Ukrajinski premier se je zahvalil Janši in slovenskemu narodu za stalno podporo v teh težkih časih

Ukrajinski premier Denis Šmihal in Janez Janša. (Foto: epa, Demokracija)

Ukrajina čuti močno in stalno podporo Janeza Janše in prebivalcev Slovenije. Hvala, ker ste z nami v teh težkih časih ruske vojaške intervencije,” se je ukrajinski premier Denis Šmihal zahvalil na socialnem omrežju Twitter.

Ukrajinski premier Denis Šmihal se je danes zahvalil za podporo slovenskemu predsedniku vlade Janezu Janši in Slovencem za močno in stalno podporo v teh težkih časih. Kot vemo, so ruski agresorji napadli sosednjo Ukrajino 24. februarja, od tedaj pa se država uspešno upira okupatorju s svojo vojsko pred totalnim zavzetjem države.

Ravno pomoč tujine in upanje na zmago v vojni so razlogi, da se Ukrajinci uspešno borijo, s tem pa stiskajo ruskega diktatorja Vladimirja Putina v brezizhoden položaj. Janez Janša se je še posebej zavzel za močan odpor celotnega sveta proti ruskemu agresorju in za zaprtje ukrajinskega zračnega prostora, kar pa še nima popolne podpore Nata. Njegova aktivna pobuda je v slovenskih medijih naletela na kritike, opozicija pa mu očita izkoriščanje vojne v politične namene. Kar je le izraz njene nemoči in zavidanja, da je Janša v Evropi in svetu cenjen politik, s svojimi izkušnjami iz osamosvojitvene vojne pa neprecenljiv vir izkušenj predvsem za Ukrajince.

https://twitter.com/Denys_Shmyhal/status/1500103733052682240?s=20&t=sw4ppEskuRhRpuMus5Crhg

Spomnimo, da smo imeli pretekli teden dva shoda – enega pod organizacijo Putinovih lutk, drugega v podporo Ukrajini in z močno podporo ukrajinske diaspore. Janša je v zadnjih dneh gostoval tudi v številnih tujih medijih, kjer njegove izkušnje in angažma cenijo veliko bolj od domačih logov.

Sara Kovač