V ponedeljek bo nov protest pred ljubljansko mestno hišo

Protest ZA zdravnike in ZA čisto pitno vodo pred ljubljansko mestno hišo (Foto: STA)

V ponedeljek, 17. 4., bo potekal nov, že tretji protest, kjer bodo opozarjali na Jankovićevo nasilje, ki ga izvaja za uresničitev projektov, ki so škodljivi, opozarjali bodo na probleme v zdravstvu v Ljubljani in tudi na to, da si želimo čisto pitno vodo. “Pomembno je, da krepimo naše aktivnosti za zaščito čiste pitne vode in vztrajamo. Nekatere inštitucije ne opravljajo svojega dela, zato je pomembno, da jih z našimi aktivnostmi in vztrajanjem spodbudimo k strokovnemu delu za zaščito čiste pitne vode. Ne dovolimo Jankoviću, da nam jo zastrupi,” poziva Aleš Primc.

Ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc vabi na tretji protest: “Pridite na tretji veliki shod PROTI Jankovićevemu nasilju, ZA zdravnike in ZA čisto pitno vodo, v ponedeljek, 17. 4., ob 14.30, pred ljubljansko mestno hišo. Inštitucije ne delujejo. Gre zares. Naša voda je odvisna od nas! Pridite. Povabite naprej.”

Primc je prepričan, da so se v prestolnici nakopičile težave, ki jih je treba rešiti. “V Ljubljani se borimo za to, da bi še naprej lahko pili čisto pitno vodo. Gre za tako veliko vrednoto, ob kateri ne smeš biti tiho! Predstavljajte si, da hoče Zoran Janković zgraditi “drekovod”, dobesedno “drekovod” v slovenskem prevodu, več kot 90-odstotnega zajetja najboljše čiste pitne vode, ki jo pijemo Ljubljančanke in Ljubljančani. In če se ta voda zastrupi, nimamo alternative. Zato je treba povzdigniti glas!” Opozoril je tudi, da šerifu manjkata presoja vplivov na okolje in okoljevarstveno soglasje.

Za kaj se na protestu borijo?
Primc je prepričan, da Janković dokumentov in vseh potrebnih dovoljenj za gradnjo spornega kanala C0 nima. Dejal je še, da se pred magistratom protestira tudi za več deset tisoč ljudi, ki ne morejo do osebnega zdravnika, in za vse tiste, ki ga imajo, a zelo težko pridejo do njega. “Pred 16 leti, ko je Zoran Janković postal župan, smo vsi imeli osebnega zdravnika v bližini svojega doma. V 16 letih je uspel (to so v bistvu besede stranke SD) pripeljati zdravstveni sistem v Ljubljani do propada,” opozarja. Spomnil je še na nedemokratične prakse ljubljanskega mestnega sveta, kjer so priča zametkom diktature. Obstaja namreč člen poslovnika, ki večini v svetu omogoča, da kadar koli v kateri koli razpravi opoziciji prepove podajanje mnenj in stališč ter predlaganje rešitev.

Protest pred mestno hišo (Foto: STA)

Peticijo za zaščito čiste pitne vode v Ljubljani in po vsej Sloveniji lahko podpišete na tej povezavi.

Sara Kovač