Twitter odzivi rdečega romanja: “Dražgoše so vsako leto bolj odurne, cinične, oddaljene od resničnosti …”

Foto: twitter

V nedeljo smo bili znova priča številnim prvorazrednim, ki so drli v Dražgoše na proslavo. “Če bi na Dražgošah danes izbruhnil vulkan, bi bila drugo leto javna poraba nižja za milijardo evrov,” se glasi tvit Libertarca, saj v Dražgoše romajo zgolj proračunski paraziti, nihče od njih namreč tej državi ne prispeva dodane vrednosti, s prisotnostjo na ceremoniji pa zgolj izkazujejo pripadnost režimu. O tem smo že temeljito poročali in si več lahko preberete TUKAJ. Ob vsem tem pa nikakor ne gre spregledati številnih odzivov na Twitterju, ki se jim zdi dogodek iz leta v leto bolj oduren, ciničen in lažniv.

Nekoč “nepristranski” novinar, danes pa desna roka Dejana Židana Denis Sarkić je zapisal, da so “Dražgoše nesmrtne … in ostale bodo večne”. S temi provokativnimi besedami, ki so le mokre sanje levičarjev, sicer ni naletel na kakšen velik odziv, sta mu pa med drugim tvit všečkala mag. Tanja Fajon in predsednik Mladega foruma SD Andrej Omerzel. Od leve parazitske elite so bili tam še Karl Erjavec, Igor Šoltes, Zoran Janković, Milan Kučan, Iztok Purič, Dejan Prešiček, Miha Kordiš, Grega Ciglar in drugi predstavniki socialističnih strank.

Prišel je tudi Milan Kučan, ki se je ekipi Socialnih demokratov pridružil v Kališah.

V Dražgošah smo lahko slišali, da “sodobne oblike fašizma ponovno dvigajo glave”, Mladina pa je v svojem tvitu spomnila, da so “na proslavi govorci opozorili, da se pod vzkliki domoljubja krepijo ksenofobija, rasizem in populizem, širi pa se fašizem s človeškim obrazom”. Pozabili pa so zapisati, da je Dejan Židan z zaključnim pozdravom “Smrt fašizmu, svoboda narodu!” nakazal, da želi smrt vsem, ki jih imajo oni za fašiste. Drugim pa gresta seveda svoboda in državno korito …

Na Twitterju se je oglasil tudi Jernej Pavlič, ki je fotografiral prvo vrsto in očitno sebe v predprvi vrsti. Očitno je, da so levičarji po proslavi na Osankarici, ki je bila teden dni pred Dražgošami, izkoristili za samopromocijo tudi to prireditev, saj smo v večini iste obraze zasledili na obeh partizanskih zadevah.

Dediči zločina se poklanjajo rabljem, ki so jim omogočili prvorazrednost v tej državi
Še posebej udarno pa se je odzval Dejan Židan: “Z zavračanjem fašističnih idej se, dragi tovarišice in tovariši, mi – dediči vrednot protinacističnega in protifašističnega boja, na današnji spominski slovesnosti skupaj poklanjamo vsem, ki so prispevali, da danes kot narod zmagovalcev živimo pod svobodnim soncem.” Očitno nekateri verjamejo že lastnim lažem …

Na Židanov tvit je predsednik SDS Janez Janša naredil prevod iz virtualne resničnosti v dejstvo: “Z uporabo fašističnih idej z levim predznakom se, mi – dediči vrednot zločina nad lastnim narodom, na današnji slovesnosti poklanjamo vsem, ki so pobili ali pregnali sposobnejše od nas in nam omogočili, da smo prvorazredni.”

Aleksander Rant z Nova24TV je opozoril na zgodovinsko dejstvo, kaj pravzaprav levičarji proslavljajo s “slavnimi” Dražgošami: “V teh dneh se je zgodila ena večjih tragedij 2. svetovne vojne na Gorenjskem. Bitka za Dražgoše je prinesla 41 mrtvih vaščanov, več kot 80 interniranih in vas, zravnano z zemljo. Namesto žalne maše za žrtve imamo proslavljanje dejanj partizanov, ki so pobegnili na Jelovico.”

Twitter-uporabnica Lotta Šega pa je zapisala: “Dokazano je, da se morilci (in njihovi občudovalci) radi vračajo na kraj zločina. Dražgoše so en tak kraj …”

https://twitter.com/LottaS10/status/1084378472485670912

Marko Andolšek pa je zapisal: “Če bi vsako slovensko vas ‘osvobodili’ tako kot Dražgoše, bi bila osvobojena Slovenija samo kup grobov in ruševin brez žive duše. To besnečih komunistov niti ne bi motilo, a kdo bi delal potem za njihove privilegije?'”

Twitter-uporabnik Matej Plevnik pa je ugotovil: “V Dražgoše ne prihajajo mladina, izobraženi ljudje … sami stari udbovci, nekaj mladoletnih otrok pod vplivom zvezdnatih staršev in nekaj prašičev, ki so pri koritu.”

Blizu resnice je tudi zapis računalničarja in ekonomista Tomaža Štiha – Libertarca, ki je zapisal, da če bi na Dražgošah izbruhnil vulkan, bi bila drugo leto javna poraba za milijardo evrov nižja. Bo že držalo, da v Dražgoše romajo zgolj proračunski paraziti, nihče od njih namreč tej državi ne prispeva dodane vrednosti.

Celotno dogajanje je dobro povzel tudi kolumnist Nova24TV Mitja Iršič: “Dražgoše so vsako leto bolj odurne, cinične, oddaljene od resničnosti. A vsako leto bolj politično mainstreamovske. Bojte se pošasti, ki se prebuja v normalizaciji zla teh maškarad. Enkrat jih nismo vzeli zares, pa so polpotizirali narod.” Neverjetno, kakšno pozornost dogodku pripisujejo osrednji mediji in ga povzdigujejo v veličave, še vedno pa v nobenem izmed njih ne boste našli resnično tragične slike, ki so jo v tej vasi pod Jelovico med drugo svetovno vojno povzročili komunisti.

J. G.

 • Anton

  Ne upam si komentirat.

  • pajot

   bom pa jaz. poln qurac imam teh izmišljenih mitov in starcev z rdečo zvezdo na čelu. Poln qurac imam kućana in njegove intimne opcije. Poln qurac imam zlagane zgodovine in botra mafijske partije josipa broza. Poln qurac vas imam,lažnivci,roparji,kradljivci in morilci. Poln qurac vas imam in si želim,da vas v svojem življenju ne bi nikdar srečal. Ker niste ljudje,ste slabši od živali. Psihopati in sociopati. Ki v svojem življenju niste naredili ničesar. Ki vam je edina življenjska vrednota laž,korupcija in umor. Jebite se,rdeče zvezdaši,jebite se in še enkrat jebite se! Fuck off,motherfuckerji.

   • Anton

    Hvala da si napisal namesto mene. Mene komunisti zdaj ne morejo preganjat zaradi soveažnega govora.

    • pajot

     Te bojo pa zaradi česa drugega. Oni zmeraj najdejo fašista. Tudi v temi brez baterije.

     • Dado

      NISTE fašisti, nihče ne bo nikogar preganjal. SPADATE V KROG LJUDI, KI OBČUDUJEJO HITLERJA IN NJEGOV VOJAŠKI STROJ. HITLER JE LJUBIL SVOJO RASO, ČEPRAV IZMIŠLJENO. KO MU JE ZMANJKALO BLOND MODROOKIH OTROK JIH JE PLENIL PO EVROPI. Take preganjajo samo v Nemčiji. Strah pred pregonom je samo sram pred samim seboj.

     • pajot

      Ej,dado,pejd še mal v šolo. Gitlerja so izredno cenili tvoji komunajzerji. Celo v paktu so bili z njim. Skupaj so napadli Poljsko in kasneje tudi Jugoslavijo. Tvoji rdečesrajčniki so bili za to,da se Jugoslavija zruši. Kljukasti križ in rdeča zvezda. Super kombinacija za pobijanje drugače mislečih. Ej,dado,jebi si mater mlado.

     • Dado

      BEDAK, nekaj sem dal za Slovenija, delal v tujini, pomagal z zapiranjem bedakov, nasilnežev, posiljevalcev, pedofilov, morilcev, boril sem se za Slovenijo z orožjem v roki. ZATO, bedaki iz toplega doma, ki niso nič naredili in žrtvovali za Slovenijo, cenijo Hitlerja, ne boste SRALI. Lahko samo tako kot tu, anonimno in usrano . Na ulici se mi ne bi upal pred oči, ker vse desničarje je v resnici sram…..

  • DMB

   Saj človek sploh ne ve kaj bi komentiral. Vsepovsod kjer so v vojni bežali in pustili nedolžne ljudi imajo sedaj proslave(karnevale)

  • Dado

   NISTE fašisti, nihče ne bo nikogar preganjal. SPADATE V KROG LJUDI, KI OBČUDUJEJO HITLERJA IN NJEGOV VOJAŠKI STROJ. HITLER JE LJUBIL SVOJO RASO, ČEPRAV IZMIŠLJENO. KO MU JE ZMANJKALO BLOND MODROOKIH OTROK JIH JE PLENIL PO EVROPI. Take preganjajo samo v Nemčiji. Strah pred pregonom je samo sram pred samim seboj. To je to.

 • etrusk

  Ni vredno besed

 • bad brains

  Ja kje je pa zdaj cenzura ? Samo v vednost. Če ne bo dovoljeno komentirat , tud strani ne bomo več brali. Amen.

 • DMB

  Me pa res zanima koliko je bilo domačinov

  • pajot

   Večina domačinov leži v grobovih. Po zaslugi partizancev.

 • Dado

  Po zaslugi “domoljubov” po svetu in Sloveniji je Hitler izginil z zemlje, z njim njegova nacistična banda. Tisti, ki se še vedno klanjate Hitlerju in njegovi homofobiji, uničevanju ljudi, mest, vasi, holokavstu narodov, Judov, pobijanju, preseljevanju Slovencev, SRAM VAS JE ŠE NADALJNJIH 1000 let. Cel svet obsoja nacizem, nizkotneži pa se klanjate njegovim dosežkom. IZGUBILI STE in tako bo ostalo.

  • SIMON ROZIC

   Dado, Dadice, kaj si ti zgubil? Pamet, po moje!
   Domoljub je samo človek, ki želi svoj dom!
   Nacizem in komunizem sta partnerja v grozotah!
   Fašisti in nacisti so se neštetokrat opravičili vsem
   narodom, ki so jih prizadeli, kaj pa komunisti? Na
   kaj oni čakajo; morda to, da se jim žrtve opravičijo ?

   • Dado

    “””Domoljubi”” si bili hinavci leta 1943, ki so paktirali s Hitlerjem, ki je zasedel Slovenijo. Z orožjem od Hitlerja so se borili za Hitlerja , ne za Slovenijo. Njihova zaprisega z duhovniki, ki so prisegali Hitlerju… Vatikan je leta 1945 ponarejal dokumente, da so nacisti kot Mengele lahko zbežali v Argentino, ali Ustaš Pavelič…. Zato so, Angleži zavrnili na Koroškem “domobrančke” in belo gardo, ker so ljubili Hitlerja in ne domovino…….. Ostalo vemo kaj je bilo. DEsnica ljubi ostanke “domoljubov”, prav tako Vatikan……LOST IN THE WAR. Za vedno luzerji. Časa se ne da obrniti. Napak “domoljubi” ne morejo popraviti. Hitler jih ne more rešiti…… Ali veš zakaj so za Vatikan vsi neverujoči komuniusti??? Pouči se. Zati krščanstvo izgublja, Islam se pa širi.

   • karpelec

    Ne pameti ni izgubil. Ta je ostala zamrznjena v prostoru in času.

  • bubamara

   Tebi se je pa čas ustavil; tam nekje leta 1945.

 • FRANC3

  Najbolj sprevrženo je, proslavljati zmago nad okostji pobitih, ki so jih pustili na milost in nemilost Nemcem.
  To za mene ni herojstvo.
  V Dražgošah bi morala biti žalna komemoracija za pobitimi vaščani, ne pa da so Lažgoše veselica strahopetcev in poveličevanje nasilja nad vaščani med vojno in po njej.
  Pobite domačine so brez soglasja svojcev prekopali pod betonsko brezoblično gmoto. Zakaj ZB ne prekoplje pobitih borcev Pohorskega bataljona iz Gradca v Avstriji v rodno slovensko zemljo. Šarh in ostali borci se pač niso borili za rdečo zvezdo, za komunizem in za Tita. Oni so se borili proti Nemcem in za SLOVENIJO.
  ZB: DVOLIČNEŽI !!

 • samotoje

  Fuj, kako so ogabni.

 • Rožle

  Pozdrav J.J-u … edinemu,…
  ki ga slovenski narod priznava za svojega voditelja …

  • karpelec

   Pozdrave in zdravja mu zaželimo.

 • bubamara

  V Butalah nič novega. Vladi in Šarcu raste popularnost, ker vsakemu, ki potrka na njegova vrata, ugodi v zahtevku za denar. Sifon se spet odpira. No ja. Za maškare smo res še najbolj primerni.

  • karpelec

   A so se sploh prešteli, če katera maškara manjka? Ali so jo že nadomestili z novo.

 • Dado

  Dvolični »kristjani«
  Papež Frančišek je na današnji splošni avdienci v Vatikanu kritiziral hinavščino med nekaterimi kristjani. Kot je dejal, pogosto vidimo ljudi, ki vsakodnevno hodijo v cerkev, v vsakdanjem življenju pa sovražijo druge ljudi in jih opravljajo.

  • bubamara

   Res je v SLO kar nekaj osebkov, ki hodijo redno k maši, pa vendar na volitvah izbirajo Levico in SD. Osebno jih poznam kar nekaj. Ne bi o tem kako funkcionirajo v življenju. Hinavščina seka, da glava peče.

   • Dado

    Zate tudi velja, ha,ha,ha A ne znaš čitat, . Papež je mislil vse, ki sovražijo…….

 • Montana

  Židan je v svojem govoru opletal s fašisti, pa se sam očitno ne ve o čem blebeta. Ampak njemu je dovoljeno s takimi bedastočami žaliti sodržavljane Slovenije in Evrope. Sram bi ga bi moralo biti , ker laže, laže o zgodovini, laže o sedanjosti in laže o prihodnosti.

  • bubamara

   Židan neti sovraštvo med Slovenci. To je namen liberalcev in levičarjev. Preprečiti ovcam, da bi se ukvarjali z realnostjo.

 • Montana

  Ja in upam si komentirati, mene komunisti pač ne bodo utišali!

  • Dado

   Veliki heroj. Kdo pa naj bi te preganjal. To počnejo takim “profašistom” je v Nemčiji.

 • soc

  Po daljšem času tule spet možnost komentiranja. Fajn. A kdo bo zdaj odločal o odprtosti članka za komentiranje? Avtor, odgovorni urednik, partijski sekretar?

  • karpelec

   Morda pa je komu postalo dolgčas po naših izvirnostih in hudomušnostih?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!