UKC hoče zamenjati v. d. direktorice Čoklovo. Jim bo le uspelo?

Foto: STA

UKC Ljubljana bo danes objavil razpis, s katerim iščejo novega generalnega direktorja. V zadnjem letu so to sicer storili že dvakrat, a jim je obakrat uspelo najti le vršilca dolžnosti. Največjo zdravstveno ustanovo v Slovevniji tako že tri leta vodijo zgolj v. d. Čoklova, ki še ne ve, ali se bo na razpis prijavila. 

UKC Ljubljana, ki letno razpolaga z več kot tremi milijardami evrov javnega denarja, že tri leta nima generalnega direktorja. Vodijo ga vršilci dolžnosti, trenutno je na tem mestu Brigita Čokl. UKC tako še tretjič v enem letu namerava poskusiti in končno najti ustreznega generalnega direktorja.

Čoklova razkrila mafijske posle v zdravstvu
Čoklova je sicer najbolj znana po aferah v zvezi s korupcijo v zdravstvu. Na seji komisije za nadzor javnih financ je namreč razkrila široko korupcijsko mrežo iz zamejstva, ki siromaši slovensko zdravstvo. Kot je dejala, so lobisti iz zamejstva dobro organizirani in vpleteni v mafijske posle. Pojasnila je, da ti ljudje nikoli ne odnehajo in lobirajo tudi pri predsedniku vlade, če drugje niso uspešni.

Na razpis, ki ga bo UKC objavil danes, se bodo v petnajstih dneh lahko prijavili kandidati, nato pa bo svet UKC imenoval tričlansko komisijo, ki bo preverila, če kandidati izpolnjujejo zahtevane pogoje. O izbiri kandidata nato odloča svet zavoda, soglasje pa mora podati tudi vlada.

Po uspehu na razpisu potrebno še čez sito vlade
Prav pri tem koraku pa se je nazadnje zataknilo, ko je generalni direktor želel postati Andrej Baričič, a ga vlada ni potrdila zaradi njegovih osornih izjav in pritiskov nanje.

Trenutna v. d. generalnega direktorja Čoklova še ne ve, ali se bo na razpis prijavila. Že pred nastopom mesta je sicer dejala, da ne želi biti vodja UKC več kot 3 mesece.

M. G., STA

 • Mislim, da bi bilo za zdravstvo dobro, če bi se Čoklova prijavila za generalno direktorico, ampak sito bo najbrž “pregosto” glede na to, da je odkrila nekatere sv***arije, ki hromijo zdravstvo in mečejo slabo luč na vse – tudi na mnoge nič krive zaposlene.

  • karlina

   Mislim,da imaš zelo prav.

 • samsara

  Preveč je govorila, kajne kućo?
  Je tudi hitro ‘demantirala’, a vseeno.

 • MissingLink

  Mogoče bo pa Remškar kandidiral? Ko se je tako izkazal na svojih dosedanjih funkcijah…

 • Anton

  Ah bomo že najdl enga našega. A ne?

 • plamen100

  In kaj je sedaj s to “korupcijsko mrežo iz zamejstva, ki siromaši slovensko zdravstvo”????? Bo to kdo raziskal ali bo spet vse za nadaljnih 20 let ostalo skrito??? Za cmerarja je bolj pomembno da se reši neposlušnih policajev kot da bi nagnal policaje da razkrijejo to hobotnico??? Če ni tudi sam vpleten v njo (sigurno jo hranijo rdeči) in bo stvar zataškal!

 • piko8

  Čoklova je govorila samo renico, ki je za MFIJSKE OLDBOJSE kurcan, zemljariç zelo boleleča ! Spomnimo se Komedskega župana Drolca, ko je dejav, kako je poddkupoval

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!