Ubijalci resnice, imenovani “necenzurirano.si”

Datum:

Spletni portal necenzurirano.si je nastal pred dvema ali tremi leti na podoben način kot moja spletna stran vinko.gorenak.net leta 2008. Nič posebnega, jaz za to spletno stran iz svojega žepa vsako leto plačujem okoli 130 evrov in to je to. Vi pa lahko vse, kar pišem, preprosto brezplačno berete na moji spletni strani. Precej podobna situacija je na spletni strani necenzurirano.si. Financiral naj bi jo (podatek je povsem točen) medijski tajkun in pravnomočno obsojen kriminalec Martin Odlazek. Gospod, ki je lastnik Dnevnika, Večera, Sveta 24, Mladine, Reporterja in še mnogo drugih lokalnih medijev.

Toda primerjati stran necenzurirano.si z mojo spletno stranjo vinko.gorenak.net seveda ni mogoče. Moji spletni strani sledi več kot 16.000 sledilcev, spletni strani necenzurirano.si pa (podatek na isti dan 13. 9. 2021) 7.700 sledilcev.

Naj dodam vprašanje za bralce tega besedila. Ste že kdaj slišali ali videli vprašanje, npr. na MMC RTV, POP TV, Svet na kanalu A, Delu, Dnevniku ali Večeru, v katerem bi se sklicevali na poročanje z moje spletne strani vinko.gorenak.net. Kaj takega sam še nisem zasledil. Ste pa skoraj vsak dan v istih medijih deležni poročanja v stilu, necenzurirano.si poroča, da …

Če se na necenzurirano.si sklicujejo zasebni mediji, kot so POP TV, Svet na kanalu A, Delo, Dnevnik ali Večer, ne smem biti kritičen, oni pač lahko lažejo. Toda ko njim sledi MMC RTV, se morajo prižgati vsi alarmi, saj je to nacionalna TV, ki jo plačujemo vsi državljani.

Vrnimo pa se k spletnemu portalu necenzurirano.si. Iz uradno dostopnih informacij za ta medij pišejo Primož Cirman, Vesna Vukovič, Tomaž Modic in morda še kdo, ki zase pravijo, da so raziskovalni novinarji, sam pa jih označujem za ubijalce resnice in skrajne leve politične propagandiste. 6. 9. 2021 so sporočili tole:

Glede na levo politično usmerjenost sedanjega papeža sem za trenutek pomislil, da bi to lahko bilo celo točno. Toda uradna spletna stran Vatikana je govorila nekaj povsem drugega, namreč, da se bo papež 12. 9. 2021 v Budimpešti srečal z njihovim predsednikom države in predsednikom vlade Viktorjem Orbanom.

In glej ga zlomka. Resnica vedno zmaga in tudi v tem primeru je. Mediji danes poročajo, da je: “Papež Frančišek prispel na Madžarsko in se je v Budimpešti srečal s premierjem Viktorjem Orbanom”. Tuje agencije (ANSA) pa poročajo, da je papež po pogovoru dejal, da sta imela z Orbanom prijeten pogovor o okolju in družini”.

Kaj pa na necenzurirano.si? Nič o tem, da so lažnivo poročali, nobenega opravičila ni videti. Objavljajo le nove in nove laži.

dr. Vinko Gorenak

Sorodno

Zadnji prispevki

Ponoči so sile ZDA in Združenega kraljestva ponovno napadle teroristične Hutije

Združene države in Združeno kraljestvo sta v soboto sprožili...

Čas je za interpelacijo celotne Golobove vlade

Poleg stranke Socialni demokrati (SD) sta krivca za nakup...

Golob zdravnikom ni grozil prvič: “totalno vojno” jim je napovedal že leta 2022

Zdravniki stavkajo že skoraj mesec in pol, vlada pa...

Še vedno nam vladajo gospodarji muh

V začetku prejšnjega tedna sem se po nekaj letih...