V Sloveniji bomo dobili prvo restavracijo s hitro pripravljenim piščancem KFC

Foto: iStock

Ameriška veriga s hitro prehrano Kentucky Fried Chicken (KFC) oziroma njihov evropski nosilec licence Amrest s sedežem v Varšavi je danes tudi uradno potrdil, da omenjena veriga prihaja na slovenski trg. Še pred koncem leta bodo prvo restavracijo odprli na avtocestnem počivališču Dobrenje med Mariborom in Šentiljem. Delo bo dobilo 35 ljudi.

Kot so danes sporočili iz podjetja, bo imela povsem nova restavracija na meniju vse njihove značilne jedi, med drugim piščanca, narejenega po 70 let starem originalnem receptu, priljubljene hrustljave perutničke in sendvič, ki so ga pred kratkim poslali celo v vesolje.

Po besedah regionalnega direktorja KFC Tamasa Fukciusa pri njih sveže piščančje meso dobavljajo v restavracije dva- do trikrat tedensko, nato ga lastnoročno panirajo in pripravijo v restavracijski kuhinji.

Restavracija bo dala delo 35 delavcem
Sicer pa bo prvi KFC v Sloveniji zagotovil 35 delovnih mest, nekatera so še odprta. “Želimo si, da mladim omogočimo spodbudno okolje za razvoj njihovih kariernih ambicij. Članom naše ekipe dajemo možnost svobodnega odločanja in priložnost za hiter razvoj skupaj z blagovno znamko,” pravi glavni menedžer Mirza Ibračević.

Ob tem se v KFC veselijo tudi sodelovanja z lokalno skupnostjo, saj kot družbeno odgovorno podjetje iščejo možnosti za uvedbo dobrodelnih programov v Sloveniji, podobno kot to počnejo na Madžarskem, kjer so prav tako dejavni, piše STA.

V 14 državah Evrope ima KFC že okoli 1450 restavracij s hitro in drugo prehrano z okoli 30 tisoč zaposlenimi. Samo v prvem polletju letos so odprli 36 novih restavracij, prihodke v primerjavi z enakim obdobjem lani pa povišali za 27 odstotkov na 295 milijonov evrov. KFC je uveljavljena ameriška veriga hitrih restavracij s sedežem v Louisvillu v zvezni državi Kentucky. Po vsem svetu ima že več kot 18 tisoč restavracij. Gre za drugo največjo prehransko verigo za McDonaldsom in sodi v lastniški krog še dveh znanih verig Pizza Hut and Taco Bell. Njen začetnik je bil Harland Sanders, ki je v času velike depresije s prodajo ocvrtih piščancev začel v obcestni restavraciji v Corbinu.

C. Š.