V bran vrhovnemu sodniku Janu Zobcu stopili priznani slovenski pravniki Teršek, Avbelj in Letnar Černič, ki so izrazili zgroženost nad pogromom mainstream medijev!

Foto: STA

Mainstream mediji so proti vrhovnemu sodniku Janu Zobcu sprožili pravo ofenzivo sovraštva, ker naj bi se lansko leto zlagal o tem, da je v prostorih sodišča doživel fizični in verbalni napad policista, in ob tem objavili posnetek varnostnih kamer na ljubljanskem sodišču, ki po njihovo trditve Zobca postavlja na laž. V bran Zobcu so se oglasili trije priznani slovenski pravniki: dr. Andraž Teršek, dr. Matej Avbelj in dr. Jernej Letnar Černič, ki so zgroženi nad pogromom s strani mainstream medijev in spletnih komentatorjev, ki imajo vse elemente sovražnega govora. Da pa so takšni – sovražni –  javni odzivi povsem normalni, kaže na naravo prevladujoče mentalitete v slovenskem javnem prostoru.

Teršek se je na družabnem omrežju Facebook odzval na članek na 24ur.com z naslovom “So sodnika Zobca res napadli?” in poudaril, da ga ne zanimajo več podrobnosti opisov dogodkov pred objavo posnetka. “Niso odločilne za temeljno vprašanje in končni politično-kulturni sklep. Zanima me samo še eno vprašanje, ki je temeljno in odločilno. Dogodek, arhiviran tudi s posnetkom, jasno in nedvoumno prikazuje arbitrarno oblastno držo, izvajano s policijsko vlogo ob glavnem vhodu na sodišče. Nesprejemljivo je, da se sodnika vrhovnega sodišča zaustavi tako, kot je bil zaustavljen, dotakne, kot je bil dotaknjen in obravnava, kot je bil obravnavan.”

Teršek: “Šlo je izključno za oblastno arbitrarnost, gospodovanje policista, za princip arbitrarne volje in za izvajanje volje do oblastne arbitrarnosti iz principa”
Po besedah Terška je odločilno to, da niti slučajno ni šlo za primer neke obravnave nekoga v sodni palači iz varnostnih razlogov. To je bilo namreč že tedaj  jasno, danes pa je še bolj jasno. “Šlo je izključno za oblastno arbitrarnost, gospodovanje policista, za princip arbitrarne volje in za izvajanje volje do oblastne arbitrarnosti iz principa. A slovenska pravna stroka in javnost, ta in ona, tega ni želela razumeti, ne zmore razumeti, noče razumeti in ne bo razumela. Ljudje okrog nas so, kot mi je pravilno dejal kolega dr. Jurij Toplak, nagnjeni k podrejanju sleherni obliki gole avtoritarnosti (ne legitimne avtoritete!), v vsakem kontekstu, brez utemeljenega razloga in brez vprašanja ‘zakaj’. Po Kidričevo (z njegovo prispodobo o biciklistih) bi se klanjali, ko se soočijo s katerokoli oblastjo, in bi pritiskali, ko prevzamejo kakršnokoli oblastno vlogo. Enakost vidijo v enakem gospodovanju nad vsakomer in v dolžnosti vsakogar, da se vselej in brez spraševanja po razlogu ponižno prikloni komurkoli v vlogi oblasti. Tudi zato pri nas ni etike svobode, demokracije in vladavine prava.”

Foto: STA

Spomnimo. Vrhovni sodnik Jan Zobec je med drugim po napadu dejal: “V rokah sem držal ključ svoje sobe (ki ga je zaznal detektor in zazvonil – kot zazvoni vsakokrat, ko grem skozi stranski vhod – vhod za ‘služinčad’, pa se nihče za to ne zmeni), jim ga ob vstopanju pokazal in povedal, kdo sem. Pa vendar se je policist pognal za menoj in me nekje med dvigalom in stopniščem dohitel ter uporabil prisilne ukrepe (policijsko nasilje v obliki odvzema prostosti).” 

Vrhovni sodnik Jan Zobec (Foto: Demokracija)

Avbelj: Slovenska stvarnost je povsem zblaznela
Avbelj je po navedbah Reporterja povedal, da je po videnem posnetku prišel do ugotovitve, da je Zobec dogajanje opisal resnicoljubno. Izpostavil je, da iz tega razloga njegov zaključek ne more biti nikakor drugačen. “Nasprotno, medijski tendenciozni naslovi (v smislu, ali je bil vrhovni sodnik “res napaden”) ter posledični forumaški ter družbeno-omrežni pogrom nad sodnikom, ki ima v neredkih primerih vse elemente sovražnega govora in pozivanja k nasilju nad sodnikom, me še toliko bolj utrjujejo v prepričanju, da je slovenska stvarnost povsem zblaznela.”

Avbelj poudarja, da javni diskurz pod diktirko medijev in sproženega ljudskega odziva ne more doumeti, da je bila reakcija policista v kontekstu normalne države povsem nesprejemljiva. Ob tem pa dodaja, da ne pozna civilizirane države na svetu, v kateri bi policisti v stavbi vrhovnega sodišča, katerih naloga je varovanje vrhovnih sodnikov, tekali za sodniki, jih na prisilni način zaustavljali, jim s tem odvzemali prostost, jih vlačili za roke do vhoda in jih zadrževali. “To je nezaslišano po naravi stvari. Ob predpostavki, seveda, da razumete naravo in stvar samo. Predsednik vrhovnega sodišča jo tokrat, začuda, je in je nesmiselni, zato pa tudi protipravni, režim vstopanja za vrhovne sodnike, ne pa tudi za druge (sic!), odpravil. To priča, da je gospod Zobec, seveda, imel prav.” Poleg tega je priznal, da je v zadevi pristranski, glede na to, da je Zobec njegov prijatelj. Ob tem pa je poudaril, da ga kot mladi pravnik spoštuje zaradi vsega, kar je kot pravnik in oseba skušal dati naši državi, pohabljeni pravni stroki in pravu.

Foto: STA

Letnar Černič: Sovražni  javni odzivi kažejo na naravo prevladujoče mentalitete v slovenskem javnem prostoru
Prav tako prepričanja o dogodku po videnem posnetku ni spremenil Letnar Černič; dodal je, da je Zobec dogodek opisal na povsem iskren način, kot ga je občutil, in sicer kot napad policista na sodniško neodvisnost osebe, ki že več deset let opravlja sodniško funkcijo. Tudi Letnar Černič podobno kot Avbelj poudarja, da ne pozna države v Evrope, kjer bi bil na tak način dovoljen poseg policista v integriteto sodnika. “Slednje je še posebej zaskrbljujoče, ker gre za enega izmed najbolj strokovno ustvarjalnih in prepričljivih sodnikov, ki so svoje življenje posvetil skupni dobrobiti in izboljšanju delovanja slovenske pravne države, in ki ima kot eden izmed redkih sodnikov pogum, da opozarja na napake znotraj slovenskega sodstva. Da pa so takšni – sovražni –  javni odzivi povsem normalni, kaže na naravo prevladujoče mentalitete v slovenskem javnem prostoru.”

Prof. za pravo človekovih pravic, dr. Jernej Letnar Černič

N. Ž.

 • freedomfighter

  Policist je imel vso pravico narediti kar je, tale tipcek misli da pravila zanj ne veljajo

  • Miro Jereb

   A si ti tudi varnostnik ? Ti bi verjetno še lastno mamo do nazga sleku…imel bi prav a bil bi bebo. A se ti je sedaj kaj posintalilo ?

   • Ennui

    A zato, ker je policist šel za njim in ga pospremil nazaj do rentgena je potrebno uporabljati “ti bi verjetno še lastno mamo do nazga sleku”? Gospod, prosim da si ogledate posnetek in nato preberete izjave, ki jih je sodnik dal. Laganje in pretvarjanje, nič drugega. Policist je pa samo opravil službo za katero so ga zaposlili.

   • freedomfighter

    Povej kdo je storil napako policist ki se je drzal pravil in zakonov ali sodnik ki je le te ignoriral…

  • Pomemben je pristop oz. način kako boš neko stvar izvedel, kar mislim da ga ta policaj ni imel.

   • mona lisa

    Kaj naj bi pred njim padel na kolena?

    • To glih ne. Ampak pristop je pomemben, lahko imaš pravila napisana, je pa pomembno na kakšen način boš to izvedel.

     • Ennui

      In očitno jim je sledil, drugače bi ga sodišče že decembra sankcioniralo, tako so pa napisali, da je policist ravnal korektno in po postopkih.

 • Miro Jereb

  Slovenska stvarnost je povsem zblaznela…točno to. Izginile so naravne prioritete v imenu kumrovške šole. Nikjer na svetu ne bi en “varnostnik” naredil tega kar so storili njemu. Varnostnik je vedel, da sodniku ne seže niti do gležnja a je svojo “moč” demnstriral na najbolj podel način. Mar vrhovni sodniki nosijo s seboj bombe…da razstrelijo sodno palaćo in sebe ??? Adijo pamet. Kar je bila zanj PRAVICA narediti je po zdravi logiki nepravilno, nespoštljivo in BEBASTO, predvsem pa skregano z naravo. O varnostnikih pa imam tako svoje mnenje in sem prepričan da se še danes sramuje svoje “pravilne” bebavosti.

  • učko

   Red je red in noben sodniški hohštapler nima pravice zajebava varnostnika, ki se mora držati pravil službe, drugače lahko izgubi službo.

   • Pomebno je tudi na kakšen način ga izvaja.

   • Joško

    Spet en’ pametnjakovič.

 • Miro Jereb

  Predvsem pa bi ANONIMNEŽEM svetoval da ne komentirajo ničesar…saj nimajo jajc ali jajčnikov da bi za svojim mnenjem stali in tako kar po gostilniško izražajo svoj gnev tistega časa med sranjem in scanjem.

 • bolimeđoko

  Naši mediji ( ne vsi) so vredni, da jih pes pošč…… česa vsega si ne domislijo, no.

 • učko

  Videli smo na posnetku, da dogajanje ni bili niti približno tako, kot je to opisoval Zobec. Zobec je enostavno lagal in s tem naredil ostalim sodnikom in sodišču ogromno moralno škodo !!!!!!

 • učko

  Obnašanje sodnika Zobca je precej nenavadno, čudaško, pa še laže!

  • mona lisa

   Ta nikoli ne bi smel biti več sovni, oziroma nikoli več v službi na nekem visokem mestu.

   • Joško

    Preberi si v članku, da je G. Zobec eden najboljših vrhovnih sodnikov; če seveda razumeš, kaj to pomeni.

    • Ennui

     Najboljši vrhodni sodnik ne bi izkorščal svoje avtoritete, da ustrahuje druge zaposlene na sodišču.

     • Mojca pokraculja

      OMG! Ja to bo to.

   • Mojca pokraculja

    Mona! Nomen est omen. Mona Liže rit oblasti.

 • Olga2345

  Vse kar znajo levičarski ekstremisti, je širjenje sovraštva, izključevanje, diskreditacija, RUŠENJE AVTIRITETE, kraja in zločin!
  V normalni državi bi pravosodni policist dobil nogo!

  • Ennui

   V normalni državi, kot ste se izrazili, bi se sodnik ustavil, ko so ga na vhodu pozvali.

   Ampak se ni, in nato šel v medije z razlago da so ga napadli. O njem se je pisalo, da ga je policist pretepel, Lahovnik napisal, da ga je zbil na tla. Vse te trditve so s posnetkom bile postavljene na laž.

   Iskreno, tukaj vse temelji na melodrami enega posameznika, ki misli da je nad pravilniki in zakoni.

   • Mojca pokraculja

    Se ne cudim tvojemu nasilju, ki ga izražaš. Najbrz gre za inkarnacijo nacisticnega paznika v konclogerju. Pod ovcjo kozo se skriva krvolocnost, sla po podrejanju in mucenju. Ti je kaj znano?

  • Michael

   Zakaj bi dobil nogo? Zato ker je opravljal dela in naloge tako kot velevajo predpisi, ki pa jih mimogrede ni sprejel on. Drugo vprašanje pa je ali je moralno sprejemljivo, da uslužbenec (predpostavljam, da pravosodni policist vrhovnega sodnika mora poznati, razen če službe ni nastopil prejšni dan) tako ravna protI pravni avtoriteti, kar g. Zobec nedvomno je

 • mona lisa

  Ti res mislijo da so posebna kasta nad vsemi. Da lahko lažejo, počnejo kar jim je volja in da so popolnoma nedotakljivi. zakoni za njih ne veljajo. Zato ker imamo tako sodstvo pa je vse v razsulo.

  • Joško

   Ker imamo med sodniki kup osebkov, za katere je Gospod Boštjan M Zupančič dejal, da sploh ne ve kako so opravili izpite na Pravni fakulteti, med sodnike so prišli po ” vezah in poznanstvih”,- predvsem rdečih; zato imamo tako sodstvo, kot ga imamo; seveda z veliko svetlimi izjemami, kar je tudi Gospod Zobec.

 • pajot

  Poznal sem policaja,ki je oglobil lastno ženo zaradi prehitre vožnje. Dama se je kasneje ločila. Bebo pa je ostal bebo

  • Rožle

   Aha, ostal je še vedno policaj :)

   • Amerikanc

    Tudi ta bo ostal bebo, ker je nasedel nadrejenemu, da izvede provokacijo – verjetno za en pir !

  • tasilo

   Jaz pa poznam župana, ki je na občinskem redarstvu dosegel, da noben njegovih sinov in prijateljev ne plačije kazni za napačno parkiranje in prehitro vožnjo, kadar jih zaloti mestno redarsvo.

   • Amerikanc

    Dobro, njega razumem, dela za družinski proračun !

   • Rožle

    Sem prepričan, da jih tudi zalotiti ne smejo …

 • totex39

  Niso pa povedali kaj je detektor zaznal, da je sploh prišlo do takega incidenta, če je imel samo ključ.

 • Nšo-či

  Modre misli sodnikov ljudstvu, ki sanja o tem, da živi svobodno. V svojem bistvu pa se na vsakem koraku podreja mafijski birokratski državi. Jasno je, da je policaj vrhovnega sodnika zaustavil zaradi gospodovalnosti, ne pa zaradi varnosti. Zaustavil ga je po priročniku. Torej birokratsko. Napačno je presodil s kom ima opravka in kako naj ukrepa. Vsi bi se morali upreti gospodovalnosti državnih uslužbencev, ker le tako se bomo rešili iz krempljev mafijske birokracije.

  • Ennui

   Mafijska bi bila, če ne bi ustavil po pravilniku, češ “on je nad pravili”.

   • Nšo-či

    Sploh ni res. Mafijska je zato, ker lahko ukrepa zaradi birokratskih pravil in ne zaradi prave vsebine. Se je izkazalo, da je nevaren? Mislim, da ne. Šlo je za demonstracijo moči in napačno presojo.

    • Ennui

     Lahko se strinjava, da se ne strinjava. Pravilniki so zato, da se jim sledi, sploh v institucijah kot so sodišča. Sodnik je bil pozvan naj se vrne za pregled, kar bi moral storiti. Sodnik (!) se je imel nad pravili, policist jim je pa sledil in ga samo nazaj pripeljal. Nič mu ni storil, razen da se ga je dotaknil za roko. Sodnik je ignoriral vse predhodne pozive.

     Vse je bilo, kakor kažejo posnetki, izvedeno lepo po pravilih same institucije. Noben posameznik ni nad tem. Konec koncev varnostniki na vhodu niso vedeli zakaj je rentgen zapiskal. Kaj pa, če bi ta oseba doživela živčni zlom in s sabo imela strelno orožje? Kako veš, da ni nevaren? Šlo je za, končno enkrat, pravilno postopanje policistov.

     • david23

      Sem že zgoraj vse zapisal in se ne bom ponavljal! Aja, samo še to, kar se pravil tiče – kaj v primeru, če so ta abotna? Da bo lažje za razumeti – g- Zobec je predstavnik sodne veje oblasti v Republiki Sloveniji (po veljavni Ustavi RS) – a npr. g. Cerarja v Državnem zboru RS tudi pregledajo z detektorjem kovin, ali pa mogoče g. Hana?

     • Capi

      Ejej, kako se trudiš……..pa dobro, zakaj ga ni ustavil prejšnji dan, pa predprejšnji itd…? Vsak dan tako v službo, potem pa kar na enkrat hops…….????
      Očitno je nekomu trn v peti, kako že gre tisto? najprej diskraeditacija, potem medijski linč, potem…..al kako že gre? kateri se poslužujejo tega????

   • macon

    Potem bi morali vse ustavljati po pravilih pa jih ne, ker bi bilo zelo zamudno in ker levi tovariši arbitrarno odločajo za koga se bodo pravila striktno in strogo uporabljala, za koga pa ne.

    Levi govorijo, če nisi njihov, boš imel velike neprijetnosti in težave.

    • dob

     Isti video različno razlagajo. Vedo, da bodo v EU popušili, ker v EU si to, da nekoga primeš za roko in ga prisiliš, da se vrne k vratom, pomeni fizično nadlegovanje. Ampak njim se to splača!
     Umazali bodo ime človeku pred javnostjo, kar je njihov cilj.

  • KAPIBARA

   Kateri- od koga uslužbenec, pa je sodnik ??

 • plamen100

  Tu se nikakor ne bi strinjal s sodnikom. Odziv t. i. Javnosti pa je zato taksen, ker je vec kot pol te javnosti videlo kaj so sodniki povzrocili jansi z laznimi sodbami in sedaj pac pride na plano se en sodnik, ki ocigledno laze. Poleg tega pa je javnost praviloma vedno na strani sibkejsega.
  Jasno je, da imajo varnostniki za izvajanje postopkov pri teh varnostnih opravilih izdelane protokole za izvajanje postopkov. Dejstvo je da v teh protokolih nikjer ne pise, da pa ti ne veljajo za sodnike in to bi ta sodnik moral vedeti pa ceprav vsakodnevno hodi skozi ta vrata. In ce se je ogladil zvok, ko je sel skozi ta vrata bi moral pokazati kaj ima pri sebi, da je povzrocilo alarm, kar pa se je njemu zdelo kot nekaj ponizevalnega, da bi pac to razlagal in se pokoraval “navadnemu” varnostniku, ces saj on je vendat sodnik in ze s tem izvzet iz tega protokolnega ravnanja. Vse lepo in prav ce bi kje to pisalo vendar ne pise in vsakrsno odstopanje varnostnika od vnaprej izdelanih postopkov v taksnem primeru bi pomenilo samovoljno ravnanje varnostnika in bi imelo za posledico disciplinsko krsitev. In jasno, cim se sodnik po signalu na varnostni napravi ni hotel ustaviti ga je varnostnik “ustavljal” s pozivom, da se naj vrne kar pa sodnik ni uposteval zato je pac stekel za njim in ga prijel za roko in pripeljal nazaj do teh vrat. Kdaj bi npr varnostnik tukaj prekoracil pooblastila kot mi ocita sodnik? Samo v primeru ce bi uporabil kaksen strokovni prijem, udarec ali met po cem pa ni bilo potrebe razen ce bi se sodnik naprej pasivno sli aktivno upiral. Skratka z uporabo mininalne sile je varnostnik pripeljal sodnika nazaj, da je bil varnostni pregled osebe opravljen. In sodnik bi moral dobro vedeti, da ko se nahaja v varovanem obmocju se pac mora pokoravati ukazom tam zaposlenih oseb, zato pa so te osebe tam in zato so placane, da izvajajo te varnostne postopke in na kameri se vidi samo samovoljnost sodnika in profesionslnost varnostnika. In izjave sodnika o “posegu policista v njegovo intigriteto” je naravnost bedasta in dela sodnika se vecjega klovna kot je izpadel. Ja seveda gre za poseg v intigritero ne le sodnika temvec vsakegs obcana, ki se tam znajde in mora postopati in se ravnati po navodilih tam zaposlenih oseb. Ampak tukaj gre za dovoljen poseg s strani drzave, ki je dovolila taksne postopke zato je taksno postopanje in vec kot ocitno sprenavedanje sodnika nesprejemljivo, njegovo laganje kaj vse pa mu je varnostnik storil a se iz kamere jasno vidi, da to ni res, pa je kriva obdolzitev zoper uradno osebo (varnostnik je v casu ko opravlja naloge varovanja uradna oseba), in je sploh nesprejemljovo se zlasti pa ko to pocne sodnik, ki pa bi moral imeti izostren obcutek odgovornosti in osebne intigritete, da si ne bi privoscil taksne blamaze v javnosti!

 • Amerikanc

  Razjarjena, radikalna levica, zagovarja fizično silo varnostnika in nespoštljiv odnos Florjančiča do g. Zobca. To se nekako ne sklada z četrtkovimi protesti radikalnih levičarjev pred parlamentom.

  • Ennui

   Mislim da živiš v nekem vzporednem vesolju, ker nič od tega kar si napisal ne drži.

   • Amerikanc

    Dvomim, da mladi, uspešni pravniki živijo v vzporednem vesolju, verjamem pa da imajo dovolj “političnega nasilja”, ki je najbolj prisotno prav pri šefih sodišč, tožilstev in pri šefih policije.

  • karpelec

   In spet smo pri izvoru kopanja lukenj z mislecem Bobovnikom na čelu, ki je javno zahteval posnetek Zobčevega vstopa na sodišče, da se neredi pogrom, v semci katerega se skriva nekaj popolnoma drugega-kaj nam bo pokazal čas.

 • tasilo

  Glej glej, zanimivo, koliko hrupa nastane, ko je vpleten vrhovni sodnik.

  Nič hrupa pa ni, kadar represivni organi zganjajo še hujšo in neupravičeno, neutemeljeno, nepotrebno in krivično represijo nad navadnimi državljani (in davkoplačevalci). Navaden državljan proti samovolji represivnih organov nima najmanjše možnosti, kaj šele, da bi mu v bran stopili kar trije doktorji prava!

  SIC!

  • Ennui

   To je nastalo, ker je sam vrhovni sodnik začel zganjati hrup.

   • Mojca pokraculja

    Bravo, to je pravi odgovor “zavednega drzavljana”.
    Da ne bi pozabili še enkrat poudarki:
    “Tako je drugovi! Red in disciplina. Vsi smo enaki in nimamo kaj ugovarjati. Kaksni privilegiji neki?Tiho in naprej plavaj pa se ti ne bo nic zgodilo.”

  • Mojca pokraculja

   Imaš prav, kar pa nikakor ne pomeni z(a) govarjanja, ces pravila in zakoni so taki, treba jih je spostovati. Pred kratkim sem bila n Okrajnem sodiscu v Lj., na Miklosicevi, ki ima 4 razpravne dvorane v locenem traktu. V trenutku, ko sem stopila pred varnostnika in prestala proceduro pregleda, sem v celoti dojela ves filing sodnika Zobca. Ne bom opisovala zakaj saj ni bilo nobenega ekscesa, vendar ne zelim s strani komentatorjev dozivljati podobnega”pogroma” kot sodnik, ceprav sem navadna upokojenka. Skratka, poblaznelost avtokratov, drzave in “ustrahovancev”
   ki se borijo zoper zastrasevanje, je tako strasljiva , da mi vzbuja grozljiv, brezupen občutek preganjane zivali. Obcutek, ki ga je vecina ze izgubila? To je se dodatno strasljivo. Zato tudi jaz sprasujem, kdo bo preprecil represijo nad navadnimi smrtniki?

  • david23

   Če ti sam sebi dopustiš samovoljo represivnih organov si jo dopusti, jaz si ne dopustim!

 • črnaovca

  Njegovi ga že branijo, sodnik ki da kaj nase si ne bi dovolil da ga brani neka stranka ki soma zmerja sodstvo in je v največji meri kriva za stanje nezaupanja kakršno je

 • večni srb

  V pravne okvirje se ne bi rad spuščal, saj so sodniki, se bodo že zmenili.
  Obnašanje varnostnikov je katastrofalno.
  Lahko pa bi poskusili vsaj analizirati kaj se sploh dogaja. Policisti se ravnajo po nekem čudnem pravilu, da imajo vedno izvršilno besedo in morajo vztrajati pri postopku, ko ga enkrat začnejo. Vsi ostali morajo pa ubogat, sicer so v prekršku ali huje. Od kod jim torej taka moč avtoritete nad ostalimi, tehnično gledano, ne obstajajo nobene omejitve kdaj se lahko policist odloči za nek postopek. Lahko bi recimo videl kaj takega in zgrabil Trupa, vključno z njegovimi osebnimi stražarji, postopek je postopek, tudi če bi bili samo na obisku. Ali pa papeža, menda je jasno kaj mislim.
  Tako so naučeni, če se jim zdi nekaj sumljivo, lahko začnejo postopek. Kaj se zdi posamezniku zanimivo, to je pa druga stvar, enim vse, drugim nič kaj, večina se ravna verjetno kar po nosu.

  Lahko bi recimo uvedli proti poklicno klavzulo, ki bi za policiste predvidevala hude kazni, če se slučajno zmotijo,ampak potem bi bili raje tiho, ko bi morali reagirati ali bi naredili vse, da bi prikrili svoje poklicno ravnanje, mogoče celo podtikali dokaze, ki bi opravičili njihovo agresivno posredovanje.
  Potem so tu še posebni ukrepi, sodišča na Siciliji menda stražijo pred vhodom bunkerji, kjer so nameščeni težki mitraljezi, vhod pa je varovan z bodečo žico, medtem ko so stekla neprebojna za snajperje, vsi uslužbenci pa nosijo neprebojne jopiče. Za varnost mora vendar vsakdo poskrbeti najprej sam.

  Jaz bi za začetek ukinil brezvezne skenerje in zahteval od državljanov, da se na sodiščih kulturno vedejo. Od vseh javnih uslužbencev pa pričakujem, da se bodo znali pravilno vmešati v take scene, saj ni treba takoj ubogati ali arogantno odgovarjati, če kdo misli, da ima razlog za postopek, naj pove kaj bi rad, potem mora pa poslušati še drugo stran, ni treba takoj ubogat in na komando. SKregat bi se moral, če je vedel, da ni naredil nič narobe, varnostnik bi ga moral pa poslušat in pojasniti kaj pričakuje od njega, sicer bi se lahko tudi zahvalil za odgovor, pojasnil neljubo napako, se opravičil za motenje in ga pustil pri miru.

 • totex39

  V velikih postopkih se policaji obnašajo zelo arogantno, čeprav ne ugotovijo nobenih prekrškov, jim niti na misel ne pride, da bi se opravičili, kar je sigurno šola zgrešenega režima.

 • Michael

  Vsake oči imajo svojga malarja. Vse spoštovanje mladim in cenjenim pravnikom, prav tako razpravi o dogodku, ki vsekakor ni v čast slovenskemu pravosodu (udeleženca vrhovni sodnik, paznik, varnostnik, oz pravilno pravosodni policist spadata v isto štalo). V tej poglobljeni razpravi, pa cenjeni strokovnjaki, vsaj po mojem mnenju, izpuščajo eno dejstvo, g. sodnik so kršili pravila, ki so jih sami postavili. Menim, da je g.
  Zobec po malem provociral, saj vemo da imajo služen vhod, ki pa ga g. Zobec iz protesta (vsaj tako je navajal v ob izbruhu afere-vhod za služinčad) ni hotel uporabljati,

  • david23

   A ti bi spoštoval pravila, ki so, blago rečeno, čudna, da ne uporabim drugega termina? Aja, pa pravila so sprejeli predsedniki treh sodišč, ki se nahajajo v stavbi in ne sodniki, ki so zaposleni v tej stavbi!

   • Michael

    Čudna pravila, ok. Praviš da so jih sprejeli predsedniki treh sodišč ok. Zdaj pa hakeljc Praviš da g. Zobec ne rabi spoštovat pravil, ki jih je sprejel njegov šef, torej ne zanika samo prava ampak tudi avtoriteto predpostavljenega. Ja zaradi tega in takega pa imamo takšno pravosodnje in stanje. Sprejemaj in spoštuj tisto kar ti paše, ostalo je čudno, protipravno in ne vem kaj še vse

 • macon

  Komunisti kažejo vsem nepokornim, da so v tej družbi glavni in da se bodo nepokornim dogajale neprijetne stvari tudi v obliki fizičnega nasilja.

  Že večkrat sem napisal, da se čudim, da Janše in vodilnih SDS-ovcev še niso napadli v javnem prostoru, levi režim pa bi na vse skupaj posmehljivo odmahnil z roko, češ saj si zaslužijo.

  To so vse simptomi leve režimske države v praksi.

 • Komaqqq

  Prevarno drzavo imamo ce je nesposoben razumeti kaj je nasilje in kaj je postopek.Me pa skrbi da je to sodnik ki ne loči postopka od nasilja.

 • Antonius

  Ustavni sodnik Jan Zobec in še nekaj njemu podobnih so zrcalo vse morale, ki jo premore bedno slovensko pravosodje.
  Veleizdajalca še danes spustijo skozi katerakoli vrata ne, da bi se ga upal kdorkoli pregledati. Če bi pozvonil na mojih vratih, bi ga doletela ena na gobec. Ena zato, ker druga ne bi bila potrebna.

  • janez cepec

   lepo si povedu. zrcalo vsej morali. Zobec se je zmislu, ma kaj zmislu, zlagov, in to nej bi biu sodnik? brez morale. navadn pizduh

   • Rožle

    Zmislu si je en tebe .. tako na hitr

   • Antonius

    Stopite pred zrcalo pa v njem ne boste ugledali na morale, niti poštenja in še manj pameti.
    En cepec bo vse, kar boste v njem videli.
    Narekovaje sem dodal zrcalu, morda boste sedaj razumeli, če boste zmogli, če vam bo šlo?

    • janez cepec

     jest zastopem zadevo, čeprou nism profa, Vi pa, kjub akademskem naslovu, niste čisto na jasnem za kaj se gre. ka-li?

 • jovan jovan

  Lepo je videti, da mu je paznik odtrgal roko. Nasilje nad nemočnim sodnikom je dobro videti. V ZDA bi vsakega, ki bi zavrnil ponoven pregled najmanj onemogočili, podrli na tla , če že ne ustrelili. Reakcija užaljenega “nadčloveka”.

  • david23

   Ti kar sanjaj, da boš sodnika Vrhovnega sodišča ZDA (Supreme Court) kdaj prijelč za roko! Niti v možgane ti ne bo padla ta misel, kaj šele, da bi jo izvršil, ker če bi to res naredil kot varnostnik, potem boš kar za nekaj let končal (po vsej verjetnosti; razen če bo dotični gospod sonik ali sodnica s teboj milosten) v zaporu, in sicer zaradi fizičnega napada na sodnika/sodnico oziroma zaradi protipravnega odvzema prostosti! V ZDA se natančno ve kaj je oblast in kdo so predstavniki oblasti; in še najmanj se imaš za igrati s predstavniki sodne oblasti v ZDA! Drugače je pa seveda z državljani, ki niso predstavniki oblasti, ker je procedura drugačna! Je pa tudi nekaj, da se ti bodo v ZDA varnostniki ali policisti opravičili, če so te neupravičeno zadržali oziroma omejevali prostost, pri čemer pa ne bom rekel, da se to v Sloveniji tudi ne zgodi!

   • zOBEC

    Pravosodni policist ni isto kot varnostnik, BEBO!

   • jovan jovan

    Ne bluzi. Očitno nisi nikoli bil v ZDA in ne veš kako tam ravnajo ob zavrnitvi osebnega pregleda, da ne rečem, da pobegneš mimo varnostnika.

 • Občasni Komentator

  Samo pri nas je lahko iz tega dogodka nastala nekakšna afera. Dva prava moška bi se že zdavnaj zmenila. Tu sta očitno mamina sinkota, ki se nista dovolj dolgo dojila, da bi odrasla. Neverjetno je že dejstvo, da sta puberteto preživela.

 • david23

  Posnetek je popolnoma jasen in pokaže sodnika g. Zobca, ko gre čez detektor in pokaže ključ varnostnikom zaradi katerega, po vsej verjetnosti, je detektor kovin zapiskal in potem, ko varnostnik primer sodnika za roko in ga usmeri nazaj k pregledu. Kaj tukaj komu ni jasno? Nezaslišano je, da si varnostnik dovoli se dotikati za roko vrhovnega sodnika, ki je predstavnik sodne oblasti (oblasti!) v Republiki Sloveniji! Mislim, da bi se g. Zobcu morala opravičiti tako g. varnostnik in predsednik Vrhovnega sodišča RS g. Florjančič!

  • janez cepec

   ja, ja, opravičilo. pa še od predsednika države, vlade, abrambnega ministra, predsednika gobarske družine in lovske zveze, pa primarija u Begnah, kamor Zobec sod. kretenu jedan

   • david23

    Kdor zmerja nima racionalnega argumenta, ne?

  • Primosio

   In zakaj naj bi bilo zakonito izvajanje pooblastil pravosodnega policista nezaslišano?! Bi enako trdil, če bi pravosodno policist tako ravnal z Maslešo?

 • KAPIBARA

  Pri takem nadutem človeku, se pa kar vprašaš: Ali so doma veseli, ko gre v službo (od doma) ali žalostni.. oziroma, obratno, ko pride domov !
  Pri glavnih vratih sodišča, je kontrolna varnostna točka, skozi katero morajo vsi vstopajoči ! Namenjena je Varnosti na sodišču.
  Ima pa vhod za uslužbence, kateri je pa tako ozek, da ne moreš, ne da bi šel, čez varnostno kletko, kar se mu verjetno zdi ponižujoče…
  Tolko se diči, da bi mu človek kar privoščil pogovor s pripornikom, kateri zna uporabljat svinčnik, še za kaj drugega, ne pa samo za pisanje.. Kar tistega sodnika naj vpraša, o varnosti na sodiščih..

 • janez cepec

  pa kaj pizdi tale Zobec fuknen. pa a misle, de če je ustavni sodnik, de Boga za jajca drži. prvič, kot ustavni sodnik bi moru bit apolitičn, je pa deklariran janšist, drugič, je blo pa učeri na posnetku lepo videt, de se je šunjou, de ga varnsotnik ni maltretiru in se je use izmislu. ma kaj izmislu, laže, p. mu m. in to nej bo ustavni sodnik.

  • komar marko

   Janez,janez CEPEC na četrto dimenzijo.

   • janez cepec

    glej, de te nau komar piču

  • david23

   A lahko še enkrat prosim pogledaš posnetek? Kdo je koga za roko prijel in nazaj na pregled pospremil (kaj to v pravnem jeziku pomeni, ne vem, če veš)? V kateri zadevi, ki jo je reševal, se je pa g. Zobec deklariral za janšista (če mi navedeš en pravni spis iz katerega ta deklariranost jasno in nedvoumno izhaja, ti bom verjel, sicer ne!)?

  • moon

   Sala desetletja…. imamo enega! deklariranega sodnika jansista. Ostalih 99,99% deklariranih sodnikov rdecuhov je pa OK.
   Sicer pa, kar sejes to zanjes in vi boste zeli Venezuelo.. he he…

 • komar marko

  maloberem komentarje rdečkotov. Nemorem verjeti,da so taki zapisi sploh možni. Sicer se pane čudim,če pa je tudi PAMET v konstanti! Pač VAKUUM! Kapiš!

  • Prle

   Logično, da tako razmišljaš, saj si vendarle Ivanova ovca, ki jo Ivan striže kakor on hoče.

   • janez cepec

    zdej si ga pa mau usrou. komar marko nč ne razmišla, ker nima s čim, če bi pa imu s čim razmišlat, pa ne bi smeu, ker je pastir tko ukazu. je dost, de edn misle za celo čredo, pa čeprou nč ne misle

   • komar marko

    LUCKASTI, saj problem je v tem, da taki z VAKUUMOM na podstrehi vladate v SLO in smo slabši od balkana, vračamo se v dobomuslijev, zato pa jih tako vabite. Tam ste doma, oziroma sodbe, kakorVI z VAKUUMOMmislite. Kapiš!

    • Prle

     Vladali bomo še naprej, saj tvoj pastir nima zadosti podpore. Spet in spet bo popušil, zdaj je že v takšni fazi, da pravi ,da ni treba, da je on premier, še malo pa bo rekel, da ni treba, da je on predsednik stranke,ha,ha,ha.

     • janez cepec

      iz tvojih ust, u Božja ušesa

     • komar marko

      ne bomdolg. Samo ura streznitve prihaja. Tvoj serpentinšek je napisal KOALICIJKO pogodbo,ki se ji pravi prosti spis za PETI razred osnovne šolez naslovom SANJA SVINJA O KUKURUZU! Kapiš!

     • Prle

      Sramota za Ivana, pohodil ga bo nekdo, ki ima pol manj glasov, sds stranka bi morala zahtevati njegov odstop. Takoj.

     • komar marko

      LUCKASTI,pomiri se,pojdi na terapijo BUTN SKALA in ti bo bolje. Kapiš!

     • janez cepec

      moje ideje prodajaš?

     • komar marko

      Res,VAKUUMA ne moreš prodajati.Kapiš!

     • Mare Kranjc

      Zakaj sploh razpravljate z levičarsko drhaljo? To so izrojenci brez časti in ponosa, ki bi zaklali tudi svoje starše, če bi imeli od tega koristi! Levičarstvo je gnojna bula na telesu človeštva, odpadek civilizacije! Čez nekaj let bo levičarstvo priznano, kot težka oblika motnje v duševnem razvoju, katere se ne da zdraviti. Upam, da bo takrat, že uzakonjena evtanazija!

     • montyamp

      Dobra analiza .
      Poglej seznam :
      Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Violeta Tomić , Violeta Bulc ,Vesna Györkös Žnidar , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka………….
      Po astrologiji kozorogi .
      A ima mogoče natura kaj vmes ???

     • Nšo-či

      Prle , si kaj ročno spreten, te zanima kakšno delo?

 • komar marko

  dejstva so, da neki pravosodni policist ne more ustrahovati VRHOVNEGA sodnika.PIKA. USTRAHOVANJE jhe bilo. Kaj komu ni jasno!

  • janez cepec

   zakuga pa ne. pa koji kurac misle, de je. Zobec. zakoni so za use, če je tak zakon, de je treba skoz rentgen, velja za use. kapiš? verjetn ne

   • komar marko

    vprašaj šerifa zakaj sosemu brisali dokazi.Všrašaj rdečkote zakaj človek ki jebil spoznan za LOPOVŠČINO v ŠTIRIH preiskovalnih komisijah kandidira za POSLANCA in ima veliko možnost da bo spet financ minister. Kapiš!

    • janez cepec

     vpraši se ti, zakuga bi človk, k’ je orožje švercu, pa je dnar pobrau, pokasiru provizije od patrije, najemu sumljiva posojila, etc.. rad sestavu vlado?

     • komar marko

      jap to lajnate že nekaj desetletij brez enega dokaza. v KNJIGI PADLE MASKE piše bivši oproda,kakoje PALČEK SMUK v BOSNI iskal dokaze,pa je našel samega sebe. KAPIŠ! Pa PATRIJA te pozdravlja.

     • montyamp

      Si ko lajna .
      A s ti tud komunist ???

      Po IQ oceni , padaš v razred UDBOVSKE DECE .

     • janez cepec

      ti že veš, kuga je to udbovska deca, a? je biu tvoj tastar udbouc, če sevede sploh veš, kdo je tvoj fotr?

     • montyamp

      Kolk jih je blo na politkomisarski orgiji takrat ko ……….???
      To so vsi tvoji očetje .

     • janez cepec

      tvoj je tebe tko devu, de ga je na mizo zdrko, za osalo so pa muhe poskrbele

     • montyamp

      To si že tolikokrat napisal in preprosto sklepam o nastanku tvojih antijanša izpadov , da so muhe tebe še par dni valjale po kaki jami , preden si pristal v vaški kurbi , ki je niti ne poznaš .

     • tohuvabohu

      Ti pa imaš res pojma, cepec. Ne obstajajo “sumljiva posojila”. Noben zakon ne govori o tem.

     • janez cepec

      ti se spoznaš na zakone glih en tok, ket Mrica na kriv kurac

     • tohuvabohu

      No, potem pa povej, kateri zakon, idiot zagovedni.

     • Margu501

      bednik, pa še cepc povrh !

     • janez cepec

      ovca zblojena

 • Rožle

  Takih udbovskih ustrahovanj v stilu ” prvo udri posle pitaj ” …
  je bilo v EX Yugi malo morje

 • komar marko

  včeraj je neki PRIBAC v tarči nekaj klobasal. Rupsi mu je lepo povedal da klati NOROSTI. In PISUNČKI hočejo sestaviti vladopred kamerami. JOJ,dno še ni doseženo.Ničudno,saj so včasih presistutke morale pred zaposlitvijo na pogovor k Palčku Smuku.

 • Boco

  Trenutno imamo v Sloveniji dva pogroma, medijska linca proti pokoncnim osebam, ki so si drznili izrazit svojo voljo, proti osebam, ki imajo svojo mislenje ki je drugacno od leve politicne korektnosti.
  Jan Zobec in Dr. Matjaž Gams sta zrtvi napadov.
  To je zaskrbljujoce. Temu se moramo upreti. Dal si bom natisnit majico z napisom #fukpoliticnokorektnost
  Slovenija rabi pokoncne ljudi, ljudi ki bodo imeli svoje mnenje in si ga upali izrazit. Slovenija rapidno pada v novo obliko enomumja, zacensi z izkljucevanjem SDS da se jim prepreci sestava vlade. To levo histerijo bo treba unicit. Unicit z mocjo argumenta in resnice.

  • Mojca pokraculja

   Odlično !!!
   Dovolim si reči, da smo že padli v enoumje, le njegova zunanja manifestacija se kaže v preobleki absolutnega branjenja in skrbi “demokracije” . V resnici pa gre za diktaturo v vsej njeni “veličini”.

 • Mojca pokraculja

  Berem komentatorje in njihove odzive na članek ter ob tem ugotavljam, da se večinoma nanašajo na dogodek izpred časa, na sodnika Zobca, na zagovarjanje avtokratskega razmišljanja itd. pravila so pravila- treba jih je spoštovat, kam pa pridemo če jih ne, saj zato je pa tako kot je. Da ob tem sploh en omenjam zmerjanja levi – desni itd.
  Pogrešam komentarje na izjave treh uglednih sodnikov Avblja,Terška, Letnarja. Niso pomembni, preslišimo jih pa bo vse v redu ? Nič komentiranja o pogromu mainstream medijev?
  Kakšno uboštvo uma! Kakšna poblaznelost !
  Zatorej sodniki, še kako prav imate. V celoti se strinjam z vami !
  Abnormalnost je postala normalnost.
  Slovenije ni več!

 • Primosio

  Povsem so zblazneli polbogovi, ki mislijo, da si lahko, oblečeni v toge, dovolijo vse!!! Že to, da je ostale zaposlene imenoval služinčad, veliko pove o njemu.

  • janez cepec

   navadn prepotentn pizduh

   • montyamp

    Cepec pred špeglom se sprašuje .
    Kaj je to za ena mešanica med magarcem in majmunom ???

    • Primosio

     Če ti zmanjkuje pametnih argumentov, je bolje, da si tiho

     • montyamp

      Kdo je pa tebe kaj vprašal ???
      Zaj vidiš , zakaj ti je mati nikoli rekla jagnje moje , ker si tele .

     • janez cepec

      koko j’ pa tebe mat klicava? moja mala opica, l si biu že od malga navajen na ime majmun?

     • montyamp

      Pridi otrok , skrij se , komunisti prihajajo .
      Prekleta banda ušiva !!!

     • janez cepec

      zgleda, de te je imela cela leta skrit’ga u kevdru, ke si tak debil

     • montyamp

      Boljše v kevdru kot med železnimi hruškami .

   • Jaka Sraka

    res si pizdun, zemljićev…

 • UDBA

  Končno Nova24TV eden normalen članek. Pravosodni policist je ravnal pravilno in se držal varnostnega postopka. Tako potegavščino, bi Zobec moral preizkusiti na kakem ameriškem sodišču ali letališču.

  PS: Ne bi se končalo dobro → Glock 17 :)

  • Olga2345

   Res se držijo “pravil”, da pregledujejo tocno dolocenega sodnika…To je v stilu tajnih policijskih “navodil” ???

   • UDBA

    Zobec je šel skozi varnostni pregled → detektor kovin in ga ni opravil. Policisti ne morejo vedeti ali je to povzročil ključ ali pištola. Pridržan je bil, zato ker je kljub ukazu policista, da se ustavi, nadaljeval s hojo. Policista pa morajo skrbeti za varnost.

    PS: Zobec je še lagal, za kar bi moral biti sankcioniran :)

    • Jaka Sraka

     bebček, rdeči

     • janez cepec

      resnica boli, še najbel vas pa boli, de je vaš ljubljeni vodja tud tardeč, pravovern komunajzar, sam to se ne sme okol govort

     • Olga2345

      Boli resnica, da je prišlo na plano, da je udbaš Dorić (Hanzi, po katerem je dobila ime javna hiša sramote) dobival iz Slovenije, celo od policije navodila, kaj lahko pove na temo udbaških zločinov….Laž ima kratke, Kučanove noge!

     • janez cepec

      s kere pratke s pa zdej to pobrala. Olga, pejd šporget pucat, pa pust politko, ni za tebe. pa descu gate oper, mu nau narodn ko pride u oštarijo

     • Olga2345

      Malo posurfajte, pa boste našli “pratko”….

     • freedomfighter

      Povej kje se je zlagal

    • Olga2345

     Hahahahahahahahaha

     • freedomfighter

      Kaj od napisanega pa ni res…mislim a posnetka.nisi videl…kako lahko zagovarjas nekoga ki je naredil napako potem pa se za njo krivi druge…povej kdo je krsil pravila in kako bi zgledalase drzava ce bi se policisti osebno odlocali katerih prav se bodo drzali in katerih ne

  • Jaka Sraka

   Govedo, zahojeno, a ne znaš brati?

   • šmentanamuha

    To je otrok socializma, s trajnimi poškodbami na možganih.

   • freedomfighter

    Povej kdo je krsil pravila policist ali sodnik…to je edino kar je pomembno…ali mislis da za sodnike veljajo druga pravila

 • Primosio

  Na tem portalu bi se vsul plaz odobravanja ravnanja pravosodnega policista, če bi na tak način ravnal z npr. Maslešo….

  • Olga2345

   Takrat bi se vsul plaz kritik na Hanzi…

   • Primosio

    Tukaj bi mu pa ploskali, dvoličneži

    • Olga2345

     Pri vseh postopkih je treba ravnati profesionalno! Takšno ravnanje nima elementov profesionalnosti…Zakaj tako ne zagrabijo Kučana, saj nima pravice vstopati v hram demokracije in celo parkirati pred tem hramom?!!!

     • Margu501

      Tudi na sodišču so ga videli, le kaj išče tam ?

     • Olga2345

      Daje USTNA navodila, v stilu Udbe, da ni dokazov…..že zato bi moral udbomafijec dosmrtno v zapor!

   • tohuvabohu

    Zanimivo pa je, da Maslešo vsi vidijo kot zadrtega levičarja (no, saj tudi je).

  • tohuvabohu

   To so slavne rdečkarske metode. Postaviš hipotezo in potem na podlagi hipoteze obračunavaš s svojo žrtvijo. Stalinistični procesi so potekali po enaki logiki. Sram te bodi, stalinistek.

  • freedomfighter

   Povej kdo je krsil pravila sodnik ki se ni ustavil ali policist ki se je drzal pravil

 • Olga2345

  Zanimivo…da posnetki pridejo na plano točno, ko je treba diskreditirati Janšo, SDS….

  • Primosio

   Pa saj Zobec ni v nikakršni povezavi z Janšo in SDS, o čem ti govoriš?

   • Olga2345

    Zlobec ni “naš”! Tu je ves odgovor!

 • montyamp

  Butasti varnostniki so izbranci pasjejebske oblasti .
  Če bi jih izbiral Janša , do takšnih anomalij ne bi prihajalo .
  Amen .

  • freedomfighter

   Povej katera pravila je krsil…mogoce poniznost pred nekom ki misli da je nad vsemi

 • montyamp

  Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Violeta Tomić , Violeta Bulc ,Vesna Györkös Žnidar , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka………….
  Astrološka psihologija se drži za glavo .
  Zakaj toliko kozorogov na vodilnih položajih v Sloveniji , a mogoče zaradi povečanja izvoza bolnih otrok v tujino ???????????
  Šarec je pa Stalinove sorte , reši se kdor se more .

  • Hun

   zarad trmaste vztrajnosti in zelje po druzbenem statusu..Slovenci so tipicni kozorogi..ce je zravn vzgoja brez mamine ljubezni je sebicnost tok hujsa

 • montyamp

  To so udbovske metode in s tem je treba dokončno razčistit .
  Najprej žveplenega na kandelaber.
  IVEK , KDO TE JE UBIL ????????????????????
  https://www.youtube.com/watch?v=7AaeV17w3Os

  • janez cepec

   če misleš začet “razčiščavat” komunajzarje, kva bo pa vaš ljubljeni vodja djav na to, pa kdaj bo on na vrst?

   • montyamp

    Ste pa pizde rdeče , ubogo opico …………….
    Veš kaj , Ivek je doniral dializne aparate , Kućan je pa dnar nosu iz Elana .
    Kaj ti ni jasno ???
    Tako zelo si pokvarjen , da boš tudi ti izvažal vnuke če zbolijo .
    Banda pasjejebska zahojena .

    • janez cepec

     no no, umir se mau, čas je za tabletko, kriza se ti bliža. poiš unga strička, u beli hali, pa količ’k ma u rok. kva misleš, de bo naredu s količkom?

     • montyamp

      Hahaha ,zaj pa je na vrsti obsojanje sovražnega govora , resnice , s tabletami .

     • tohuvabohu

      Ja, to pa rdečkarji obvladate. Če ne pomaga javno blatenje, montirani sodni procesi in podobne dobrote, pride prav tudi psihiatrija, na koncu pa še kramp.
      A te je že kdaj kdo pošteno na gobec? Ne? Seveda ne, ker si šleva, v javnosti se userješ.

     • janez cepec

      ja kva češ, če pa normalne stvari ne zaležejo

     • tohuvabohu

      To je dobro, da si klošar. Groza, če bi bil sodnik ali policaj.

     • freedomfighter

      Povej kje je policist krsil kakrsnakoli pravila

 • montyamp

  Kje so pa posnetki ostalih , tistih vaših ???
  Tistih ki podpirajo izvoz slovenskih bolnih otrok …..

 • Olga2345

  Levičarji so pač svojat (po Trčku) in se tako tudi vedejo…

 • UDBA

  Predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič je izjavil “od vrhovnega sodnika Zobca pričakujem opravičilo, sicer bom morda ukrepal tudi v okviru disciplinske kršitve”

  PS: Edina primerna kazen je razrešitev in odvzem funkcije vrhovnega sodnika Zobca. Če laže pri takih stvareh…. Lahko si mislimo, kako on sodi obtožencem. :)

  • janez cepec

   ma kašn odvzem funkcije, u čuzo z njim za krivo pričanje. pizduh lažniv,

   • šmentanamuha

    Vidva potrebujeta injekcijo proti steklini.

  • freedomfighter

   Tocno tako sedaj si bo pa se sramoto v tujini naredilso…jaz sploh ne razumem kaj on proba dokazati…clovek je ignoriral policista po mojem mnenju bi ga mogel enkrat s pendrekom po glavi tako kot bi dobili ostali drzavljani v podobnem primeru

 • Franc Šink

  Pri katerih vratih pa vstopa Kučan ko prihaja “svetovat” sodnikom.

  • janez cepec

   prijaha na tistih slonih, k’ jih vaš ljubljeni vodja vid, koko letajo po zrak

   • slosin

    a te je Serpentinšek ža povabu v vlado? Prav, da je vsak klovn dobrodošel….

    • janez cepec

     a je tebe ljubljeni vodja že? prav, de je usak kreten dobrodošu….

    • lili pili

     Janja je ne bomsestavil, prej bodo predcasne volitve..

  • tohuvabohu

   Ne rabi. Njegovi sodniki imajo vgrajen “čip”, s pomočjo katerega jih upravlja na daljavo.

  • KAPIBARA

   Po arhivu se je po stranskih poteh potikal..

 • šmentanamuha

  Levičarji se obnašajo kot stekli psi. Mentaliteta, o kateri govorijo ti trije ugledni pravniki, je tista, na osnovi katere je bilo možno izvršiti gnusne povojne poboje, nekaj najbolj zavrženega, kar se je zgodilo v naši polpretekli zgodovini. Naši levi komentatorji tu na portalu samo potrjujejo mojo trditev.

 • centurion

  Stvar očitno prevzemajo v roke žepankovićevi redarji,
  nasilni varnostniki, antifa aktivisti in ostali mentalni bolniki.
  Zarodki SA hord iz NSDAP…
  ( NationalSOZIALISTISCHE Deutsche ARBEITERpartei (NSDAP))

  • freedomfighter

   A tovidis je tvoja stranka…mi pa lahko poves zakaj naj bi bil ta sodnik nad pravili…a ni ravno to tezava nase drzave da nekateri mislijo da pravila zanj ne veljajo

 • Jaka Sraka

  Gospodje, hvala vam, da ščitite demokracijo.

 • Hun

  Obstajajo tud naduti Sodniki, bozanstva na zemlji…Ce je ze Maslesa tak primer…dopuscam moznost, da jih je več

 • montyamp

  Sem si vzel nekaj časa in pobliže pogledal avstrijsko politiko .
  Mimogrede , od leta 1983 ne poslušam drogega radia kot Austria 3(Ö3) , živim blizu meje .
  Šokiralo me je odkritje , da so avstrijski politiki, tako na lokalni kot državni ravni , klovni podobni našim iztirjencem .
  Napisal bom na veliko :

  AVSTRIJCI IMAJO NEPRISTRANSKE SODNICE IN SODNIKE , NE OPRANOGLAVE UDBOVSKE DECE , KI RASTEJO IZ BAVCONOVEGA REVOLUCIONARNEGA NKVD STALINIZMA .

  AVSTRIJCI IMAJO PRAVOSODJE IN NE —- KRIVOSODJE — .

 • Franc Vidrih

  Nekateri policisti so še vedno miličniki, ki delujejo po mačkovih navodilih in Bavconovem pravne redu. Lustracij še ni opravljena.

  • freedomfighter

   Kaj ima to z tem da se sodnik ni drzal pravil

   • Franc Vidrih

    Pravil se ni držal miličnik. Nekateri ste še kar v jugi.

    • freedomfighter

     To me pa resno zanima kako se ni drzal pravil…a ni tako da mora vsak ki pride na sodisce cez detektor kovin in ce naprava piska mora ustavit cloveka…sploh ne razumem kaj naj bi drugega pocel ta policaj

     • Franc Vidrih

      Vprašaj Maslešo kolikokrat so ga ustavili ob piskanju detektorja.

 • šmentanamuha

  To je globoka država. Prijemi so znani. Zato resnična pohvala trem pokončnim pravnikom, ki so javno zastavili svojo besedo in ime za resnico.

  • freedomfighter

   Povej a je policist krsil pravila ali sodnik

   • xtc

    Poizkuša naj kaj takega v ZDA,bo s čevljem v riti v 10 s.

    • freedomfighter

     Kot prvo nismo v ameriki kot drugo nocemo biti kot v ameriki in tretje zakon je zakon…#xtclaznivec

  • mare

   A se lahko tako obnaša vrhovni sodnik, zakaj je pa potem policist, da ga poboža ko ga vidi.

 • Petrica Kerempuh

  Obnašanje Jana Zobeca je tipični primer erogance in napuha.

  • freedomfighter

   Takih imas med sodniki in zdravniki ogromno…mislijo da boga za jajca drzijo in mislijo da pravila zanj ne veljajo

   • Alojz Veselič

    Kakšna pravila KOMUNISTO misliš???

   • Olga2345

    Mislite Škobernetu in Kordiša, ko sta protizakonito ščitila Ahmada?

   • Olga2345

    Mislite Škoberneta in Kordiša, ko sta protizakonito ščitila Ahmada?

 • bubamara

  Vsakega cepca pa res ni treba braniti.

  • Olga2345

   Mislite samovoljnega policaja?

  • Alojz Veselič

   To pa sploh ni sovražni govor ????!

 • xtc

  Težava je v tem ,da gre za namerno deskreditacijo sonika,ki ni na kučanov liniji.
  Nadalje v ZDA bi mu policist odpiral vrata,tako spoštovanje je tam,takšnle škandal?
  Verjetno bi letel policajček in njegov šef.

 • Olga2345

  Gonja proti gospodu Zobci ni naključna….

 • Tweety Bird

  Sumljive pošiljke z belim prahom, ki so bile poslane v državni zbor, antropologinji Svetlani Slapšak in bivšemu poslancu Jerku Čehovinu na podlagi prvih analiz niso bile nevarne za zdravje in življenje ljudi. Je pa res, da so desničarji prah poslali. Banda klerofašistična !!!!

  • Olga2345

   Posnemate svoje brate naciste, svojat (po Trčku) komunistična? Ste si sami podtaknili “bel prah”, da lahko širite sovraštvo in izključevanje? Tudi nacisti so sami sebe, preoblečeni v poljske vojake, napadli, da so lahko obdolžili Poljsko….

  • babaježaba

   Sovražni govor, rega, rega, qwak…

 • Olga2345

  Zanimivo…
  Levajzli so poslali “bel prah” svojim maziljenjkam, ki širijo sovraštvo in izključevanje po Sloveniji in poskušajo narediti iz komunističnih tovarišic “žrtve”….Namen: preusmerjanje pozornosti s Serpentinška…Hahahaha

 • Olga2345

  Čudim se, da pošteni sodniki prenašajo in dovoljujejo teror komunističnih Murglskih oprod….nad njimi samimi….in zlorabo prava v politične namene!

  • lili pili

   Ti si pa res slepa in se neumna, a si videla posnetek… policaj lahko vedno in povsod ustavi kogarkoli… poskusaj ga kdaj zavrniti…

 • lili pili

  Tile gospodje pa mislijo, da njih nobeden ne sme pregledati….. sramota za njih skriti bi se morali ne pa odobravati pocetje zobca. Kaksno sporocilo posiljajo drugim…

  • babaježaba

   macedonia te zove rega, rega,

   • lili pili

    Tebe pa jajo

 • bralec

  spet forumski liki zagovarjajo komunistične metode ustrahovanja.
  takšni si zaslužijo edino to, kar sami počnejo drugim. in jih bo tudi doletelo, slej kot prej.

 • Olga2345

  Sodstvo je treba ocistiti kršiteljev človekovih pravic in ga približati sodstvu v razvitih evropskih državah! Sodniki naj kazensko in materialno odgovarjajo za zlorabe!

 • Olga2345

  Prav tako je treba narediti red v policiji in ukiniti tajna “uradna” (udbaska) navodila, po katerih se je očitno policist odločil šikanirati sodnika, ki ni “naš”! Sramota!

  • bi jo

   Olga2345, kot je napisal že eden prej….o teh stvareh obstaja varnostni protokol / ki se ga je treba držati / in ne tajna navodila.

 • Olga2345

  Mainstream mediji (beri Murglski) delajo “pogrom” nad vsem, kar ni “naše”…in širijo SOVRAŠTVO in IZKLJUČEVANJE!

 • Forex Svetovalec

  No tu bi pa sam stopil v bran varnostniku kot prvo. Zobca pa opomnil,da to ni vhod za po njegovo Služnicad. G. Zonec pa naj se zavedami,da je ON naša Služnicad. Na davkoplačevalskih stroških in najje bo veselspet,da. Ga omenjeni ne tožijo za njegove žalitve.

 • bi jo

  detektor kovin tam ni postavljen kar tako, brez veze. pregledati bi morali vse, brez izjem / pa naj bo sodnik,tožnik ali kriminalec/ in če detektor kakšni osebi zapiska oz. opozori, da oseba prenaša kovino se mora le ta pustiti pregledati . in to ni mahanje s ključi. v današnjem času, ko je možno tudi to, da bi te na različne načine prisilili vnesti na sodišče kakšen prepovedan predmet / nož,bombo,pištolo itd / je treba biti še toliko bolj previden. zato tudi so tam policaji.če bi naduti gospod sodnik ključe odložil, še enkrat šel skozi detektor in nato ključe vzel ne bi bilo nobenega problema. tako je pa pomahal s ključi / lahko bi imel še kaj skrito/ in odplesal naprej in se ni menil za pozive pravosodnega policista, ki je mimogrede prav zato tam. o njegovi /sodnika/ strokovnosti ne bom sodil, kot človek in državljan je pa zame totalen podn.in še enkrat-pregledati je treba vse, ki vstopajo v zgradbo sodišča in to ne glede na funkcijo, ki jo tam opravljajo. če ste že tako ažurni, pa objavite še kako se postopa v slučaju, ko oseba hoče zavesti detektor ali osebje oz. se ne odziva na pozive strokovne osebe ki pregled nadzira. / sigurno obstaja pravilnik/.