fbpx

Umazano voščilo predsednice ZSSS Lidije Jerkič naravnost šokiralo

Lidija Jerkič (Foto: STA)

“Med pomembnejšimi velikimi zdrsi leta je ukinitev socialnega dialoga na državni ravni. Partner se z mafijo noče pogovarjati, bi lahko v maniri zadnjih dni leta pojasnilo, kaj se je zgodilo. Kdo je mafija, prepuščam bralcu,” je v voščilu za praznike članom SKEI med drugim voščila predsednica Zveze svobodnih sindikatov Lidija Jerkič in predsednica sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije. Jerkičeva s prstom kaže na “mafijo” in prejudicira izid volitev, medtem ko jo je letos vsekakor zaznamoval boj proti dvigu davčne olajšave in s tem dviga plač. Očitno imamo pri nas unikaten sindikat na svetu, kjer sami nasprotujejo dvigu delavskih plač le zato, ker niso “njihovi” na oblasti. 

Spomnimo, da predsednica ZSSS Lidija Jerkič še sama ni znala pojasniti, zakaj so proti višjim plačam in nižjim davkom, “na katerikoli način razmišljam, kako razložiti, zakaj nismo zelo navdušeni za takšno spremembo, ki prinaša večji neto prejemek, NE ZNAM.” Včeraj pa je s svojim voščilom ponovno pokazala, da ZZZS nikakor ni organizacija, neodvisna od političnih strank, parlamenta in vlade.

Jerkičeva, ki je nedavno protestirala zoper višje plače delavcev in zvišanje splošne davčne olajšave, je objavila voščilo za praznike, ki je razburilo javnost. Med vrsticami namreč poziva k vstaji na volitvah 2022, saj jo očitno moti, da se pogoji za delavce izboljšujejo, plače se višajo in kaj je še večja nesreča za sindikate. Brez zadržkov se je ponovno politično opredeljevala, prejudicirala izid volitev in s tem svoje člane napeljevala, kam naj se usmerijo na volitvah. Da gre za izjemno slab dialog in v škodo delavstva, ni potrebno posebej poudarjati.

“Dobili bomo novo vlado”
“Leto 2021 se poslavlja v znamenju največjega nereda, stihije, enovladja, nezadovoljstva, neenakosti, nevključenosti (in še bi lahko naštevala) od kar pomnim”
“Leto bo prelomno. Čakajo nas volitve na različnih ravneh in v različne institucije. Dobili bomo novo vlado, v vsakem primeru. Kakšna bo, je odvisno tudi od nas in naše izbire na volitvah. Verjamem, da bo obnovljen socialni dialog, pa ne le socialni. Dialog na sploh. Da pride do splošnega umirjanja, zlasti v odnosih. Da se spet naučimo pogovarjati, dogovarjati in zlasti: razumeti.”

Njen zapis

objavljamo v celoti:

Voščilo

Ne nazadnje tudi njej gre težko z jezika voščilo za božič, tako kot nekaterim vidnim slovenskim politikom; raje se poslužujejo “mirnih praznikov”.

Sara Kovač