UKC hoče zamenjati v. d. direktorice Čoklovo. Jim bo le uspelo?

Datum:

UKC Ljubljana bo danes objavil razpis, s katerim iščejo novega generalnega direktorja. V zadnjem letu so to sicer storili že dvakrat, a jim je obakrat uspelo najti le vršilca dolžnosti. Največjo zdravstveno ustanovo v Slovevniji tako že tri leta vodijo zgolj v. d. Čoklova, ki še ne ve, ali se bo na razpis prijavila. 

UKC Ljubljana, ki letno razpolaga z več kot tremi milijardami evrov javnega denarja, že tri leta nima generalnega direktorja. Vodijo ga vršilci dolžnosti, trenutno je na tem mestu Brigita Čokl. UKC tako še tretjič v enem letu namerava poskusiti in končno najti ustreznega generalnega direktorja.

Čoklova razkrila mafijske posle v zdravstvu
Čoklova je sicer najbolj znana po aferah v zvezi s korupcijo v zdravstvu. Na seji komisije za nadzor javnih financ je namreč razkrila široko korupcijsko mrežo iz zamejstva, ki siromaši slovensko zdravstvo. Kot je dejala, so lobisti iz zamejstva dobro organizirani in vpleteni v mafijske posle. Pojasnila je, da ti ljudje nikoli ne odnehajo in lobirajo tudi pri predsedniku vlade, če drugje niso uspešni.

Na razpis, ki ga bo UKC objavil danes, se bodo v petnajstih dneh lahko prijavili kandidati, nato pa bo svet UKC imenoval tričlansko komisijo, ki bo preverila, če kandidati izpolnjujejo zahtevane pogoje. O izbiri kandidata nato odloča svet zavoda, soglasje pa mora podati tudi vlada.

Po uspehu na razpisu potrebno še čez sito vlade
Prav pri tem koraku pa se je nazadnje zataknilo, ko je generalni direktor želel postati Andrej Baričič, a ga vlada ni potrdila zaradi njegovih osornih izjav in pritiskov nanje.

Trenutna v. d. generalnega direktorja Čoklova še ne ve, ali se bo na razpis prijavila. Že pred nastopom mesta je sicer dejala, da ne želi biti vodja UKC več kot 3 mesece.

M. G., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tina Gaber kljub Golobovim zagotovilom promovirala drago restavracijo

Spremljevalka predsednika vlade Tina Gaber je pričela znova oglaševati...