V Sloveniji bomo dobili prvo restavracijo s hitro pripravljenim piščancem KFC

Foto: iStock

Ameriška veriga s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC) oziroma njihov evropski nosilec licence Amrest s sedežem v Varšavi je danes tudi uradno potrdil, da omenjena veriga prihaja na slovenski trg. Še pred koncem leta bodo prvo restavracijo odprli na avtocestnem počivališču Dobrenje med Mariborom in Šentiljem. Delo bo dobilo 35 ljudi.

Kot so danes sporočili iz podjetja, bo imela povsem nova restavracija na meniju vse njihove značilne jedi, med drugim piščanca, narejenega po 70 let starem originalnem receptu, priljubljene hrustljave perutničke in sendvič, ki so ga pred kratkim poslali celo v vesolje.

Po besedah regionalnega direktorja KFC Tamasa Fukciusa pri njih sveže piščančje meso dobavljajo v restavracije dva- do trikrat tedensko, nato ga lastnoročno panirajo in pripravijo v restavracijski kuhinji.

Restavracija bo dala delo 35 delavcem
Sicer pa bo prvi KFC v Sloveniji zagotovil 35 delovnih mest, nekatera so še odprta. “Želimo si, da mladim omogočimo spodbudno okolje za razvoj njihovih kariernih ambicij. Članom naše ekipe dajemo možnost svobodnega odločanja in priložnost za hiter razvoj skupaj z blagovno znamko,” pravi glavni menedžer Mirza Ibračević.

Ob tem se v KFC veselijo tudi sodelovanja z lokalno skupnostjo, saj kot družbeno odgovorno podjetje iščejo možnosti za uvedbo dobrodelnih programov v Sloveniji, podobno kot to počnejo na Madžarskem, kjer so prav tako dejavni, piše STA.

V 14 državah Evrope ima KFC že okoli 1450 restavracij s hitro in drugo prehrano z okoli 30 tisoč zaposlenimi. Samo v prvem polletju letos so odprli 36 novih restavracij, prihodke v primerjavi z enakim obdobjem lani pa povišali za 27 odstotkov na 295 milijonov evrov. KFC je uveljavljena ameriška veriga hitrih restavracij s sedežem v Louisvillu v zvezni državi Kentucky. Po vsem svetu ima že več kot 18 tisoč restavracij. Gre za drugo največjo prehransko verigo za McDonaldsom in sodi v lastniški krog še dveh znanih verig Pizza Hut and Taco Bell. Njen začetnik je bil Harland Sanders, ki je v času velike depresije s prodajo ocvrtih piščancev začel v obcestni restavraciji v Corbinu.

C. Š.

 • RATATA

  Vse je pripravljeno, da šerijatarji ne bodo lačni.
  Mirza bo vse zrihtu.
  Kaj počne Fukcius si pa le domišljam.

 • Morala

  Morala 19 ur nazaj
  Kot kaže, se bo v Mariboru odprla prva restavracija znane ameriške verige s hitro prehrano KFC! Tako, da bodo ljudje še bolj nezdravi in debeli! :)

 • Aton

  En Mirza na dan – zdravje gre stran.

 • xtc

  No počasi bodo resi tekmeci kmalu pospravili s kebab in burek bačvarnicami.

 • xtc

  No po kratici in barvi zgradbe sem že pomislil na Kuchans Freshfried Commies.

 • pupa

  Mojega denarja ta Mirza ne bo dobil, še vedno je doma pripravljen piščanec še najbolši. Lenobe pa naj kupujejp pri Mirzi in naj se redijo v pujse.

 • Tačka

  Od koga bodo pa meso kupovali?

  • Anton

   Panvita halal SI.

 • Anton

  Slika Lenina v logotipu. Naj eno postavijo se v Murgle!

 • Anton

  A mi lahko kakšen strokovnjak pove zakaj ni v teh burgerjih in sendvičih SVINJINE.? Sama stara govedna pa krmila-pišanc…

  • xtc

   Nisem še videl kure križane s svino.

 • Jure kavčičeu

  Super. Še ena multinacionalka, kjer bo teh 35 revežev delalo za male pare zato, da bo nekje daleč stran nek multimilijarder lahko še več zelenih papircev potlačil v svoj žep ali pa v kakšno oazo. Samo še uber rabimo, ane Mahnič…

  • xtc

   Za manjše kot v Yugi in ostalih socializmih skoraj ne moreš.

 • xtc

  Pozdravljam vsako konkurenco po čistoči idr,ki podi proč kebab in burek bačvarnice,ki niso zmožne osnov higiene.

 • xtc

  Preden razni opletači svinjate in s****** po portalu tole,nisem zagovornik hitre prehrane,vendar,če moram zaradi časovne stiske na poti in malo časa izbirati kje in kaj bom jedel trenutno na bom okleval pri izbiri zagotovo ne kebab bačvarnic,sploh pa ne tistih,ki res niso znane po čistoči in kvaliteti,čeprav kebaba ne maram,pa bi se v sili zatekel le k tistim z vrhunsko kvaliteto in renomejem.

  • Spartan

   Se strinjam. Če bi KFC-jevi (in med drugim Mcdonaldsovi, BurgerKingovi, itd…) zaposleni hodili okrog z nabitimi pištolami in silili mimoidoče v žretje njihovih produktov (in bi jih, jasno, v nasprotenm primeru množično pobijali) bi tudi jaz bil proti. Pa ni tako in nisem proti. Večja, svobodnejša in pestrejša je izbira česarkoli, boljše je za komplet ekonomski sistem v državi. Večina pa, kot vidim po spodnjih komentarjih, na vsak način hoče Venezuelski prehranjevalni sistem.

 • Olga_10

  Saj ne rabimo ameriških navlak! Slovenci imamo bureke, kebab in čevapčiče, tako da ameriški junk food v Sloveniji ni dobrodošel!

  • sloustava

   Jaz “grem “ na ameriske perutnicke, ti “pojdi” pa na kebab, turski, bosanski, iranski, … po zelji!

 • sloustava

  Delo, Dnevnik, Mladina, Vecer, Karba, Carl, …mah, nic ne pise te o tem. O Magni, ki ni zaposlila niti enega, pa nabijate do nezavesti. JA, butci!

 • Peter

  KFC piščanec ni slab, je pa seveda fast food in kot tak ni za vsak dan.

 • Osti jarej

  ..a to je tisti pišek,ki ga s peroksidom žehtajo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!