fbpx

[Fotogalerija] Traktor revolucija v Lenartu: ‘Cmerar, največji hujskač’

Vir: Ž. K.

V Lenartu je potekal protest proti umestitvi migrantskega centra v Lenartu. Shod, ki se je začel ob 16. uri, je potekal na Trgu osvoboditve. Na shodu protestira približno 400 ljudi, slišati pa je tudi glas harmonike. 

Namen shoda je bil opozoriti vlado, da se lokalna skupnost ne strinja s postavitvijo migrantskega centra v Lenartu. Organizatorji so morebitne protestnike vabili s številnimi plakati. Eden izmed plakatov je vladi sporočal, naj se nehajo igrati z njihovimi domovi in življenji.

“Dajmo tokrat v Lenartu neodgovornim ter lahkomiselnim politikom in funkcionarjem jasno in kulturno izrazit, naj se ne igrajo z našimi domovi in življenji,” je pisalo na spletnem plakatu.

Andrej Čuš: Kvazi- levi humanitarci so izdali državo
“Že en mesec je, odkar potekajo upori proti vsiljevanju migrantskih centrov v državi. Če bi Slovenija bila pravna država, potem danes ne bi imeli niit enega ilegalnega migranta in nobenega migrantskega centra. Veseli me, da se praksa Šenčurja in Kidričevega razširja na vso državo. Ne smemo poslušati kvazi levih humanitarcev, ki so večkrat izdali državo,” je protest komentiral poslanec SDS, Andrej Čuš, ki je protestnike v Lenartu tudi nagovoril.

Franc Donko: Slovenska vlada si želi arabizacije in šeriatizacije Slovenije
“Kot domoljub spremljam, kaj se dogaja v državi, protest pa je ena od možnosti, ki jo imamo, da povemo, kaj si mislimo o spletkarskih poslih slovenske vlade, ki sledi agendi arabizacije ter šeriatizaciji Evrope in Slovenije.” Donko je tudi poudaril, da v Lenartu ni bilo skupin, ki bi postavitev migrantskega centra v Lenartu podpirale.

Na protestu je govoril tudi župan Lenarta, Janez Kramberger, ki je z zbranimi delil svojo izkušnjo z vlado. Vladi naj bi z občinskega sveta poslal pismo s povratnico, saj vlada drugače naj ne bi odgovarjala, so povedali prisotni s protesta.

Milan Brglez: Strah je potrebno razumeti
Pred protestom se je v Lenartu mudil tudi predsednik Državnega zbora Milan Brglez, ki se je udeležil pogovora o migrantskem vprašanju v okviru lokalnega odbora SMC Lenart. Za medije je izjavil, da je potrebno strah ljudi razumeti in da se bo treba pogovoriti. Ni znano, ali bo Brglez nagovoril  tudi protestnike v Lenartu.

Ž. K.