fbpx

To so dopustili sredi naše civilizacije: Ženske niso zaželjene na prvi petkovi molitvi po otvoritvi džamije!

Foto: Fb

“Zato vas prosimo, da upoštevate ta priporočila, da bi pravočasno prišli na džuma -namaz. Glede na to, da se pričakuje veliko število ljudi, ni predvideno, da bi bile ženske prisotne na džuma-namazu,” se glasi obvestilo slovenske islamske skupnosti k prvi petkovi molitvi po odprtju džamije v Ljubljani, ki jo bo vodil slovenski mufti Nedžad Grabus. Sporočilo je na Facebooku napisano v tujem jeziku.

Ni dolgo trajalo, da so se uresničile naše napovedi o neskladnosti islamske vere s slovenskim civilizacijskim okvirjem. Le nekaj dni po odprtju džamije sredi Ljubljane se je izkazalo, da ženske niso enakovredne moškim, saj te niso zaželjene pri muslimanski petkovi molitvi (džuma-namaz).

Danes je namreč Facebook stran Islamskega verskega in kulturnega centra Ljubljana objavila novico o prvi petkovi molitvi po ponedeljkovi otvoritvi džamije. Sprva čisto preprosta navodila, sicer v srbohrvaškem jeziku, o prometni ureditvi in velikem številu obiskovalcev zasenči še napotek, ki je naravnost šokiral:

Ženske niso zaželjene pri prvi petkovi molitvi.

“Zato vas prosimo, da upoštevate ta priporočila, da bi pravočasno prišli na džuma -namaz. Glede na to, da se pričakuje veliko število ljudi, ni predvideno, da bi bile ženske prisotne na džuma-namazu.” 

 

Spomnimo, da je vrednost celotne investicije izgradnje džamije stala okoli 35 milijonov evrov, od tega so več kot 25 milijonov evrov pridobili iz arabske države Katar, znane po financiranju islamskega terorizma. Tam tudi ne boste našli sledi o demokraciji ali ženskih pravicah, vse to pa smo po zaslugi in ljubljanskega župana Zorana Jankovića ter izrojene levice sedaj dobili v središče naše države. Zato je na mestu vprašanje, koliko katarskih milijonov je končalo v njihovih žepih.

Rok Krajnc