fbpx

Umrla je priljubljena slovenska pevka Simona Weiss

Simona Weiss (foto: Facebook).

V 53. letu starosti je po dolgi in težki bolezni umrla Simona Weiss. Pevka, ki je slovensko sceno zaznamovala v 80. in 90. letih, je svojo pevsko kariero zaključila že pred desetimi leti. V svoji karieri je prodala več kot pol milijona albumov. 

Po dolgi in težki bolezni je v 53. letu starosti danes umrla pevka Simona Weiss. Zvezdnica, ki je slovensko javnost zabavala predvsem v 80. in 90. letih je izgubila težko bitko z rakom.

“Z globoko žalostjo sporočamo, da je utihnil angelski glas in zaspalo zlato srce naše ljubljene mame in soproge Simone Weiss. Goran, Simon, Rene,” so na njeni Facebook strani zapisali mož in sinova.

Izdala okoli 20 albumov, posnela okoli 200 skladb
Simona Weiss se je rodila 29. aprila 1963 v Mariboru, nase pa je prvič opozorila na tekmovanju za Miss Slovenije in Jugoslavije, kjer je osvojila drugo mesto.

Pot jo je nato zapeljala v glasbene vode. V svoji dolgi karieri je izdala okoli 20 albumov, posnela okoli 200 skladb in prodala več kot pol milijona izvodov albumov. Za seboj ima veliko uspešnih koncertov, leta 1997 ji je na turneji uspelo razprodati vseh 20 slovenskih športnih hal, od tega največjo ljubljansko Halo Tivoli kar petkrat. Kot prva ženska je prejela viktorja popularnosti. Zadnji album je izdala leta 2004, nato pa je zaključila svojo pevsko kariero.

V zasebnem življenju je bila Simona Weiss univerzitetna diplomirana psihologinja, ki se je specializirala za delo z avtističnimi otroki. Poročena je bila z Goranom Šarcem, s katerim sta imela dva otroka, Reneja in Simona.

Iskreno sožalje vsem njenim bližnjim.

Izbrali smo nekaj njenih najbolj znanih pesmi, po katerih se je bomo vedno spominjali.

M. G.