V Ljubljani danes protestni shod: Proti vladi in proti ilegalnim migrantom

Marko Zidanšek (foto: STA)

“Pokazati želimo, da se ljudstvo ne strinja z neodločnimi in celo nezakonitimi dejanji vlade od nastopa migrantske krize,” je jasen predsednik SLS Marko Zidanšek. Vlado bodo na današnjem shodu pozvali “k odločni zaščiti slovenskih državljanov in k spoštovanju slovenske in evropske zakonodaje, ki ju že nekaj mesecev krši”.

Na Prešernovem trgu v Ljubljani bo popoldne potekal protestni shod proti neučinkoviti migrantski politiki, ki ga organizira Slovenska ljudska stranka. Shod se bo predvidoma začel ob 16. uri in bo trajal do 18. ure. Na Facebooku je svojo udeležbo na shodu zaenkrat potrdilo 250 ljudi, v SLS pa poleg svojih članov pričakujejo udeležbo iz cele Slovenije.

Vlada republike Slovenije ne spoštuje lastnih zakonov
“Vlada je predvsem preveč neodločna in ne spoštuje lastnih zakonov, ki smo jih zavezani spoštovati vsi državljani, vse državne institucije, v prvi vrsti pa bi to morala biti vlada,” je povedal Marko Zidanšek. Pravi, da je pri migrantski krizi za državljane pomemben varnostni vidik in da je po nasilnih dogodkih v evropskih mestih skrajni čas, da vlada zaostri azilno zakonodajo in začne nemudoma izvajati določila schengenskega sporazuma.

Letak za protestni shod v organizaciji SLS; Foto: Facebook

Letak za protestni shod v organizaciji SLS. Foto: Facebook

“Lahko pričakujemo, da se bo s pomladansko otoplitvijo situacija na meji ponovno poslabšala, na stanje v naši državi pa bo še vedno vplivalo tudi vračanje migrantov iz Nemčije in Avstrije,” je na vprašanje, kaj nas čaka spomladi, odgovoril Zidanšek.

Zapreti je treba mejo za vse ilegalne migrante
“Vlada mora nemudoma začeti izvajati pravila schengenskega sporazuma in mejo zapreti za vse, ki želijo v schengensko območje izsiljeno in neupravičeno vstopati brez veljavnih dokumentov,” meni Zidanšek. Dodaja še, da moramo invazijo ekonomskih migrantov, ki imajo popolnoma drugačno kulturo in vrednote, preprečiti. Zidanšek pravi tudi, da bodo migranti zasedli delovna mesta, ki bi jih ob bolj učinkoviti skupni evropski politiki in ob vsesplošni brezposelnosti lahko zasedli državljani članic EU.

Aleksander Rant