fbpx

Tudi novinarji večinskih medijev brez slabe vesti uživajo na račun davkoplačevalcev in sponzorjev! Verjamete, da so po bogatih pogostitvah še nepristranski?

Foto: facebook, sta

Razkrivamo, kako so slovenski predstavniki medijske scene uživali na stroške 446 milijon prebivalcev Evropske Unije, med njimi seveda niso manjkali niti obrazi z RTV Slovenija, ki so javni uslužbenci, plačani iz našega denarja. 

Spomnite se samo kampanje za evropske volitve v letu 2019, ko so med drugim Golobičev plačanec – bloger Roni Kordiš, voditelj oddaje na RTV Slovenija Jože Robežnik, voditelj jutranje oddaje in oddaje o avtomobilnosti na TV Slovenija David Urankar in zvezdniška hči Miše Molk, ekspresno hitro propadla voditeljica na nacionalki, Ula Furlan sodelovali v kampanji Tokrat grem volit, da bi s svojimi medijskimi promocijami pripeljali čim več ljudi na volišča. A kaj, ko je bila volilna kampanja popoln polom, verjetno tudi zaradi izbora obrazov, ki na širšo množico pač nimajo nobenega vpliva. So pa blizu določenim krogom.

Na izlete v Bruselj so zelo radi hodili tudi predstavniki osrednjih medijev POP TV, predstavniki RTV Slovenija, Dela, Haklovega Večera, STA, Radia Študent in Odlazkovega Svet24. Vsi ti predstavniki medijev so sodelovali na seminarju Evropske volitve 2019. Na tridnevnem seminarju so tako uživali na stroške slovenskih davkoplačevalcev in sponzorjev: trojica s POP TV (voditeljica Darja Zgonc, dnevna urednica Nina Arlič Vobič in snemalec Rok Plešnar), Nuša Baranja s TV SlovenijaMaja Derčar z Radia SlovenijaUrška Ivanovič z Radia SlovenijaAjda Sokler z Radia ŠtudentGašper Završnik z DelaUrška Mlinarič z VečeraSanja Gornjec z STALuka Tetičkovič s Svet24 in Aleš Gaube z Dnevnika.

Seveda gre za izbran krog novinarjev, ki so blizu točno določenemu krogu, ta krog pa se seveda zaveda, da bodo novinarski plačanci poročali točno tako, kot od njih pričakujejo.

Z veseljem se bomo v prihodnjih dneh lotili raziskovanja primerov mnogih obrazov na politični levici, za koga so gostitelji ali državna podjetja ali občine v preteklosti s svojimi sredstvi plačevala storitve za politike, javne uslužbence ali predstavnike medijske scene. Kako naj namreč novinar, ki mu je levičarska srenja plačala izlet ali celo tridnevno bivanje v Bruslju, poroča neodvisno in nepristransko?

Luka Perš