fbpx

Twitter odzivi rdečega romanja: “Dražgoše so vsako leto bolj odurne, cinične, oddaljene od resničnosti …”

Foto: twitter

V nedeljo smo bili znova priča številnim prvorazrednim, ki so drli v Dražgoše na proslavo. “Če bi na Dražgošah danes izbruhnil vulkan, bi bila drugo leto javna poraba nižja za milijardo evrov,” se glasi tvit Libertarca, saj v Dražgoše romajo zgolj proračunski paraziti, nihče od njih namreč tej državi ne prispeva dodane vrednosti, s prisotnostjo na ceremoniji pa zgolj izkazujejo pripadnost režimu. O tem smo že temeljito poročali in si več lahko preberete TUKAJ. Ob vsem tem pa nikakor ne gre spregledati številnih odzivov na Twitterju, ki se jim zdi dogodek iz leta v leto bolj oduren, ciničen in lažniv.

Nekoč “nepristranski” novinar, danes pa desna roka Dejana Židana Denis Sarkić je zapisal, da so “Dražgoše nesmrtne … in ostale bodo večne”. S temi provokativnimi besedami, ki so le mokre sanje levičarjev, sicer ni naletel na kakšen velik odziv, sta mu pa med drugim tvit všečkala mag. Tanja Fajon in predsednik Mladega foruma SD Andrej Omerzel. Od leve parazitske elite so bili tam še Karl Erjavec, Igor Šoltes, Zoran Janković, Milan Kučan, Iztok Purič, Dejan Prešiček, Miha Kordiš, Grega Ciglar in drugi predstavniki socialističnih strank.

Prišel je tudi Milan Kučan, ki se je ekipi Socialnih demokratov pridružil v Kališah.

V Dražgošah smo lahko slišali, da “sodobne oblike fašizma ponovno dvigajo glave”, Mladina pa je v svojem tvitu spomnila, da so “na proslavi govorci opozorili, da se pod vzkliki domoljubja krepijo ksenofobija, rasizem in populizem, širi pa se fašizem s človeškim obrazom”. Pozabili pa so zapisati, da je Dejan Židan z zaključnim pozdravom “Smrt fašizmu, svoboda narodu!” nakazal, da želi smrt vsem, ki jih imajo oni za fašiste. Drugim pa gresta seveda svoboda in državno korito …

Na Twitterju se je oglasil tudi Jernej Pavlič, ki je fotografiral prvo vrsto in očitno sebe v predprvi vrsti. Očitno je, da so levičarji po proslavi na Osankarici, ki je bila teden dni pred Dražgošami, izkoristili za samopromocijo tudi to prireditev, saj smo v večini iste obraze zasledili na obeh partizanskih zadevah.

Dediči zločina se poklanjajo rabljem, ki so jim omogočili prvorazrednost v tej državi
Še posebej udarno pa se je odzval Dejan Židan: “Z zavračanjem fašističnih idej se, dragi tovarišice in tovariši, mi – dediči vrednot protinacističnega in protifašističnega boja, na današnji spominski slovesnosti skupaj poklanjamo vsem, ki so prispevali, da danes kot narod zmagovalcev živimo pod svobodnim soncem.” Očitno nekateri verjamejo že lastnim lažem …

Na Židanov tvit je predsednik SDS Janez Janša naredil prevod iz virtualne resničnosti v dejstvo: “Z uporabo fašističnih idej z levim predznakom se, mi – dediči vrednot zločina nad lastnim narodom, na današnji slovesnosti poklanjamo vsem, ki so pobili ali pregnali sposobnejše od nas in nam omogočili, da smo prvorazredni.”

Aleksander Rant z Nova24TV je opozoril na zgodovinsko dejstvo, kaj pravzaprav levičarji proslavljajo s “slavnimi” Dražgošami: “V teh dneh se je zgodila ena večjih tragedij 2. svetovne vojne na Gorenjskem. Bitka za Dražgoše je prinesla 41 mrtvih vaščanov, več kot 80 interniranih in vas, zravnano z zemljo. Namesto žalne maše za žrtve imamo proslavljanje dejanj partizanov, ki so pobegnili na Jelovico.”

Twitter-uporabnica Lotta Šega pa je zapisala: “Dokazano je, da se morilci (in njihovi občudovalci) radi vračajo na kraj zločina. Dražgoše so en tak kraj …”

https://twitter.com/LottaS10/status/1084378472485670912

Marko Andolšek pa je zapisal: “Če bi vsako slovensko vas ‘osvobodili’ tako kot Dražgoše, bi bila osvobojena Slovenija samo kup grobov in ruševin brez žive duše. To besnečih komunistov niti ne bi motilo, a kdo bi delal potem za njihove privilegije?'”

Twitter-uporabnik Matej Plevnik pa je ugotovil: “V Dražgoše ne prihajajo mladina, izobraženi ljudje … sami stari udbovci, nekaj mladoletnih otrok pod vplivom zvezdnatih staršev in nekaj prašičev, ki so pri koritu.”

Blizu resnice je tudi zapis računalničarja in ekonomista Tomaža Štiha – Libertarca, ki je zapisal, da če bi na Dražgošah izbruhnil vulkan, bi bila drugo leto javna poraba za milijardo evrov nižja. Bo že držalo, da v Dražgoše romajo zgolj proračunski paraziti, nihče od njih namreč tej državi ne prispeva dodane vrednosti.

Celotno dogajanje je dobro povzel tudi kolumnist Nova24TV Mitja Iršič: “Dražgoše so vsako leto bolj odurne, cinične, oddaljene od resničnosti. A vsako leto bolj politično mainstreamovske. Bojte se pošasti, ki se prebuja v normalizaciji zla teh maškarad. Enkrat jih nismo vzeli zares, pa so polpotizirali narod.” Neverjetno, kakšno pozornost dogodku pripisujejo osrednji mediji in ga povzdigujejo v veličave, še vedno pa v nobenem izmed njih ne boste našli resnično tragične slike, ki so jo v tej vasi pod Jelovico med drugo svetovno vojno povzročili komunisti.

J. G.

Komentarji so onemogočeni.