Nekdanji poslanec Jerovšek: Upam, da se s sprejetjem PKP 10 končuje najbolj odštekano delovanje leve opozicije

Datum:

“Upam, da se s sprejetjem zakonskega svežnja PKP 10 končuje najbolj ‘odštekano’ obdobje delovanja državnega zbora. Tako nekonstruktivna kot je KUL opozicija v teh težkih kriznih razmerah, nek trezno razmišljujoč človek ne more razumeti,” meni nekdanji poslanec SDS Jožef Jerovšek. 

“Sprejetje včerajšnjih zakonov na vlado zagotovo pozitivno vpliva, čeprav se je morala zelo potruditi ob nerazumnem nasprotovanju opozicije, ob dejstvu, da vlada skrbi za socialno ogrožene skupine prebivalcev, a so kljub temu glasovali proti, nekatere zadeve pa celo obstruirali,” včerajšnje dogajanje v državnem zboru komentira nekdanji poslanec SDS Jožef Jerovšek, ki hkrati ne razume kalkulacij opozicije, te njene histeriziranosti v preteklem letu. Ob tem upa, da se s sprejetjem zakonskega svežnja PKP 10 končuje najbolj “odštekano” obdobje delovanja državnega zbora. Tako nekonstruktivna, kot je opozicija v teh težkih kriznih razmerah, nek trezno razmišljujoč človek ne more razumeti.

“Upam pa, da razumejo ljudje, državljani, volivci, da jim opozicija skuša odtegniti vse tiste korektive, ki jih je ta vlada zaradi posledic covida-19 pripravila za relativno zelo široke plasti teh najbolj ogroženih delov družbe, in da bo njihovo javno mnenje prisililo opozicijo do bolj konstruktivne drže v času volilne kampanje.” Kot je znano, v tej podli igri pomembno vlogo igra prav skrajna Levica. Gre za stranko, ki je že pred tem povsem nerazumno preprečila znižanje davkov na plače in posledično višje neto plače v letu 2022. “To deluje dobesedno ‘debilno’. Gre za reševanje Metelkove. Ideološki profil stranke Levica je tako skrajno levičarski, da bi bila takšna stranka v drugih parlamentarnih demokracijah težko omogočena.”

Poslanec Levice Miha Kordiš (Foto: STA)

“Verjetno bi bila celo prepovedana, saj s tem za kar se zavzema – za rušitev sistema, zlasti z ozirom na to, kar zadnje čase piše poslanec Miha Kordiš – dobesedno gre navijanje za bivšo državo, za njeno okupatorsko vojsko itd. Ampak takšni pač so skrajni levičarji in dobro, da smo v tem mandatu to preživeli.” Jerovšek meni, da bo v družbi prišla streznitev, da so dejansko dosegli plafon, in da bodo ljudje spoznali, da so njihove težnje usmerjene proti interesom velikega dela Slovencev, ki tega ne bodo nagrajevali. Delavci jih sicer ne podpirajo, samo ta urbani del, “kulturniki”, ki večinoma živijo na državnih plečih, in ki protestirajo proti svoji državi in sedanji vladi, ki je bila relativno velikodušna do njih, imajo izjemno moč v medijih.

Volilna kampanja bo razgalila protiustavne programske postavke Levice
Posledično lahko delavcem in drugim prikazujejo lažno podobo resničnosti, upamo pa, da se bo to sčasoma spreminjalo, tudi s pomočjo novih medijev, kamor spada tudi Nova24TV. Zadeve se gotovo že spreminjajo, je pa to počasen proces. DZ je včeraj imenoval tudi nove člane programskega in nadzornega sveta RTV Slovenija, med katerimi je tudi Jerovšek, ki je prepričan, da bo to nek omejen vpliv na izboljšanje programa sicer imelo, vendar pa je potrebno razumeti, da je RTV Slovenija “Titanik”, ki se obrača zelo počasi. Je pa prepričan, da bo poročanje odslej bolj profesionalno, bolj nevtralno. “Sam si ne želim, da bi se zadeva obrnila povsem v drugo smer, ampak profesionalne, objektivne televizije in radia, ki doslej vsekakor ni bila, ker je bila izrazito levo usmerjena.”

Foto: STA

Pred volitvami sicer ni smiselno še enkrat poskusiti obravnavati ustavnosti skrajne Levice v parlamentu, bo pa najboljša obravnava potekala skozi volilno kampanjo. Če bi se to zgodilo tik pred volitvami, bi skrajni levičarji to utegnili izkoristiti v propagandne namene in zadevo izvažati v Evropo, rekoč da gre za diktaturo, kratenje človekovih pravic itd. Potrebno je počakati, da se mandat normalno zaključi. Potrebno je vedeti, da bo nekje proti koncu februarja parlament prenehal s svojim delovanjem in potem bodo volitve. Seveda pa bi programi strank morali biti nujno usklajeni z ustavo. Protiustavnih klavzul v programih strank ne bi smelo biti. “Upam pa, da bo to v veliki meri odmrlo z volitvami. Njihove neustavne ideološke postavke v njihovih programih bodo razgaljene tekom volilne kampanje in upam, da se bo to odrazilo na volitvah.” 

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Zala Klopčič: Ljudje, ki spreminjajo spol, ne bi smeli biti zaposleni v šolstvu

S spletno komentatorko Zalo Klopčič smo se pogovarjali o...

Matjaž Han je novi predsednik SD

Matjaž Han je novi predsednik Socialnih demokratov. V drugem...

Vili Kovačič želi odpraviti neustavnosti referendumskega zakona

Vili Kovačič je na Ustavno sodišče RS vložil pobudo...

Tretjina azilantov v Avstriji je povsem nepismenih

Kar dve tretjini migrantov, ki so jim lani v...