fbpx

Upor na RTV vodijo s tranzicijsko levico povezani zaposleni

Petra Bezjak Cirman z RTV in njen mož Primož Cirman s portala Necenzurirano. (Foto: FB, STA)

Petra Bezjak Cirman je vplivna predsednica Sveta delavcev na RTV, njen mož Primož Cirman pa je pisec levičarskega portala Necenzurirano. Z njeno pomočjo nacionalna televizija širi lažne vsebine, ki nastajajo pod peresom njenega soproga in hkrati vodi upor kolektiva informativnega programa proti predlogu programsko-produkcijskega načrta (PPN) RTVS.

Predlog programsko-produkcijskega načrta RTVS za leto 2022 bo danes pred programskim svetom. Kot smo že poročali, je informativni program TVS je v resni krizi. Večini oddaj že leta pada gledanost, samo oddaji Dnevnik in Odmevi sta od leta 2003 izgubili 250 tisoč ali polovico nekoč zvestih gledalcev. Glede na to so se odločili za spremembe, pri čemer se zgledujejo po oddajah najuspešnejših javnih televizij v Evropi, kot so BBC, ZDF in ORF.

Kolektiv informativnega programa TVS je, kot je znano, svet pozval, da ga zavrne. Ko vidimo imena, ki ga sestavljajo, je tudi jasno, zakaj so sprožili upor. To so dolgoletni uslužbenci nacionalne televizije z oddajami v najbolj gledanih terminih, ki pa so se neozirajoč na trende in sposobnosti prilagajanja na nove programske sheme, izgubili kar polovico gledalstva. Med njimi so Igor E. Bergant, Manica Janežič Ambrožič, Dejan Ladika, Petra Bezjak Cirman

Necenzurirana RTV
Predvsem slednja je zanimiva, ker ni samo predsednica Sveta delavcev RTV, ampak je tudi žena razvpitega novinarja Primoža Cirmana na Odlazkovem portalu Necenzurirano. To samo po sebi ne bi bilo sporno, če se ne bi njihove vprašljive vsebine znašle tudi na televiziji, portalu in radiju nacionalnega medija, ki ga plačujejo vsa slovenska gospodinjstva. Gre namreč za portal levičarskega tajkuna Martina Odlazka, ta pa deluje izrazito proti desnici, z enim in edinim fokusom – strmoglaviti demokratično vlado s serijskimi napadi, da bi ponovno na oblast prišla tranzicijska levica. Cirmana in Vesno Vuković smo namreč že ujeli na javnem mestu z vplivnim predstavnikom Socialnih demokratov Urošem Jauševcem, kar je le dokaz, da gre za vodene in koordinirane napade pod pretvezo preiskovalnega novinarstva. Nazadnje so se spravili na poslanko SDS Karmen Kozmus in njeno diplomo s ponarejenimi zapisi, kar pa se ni zgodilo prvič in pove veliko o strokovnosti, predvsem pa morali Odlazkovega kolektiva.

Predsednica sveta delavcev RTVS Petra Bezjak Cirman je ena izmed vodij upora proti predlogu programsko-produkcijskega načrta RTVS. (Foto: STA)

Vse te vsebine, povzete na javni RTV, ki naj bi predstavljala vrh slovenskega novinarstva, pa nanjo mečejo izjemno slabo luč. Že večkrat smo dokazali, da ima RTV več kot 2 tisoč zaposlenih, od katerih je velika večina prepredena s podobnimi nazori, kot jih imajo novinarji portala Necenzurirano. S sorodstvenimi vezmi pa je to nedvomno tudi potrjeno. Petra Bezjak Cirman to javno izkazuje tudi na socialnih omrežjih, ko odkrito deli vsebine svojega partnerja, še najbolj pa se je blamirala ob protivladnih protestih, ko so nasilneži napadli policiste in Državni zbor, ob rutinski reakciji policije, ko je ta ob spoštovanju vseh predpisov branila varnost in premoženje državljanov, pa si je upala komentirati, da smo “policijska država” in je moralizirala o policijski represiji. Ko taka oseba vodi upor zoper spremembe na RTV, bi morali zvoniti vsi alarmi, saj zanjo ne stoji samo soprog Cirman, temveč vsa leva scena – od Socialnih demokratov do tajkunov.

Sara Kovač