[Video] Twitter odzivi: “Začetek dolgega pohoda zoper gluhoto in aroganco sedanjih oblasti”

Foto: Twitter

“Ampak toliko, kot je bilo danes čutiti energije, ne premore nobena vojska!” je po na shodu upokojencev v Ljubljani dejal Pavle Rupar, vodja ljudske iniciative Glas upokojencev. Tudi ostali odzivi na Twitterju kažejo popoln uspeh shoda, ki je začetek dolgega pohoda zoper aroganco vlade. 

Protestniki so na prvem shodu ljudske iniciative Glas upokojencev napolnili ljubljanski Trg republike. S slovenskimi zastavami v rokah so med drugim zahtevali dostojne pokojnine, ki so njihova pravica.

V nagovorih zbrani množici je bilo slišati, da je sedanja generacija upokojencev tista, ki je v vrstah čakala za bencin in gradbeni material, in tista, ki je na Roški cesti v Ljubljani protestirala proti temu, da bi bilo slovenskim državljanom sojeno v srbohrvaščini. Poudarili so, da gre za tisto generacijo, ki ima največ zaslug za osamosvojitev Slovenije, zato zdaj zahtevajo dostojno življenje, saj pokojnine niso socialna pomoč, ampak pravica. Vladi so sporočali tudi, da je dovolj norčevanja iz njih in da želijo dostojno življenje ter spoštovanje.

Začetek pohoda zoper gluhoto in aroganco oblasti
Premier Robert Golob s koalicijskimi partnerji podcenjuje, omalovažuje upokojence. Upokojenci so danes dokazali, da so navkljub častitljivim letom še vedno dovolj pri močeh, da si bodo izborili svoje pravice. Na Trgu republike v Ljubljani so odločno rekli ne “evtanaziji na obroke”. Počasi bo konec privilegiranega trošenja denarja z uslužne NVO-je, za Jaše Jenulle, Tee Jarc, Filipe Mukije Dobraniće

Po shodu smo zbrali nekaj odzivov na Twitterju. Univerzitetni profesor Boštjan M. Turk: “Bil na shodu. 10K+ ljudi, toliko ljudi, da se izgubiš v množici. Vse spontano, začetek dolgega pohoda zoper gluhoto in aroganco sedanjih oblasti. Optimist glede razvoja dogodkov.” 

Sončni kralj je pobegnil na Brdo
Največje presenečenje vseh je bilo, da se je sploh zbralo tako veliko število ljudi. “Pa se res da! Nisem verjela, da bo na trgu tolikšno število ljudi! Lepo.” Poslanec SDS Branko Grims: “Kranjčani – ob meni sta Andreja Trilar in Saša Kristan – smo skupaj s še okoli 10.000 zbranih pred Državnim zborom v podporo na protestu za dostojno življenje starejših”. Še nekaj odzivov:  “Gotof je!”; “1515 Le vkup, le vkup, uboga gmajna! 2023 P. S.: A sončni kralj se je pa ustrašil ljudstva in pobegnil na Brdo?”; “Vlada pada! Danes v prestolnici!”; “Danes protestirajo ljudje. Slovenska srca in lepe duše … vse ostalo je teater absurda!”; “Zelo jasno sporočilo Golobu in njegovi koaliciji. Današnji protest je šele začetek”; “Še enkrat nas je jebeno več kot pa vas v genocidni vlada RS”; “Še video posnetek polnega trga, če bo slučajno kak večji medij čutil potrebo po dokazovanju, kako malo ljudi se je zbralo”.” 

Domen Mezeg