bodo vse dogovorili. Tako Snežič kot Dolanc sta navedbe Krkoviča že zanikala. Prvi je povedal, da se s Krkovičem ni ne videl ne slišal že kakšno leto, Krkoviča pa je tudi vprašal od kod mu ta izjava, da naj bi mu on rekel za menjavo Goloba. Prosil ga je za korekten odgovor, ki ga pa še ni prejel – enako velja za naš medij, Krkovič do tega trenutka še ni komentiral razpleta dogodkov. “Niti z enim niti z drugim se nisem dobil, kaj šele da bi vedel, kaj se pogovarjata. To je škandal,” pa je zapisal Dolanc.

https://twitter.com/n1slovenija/status/1458751111465209856?s=20

Sara Bertoncelj